APA BERLAKU SEMASA NIZAR BINTANG TIGA MEMERINTAH??? EKSLUSIF BUAT RAKYAT

Friday, May 15, 2009KRISIS PERAK BERLAKU AKIBAT SIFAT KETAMAKAN NIZAR BINTANG TIGA YANG MENJADI PUNCA UTAMANYA. DAN IANYA DI BANTU OLEH BEBERAPA INDIVIDU YANG SEMEMANGNYA HARAMJADAH. SEMASA PEMERINTAHAN NIZAR BINTANG TIGA INI BERMACAM-MACAM HAL YANG BERLAKU. MALAH ADA KEJADIAAN YANG SEMEMANGNYA TELAH BENAR-BENAR MENGAIBKAN RAKYAT PERAK KHUSUSNYA.

SAYA TELAH KELUARKAN POSTING TERDAHULU AKAN TEMUBUAL KAMI BERSAMA YB JAMALLUDIN ADUN BEHRANG AKAN KRISIS DALAMAN DAN PUNCA BELIAU DAN YB OSMAN ADUN CHANGKAT JERING KELUAR DARI PKR. KLIK DISINI

KENYATAAN YANG KAMI SAMPAIKAN BUKANLAH SATU CERITA REKA-REKAAN DARI KAMI BUAT RAKYAT. SEBALIKNYA KENYATAAN YANG KAMI PEROLEH ADALAH BENAR DAN JELAS. BUKANLAH SIFAT KAMI INGIN MEREKA-REKA CERITA DAN FITNAH PADA RAKYAT. SEBALIKNYA KEBENARAN YANG CUBA KAMI SAMPAIKAN BUAT RAKYAT.


TEMUBUAL KAMI INI ADALAH PERMINTAAN DARI YB JAMALLUDIN SENDIRI BAGI MENYALURKAN BERITA KEBENARAN NYA BUAT RAKYAT KHUSUSNYA RAKYAT PERAK!!! SEDIKIT ARTIKEL YANG SAYA PETIK DARI BLOGG RBF......
.PEKARA YANG PERLU ANDA KETAHUI:
1) Memang benar wujudnya Mesyuarat Exco dalam bahasa cina semasa nizar menjadi MB.

2) Undian angkat tangan dilakukan sewaktu Jamal dan Osman menentang pemberian tanah 999 tahun kepada kampung-kampung baru di Perak. 7 exco bukan melayu dan 3 exco melayu. Siapa menang ? Exco Pas bersetuju kerana takutkan kepada nizar bintang tiga.

3) Jamal menghentak meja sambil meminta ianya diminitkan dalam minit mesyuarat yang beliau tidak bersetuju sambil beliau berlalu keluar meninggalkan bilik mesyuarat.

4) Kapten Osman bukan saja menentang sambil duduk malah bangun berdiri sambil kedua-dua belah tapak tangan menepuk meja kerena membantahnya. Beliau juga meminta ianya diminitkan yang beliau tidak setuju lalu keluar dari bilik mesyuarat juga.

5) Ngeh dan Nga mengejar sambil memanggil-manggil Jamal di luar bilik mesyuarat. Dengan arahan satu jari sahaja Jamal halau mereka masuk balik ke bilik mesyuarat.

6) Nizar sering membebel benda-benda yang sama dan mengarut setiap kali mesyuarat exco,lantas exco Pas mencuit Jamal sambil bertanya,kau tak boring ke dengar perkara yang sama saja setiap minggu. Jamal hanya tersenyum.

7) Jamal berkata kepada Nizar "kau bercakap ja pandai dan banyak , tapi isi kosong" .

8) Minggu sebelumnya nizar berkata kepada Jamal beliau akan beli kereta Perdana baru untuk kegunaan exco. Minggu depan bila ngeh kata nak beli camry,maka nizar terus bersetuju untuk membelinya tanpa mengambil kira pendapat-pendapat exco lain. Lantas beliau mengarahkan pada jam itu juga supaya Datuk Suk memesan 15 biji camry.

9) Tandas bangunan SUK sentiasa bau hancing semasa pemerintahan mereka. Kerana terlalu ramai golongan yang tidak membasuh kencing serta mengepam tandas berkunjung ke sana.

10) Pegawai-pegawai kerajaan sering mengadu kepada Jamal dan Kapten Osman tentang perilaku ngeh dan nga yang sering memberi arahan terus kepada mereka supaya pembelian barang-barang dan pembekalan diberikan kepada syarikat-syarikat seperti yang mereka berdua arahkan.

11) Seringkali tender-tender balak atau tender lain yang ada nama melayu ditolak,sambil menjerit " itu Umno punya,tolak,tolak".

12) Satu hari mereka menggunakan nama kroni mereka yang melayu untuk tender balak,Jamal dan Kapten Osman menjerit, "itu umno punya tolak,tolak".

13 ) Dengan niat memperli,apabila tender nama-nama cina dibincangkan,Jamal dan Kapten Osman terus menjerit "lulus,lulus" ,sebelum ianya dibincangkan. Dengan muka selamba nizar berkata "ok lulus, Yb Jamal dan Yb Kapten Osman pun bersetuju ianya diluluskan".

14 ) Dengan niat memperli Jamal berjumpa dengan s/usaha politik nizar,miscabul munir dan berkata ,kalau orang-orang Umno atau BN mohon apa-apa jangan luluskan apa-apa langsung Luluskan kepada orang-orang kita sahaja. Maka dengan otak bebal dan selamba sahaja s/usaha politik yang bebal ini terima arahan Jamal tanpa memahami maksud sebenar Jamal.

15) Nizar adalah seorang yang pembohong dan sering bercakap bohong. Hanya orang yang rapat dan pernah bekerja dengan dia sahaja yang tahu dan memahami. Jamal berkata nizar langsung tidak ada sedikit pun perasaan kasih dan sayang pada bangsa sendiri demi memenuhi nafsu serakah dia untuk terus duduk di kerusi empuk MB. Dia sanggup buat apa sahaja janji DAP tidak usik kerusi MB kepunyaannya.

INI SERBA SEDIKIT YANG MUNGKIN RAMAI RAKYAT TIDAK MENGETAHUINYA. DAN MASIH ADA LAGI CERITA DISEBALIK PEMERINTAHAN NIZAR BINTANG TIGA INI YANG PERLU RAKYAT KETAHUINYA TERUTAMA RAKYAT PERAK.

BUAT PAKATAN PEMBANGKANG TERUTAMA BLOGGER NETWORK PERAK. KETAHUILAH KAMI BUKAN MENYAMPAIKAN CERITA FITNAH SEPERTIMANA BLOGG KAMU MENFITNAH DAN CUBA MERACUNI RAKYAT.

DIHARAPKAN BNP AKAN MENYANGKAL DAKWAAN INI DENGAN BUKTI DAN HUJAH JIKA APA YANG KAMI SAMPAIKAN INI TIDAK BENAR!!!

BERANI SAHUT CABARAN KAMI???

APA SEKALIPUN YANG TERJADI PADA MASA INI KITA RAKYAT MALAYSIA PERLULAH BERSATU. BANGSA MELAYU HARUSLAH BERSATU DALAM MEMPERTAHANKAN AGAMA ISLAM SEBAGAI AGAMA RASMI. BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA RASMI DAN TANAH MELAYU INI ADALAH TANAH KAUM MELAYU DAN BUMIPUTERA YANG SEADANYA. PERTAHANKAN HAK KITA.

MELAYU HARUS BERSATU
MELAYU HARUS BERSATU
MELAYU HARUS BERSATU


CERITA PENUH AKAN KEJAHILAH DAN KERAKUSAN KERAJAAN NIZAR BINTANG TIGA INI SERTA KONCO-KONCO NYA SILA LAYARI BLOGG

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP