HINDRAF KELING PARIA WE ALL READY FOR U

Monday, May 18, 2009

TO HINDRAF KELING
PARIA KEPUNDEK

LU BERANI LU TRY LAH

INI MALAYSIA ADA
UNDANG-UNDANG
LU RASA LU HEBAT SILAKAN.....

KAMI SEMUA RAKYAT MALAYSIA
INGIN HIDUP AMAN DAMAI
KALAU LU NAK BIKIN KECOH
WE ALL READY.....

KOMUNITI INDIA YANG LAIN
TAK MENYOKONG LU PUN
TAPI LU NAK BIKIN PANAS
KITA LAGI BIKIN PANAS

JANGAN LUPA INI MALAYSIA
TANAH TUMPAH NYA DARAHKU

DARAH KU BUAT MALAYSIA INI
WE ALL READY

Pengerusi Hindraf, P Waythamoorthy memberi kata dua kepada kerajaan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.Tarik balik arahan terhadap abangnya yang juga pemimpin Hindraf, P Uthayakumar untuk bertemu dengan lembaga penasihat ISA atau bersiap sedia untuk berdepan sekali lagi dengan protes jalanan di seluruh negara.

Waythamoorthy yang tinggal di London berkata arahan ke atas Uthayakumar selepas beliau dibebaskan tanpa syarat dari Kem Tahanan Kamunting, adalah tidak sah dan melanggar perlembagaan.Oleh itu, beliau menggesa pihak berkuasa supaya segera menarik balik arahan tersebut, dan jika tidak, pergerakan itu akan mengisytiharkan 'perang' terhadap kerajaan Najib.

Menurutnya, tindakan lembaga penasihat ISA itu melampaui Perlembagaan Persekutuan dan "satu ugutan untuk menahan semula Uthayakumar".Waythamoorthy kini sedang menziarahi tempat-tempat suci di India sebagai memenui niatnya ekoran pembebasan abangnya daripada tahanan di bawah ISA.

SUMBER MALAYSIAKINI

Read more...

MELAYU MERDEKA NAMUN SEKARANG???


Pada tahun 1946, Inggeris telah kembali berkuasa di Tanah Melayu setelah Jepun menyerah kalah. Namun rakyat telah menolak penjajahan Inggeris kerana corak penjajahan Jepun yang zalim dan kejam begitu menghantui diri mereka.


Oleh hal yang demikian, Inggeris telah mengatur rancangan membentuk Malayan Union di Tanah Melayu. Sir Edward Gent merupakan orang yang pertama telah dihantar untuk menerajui Malayan Union. Beliau telah mengangkat sumpah untuk jawatan tersebut di Kuala Lumpur. Rakyat menolak penubuhan Malayan Union malah juga ditentang oleh Raja-raja Melayu. Raja-raja Melayu dan rakyat tempatan mula menentang upacara itu dan berkabung selama satu minggu.

Pada tahun 1946, Datuk Onn Jaafar telah menubuhkan satu kongres bagi semua kumpulan dan pertubuhan politik Melayu di Tanah Melayu. Kongres ini telah diadakan di Kuala Lumpur pada Mac 1946. Dalam kongres tersebut, satu kata sepakat telah dicapai bagi membentuk sebuah parti politik sebagai wakil seluruh orang Melayu di Semenanjung. Hasilnya Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO) telah dibentuk. Bermula dari situ satu usaha ke arah memperjuangkan kemerdekaan Malaya telah tercetus dan akhirnya ke arah pembentukan negara Malaysia.

Dengan beberapa barisan pejuang yang berjiwa kental yang antaranya terdiri dari Datuk Onn Jaafar, Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak, dan Tun Hussein Onn, maka pada 31 Ogos 1957 negara tercinta Malaysia telah menyaksikan satu detik bersejarah dengan penurunan bendera Union Jack di hadapan Bangunan Sultan Abdul Samad sebagai tanda berakhirnya sebuah penjajahan British di Tanah Melayu.


PADA MASA INI MELAYU BERSATU
PADA MASA INI MELAYU BERTENAGA
PADA MASA INI MELAYU KUAT
PADA MASA INI MELAYU HEBAT
AYUH KITA KEMBALIKAN SEMANGAT MELAYU
YANG SEMAKIN LAMA SEMAKIN MALAP INI.
KITA BERSATU TENAGA DALAM
MEMPERTAHANKAN HAK KITA.
AGAMA ISLAM KITA JANGAN DI NODAI
BAHASA MELAYU JANGAN DI RAKUSKAN
BANGSA MELAYU JANGAN DI HINA
TANAH MELAYU JANGAN DI GADAIKAN
AYUH SEMUA MELAYU BERSATU


MELAYU HARUS BERSATU
MELAYU HARUS BERSATU
MELAYU HARUS BERSATU
Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP