ORANG CEPUK KITA DEBIK

Tuesday, May 19, 2009

SAHABAT KAUM CINA KITA BERTANYAKAN SOALAN MENGUJI MINDA DAN SAYA JAWAP DENGAN BERHEMAT BERSOPAN SANTUN....

2008 SAID...Pertama, memang ada Cina yang bela Melayu. Contoh, LIM GUAN ENG BANTU CUCU PUAN PENDEK YANG DIROGOL TAN SRI RAHIM THAMBY CHIK. Akibatnya, Lim masuk tahanan ISA.

WOW..WOW...CUBA BELAJAR BALIK BRO PASAL APA LIM GUANG ENG KENA TANGKAP???KASI BELAJAR HABIS DULU BRO...JANGAN MAIN CAKAP JE...

Kedua, memang ada Cina yang bantu orang Melayu cara berniaga. Contoh, DALAM JUALAN LANGSUNG CNI, AMWAY, COSWAY DAN SEBAGAINYA. USAHAWAN MELAYU DILATIH UNTUK BERNIAGA PRODUK KELUARAN MEREKA.

HALO KAWAN...MAU NIAGA KA??? SINI SAYA ADA BUSINESS BAIK PUNYA..LU KASI KITA WANG PERMULAAN. NANTI KITA KASI PRODUK. INI JUALAN BOLEH KASI LU JUTAWAN MA...SO MELAYU TU BAYAR DAN BERNIAGA PRODUK YANG CINA BEKALKAN TU.. CUKUP TIME MAKA MAJULAH MELAYU TU. TAPI PASAL APA TAK DAPAT AWARD LAGI??? PASAL APA JUTAWAN NYA TAK MENINGKAT???PASAL CINA YANG MASUK MACAM MELAYU TU YANG BERJAYA. JUTAWAN BERPULUH-PULUH. MELAYU HANYA SEKERAT DUA JE..ITU PUN KALAU DAPAT....

Ketiga, memang ramai Melayu dapat gaji sama adil dengan Cina. DALAM SYARIKAT ORANG CINA, ADA ORANG MELAYU YANG DILANTIK MENJAWAT PANGKAT TINGGI KERANA MELAYU TERSEBUT MEMANG BERKALIBER.

BERKALIBER DARI SEGI APA??? CUBA PERHATI BETUL-BETUL KAWAN...YANG DOK PANGKAT TINGGI TU PUN PASAL APA?? JIKA BUSINESS TAUKE CINA NI MELIBATKAN PELANGGAN DAN URUSNIAGA NYA MELAYU MAJORITINYA, MAKA MELAYU LAH PILIHANNYA. APA KEJADAH NAK LETAK CINA TAK PANDAI CAKAP MELAYU DOK JAWATAN TU.NAMUN KEBANYAKAANYA YANG ADA PANGKAT TU BOLEH CAKAP CINA. TU LAH SYARAT KERJA DENGAN CINA. LU BOLEH CAKAP CINA??? LU DUDUK SINI KERJA. TALAK BOLEH CAKAP CINA??? LU LAIN TEMPAT CARI KERJA.

Keempat, ada juga Cina yang suka Melayu. KALAU TIDAK, TAKKAN ADA CINA YANG KAHWIN DENGAN MELAYU.

HAIYA...INI KAWIN LU JANGAN CAKAP LAH KAWAN..SUDAH SYOK MA..ITU CINTA BUTA, APA PUN BOLEH JADI
...SO HAI...

Kelima, Malaysia memang negara Melayu. Malahan negara kepada etnik Cina, India, Orang Asli, peribumi Sabah dan Sarawak, dan lain-lain lagi. MEREKA SEMUA PEGANG IC MALAYSIA.

EMMM NI ULASAN YANG TAK PAKAI OTAK...SEMUA ORANG TAHU
..ADA IC MA...

Keenam, ADA CINA YANG BELI GETAH, SAWIT DENGAN HARGA TINGGI DARIPADA ORANG MELAYU. Sebab hendak tolong mereka.

KAH KAH KAH...DEPA BELI PUNYA TINGGI KAT MELAYU....PASTU JUAL BALIK LAGI TINGGI....MANA MASYUK???BAIK PUNYA CILOK LAH JADINYA...

Ketujuh, MEMANG ADA AHLI PARLIMEN MELAYU DI SINGAPURA. Contoh, Ahmad Tarmuqi. http://www.parliament.gov.sg/AboutUs/Org-MP-currentMP.htm

HABIS TU TAKKAN LAH TAK LAK LETAK SATU MELAYU KAT SINGAPORE TU KAWAN??? KALAU SEMUA LETAK CINA DAH NAMPAK SANGAT LAH MELAYU TU DITINDAS...SORANG JE???MELAYU SINGAPORE PALING TINGGI PANGKAT DALAM TENTERA APA???HANG TAU KA???

Kelapan, perkara ke-2 hingga 4 dan ke-6 yang diungkit oleh anda memang benar berlaku. Tapi bukan semua orang Cina yang bersifat sedemikian.

EMMM KAN SENANG MACAM NI...MEMANG LAH AKU PUN BUKAN CAKAP SEMUA CINA LAGU NI....ADA YANG BAIK.ADA YANG BAGUS TOLONG MELAYU. TAPI TU BILA??? BILA??? SEMUA NI DULU. YA DULU CINA ADA JUGAK SAMA-SAMA MELAYU BERNIAGA..SEKARANG??? HABIS DI MUFLISKAN MELAYU NI. JANJI DEPA KENYANG....

CUBA HANG NILAI CINA DULU DENGAN CINA SEKARANG NI. DULU PUNYA CINA OTAI CAKAP MELAYU PUNYALAH BAGUS. BAIK PUNYA.SEKARANG BUDAK CINA CAKAP MELAYU???

HALO AMOI INI BERAPA HAGA??
INI TEPULUH LINGGIT,
TALAK KULANG.
TIU NA SENG....
LU FIKIR LAH KAWAN...

AKU BUKAN RACIST. CUMA AKU TIDAK SUKA BILA ADA SEGELINTIR MEREKA CINA INI MENUNTUK HAK YANG MELAYU ADA. SEDAR-SEDARLAH ASAL USUL MU.

Read more...

ANAK RAJA PETRA CURI MOTO- KEADILAN MAHKAMAH


19/05/2009 3:01pm

SHAH ALAM 19 Mei - Anak kedua penulis blog Raja Petra Raja Kamaruddin mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas empat pertuduhan mencuri dan memiliki motosikal curi serta melakukan pecah rumah di sekitar Shah Alam.

Raja Azman Raja Petra, 33, dari No. 5, Jalan BRP 5/5, Bukit Rahman Putra, Sungai Buloh didakwa mencuri sebuah motosikal Yamaha RXZ nombor pendaftaran BJQ 9597 bernilai RM8,000 milik seorang lelaki, Syaiful Setapa.

Tertuduh juga mengaku mencuri sebuah telefon bimbit Nokia, sebuah jam tangan Seiko dan serangkai kunci motosikal yang kesemuanya dianggarkan berjumlah RM3,850 dari sebuah kediaman milik Saipul Adli Mohamad Yunus.
Raja Azman juga mengaku telah memecah masuk ke dalam kediaman dan mencuri wang tunai RM20, cukai jalan, kad ATM Maybank dan BSN serta lesen memandu milik Mohd. Syaiful Setapa.

Dia juga mengaku atas tuduhan pilihan iaitu memiliki sebuah motosikal Yamaha 135LC bernombor pendaftaran NBT 7332 milik Ahmad Firdaus Jalaluddin.
Kesemua perbuatan didakwa dilakukan Azman antara pukul 9.30 pagi, 20 Mac lalu dan 10.40 malam, 5 Mei lalu di Seksyen 19, Seksyen U2, dan di Kinrara Court Puchong dekat sini. Hukuman akan dijatuhkan pada 19 Jun ini.

- Utusan

KEADILAN MAHKAMAH YANG KITA TUNTUT

Read more...

MARI BELAJAR WAHAI PENGIKUT YANG TAKSUB PADA PAKATAN PEMBANGKANGBELAJAR BETUL-BETUL
KEPUTUSAN PILIHANRAYA UMUM PERAK 2008

UMNO - 27 KERUSI
DAP - 19 KERUSI....HILANG 1
PAS - 6 KERUSI
PKR - 4 KERUSI.....HILANG 2
MCA - 1 KERUSI

UMNO = ISLAM = MELAYU
DAP = KAFIR = SERPIHAN KOMUNIS
PAS = ISLAM = MELAYU
PKR = ??? = ???
MCA = KAFIR = ???

DAPAT ANAK-ANAK SEKALIAN???

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP