TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN TIMBALAN PRESIDEN UMNO

Thursday, March 26, 2009

TIMBALAN PRESIDEN UMNO
TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN
MERAIH 1575 UNDI


TAHNIAH DI UCAPKAN KEPADA
TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN
GANDINGAN YANG MANTAP BERSAMA
DATO SERI NAJIB

Read more...

KHAS BUAT PARA PERWAKILAN UMNO

D.S. NAJIB MENYAMPAIKAN AMANAT NYA DALAM MEMILIH PEMIMPIN BAGI MEMBANTU BELIAU DALAM MEMPERKASA UMNO DAN NEGARA

BERANI MENEGUR

YANG BERANI MENEGUR KEPIMPINAN SEBELUM INI T.S. MUHYIDDIN YASSIN. YANG MANA TEGUAN YANG MEMBINA BUKAN SEKADAR TEGURAN MENGKRITIK MEMBABI BUTA SAHAJA.

MAHU SISTEM KUATO DI HAPUS

SISTEM KUOTA INI LAH YANG SERING DI SEBUT T.S. MUHYIDDIN YASSIN DALAM MEMPERKASAKAN UMNO

PEMIMPIN YANG ADA INTERGRITI

T.S.MUHYIDDIN YASSIN MEMPUNYAI INTERGRITI YANG TINGGI SELAMA MENJAWAT PELBAGAI JAWATAN SAMA ADA DI DALAM UMNO MAHUPUN KERAJAAN. BUKAN NYA CALON YANG MEMBAWA WANG LARI KE LUAR NEGARA, KAWIN LARI.YANG MANA TIDAK MEMPUNYAI INTERGRITI DALAM DIRINYA.


KESETIAAN YANG TIDAK MEMBABI BUTA

KESETIAN INI LAH ADA PADA T.S.MUHYIDDIN YASSIN DALAM MEMBANTU D.S. NAJIB KELAK. SELAMA INI T.S.M.Y MEMPAMERKAN KESETIAN YANG TEGUH TAMPA BERSIKAP PREJUDIS DALAM PELBAGAI HAL. YANG SETIA MEMBABI BUTA HANYA AKAN MEHANCURKAN PEMIMPIN ATASAN DAN DIRINYA SENDIRI. SETIA MEMBABI BUTA INI JUGA AKAN MENJADIKAN PEMIMPIN ATASAN ITU LALAI DAN CEPAT LUPA DIRI. T.S. MUHYADDIN YASSIN SETIA TAMPA MEMBABI BUTA SEHINGGA SANGGUP MENGAMBIL RISIKO HILANG JAWATAN DEMI MENYUARAKAN KEBENARAN.

BANYAK IDEA

IDEA T.S.MUHYIDDIN YASSIN SUNGGUH EFEKSYEN DALAM MEMPERKASAKAN UMNO DAN KERAJAAN. MALAH IDEA T.S.M.Y JUGA SEIRING DENGAN IDEA D.S. NAJIB. BUKAN SEPERTI CALON YANG MENCIPLAK IDEA ORANG LAIN SEPERTI MENGATAKAN TIDAK PERLU DUA SINGAN DI ATAS BUKIT. AYAT INI ADALAH AYAT NORZA ZAKARIA.

PADA MASA MELAYU SEMAKIN KEHILANGAN KUASA INI KITA BUKAN SAHAJA DUA SINGA MALAH KITA PERLU LEBIH BANYAK SINGA DAN HARIMAU DALAM MEMPERKASAKAN AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.

INGINKAH KITA MELIHAT SEORANG YANG TELAH BERGELUMANG DENGAN SKANDAL DAN KES MELARIKAN WANG MENJADI PEMBANTU KEPADA PEMIMPIN KITA???

JIKA ORANG SEBEGINI TERPILIH MAKA USAHA KITA DALAM MEMULIHKAN UMNO AKAN SUKAR DAN LEBIH SUKAR LAGI.

PARA PERWAKILAN BIJAK DALAM MENENTUKAN TIMBALAN KEPADA D.S NAJIB. T.S.MUHYIDDIN YASSIN MERUPAKAN CALON YANG BERSIH DAN BERWAWASAN SELARAS DENGAN APA YANG TELAH DI MENJADI PILIHANYA.Perwakilan mesti beristiqomah, walaupun ada ribut taufan tapi kalau dia ada pertimbangan yang rasional buat keputusan yang bijak demi untuk kepentingan parti bangsa, agama dan negara,maka saya fikir mereka tidak akan mudah dipengaruhi atau terpengaruhdengan apa-apa dakyah tohmahan sekalipun.

Mereka harus memikirkan ini adalah satu proses pemilihan yang paling penting dalam sejarah UMNO, kita menghadapi masalah yang banyak maka kita harus membuat keputusan yang rasional. Ketika pergi tempat mengundi selawat ke atas Nabi dengan niat mencari seorang pemimpin, insya-Allah, Tuhan akan memberi taufik dan hidayah dengan jelas kepada mereka untuk membuat keputusan. Saya yakin mereka boleh membuat penilaian yang bijak.
UNDILAH
TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN
SEBAGAI TIMBALAN PRESIDEN UMNO
BAGI MEMANTAPKAN BARISAN
KEPIMPINAN UMNO.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP