RUSUHAN PAKATAN RAKYAT DI PERAK

Saturday, February 7, 2009
PENYOKONG PAKATAN RAKYAT MENYUARAKAN KETIDAK PUASHATIAN MEREKA DALAM DEMONTRASI DI HADAPAN ISTANA PERAKMULA UNTUK BERTINDAK GANAS PADA FRU DENGAN TIDAK MENGENDAHKAN AMARAN YANG TELAH DIBERIKAN.PENYOKONG PAKATAN RAKYAT BERSEDIA UNTUK MENGINGKARI ARAHAN PIHAK POLIS UNTUK BERSURAI


PENYOKONG PAKATAN RAKYAT TELAH MULA MEREMPUH PENGHADANG DARI FRU.


PIHAK FRU TELAH DIREMPUH SECARA TERUS-TERUSAN OLEH PIHAK PENYOKONG PAKATAN RAKYAT TAMPA MENGHIRAUKAN AMARAN YANG TELAH DIBERIKAN DARI PIHAK POLIS.
PIHAK FRU TERPAKSA BERUNDUR BAGI MENGELAKKAN PETEMPURAN DENGAN PENYOKONG PAKATAN RAKYAT YANG NAMPAKNYA SEDANG MULA MENGANAS.

PIHAK FRU TELAH MELEPASKAN GAS PEMEDIH MATA BAGI MEMBERI AMARAN TERAKHIR AGAR PARA PENYOKONG PAKATAN RAKYAT BERUNDUR.NAMUN SETELAH AMARAN YANG PERTAMA DARI PIHAK FRU TIDAK DI PATUHI OLEH PERUSUH PAKATAN RAKYAT PIHAK FRU TERPAKSA MELEPASKAN GAS PEMEDIH MATA BAGI MENYURAIKAN RUSUHAN YANG DILAKUKAN PENYOKONG PAKATAN RAKYAT.


DALAM PADA ITU JUGA PIHAK FRU BERKAWAL BAGI MENGELAKKAN LAGI KEKECOHAN YANG TIMBUL.

PENYOKONG PAKATAN RAKYAT YANG MENGGANAS TELAH CUBA MENAHAN KENDERAAN YANG DI NAIKI RAJA MUDA PERAK.

DARI SUMBER BERITA JUGA DI BERITAHU PENYOKONG PAKATAN RAKYAT TELAH MELEMPARKAN BATU KE ARAH KENDERAAN YANG DI NAIKI RAJA MUDA PERAK.

KEGILAAN PENYOKONG PAKATAN RAKYAT AMAT MEMALUKAN.MEREKA INI TELAH MENDAPAT ARAHAN DARI PIHAK ATASAN PAKATAN RAKYAT BAGI MENGHURU HARAKAN KEADAAN NEGERI PERAK

KEGANASAN BERSERTA SIKAP YANG AMAT MEMALUKAN INI TELAH MENCEMARKAN NEGERI PERAK DAN MALAYSIA KHUSUSNYA DI MATA DUNIA.
RAKYAT PERAK JUGA KENA TEMPIAS AKAN RUSUHAN YANG DI LAKUKAN OLEH PARA PENYOKONG PAKATAN RAKYAT YANG SEMEMANGNYA PENYOKONG INI SEBENARNYA BUKAN LAH RAKYAT PERAK SEMATA-MATA.
PENYOKONG PAKATAN RAKYAT YANG MEMBUAT RUSUHAN INI DATANGNYA DARI LUAR PERAK DAN TELAH MEMBURUKAN RAKYAT PERAK AKAN KEJADIAN INI.
ANWAR BRAHIM DAN NIZAR HARUS BERTANGGINGJAWAP DALAM HAL INI MEMANDANGKAN TIDAK ADA SATU PUN AMARAN OLEH PIHAK KEPIMPINAN PAKATAN AGAR PENYOKONG MEREKA YANG MEMBUAT RUSUHAN INI BERSURAI.
KEBIADABAN PENYOKONG PAKATAN RAKYAT YANG MERUSUH KE ARAH ISTANA DENGAN MEMBANTAH TITAH SULTAN ADALAH SUATU YANG AMAT MEMALUKAN BAGI RAKYAT PERAK AM NYA.
PARA PENYOKONG PAKATAN RAKYAT YANG MERUSUH INI TIDAK AKAN BERTINDAK SEDEMIKIAN RUPA JIKA TIDAK MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PIHAK ATASAN KEPIMPINAN PAKATAN RAKYAT.
SETINGGI-TINGGI PUJIAN HARUS DI BERIKAN KEPADA PIHAK POLIS DI RAJA MALAYSIA KERANA DAPAT MENGAWAL RUSUHAN INI DENGAN JAYANYA.
WALAU HANYA MENGADAI TUBUH SEBAGAI PERISAI DIDALAM MENJALANKAN TUGAS NAMUN ANGGOTA FRU INI BERTINDAK PROFESIONAL DENGAN TIDAK MEMPAMERKAN KEKERASAN KEPADA PENYOKONG PAKATAN RAKYAT YANG BERTINDAK LIAR INI.
BERMACAM-MACAM OBJEK TELAH DI LEMPARKAN OLEH PENYOKONG PAKATAN RAKYAT PADA PIHAK POLIS NAMUN IANYA TIDAK SEDIKIT PUN MENGGENTARKAN PIHAK POLIS.
SETINGGI PENGHARGAAN PADA PIHAK
POLIS DI RAJA MALAYSIA
DI ATAS MENJAGA KETENTERAMAN AWAM DI
NEGERI PERAK
SUMBANGAN PIHAK POLIS AMAT BESAR PADA NEGARA
MALAYSIA INI KHUSUSNYA NEGERI PERAK DAN RAKYATNYATERIMA KASIH
POLIS DIRAJA MALAYSIA

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP