TAN SRI ISA SAMAD PEMIMPIN BERJIWA RAKYAT

Sunday, October 11, 2009




DATO SERI UTAMA TAN SRI MOHAMAD ISA ABDUL SAMAD

SENTIASA BERSAMA RAKYAT......

Beliau yang telah lama berkecimpung di dalam bidang politik sejak tahun 1970an. Beliau adalah seorang yang begitu prihatin dan peka terhadap perkembangan pendidikan anak-anak berdasarkan pengalaman beliau sebagai seorang guru pada tahun 1960 an. Perwatakan beliau yang mudah mesra dan tenang adalah di antara kelebihan yang ada pada diri beliau yang disenangi oleh semua golongan masyarakat.

Selama beliau memegang jawatan sebagai Menteri Besar Negeri Sembilan, belaiu telah berjaya membangunkan Negeri Sembilan dengan begitu dinamik termasuklah membawa pelabur asing masuk demi pembangunan Negeri Sembilan. Banyak membantu rakyat miskin tidak mengira agama dan bangsa. Membaik pulih sekolah-sekolah dan jalanraya di kampung-kampung dan felda.

Kecemerlangannya memang tidak dapat dinafikan bukan sahaja di dalam pembangunan insfrastruktur tetapi pembinaan modal insan di kalangan muda mudi di Negeri Sembilan juga menjadi keutammannya.

Walaupun di dalam jangkamasa yang singkat apabila beliau telah diberi kepercayaan untuk mendokong jawatan sebagai Menteri di Kementerian Wilayah Persekutuan, beliau telah meluluskan pelan struktur Kuala Lumpur dengan visi menjadikan Kuala Lumpur World Class City. Dalam pentadbiran beliau, beliau mengamalkan pentadbiran mesra rakyat. Banyak membantu dan memberi peluang kepada peniaga-peniaga kecil terutamanya bumiputera agar berdaya saing mengejar kemajuan. Beliau juga banyak memantau dan meneruskan projek-projek yang terbengkalai.

Beliau sentiasa memikirkan hal-hal yang berkaitan dengan masyarakat yang memerlukan pembelaan. ini adalah di antara bidang kerjaya yang veliau usahakan setiap masa.

BIODATA

PROFIL
Nama: Dato Seri Utama Tan Sri Mohamad Isa Abdul Samad
Jawatan: Ketua UMNO bahagian Teluk Kemang
Tempat Lahir- Sungai Udang Melaka
Tarik: 14 November 1949
Isteri: Puan Sri Hazizah Tumin ( meninggal dunia pada 7 Disember 2005)
Anak: 4 ( Mohamad Najib,Megawati,Lelawati dan Juhaida)

PENDIDIKAN
Ijazah Sarjana Muda Sastera (Pengajian Melayu) Universiti Malaya dan Diploma Pendidikan
( 1968)

PENGALAMAN KERJA
Guru sekolah Datuk Abdul Razak Seremban (1969)
Ahli majlis menyuarat Kerajaan Negeri (EXCO) (1978-1982)
Menteri Besar Negeri Sembilan (1982-2004)
Menteri Wilayah Persekutuan (2004-2005)

PENGALAMAN POLITIK

Ketua Pemuda UMNO Negeri Sembilan (1978)
Ahli Majlis Tertinggi UMNO (hingga 2000)
Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Sembilan (hingga 2004)
Naib Presiden UMNO (2004)

PILIHAN RAYA

Mewakili Dewan Undangan Negeri (DUN) Linggi ( 1978-1999) dan Parlimen Jempol (2004)

Calon Barisan Nasional (BN) bagi kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, Dato Seri Utama Tan Sri Mohamad Isa Abdul Samad, berkata inilah KALI PERTAMA beliau bertanding di kampung halamanya sendiri.




UNDILAH ANAK TEMPATAN YANG DAPAT
MEMBANTU ANDA BILA DI PERLUKAN!!!

6 comments:

Anonymous,  October 11, 2009 at 9:23 AM  

Pemimpin BELASAH duit rakyat ada laa..

mudz October 11, 2009 at 9:30 AM  

Gomo

Baguih punya promote.....tapi nko lupa Isa tu bapak rasuah

Mana cite liwat....nko kata nak tulis.....Nko dah taubat, tak nak jadi gay lagi? Baguih pintu taubat sentiasa terbuka.

Anonymous,  October 11, 2009 at 9:36 AM  

Aku rasa GOMO sebenarnya yang belasah belakang Saiful Bukhari

amirulakim98 October 11, 2009 at 10:09 AM  

ni le yang dikatakan N.Sembilan sungguh membangun dibawah pemerintahan Tan Sri Isa

http://amirulakim98-hyprobulksms.blogspot.com/

Anonymous,  October 11, 2009 at 6:19 PM  

hmmm ... aku lahir kat seremban, membesar kat seremban, tapi lepas isa turun baru nampak kemajuan perubahan sikit. but im not saying muhammad hassan any good either.

tapi, better ada sikit dari nothing.

TokBatin X October 11, 2009 at 9:03 PM  

Taniah atas kemenangan Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad.

Semoga berkhidmat utk rakyat.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP