MANOHARAMJADAH KELING PARIA KEPUNDEK ANJING MENYALAK

Monday, June 22, 2009


M.Manoharan, ADUN Kota Alam Shah, juga salah seorang pemimpin HINDRAF yang baru saja dilepaskan oleh Kerajaan Malaysia dari tahanan ISA, hari ini menggesa Kemeterian Dalam Negeri segera mengharamkan PERKASA.

Manoharan mendakwa, PERKASA yang dipimpin Dato’ Ibrahim Ali telah menimbulkan kebimbangan di kalangan orang bukan Melayu kerana memperjuangkan hak-hak orang Melayu di bawah Perlembagaan Persekutuan.

Dakwa Manoharan lagi, pertemuan Perdana Menteri, Dato’ Sri Najib Tun Razak dengan PERKASA telah bercanggah dengan “Konsep 1 Malaysia” serta menunjukkan bahawa UMNO tidak lagi memperjuangkan hak-hak orang Melayu.

Manoharan juga mendakwa, HINDRAF diharamkan oleh Kementerian Dalam Negeri tanpa sebarang sebab. Katanya, "Hindraf hanya memperjuangkan hak kaum India di bawah Perlembagaan Persekutuan. Kaum India dalam keadaan terdesak dan memerlukan pertolongan. "Integriti dan maruah kaum India Malaysia kini dalam keadaan genting," tambahnya lagi, “kerajaan BN yang Umno menjadi tunggaknya perlu belajar menghormati hak dan hasrat kaum India Malaysia”.

DI PETIK DARI YANG GAMBI

ULASAN GOMO

KEPUNDEK LAH LU MANOHARAMJADAH!!!
KAU NI BETUL LAH, BILA DAH NAMPAK REDA SAHAJA
MULA LAH KAU BANGKITKAN ISU PERKAUMAN.

MANOHARAMJADAH KELING KEPUNDEK!!!
KAU BETUL-BETUL MEMAINKAN SENTIMEN PARKAUMAN.
KAU BENAR-BENAR INGIN MENCABAR MELAYU.

INGAT MANOHARAMJADAH!!!
LANGIT TAK SENTIASA NYA CERAH!!!
JANGAN INGAT KAMI ORANG MELAYU INI LEMAH!!!

PERKASA MEMPERJUANGKAN HAK BUMIPUTERA
YANG MANA HAK KAMI ADA DI DALAM PERLEMBAGAAN.
TIDAK ADA SALAH DALAM KAMI MEMPERJUANGKAN HAK KAMI
SEBAGAI PENDUDUK ASAL TANAH MELAYU INI.

MANOHARAMJADAH??? KAU NI DASAR PENDATANG!!! KAU SEDAR TAK??? KAU NI PENDATANG!!!
KAU TOLONG TANAM DALAM KEPALA OTAK KAU TU,
INGAT BALIK APA KATA TUN SAMBHANTAN


"Di negeri mana di dalam dunia ini bangsa-bangsa yang mendatang diterima baik menjadi warganegaranya beramai-ramai.Beliau menegaskan bahawa hanya negara ini sahaja di dalam dunia ini telah memberi segala kemudahan kepada semua bangsa yang mendatang di sini menjadi warganegaranya.

Pemimpin-pemimpin Melayu di sini dalam tahun 1957 dahulu memberi segala kemudahan kepada bangsa-bangsa asing di sini menjadi warganegara di sini.


“Ini amat bodoh sekali kerana adanya lebih ramai bangsa-bangsa asing (khususnya Cina dan India) menjadi rakyat di sini, tentu sukar bagi orang-orang Melayu di sini hendak menguasai bangsa-bangsa lain itu.


“Jika benar mereka hendak menguasai bangsa-bangsa asing di sini, mereka dengan mudah sahaja berbuat demikian dalam tahun 1957 dahulu dengan tidak memberi kemudahan untuk bangsa-bangsa asing menjadi warganegara

Beliau menerangkan bahawa sungguhpun orang-orang Melayu telah bermurah hati menerima baik bangsa-bangsa asing, tetapi sekarang ini mereka itulah (Melayu) golongan bangsa yang termiskin sekali.

Datuk Sambanthan bertanya:

“Siapa yang memiliki bandar-bandar dan gudang-gudang serta ladang-ladang di sini. Adakah gudang-gudang dan ladang-ladang ini dimiliki oleh orang-orang Melayu?” (Berita Harian: 25.6. 19650)


KAU SEDAR TAK MANOHARAMJADAH???

KAU NI MEMANG ANAK CELAKA LAH!!!

MENYESAL KETURUNAN KAU
SELURUHNYA
DENGAN KELAKUAN
KAU YANG SEMACA


ANJING YANG MENYALAK DI TEPI JAMBAN
!!!


KAU INGAT MANOHARAMJADAH!!!
JANGAN GANGGU HAK KAMI
BANGSA MELAYU
DAN BUMIPUTERA YANG LAIN.
KELAK
BURUK PADAHNYA!!!

PERKASA HARUS BERTINDAK DALAM
HAL MANOHARAMJADAH INI.
KERAJAAN JUGA HARUS MENGAMBIL
TINDAKAN YANG SEWAJARNYA ATAS
KEBANJINGAN
MANOHARAMJADAH INI!!!


MANOHARAMJADAH KELING
PARIA KEPUNDEK!!!

PRIBUMI PERKASA
NEGARA

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP