KETIDAK ADILAN PADA NIZAR DAN SIVA

Sunday, May 24, 2009

SUNGGUH TIDAK ADIL ATAS APA YANG BERLAKU PADA NIZAR BINTANG TIGA DAN SIVARASAMALU. KETIDAKADILAN ADUN-ADUN PAKATAN KENCING RAKYAT YANG LAIN AMAT MENDUKACITAKAN PADA KAMI SELURUH RAKYAT!!!

TIDAK SEPATUTNYA MEREKA
BERDUA MOGOK LAPAR!!!
BETAPA KEJAM PAKATAN KENCING RAKYAT INI DENGAN MEMAKSA MEREKA BERDUA MOGOK LAPAR. SEPATUTNYA SEMUA ADUN PAKATAN KENCING RAKYAT TURUT SERTA MOGOK LAPAR!!! DAP, PKR,PAS SEMUA PATUT TURUT SERTA DALAM MOGOK LAPAR INI.

TEMPOH 3 HARI MOGOK JUGA SANGATLAH TIDAK ADIL, TIDAK SEPATUTNYA MOGOK LAPAR INI HANYA 3 HARI DIBERIKAN PADA MEREKA BERDUA. TEMPOH MOGOK LAPAR SELAMA 28 HARI SEPATUTNYA MEREKA LAKUKAN. 28 HARI TEMPOH MOGOK LAPAR ADIL ATAS FAKTOR KERUSI DUN PAKATAN KENCING RAKYAT INI HANYA 28 SAHAJA. SEMEMANGNYA KETIDAK ADILAN TELAH MELAKNATI NIZAR BINTANG TIGA DAN SIVARASAMALU.

MANA PEMIMPIN PAKATAN KENCING RAKYAT YANG LAIN???DIMANA MEREKA KALA NIZAR BINTANG TIGA DAN SIVARASAMALU BERJUANG DEMI BALAK,PROJEK,RASUAH,TENDER DAN TANAH???
SUNGGUP MENGAIBKAN PADA MEREKA BERDUA INI APABILA KESENGSARAAN ATAS DOSA PAKATAN KENCING RAKYAT DI PERAK HANYA MEREKA BERDUA MENANGUNGNYA. TIDAK KAH ADUN-ADUN YANG LAIN RASA MALU???

SUNGGUH BIADAP APABILA NIZAR BINTANG TIGA YANG STATUSNYA IR YANG MANA STATUS YANG CUKUP DIAGUNG-AGUNGKAN DI PERKOTAK-KATIKAN UNTUK MOGOK LAPAR!!!

SEMEMANGNYA ADUN PAKATAN KENCING RAKYAT PERAK SUNGGUH BIADAB DAN BACHOL. ADAKAH PATUT SEORANG BEKAS SPEAKER YANG MEMPUNYAI KUASA ATAS KERUSI-KERUSI DI PERAK DI PAKSA MOGOK LAPAR???

INI ADALAH SATU BENTUK PENINDASAN YANG SUNGGUH TIDAK BERPERIKEMANUSIAN PADA NIZAR BINTANG TIGA DAN SIVARASAMALU. TIDAK ADIL MEREKA DIPELEMBUKAN SEDEMIKIAN RUPA.

SAYA DENGAN INI MEMBANTAH MOGOK LAPAR YANG TIDAK BERHATI PERUT JIKA DILAKSANAKAN OLEH NIZAR BINTANG TIGA DAN SIVARASAMALU. SEBALIKNYA SELURUH ADUN PAKATAN KENCING RAKYAT HARUS TURUT SERTA DALAM MOGOK LAPAR INI!!!

SAYA JUGA TIDAK BERSETUJU DENGAN TEMPOH SELAMA 3 HARI BAGI MOGOK LAPAR YANG AKAN DIADAKAN ITU. SAYA MINTA MOGOK LAPAR INI DILAKSANAKAN SELAMA 28 HARI TERUS MENERUS BAGI MENEPATI BILANGAN ADUN PAKATAN KENCING RAKYAT!!!

SESUNGGUHNYA KETIDAKADILAN TELAH DILACURKAN OLEH PAKATAN KENCING RAKYAT PERAK!!!

NIZAR BINTANG TIGA DAN SIVARASAMALU PATUT MENDAPAT PEMBELAAN YANG SEPATUTNYA!!!

26 comments:

Cheguman@Demang Lebar Daun May 24, 2009 at 12:36 AM  

Betul Gomo. Memang tak patut. Seorang yang berjiwa kental dan bebal seperti Nizar tak sepatutnya cuma diberi peluang mogok 3 hari. Ini satu penghinaan.

Pendekar Perak May 24, 2009 at 12:45 AM  

BIAR DIA MOGOK SAMPAI MAMPOS BRO!

GOMO May 24, 2009 at 12:53 AM  

AKU KESIAN KAT DEPA DUA TU...
BINI DEPA TU DEPA TAK KESIAN KA??
3 HARI BINI DEPA MEMENDAM NAFSU..
ISY..ISY..ISY....

Saiful KONON May 24, 2009 at 1:01 AM  

2 la aku pun kesian,

mogok la sampai PRU13 hehehe

anwar di rumah makan sedap2 bahalol 2 ekor tu mogok lapar.

YANG GAMBI May 24, 2009 at 1:11 AM  

Gomo, pasai bab puasa ni, kawan teringat satu cerita dulu-dulu, cerita Hindi, ada sorang hindu ni, dia penyangak, pencuri, penipu dan kena masuk penjara.

Bila keluar penjara, dia gi lah kat sebuah kampong pendalaman, taku orang tau dia penyangak, dia berlagaklah macam orang alim (alim hindu), duk kat kuil, tunggu orang kampong bagi makan minum. Gomo tau je lah, orang kampong, bukan boleh tengok orang berlagak alim, ape je yang ada smua dia bagi kat si alim ni. Apa lagi si penyangak ni, gemok lah dia, makan minum orang bagi......

Entah macam mana, tiba-tiba kampong tu dilanda kemarau berbulan-bulan tak de hujan, susahlah orang-orang kampong. Habis ikhtiar, maka orang kampong ni suruhlah sipenyangak ni berpuasa supaya turun hujan. Nak tak nak sipenyangak ni kenalah puasa, berminggu-minggu tak makan minum, akhir kojol si penyangak ni..

Macam tu lah nasib Nizar dan Siva, orang-orang DAP, PKR, PAS nak tengok deme puasa sampai kojol.....
Kejam..... kejam.......... inilah balasan kerana " Patik sembah derhaka "....

GOMO May 24, 2009 at 1:17 AM  

YANG GAMBI???
HUA..HUA..HUA...
LAWAK..
KAH KAH KAH...
KAU PUBLISH DALAM BLOGG KAU TU...
HA HA HA...

SAH DEPA NILAH WATAK UTAMA DRAMA TU. YANG LAIN MANA PI???
HA HA HA

JASA May 24, 2009 at 1:38 AM  

huih..hangpa tak tau..nizar ni diketegorikan orang yang sangat berani....yang tuhan tak suruh pun dia berani buat...janji hajat di hati sampai

Anonymous,  May 24, 2009 at 2:03 AM  

geng,

NIZAR SUDAH TERHUTANG BUDI kerana kerusi MB

sekarang waktunya dia...

TERGADAI BODY.

ni la yang dinamakan....

HUTANG BUDI DIBAWA MATI

sekarang ni dia nak pegi mati la ni...

Adoyaiii...kesiann.


~Green Hornet~

UMNO Cawangan Gombak Selatan May 24, 2009 at 4:35 AM  
This comment has been removed by a blog administrator.
DOLL,  May 24, 2009 at 8:53 AM  

Betul lah kawan..aku pon rasa malu mereka hanya dibenarkan mogok lapar cuma 72jam je..tak berani mogok 7 hari ke..dua minggu ke...72jam tu orang biasa je..x de telor..tak mencabar pon..pulak tu siap ada doktor dan boleh minum air...air tu pulak air susu...
Baby aku minum susu saja tak yah makan...6 bulan tak de apa-apa...
Saja depa gimik...
duduk pulak dalam aircond....
Semua penipu...

kamal May 24, 2009 at 10:25 AM  

ELOK BENAR LA NIZAR BUAT MOGOK LAPAR...KALAU APA APA BERLAKU JANGAN SALAHKAN BN PULAK...

PADA SAYA SAYA SYORKAN NIZAR BUAT PUASA SUNAT SAHAJA....BARU LA IKUT SUNAH NABI....YANG TERBAIK BUAT PUASA ISNIN KHAMIS ,INI MOGOK LAPAR ..IKUT AGAMA MANA PULAK....SAYA RASA ISLAM TAK PERNAH MENGAJAR UMATNYA MOGOK LAPAR UNTUK MENUNJUKAN KETIDAKPUASAN PADA PEMIMPIN.....

YANG DIANJURKAN ISLAM ADALAH BERMUSYAWARAH DAN CARI JALAN YANG SEMUA PIHAK BERPUAS HATI....NIZARRRRR...JANGAN LA IKUT PERANGAI PERANGAI ORANG ORANG YANG TAK FAHAM UGAMA.....

PADA ULAMA ULAMA DALAM PAS HARUS BERI NASIHAT PADA NIZAR AGAR DIRINYA TIDAK TERSIMPANG JAUH MENGIKUT TELUNJUK DAP.....UZTAZ NGOR TAKAN TAK FAHAM APA FADHILATNYA MOGOK LAPAR.....KAN DIA LEBIH ARIFF DARI ULAMA ULAMA PAS.....

PADA NIZAR SEKALI LAGI DI INGATKAN...JANGAN TERIKUT IKUT PERANGAI PERANGAI MUSUH MUSUH ISLAM....KALAU NIZAR BUAT JUGA SAYA NASIHATKAN BUAT PUASA SUNAT....JANGAN BUAT MOGOK LAPAR...TAKUT TAKUT ADA PULAK YANG MATI TAK MAKAN NANTI....HAAA SAPA PULAK YANG NAK TANGGONG....

RENUNG RENUNG KANLA....LU PIKIR LA SENDIRI NIZAR.......

Anonymous,  May 24, 2009 at 12:12 PM  

mmg xde telor 2 ekor ni..mogok 3 ari..mogok la sthun ke..nizar ni murtad ke smpai hukum hakam agame islam pun x tau..x thu or buat x thu..aiyaaa..ancor mamat ni sekor

cucu_tokwan May 24, 2009 at 12:23 PM  

Aik...suhakam pi mana..pi la join sekali

Anonymous,  May 24, 2009 at 1:18 PM  

MEREKA KALA NIZAR BINTANG TIGA DAN SIVARASAMALU BERJUANG DEMI BALAK,PROJEK,RASUAH,TENDER DAN TANAH??? <---

BAGAIMANA PULA DENGAN PEMIMPIN UMNO YANG RASUAH DAN KORUP? BAGAIMANA PULA DENGAN POLITIK WANG YANG PARAH? BAGAIMANA? TIADA TINDAKAN? <--MANA PERGINYA UNDANG2 DAN KEADILAN...

RATA2 AHLI-UMNO YANG SAYA LIHAT IALAH JAHIL.. MATA MEREKA DIKABURI DENGAN KELAZATAN WANG... PROJEK, TENDERM, DUIT KOPI IALAH SANTAPAN HARIAN MEREKA, DAN MELALUI PANDANGAN SAYA, KEBANYAKKAN SUKA MENJILAT 'BONTOT' PEMIMPIN DEMI WANG WANG DAN WANG... MALUNYA, DIMANAKAH MARUAH ORANG2 MACAM NI??

AKU BERPEGANG PADA prinsiP 'LAHIR UNTUK MEMIMPIN BUKAN DIPIMPIN' DAN TUNDUK KEPADA SEGELINTIR PEMIMPIN KEPARAT DENGAN KEADAAN TAKUT DAN KECUT!!!!!!!!!!!

WALAUPUN KOMISYEN BERJUTA, AHLI UMNO MASIH MENJILATNYA SEHINGGA LICIN... LIHATLAH, KEPADA AHLI UMNO! ANDA MEMANG TIDAK BERMARUAH!

SUATU HARI ANDA AKAN DI AJAR, JANGAN SAMPAI RAKYAT HERET ANDA KELILING BANDAR DENGAN TANGAN DAN KAKI TERIKAT SAMBIL MELUDAH MUKA PEMIMPIN KORUP DAN KEPARAT!

saplo182 May 24, 2009 at 1:31 PM  

nizar tu org pas ker..?? pas terer pasal islam kan...?? bole ke mogok..?? kenape tak ikut care islam.. puase sunat ke puase ganti ke..?? pelik lar mereka itu

Anonymous,  May 24, 2009 at 2:39 PM  

ajijasin

allo.....salam alaikum gomo....

biao kan la dia nak buat apa pun.....
dia nak mogok lapao ke mogok kenyang ke.....
lantak lah.....
kan lebih elok kalau buat "posa pati geni"..... lagi bagus.....
ngkau orang tahu apa tu "posa pati geni"....
"posa pati geni" tu posa 100 hari 100 malam.....
posa macam ni kena buat atas gunung dalam gua..... baru mujarab.....
minumnya air terjun la.....
makannya nasi kepal 100 kepal dengan garam.....
jadik satu hari satu malam sekepal nasi dengan garam.....

faedahnya.....
boleh jadi kebal, boleh jadi guru silat, boleh jadi halimunan, boleh jadi tok bomoh,
macam macam lah faedahnya yang boleh jadi....
apa yang dihajatkan kiranya bolehlah dapat.....
tapi ada syaratnya tak boley bercukur atau gunting semua bulu yang ada kat badan dan muka.....
biaokan menjela jela.....
dan....
juga tak boleh mandi selama berposa tu.....
hahhhhh......
itu aje......
moga moga apa yang dihajatkan dapatlah kiranya.....

p/s: AMARAN KERAS!!!
JANGAN PERCAYA AMALAN INI!!!!
HE HE HE......

Rahman,Ahchong,Muniandy May 24, 2009 at 3:47 PM  

perkara yg perlu kita lakukan semasa mogok lapar itu berlangsung adalah membeli KFC dan makan di hadapan mereka.jgn malu jgn segan.lakukan dgn ikhlas.

GSenduk May 24, 2009 at 4:02 PM  

Salam;

Adapun orang-orang yang ada dalam hatinya kecenderungan ke arah kesesatan, maka mereka selalu mencari-cari maksud mengikut selera hatinya.

Adakah mereka telah melakukan kesilapan apabila diberi pengentahuan. Pastikah kini jelas dan nyata mereka telah terkebelakang, tidak lagi sealiran dan tidak lagi diperlukan.

GOMO May 24, 2009 at 4:27 PM  

SALAM...
KAH KAH KAH...
LAWAK LAH LU ORANG NI SEMUA...
MACAM-MACAM KOMEN ADA...
HA HA HA.....

TAPI AKU PALING SUKA BAB KFC TU..
AKU SYORKAN MEREKA YANG ADA DI PERAK KITA MAKAN AYAM KFC DEPAN DEPA..HA HA HA

PASTU LALU LAGI MAKAN AISKRIM...
PANGGIL KELING MABOK TODI MINUM DEPAN DEPA.
HA HA HA

KITA OPEN TABLE KAT DEPAN DEPA...
HA HA HA.....

GILO

Jeffry May 24, 2009 at 6:26 PM  

KEHKEHKEH DASAT ARTIKEL LU BRO. WA INGAT ADUN YG LAIN TENGAH TOGAK BEER KAT PUB PSL FRUST KOT. MAKLUM LA BARU TELEPAS PELUANG NAK KAYA CEPAT. JADI NAK HILANGKAN KEMPUNAN DIORANG HUKUM NIZAR DGN SIVAKUMARI MOGOK LE HUHUHU..BENGAP YA AMAAT SEH MAMAT 2 EKOR NIH..BTUL LE KENE CUCUK IDONG CM LEMBU..MOOOooOOOO!!!

GOMO May 24, 2009 at 6:45 PM  

YE LAH JEFF, ADA KA PATUT DEPA 2 EKOR TU YANG KENA...
HA HA HA
PATUT SEMUA SEKALI ADUN PAKATAN.
28 HARI MOGOK LAPAR. BARULAH HEBAT.
INI 3 HARI JE..
APA BARANG....HA HA HA

Anonymous,  May 25, 2009 at 12:59 AM  

korang pecaya ke mamat ngok 2 eko tu mogok lapar...
sape dalam dunia ni nak lapar gitu2 kecuali puasa
mahu nya makan orang.... kalo lapar.
he..he...penipu

Anonymous,  May 25, 2009 at 6:12 PM  

Salam,

Anda dipelawa untuk buat komen dalam blogs.Walaupun fahaman berbeza.

http://penpusaka.blogspot.com

Anonymous,  May 26, 2009 at 5:33 AM  

celaka punya mca...ada ka jkkk melayu dorg bleh pecat.haramjadah btoi.yg mb anguk2 kapala plak.lagu ni sapa nk sokong bn...lg la kena cucuk idung..


ahli UMNO Kangar

Anonymous,  May 26, 2009 at 11:48 PM  

aku setuju betol kalau diaorang nak mogok lapar...kalau boleh sampai mamposs..
hidup pon menyusahkan orang buat ape..

Anonymous,  May 27, 2009 at 3:16 PM  

Sebagai respon terhadap " Mogok Lapar" yang telah dilancarkan oleh Tahanan Palestin dalam Penjara Israel pada 15 Ogos 2004 maka Syeikh Dr. Yusuf Al-Qaradawi telah menyeru :

“ Mereka adalah pejuang keadilan! Mogok (lapar) adalah hak mereka yang telah diiktiraf yang bertujuan untuk membongkar segala bentuk kezaliman dan kejahatan yang dilakukan ke atas mereka ! Oleh itu menjadi kewajipan ke atas setiap orang Islam untuk memberikan sokongan padu kepada mereka mengikut kemampuan masing-masing samada secara sokongan aman, demontrasi atau sokongan moral termasuklah secara mogok lapar ! atau menghantar telegram dan mengeluarkan kenyataan rasmi untuk merasakan dan menzahirkan bahawa kita adalah senantiasa bersama-sama dengan mereka ! …”

Ianya dipetik dari www.qaradawi.net :

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP