ANWAR AL-JUBURI SANGGAP BUNTUT

Monday, March 16, 200915 Ogos 2008, menerusi jendela bilik Royal Executif Suite, Royal Pacific Hotel & Tower, Kowloon, Hong Kong yang terletak di tingkat 18, saya melemparkan pandangan jauh ke Victoria Harbour, kawasan perairan air dalam yang memisahkan antara pulau Hong Kong dan Kowloon serta Wilayah Baru, New Territories. Sesekali pandangan tertumpu juga pada Pengkalan Feri China dan Macau yang ada jauh dibawah tingkap, feri-feri berulang alik dari Hong Kong ke Lembah Sungai Mutiara dan Xiamen membawa mereka yang berkerja di Hong Kong, Kowloon, Macau dan Wilayah Baru pulang ke rumah masing-masing di kawasan pinggiran yang taraf kehidupannya lebih murah.


Memang pelik memikirkan apakah seorang yang tinggal di bilik sebuah hotel bertaraf antarabangsa dan di tengah-tengah kotaraya termahal di dunia perlukan seorang ‘coffee boy’ untuk menyediakan kopinya? Biasanya bilik semahal ini turut disediakan dengan seorang ‘butler’ yang bukan sahaja boleh membuat kopi tapi boleh mengadakan apa juga keperluan tetamu yang menginap di bilik semahal ini, USD1000 atau RM3,200.00.


Pelik... belum jadi Perdana Menteri sudah mesti ada ‘coffee boy’. Ke mana Anwar pergi dan berapa ramai ‘coffee boy’ Anwar ada? Bawa ‘jambu’ di istana hinggap begini macam bawa ‘nasi bungkus’ untuk makan ‘nasi bungkus’ dalam bilik hotel. Senang cakap, tak ada standardlah. Penasihat Parti Keadilan yang didewa-dewakan oleh mereka hingga ada yang sanggup cium ‘bontut Anwar’, membodek Anwar tanpa memikirkan perasaan Wan Azizah


Ketika sedang berada di bilik ini, saya menerima panggilan telefon dari Azlan bapa Saiful yang baru saja selesai melakukan angkat sumpah di sebuah masjid di Kuala Lumpur, Saiful telah melakukan sumpah laknat dengan al-Quran yang dia dibuntuti oleh Anwar.


Dari Abdullah r.a, Nabi SAW bersabda: “Sesiapa yang bersumpah hendaklah bersumpah dengan nama Allah atau hendaklah diam sahaja.” - Al-BukhariMacam-macam ‘benda’ timbul dalam ingatan saya terutama mengenai Dr. Wan Azizah. Biar hebat macam mana pun dia selaku seorang ahli politilk, seorang doktor, apakah Dr. Wan Azizah tidak merasa kecewa dengan suaminya yang dituduh meliwat Saiful?


Apakah Anwar tidak pernah ‘ditarbiah’ ketika dihukum oleh Allah SWT dalam penjara atas kesilapannya yang lampau? Kenapa Anwar tak serik-serik? Kenapa pula apabila Anwar ke luar negara tak bawa Azizah dan anak-anak? Kenapa Anwar bawa Saiful atau ‘coffee boy’? Kenapa tak bawa anak isterinya bersama, isteri tahu ke Anwar bawa Saiful bersama?


Dr. Wan Azizah adalah seorang doktor pakar, bukan sekadar isteri dan ibu kepada anak-anak Anwar. Masakan selaku seorang doktor dia tak dapat membaca perwatakan seorang ‘homoseksual’? Inikan pula suaminya sendiri yang dituduh melakukannya, apakah jika dia tahu dia tak suruh Anwar pergi buat ‘kauselin’?


Tiba-tiba saya teringat wanita yang paling setia dengan Anwar. ‘Sabar betul’ wanita yang bernama Wan Azizah, boleh tak mengamuk, tak lari meninggalkan suami yang bila sudah senang lupa anak isteri, yang dibawa ke luar negeri ‘coffee boy’. Sama ada dia meliwat atau tidak, itu cerita lain.Apakah kerana Anwar tak mahu bersumpah dan tak mahu bertaubat maka Wan Azizah meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh? Dan apakah tak mungkin Wan Azizah serah kerusi Presiden PKR dan mungkin akhirnya lari ke luar negara kerana hilang sabar dengan perangai buruk Anwar yang tak kenang jasanya?


Anwar atau ‘Pak Sheikh’ selaku ketua keluarga dan tokoh yang dihormati oleh orang kampung yang tak tahu hubungannya dengan Amerika dan tokoh-tokoh Yahudi menganggap Anwar bersih, manusia yang baik, alim dan ‘waraq’. Mereka tak percaya Anwar mengambil kesempatan atas kelemahan anak muda yang mendewa-dewakannya. Bagaimana dengan cerita yang dia tak kenang budi bila sudah bebas merdeka tak peduli perasaan anak isteri?


Selaku seorang statesman pemimpin Melayu ‘glokal’ bertaraf dunia siapa yang mahu percaya Anwar mengutamakan kehendak nafsu hingga dia terlupa yang dia telah dinobatkan sebagai bakal Perdana Menteri, kepentingan peribadi apatah lagi untuk kepentingan dalam karier politik hanya untuk merebut kerusi Perdana Menteri.Adakah kerana kopi yang dibancuhnya sedap sangat? Atau Azizah sudah tak pandai bancuh kopi sehebat Saiful? Isteri mana tak mengamuk, tak kecewa atau tak melenting, kalau setakat si suami gatal nak kahwin satu lagi atau suami ada girlfriend baru ke, boleh tahanlah lagi, tapi kalau laki ada hubungan sulit dengan jambu, dengan kaum sejenis, nak sabar juga ke? Tapi Saiful bukan pelacur lelaki, dia bukan jantan yang memperniagakan diri, tak macam watak dalam cerita ‘Brokeback Mountain’ arahan pengarah Taiwan.kisah Anwar, Wan Azizah isteri yang tabah dan Saiful yang jadi mangsa liwat ini difilemkan? Berapa Academy Award agaknya? Mungkinkah Anwar sendiri dipilih sebagai pelakun utama kerana dia adalah seorang pelakon yang hebat? Kalau tak hebat masakan berjuta manusia tak percaya dia ‘meliwat’ seperti yang didakwa? Kenapa dia takut bersumpah? Betul ke disebabkan kesnya tidak dibawa ke mahkamah syariah?Allah Maha Mengetahui, Allah Maha Melihat, Allah Maha Mendengar. Allah tahu niat kita. Apakah tak mustahil kisah Saiful dibuntoti ini akan menyebabkan kejatuhan Anwar? Apa pun orang hendak kata nama Mahathir jadi busuk akibat buku ‘Shit’ hasil karya Shahnun Ahmad. Apakah kes ‘liwat’ dengan Saiful ini tidak akan membusukkan nama Anwar?
Hanya Wan Azizah saja yang boleh menceritakan apakah dia menyesal bapanya Wan Ismail tak mahu terima Anwar sebagai menantu? Betulkah Anwar bawa Azizah lari bernikah di luar negara? Anwar memang pandai memujuk rayu dan mempermainkan kata-kata. Apakah tak mustahil kerana ‘pujuk rayu’ dan ‘ayat power’ Saiful terpedaya? Ada orang kata kena ‘ayat power’, mangsanya akan berpantun kalau roboh kota Melaka, papan di Jawa saya berikan, jika betul bagai dikata, takkan seluar saya tak boleh tanggalkan.Pelbagai tuduhan dilemparkan oleh Anwar kepada kerajaan kononnya beliau telah diseksa dan diracun ketika di tahan di dalam lokap polis dan pelbagai lagi dakwaan sehingga memaksa kerajaan menubuhkan satu suruhanjaya bebas bagi menyiasat segala aduan dan pertuduhan tersebut masa tuduhan kes ‘liwat’nya dulu. Hasilnya seperti orang buta melihat belalai gajah dikata ular sawa.Kini sejarah yang sama seolah-olah berulang lagi - menghadapi tuduhan meliwat, perbuatan luar tabii yang dilaknat oleh Allah S.W.T. Anwar bersandiwara. Apa pun kes tersebut sudah ke mahkamah menunggu pembicaraan, Anwar diberi peluang bebas bertanding pilihanraya dengan diikat jamin. Pengikut Anwar masih ingat Anwar saja yang betul. Mereka terlupa pemimpin apa namanya kalau tak pandai berterima kasih dan bersyukur? Apa rahsia yang menyebabkan Anwar mencari perlindungan di Kedutaan Turki, di Kuala Lumpur?Apa hubungan Anwar dengan pemimpin negara di mana terdapat undang-undang membolehkan jantan kahwin sama jantan? Kenapa Anwar tak bawa ‘nasi bungkus’ ke Istanbul saja, kat Turki boleh ‘bol’? Betul ke Anwar berbohong dengan mengatakan Kedutaan Turki membenarkan beliau berlindung kerana bimbang tentang keselamatannya terancam termasuk akan dibunuh? Siapa yang hendak bunuh Anwar? Untuk apa mereka bunuh Anwar? Kalau mahu menunjukkan kepintaran pun biar kena cara, ‘auta’ jangan lebih-lebih, orang tahu ‘nasi tambah’ saja.


Penipuan sebenarnya tak ujud didalam dunia manusia pembohong. Yang ada siapa yang lebih pintar? Bila mana dia mengadu tentang dakwaan tersebut kepada Amerika Syarikat, ramai yang tersenyum sinis. Anwar pintar orangnya. Dalam seronok berbohong dalam kes liwat itu, secara tidak langsung Anwar juga telah memberitahu kepada dunia bahawa beliau sebenarnya adalah alat dan tali barut Amerika Syarikat dan sanggup jadi ‘puppet’.


Apabila muslihat pertamanya gagal dan ditertawakan rakyat, Anwar cuba pula mengalih perhatian dengan membuat dakwaan bahawa Ketua Polis Negara, (KPN), Tan Sri Musa Hassan dan Peguam Negara, Tan Sri Abdul Ghani Patail menyembunyikan fakta sebenar dalam kejadian kes liwat pada tahun 1998. Musa dan Ghani kini telah selesai di siasat oleh pihak Badan Pencegah Rasuah (BPR) dan terbukti yang tuduhan Anwar nyatakan adalah tidak berasas sama sekali .

Bagi menutup kes dakwaan liwat beliau yang kini sedang disiasat pihak polis, Anwar juga dengan menggunakan akuan bersumpah penyiasat persendirian, P. Balasubramaniam cuba mengheret Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam kes pembunuhan wanita Monggolia, Altantuya.Apakah perbuatan ini tidak menampakkan bahawa Anwar sanggup melakukan apa sahaja termasuk membiarkan dirinya dijadikan alat kuasa asing untuk berkuasa, walaupun perbuatan beliau itu akan menghancurkan negara? Pemimpin Melayu jenis apa ni? Kalau anak isteri tak dipedulikan selepas keluar dari penjara, kalau kawan-kawan yang sabung nyawa dia boleh lupa, tinggalkan macam itu saja, apa lagi tanggungjawab terhadap agama, bangsa dan negara? Itukah sebabnya dia tak peduli, apa yang hendak diherankan dengaan dosa al-liwati? ‘Go to hell’ apa orang ramai hendak kata.Setiap yang bermula pasti berakhir. Semakin hari semakin terbongkar cerita-cerita siapa Anwar sebenarnya?


Penasihat Umum PKR itu sudah menghampiri detik-detik kehancuran di dalam perjuangan politiknya. ‘You can cheat everybody one time, somebody sometime, you cannot cheat everybody everytime’.Bila kes meliwat Saiful terbukti di mahkamah, terbongkarlah semua kes liwat yang dulu orang tak percaya, orang mula percaya, berkecai harapan Amerika dan Yahudi yang mahukan Anwar Ibrahim menjadi ‘badutnya’ sebagai Perdana Menteri Malaysia.Sampai bila Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mahu bersabar? Mungkin dia boleh sabar dan turut menafikan sambil menyifatkan kes liwat suaminya sebagai satu ‘konspirasi’.


Apakah hati kecilnya tak terluka suaminya sanggup menghancurkan hidupnya yang telah berkorban segala-galanya untuk Anwar mengulangi kisah lama? Apa perasaan anda selaku isteri bila terbukti suami anda pelihara ‘jambu’ untuk dijadikan ‘pembancuh kopi’?Pertanyaan spontan di kalangan rakyat ialah jika benar seperti yang didakwa apakah Anwar tidak pernah serik-serik dari melakukan perbuatan terkutuk itu? Sampai bila mahu meneruskan perbuatan yang bercanggah dengan normal manusia dan bertentangan dengan hukum syarak? Apakah layak Anwar menjadi suami wanita sebagai Wan Azizah? Apa komen ‘sister in Islam’ terhadap suami seperti Anwar yang simpan ‘pembacuh kopi’ sebagai ‘jambu’?


Cuba anda lihat di atas langit. Matahari, bulan, bintang-bintang dan bumi yang kita huni ini yang jauh lebih besar dari seorang Perdana Menteri ataupun seorang Raja tidak boleh ‘merdeka’ dan boleh bergerak-gerak sendiri-sendiri ataupun keluar dari orbit yang telah ditentukan oleh Allah yang Maha Kuasa.Kemerdekaan manusia menurut Islam dihimpunkan ke dalam kekuasaan Allah. Oleh kerana itu maka, merdeka dengan tidak ada himpunan, merdeka mengikut kepala sendiri, tidak memperdulikan orang lain, tak peduli anak isteri, tak pedulikan perasaan manusia disekeliling tidak disukai oleh Allah.


Sepatutnya bertambah lanjut usia manusia itu, bertambah lanjutlah lagi kematangan fikirannya. Dan mereka yang telah matang sentiasa dalam perjalanan mencari kebenaran bukan menolak kebenaran.Kita bukan tak kenal Anwar. Sikit-sikit nak buat report ke luar negara. Sudah tak percaya pada suratan takdir ke? Iman letak kat mana? Apa yang Anwar buat ni? Mengelabah tak tentu pasal. Kalau tak salah nak buat apa takut? Saiful sudah bersumpah, Dato Sri Najib sudah bersumpah, bersumpah sajalah... Takut kena sumpah kot?


Dilaporkan jurucakap Jabatan Negara AS, Tom Casey memberitahu, AS menentang sebarang penyiasatan atau pendakwaan bermotif politik terhadap Anwar. Apa motif Anwar buat macam ni? Sengaja nak melaga-lagakan Malaysia dan AS ke? Ini sekali gus membuktikan Anwar memang tidak layak memimpin negara ini.Banyak perkara yang saya pelik dengan Anwar bila terjadi kes ini adalah bila dia mengambil keputusan untuk berlindung di Kedutaan Turki. Tetapi saya juga hairan kenapa Anwar perlu pergi ke kedutaan Turki yang terkenal mengamalkan liberalisme? Kenapa Anwar tidak memilih untuk berlindung di rumah Allah iaitu berlindung di Masjid? Ataupun di rumah Tok Guru Nik Aziz, di Pulau Melaka, Kelantan?


Apakah kita lupa Firaun dan seluruh tenteranya hilang di dasar laut dengan sekali telan. Disebabkan seorang anak yang dihanyutkan disebatang sungai masuk ke dalam istana Firaun, apakah tak mungkin seperti Saiful yang dibawa oleh Anwar ke mahligai-mahligai tempat tinggalnya di luar negara dan mereka yang membela dan mempertahankannya akan menerima ‘bala’ dari Allah SWT kerana engkar dan angkuh melawan perintah Allah? Begitulah pentingnya pelajaran yang didapati dari Al-Quran. Daripada bercerita tentang kes liwat Anwar lebih baik anda baca tafsiran Al-Quran. Baca dengan nama Allah SWT.

IHSAN DARI AIDCAPA YANG JELAS ANWAR AL-JUBURI
AKAN BERUSAHA SEDAYA UPAYA
DENGAN MENGGUNAKAN APA YANG
ADA BAGI MENGELAK DARI DIBICARAKAN
ATAS KESALAHA KES LIWAT NYA INI.
ANWAR AL-JUBURI AKAN SEKALI LAGI
MELIWAT RAKYAT DENGAN KATA-KATA
SEORANG GAY JAMBAN NYA ITU
BAGI MERACUNI PEMIKIRAN RAKYAT.
KITA SEMUA HARUS BANGKIT
MENENTANG ANWAR AL-JUBURI INI
KERANA DIALAH PUNCA KETENTERAMAN
AWAM TERGANGU DI TANAH MELAYU INI.

Read more...

KHAS BUAT PERWAKILAN UMNO


" KALAU KITA DALAM SITUASI
DI MANA KAPAL KITA
HENDAK TENGGELAM,
APABILA TITANIC KITA SUDAH
MULA MENJUNAM SEDANGKAN
KITA TIDAK BERBUAT APA-APA,
SAYA TIDAK TAHULAH
MACAM MANA."

MUHYIDDIN YASSIN
( MINGGUAN MALAYSIA-AHAD,13.04-2008)


Itulah kata-kata ikhlas dari tan sri muhyiddin yassin
selaku seorang tokoh yang sudah lama di dalam
UMNO dan juga kerajaan.
Sebagai seorang anak melayu dan beragama Islam
beliau sememangnya sayangkan Tanah Melayu ini.
Beliau sayang akan Bangsa Melayu
Beliau juga berjuang dalam menegakkan Islam.


Siapa Tan Sri Muhyiddin Yassin???
Mari kita melayari siapakah beliau....Dengan penglibatan yang meluas beliau dalam arena politik
serta pengalaman dalam mengetuai kerajaan ataupun pentadbiran sememangnya beliau seorang tokoh yang dikagumi oleh
masyarakat Malaysia khususnya negeri Johor Darul Takzim.

Sejarah Perjalanan Politik Tan Sri Muhyiddin Yassin

Beliau kini mengetuai UMNO Bahagian Pagoh iaitu jawatan yang beliau pegang sejak April 1985 lagi. Sebelum itu beliau telah dipilih menjadi Ketua Pemuda UMNO Bahagian Pagoh pada tahun 1976. Dari situ karier politiknya terus berkembang apabila beliau dilantik menjadi Ketua Pemuda UMNO Malaysia (1982). Pada tahun 1985, buat pertama kalinya, Y.B. Tan Sri Dato' Muhyiddin dipilih menjadi Ahli Majlis Tertinggi UMNO. Jawatan ini digunakan sepenuhnya untuk menabur bakti dan kemudiannya menjadi tokoh yang dipilih menduduki kerusi Naib Presiden bermula September 1993 sehinggalah ke hari ini. Dan beliau akan bertanding pada pemilihan agong ma ini bagi merebut jawatan timbalan presiden UMNO.

Ketokohan beliau dalam menjalankan sesuatu tugas di dalam umno sememangnya amat membanggakan.
Pada pemilihan agong UMNO nanti Tan Sri Muhyiddin Yassin akan bertanding bagi merebut jawatan timbalan presiden UMNO. Beliau akan bertanding bersama-sama Ali Rustam dan Taib Mahmud

Apa yang saya ingin nyatakan di sini adalah sifat kepimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin bagi membuat satu anjakan paradigma bagi memulihkan UMNO yang sememangnya tercalar kesan dari pru ke 12 yang lepas bersama Dato Najib.
Saya sememangnya menyokong Dato Sri Najib untuk menjadi presiden UMNO dan seterusnnya memikul tanggungjawap sebagai Perdana Menteri Malaysia bagi terus memperkasakan Malaysia ini bagi mencapai Wawasan 2020.

Saya juga menyokokong sepenuhnya Tan Sri Muhyiddin Yassin bagi mengisi jawatan Timbalan Presiden UMNO dan juga menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang mana akan berganding bahu bersama Dato Seri Najib dalam membangunkan negara ke arah kecemerlangan.

Peralihan kuasa ini tidak akan berlaku sekiranya Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak mengeluarkan kenyataan nya bagi meminta peralihan kuasa ini di lakukan dengan segera jika UMNO ingin pulih setelah kekalah PRU ke 12 yang lepas. Ini di lakukan bagi membuat satu perubahan dalam memperkasakan UMNO dan juga memberi masa dengan secukupnya sebelum PRU ke 13 nanti bagi manarik semula masyarakat agar terus menyokong UMNO.


Tan Sri Muhyiddin Yassin sememangnya merupakan calon pilihan dalam mengisi jawatan Timbalan Presiden Umno nanti. Rata-rata bahagian telah mencalonkan beliau bagi mengisi jawatan yang akan di pertandingkan nanti.

Namun adakah para perwakilan nanti akan mengundi pilihan
yang terbaik bagi menentukan nasib umno dan negara???
Adakah para perwakilan akan mengelak dari
sebarang unsur rasuah politik wang??
semuanya terpulang pada para perwakilan
pada pemilihan agong nanti.

Apa yang nyata umno perlukan perubahan.
UMNO perlukan pemimpin di kalangan mereka
yang bersih dari SKANDAL dan POLITIK WANG.

Masyarakat akan membuang UMNO pada PRU ke 13 nanti jika pemimpin yang di pilih adalah di kalangan mereka yang pernah terbabit dengan skandal dan politik wang. Masyarakat juga akan meminggirkan UMNO jauh-jauh jika pemimpin ini tidak membawa perubahan kepada negara dan masyarakat.
Rata-rata ahli UMNO dan masyarakat dari pelbagai kaum juga mengikuti perkembangan UMNO ini. Dan pada pemilihan agong ini juga masyarakat malaysia bahkan dunia juga akan sama-sama mengikuti proses pemilihan ini.Para perwakilan akan mengundi calon pilihan mereka dan ianya merupakan satu tanggungjawap yang berat pada perwakilan ini memandangkan pemilihan pada kali ini merupakan pemilihan bagi memberi nafas pada UMNO setelah TSUNAMI POLITIK yang melanda pada PRU ke 12 yang lepas.
Sesungguhnya pemilihan kali ini akan mengubah senario politik tanah air bagi menjamin UMNO agar dipercayai dan di yakini oleh rakyat malaysia bagi menghadapi yang PRU ke 13 akan datang.

"SAYA SANGGUP
TANGGUNG RISIKO,
ITU TIDAK MENGAPA,
SETIDAK-TIDAKNYA SAYA
SUDAH MENYATAKAN APA
YANG HAK ( BENAR )
KERANA INI ADALAH SESUATU
YANG PERLU DI LAKUKAN.
INI BUKAN SOAL MAIN-MAIN,
TIDAK PERNAH BERLAKU
DALAM SEJARAH UMNO
DAN NEGARA KITA
BERHADAPAN DENGAN SITUASI BEGINI,"
TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP