RAKAMAN CCTV,DNA,KETERANGAN 112 SAKSI YANG ASAL DI TUNTUT OLEH PELIWAT!!!!

Wednesday, June 17, 2009ANWAR AL-JUBURI MEMINTA SEGALA DOKUMEN
ASAL BERHUBUNG KES LIWATNYA DARI MAHKAMAH!!!

ANTARA DOKUMEN YANG DI MINTA OLEH PELIWAT INI ADALAH BUKTI
RAKAMAN CCTV ASAL YANG TERDAPAT DI KONDO TEMPAT KEJADIAN LIWAT INI BERLAKU. DAN JUGA BUKTI DNA ASAL KES LIWAT INI.

ANTARA DOKUMEN INI SALAH SATU NYA MERUPAKAN SATU PERMINTAAN YANG TIDAK MASUK AKAL SAMA SEKALI. BELUM PERNAH MANA-MANA PIHAK YANG DITUDUH MEMINTA
DOKUMEN KETERANGAN 112 ASAL DARI MAHKAMAH!!!

SUDAHLAH SEGALA BUKTI BERHUBUNG KES LIWAT INI DI MINTA OLEH ANWAR AL-JUBURI INI MALAH
KETERANGAN 112 MILIK PENGADU DAN SAKSI-SAKSI DALAM KES LIWAT INI JUGA ANWAR MINTA DARI MAHKAMAH!!!

KETERANGAN PENGADU DAN SAKSI-SAKSI 112 ADALAH
SULIT DAN IANYA TIDAK PATUT DI BERI KEPADA PIHAK TERTUDUH DALAM MANA-MANA KES SEKALIPUN. NAMUN ANWAR MEMINTANYA!!! KENAPA BEGITU BANYAK SEKALI PERMINTAAN ANWAR AL-JUBURI INI???

JIKA KETERANGAN 112 INI DI BERIKAN NESCAYA PARA SAKSI-SAKSI AKAN TERGUGAT KESELAMATAN NYAWA MEREKA!!! INI MERUPAKAN SUATU YANG SULIT DAN KETERANGAN YANG AMAT PENTING DALAM KES LIWAT INI.


PADA DASARNYA KETERANGAN 112 DARI PENGADU DAN SAKSI-SAKSI TIDAK HARUS DI BERI KEPADA ANWAR AL-JUBURI INI. IANYA SEELOKNYA DI BENTANGKAN DI MAHKAMAH PADA 1 JULAI NANTI.


APAKAH JAMINAN JIKA BUKTI YANG ASAL DI BERI IA TIDAK AKAN DIUBAH DAN DI ROSAKKAN OLEH PIHAK TERTUDUH???

DI SINI KENYATAAN YANG TELAH DI BERIKAN OLEH MANGSA LIWAT ANWAR AL-JUBURI DALAM BLOGG BELIAU
SAIFUL BUKHARI:

1)Ketika perbicaraan di Mahkamah Sesyen,
penetapan tarikh-tarikh perbicaraan mengambil kira dan memberi kelongaran kepada faktor bahawa beliau perlu hadir di Parlimen.

2) Beliau juga diberi jaminan bon peribadi dimana wang jaminan TIDAK perlu didepositkan


3) Paspot antarabangsa beliau tidak ditahan.


4) Perdana Menteri (pada ketika itu Tun Abdullah) sendiri telah memberi jaminan kepada beliau dan keluarga supaya perbicaraan ini dibicarakan dengan seadil-adilnya. Rujuk penghakiman ini

UNTUK MAKLUMAN SEK 377B TIDAK BOLEH DIIKAT JAMIN. NAMUN ATAS BUDI BICARA HAKIM IANYA BOLEH DIBERIKAN JAMINAN PADA TERTUDUH!!!


DALAM KES INI TERTUDUH IAITU ANWAR AL-JUBURI TELAH MENDAPAT JAMINAN DARI PIHAK MAHKAMAH!!! DAN JAMINAN TAMPA
SATU SEN PUN YANG PERLU ANWAR AL-JUBURI INI BAYAR. ADAKAH ANWAR AL-JUBURI INI MASIH TIDAK MENDAPAT KEADILAN DARI MAHKAMAH???

MAHKAMAH TELAH BANYAK MEMBERIKAN KEADILAN BUAT ANWAR AL-JUBURI INI SEPANJANG PROSES KES LIWAT NYA INI. JIKA BUKAN ANWAR AL-JUBURI INI YANG DITUDUH NESCAYA TERTUDUH ITU TIDAK AKAN DAPAT SEPERTI APA YANG ANWAR AL-JUBURI PEROLEHI!!!


JIKA SEGALA BUKTI ASAL BERHUBUNG KES LIWAT INI ANWAR PEROLEHI KELAK IANYA AKAN DIPERTIKAIKAN OLEH ANWAR SENDIRI KERANA BUKTI YANG ASAL DAN SAHIH ITU TELAH TERCEMAR!!!


MANGSA
LIWAT SAIFUL BUKHARI YANG SEHARUSNYA MENDAPAT KEADILAN DALAM KES LIWAT INI. MANGSA PERLU DI BERIKAN TAHAP KESELAMATAN YANG CUKUP BAGI MENGELAK SEBARANG PEKARA YANG TIDAK DIINGINI BERLAKU.PARA SAKSI-SAKSI DALAM KES INI JUGA PERLU DI KAWAL BAGI MENGELAKKAN ADA PIHAK YANG CUBA MENSABOTAJ KES LIWAT INI.

KES LIWAT INI MERUPAKAN SATU KES YANG
BERFROFIL TINGGI, DAN PIHAK MAHKAMAH SEHARUSNYA MEMASTIKAN MANGSA LIWAT DALAM KES INI MENDAPAT PEMBELAAN YANG SECUKUPNYA.

22 JUNE INI HAKIM AKAN MENETAPKAN SAMA ADA PERMOHONAN ANWAR AL-JUBURI YANG TIDAK MASUK AKAL INI AKAN DITERIMA ATAU TIDAK.

DIHARAPKAN YANG ARIF TUAN HAKIM BIJAKSANA AKAN MEMBERIKAN KEADILAN YANG SAKSAMA KEPADA PIHAK TERTUDUH DAN MANGSA LIWAT INI.


KAMI TERIMA SEADANYA KEPUTUSAN DARI MAHKAMAH DENGAN HATI YANG TERBUKA. BUKAN SEPERTI PIHAK DI SEBELAH SANA YANG TIDAK HENTI-HENTI MEMPERLEKEHKAN DAN MEMPERTIKAIKAN KEPUTUSAN HAKIM.

YANG HAK PASTI BERDIRI

YANG BATHIL PASTI JATUH

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP