APA YANG ANWAR TAKUT SANGAT DENGAN RAKAMAN CCTV TU???

Tuesday, June 16, 2009Anwar sekali lagi berdepan dengan pendakwaan yang enggan menyerahkan bahan bukti walaupun permohonan dibuat oleh peguam mantan Timbalan Perdana Menteri itu sejak September tahun lalu.
Anwar terpaksa memohon mendapatkan perintah mahkamah untuk mengarahkan pejabat Gani Patail supaya menyerahkan segala bukti yang dikumpul oleh polis bagi membolehkannya menyediakan pembelaan yang tuntas.

Walapun perbicaraan kes itu akan bermula kurang dua minggu, Pendakwa Raya berkeras enggan membekalkan peguam Anwar dengan pita rakaman CCTV yang asal yang diambil di beberapa lokasi di tempat kejadian di Kondominium Desa Damansara, Jalan Setia Kasih, Bukit Damansara dari tarikh 25 Jun hingga 27 Jun 2008.
Begitu juga dengan contoh DNA, kenyataan-kenyataan saksi termasuk pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan dan kenyataan polis.

Dalam keadaan begini, tidak siapa boleh menyalahkan peguam-peguam Anwar sendiri atas rasa gusar tidak dapat menyediakan pembelaan lengkap untuk anak guam mereka.
Bagi peguam seperti Sankara Nair, semua yang sedang berlaku sekarang adalah siaran ulangan perbicaraan yang ditempuhi oleh Anwar sebelum ini.

Beliau berkata setakat ini pihak pendakwaraya mempamerkan sikap tidak profesional dan beretika dalam segala peri laku mereka bersabit kes itu.
Amat penting untuk Anwar mendapatkan contoh DNA yang digunakan oleh pendakwaraya selain rakaman CCTV.

Kedua-duanya perlu bagi membolehkan Anwar mendapatkan pakar sendiri untuk menyaring serta menguji kesahihan bukti yang akan dibawa ke mahkamah oleh kerajaan.
Permohonan Anwar untuk mendapatkan bahan kes itu akan didengar pada 22 Jun ini. Perbicaraan itu akan menawarkan intipan awal ke atas tata laku badan kehakiman terhadap Anwar kali ini.

DI PETIK DARI TV ANTARA

WOW...WOW....

APA PASAL NI ANWAR AL-JUBURI???
TAK PASAL-PASAL KES 1998 DI JADIKAN MODAL PULAK!!!

UDAH LAH TU NUAR..KAU HADIR KE PERBICARAAN 1 JULAI TU.
JANGAN NAK PUSING SANA SINI LAGI. ORANG KUAT HANG TU DAH PUN LARI. NTAH MAKAN KE TIDAK SI RAJA PETRA TU. HE HE HE...... TAPI TAKPA...PASAL DUIT DAH BANYAK... ANWAR PAYUNG KEMBANG PUNYA!!!

ANWAR DOK MINTAK RAKAMAN CCTV TU NAK BUAT APA???
ANDAIKATA DIA DAPAT NANTI DI MUSNAHKAN PULA BAGAIMANA??? DAH TENTU AKAN HILANG BUKTI YANG ADA!!!

KALAU LAH RAKAMAN CCTV TU PASLU,
APA YANG SUSAH SANGAT BUAT ANWAR AL-JUBURI??? PEGUAM NYA KAN ADA DAN BOLEH MEMPRTIKAIKAN KESAHIHAN BUKTI YANG ADA. RAKYAT JUGA BOLEH MENILAI DARI PERJALAN KES PERBICARAAN INI.

APA YANG SEHARUSNYA DI LAKUKAN OLEH ANWAR AL-JUBURI INI ADALAH HADIR KE PERBICARAAN KES LIWAT INI PADA 1 JULAI 2009!!!


KEHADIRAN ANWAR AL-JUBURI AKAN MEMASTIKAN KES LIWAT YANG TELAH TERTANGGUH SEKALIAN LAMA INI AKAN DAPAT DI JALANKAN.


USAHLAH KE WASHINGTON PADA 25 JUN INI. KELAK TAKUT ANWAR AL-JUBURI INI AKAN MENDAPAT VIRUS SELSEMA BABI PULA. KES MAHKAMAH PADA 1 JULAI INI AKAN TERTANGGUH PULA!!!

1 JULAI HARI KEBENARAN!!!


YANG HAK PASTI BERDIRI,

YANG BATHIL PASTI JATUH.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP