KEMANA NIK AZIZ SIMPAN HASIL BALAK DI KELANTAN???

Sunday, July 12, 2009
BALAK....OH....BALAK.....

KERAJAAN PAS DI KELANTAN YANG DI PIMPIN NIK AZIZ NIK MAT SERING MENABURKAN KECAMAN KE ATAS KERAJAAN PUSAT KERANA TIDAK MEMBANTU NEGERI KELANTAN MEMBANGUN SAMA SEPERTI NEGERI YANG LAIN.

CEH....NIK AJIS KATA KERAJAAN PUSAT TIDAK TOLONG KERAJAAN PAS KELANTAN!!! SUDAH BERABAD KERAJAAN PUSAT MEMBANTU SETIAP SUDUT NEGERI KELANTAN INI. BAIK DARI PEMBANGUNAN MAHUPUN PENDIDIKAN. YANG MENJADI MASAALAHNYA NIK AJIS ITU SENDIRI DAN PEMIMPIN PAS YANG LAIN SEBENARNYA HANYA MEMBOLOT KEKAYAAN NEGERI KELANTAN..

KE MANA HASIL DARI PEMBALAKAN DI KELANTAN???
ADAKAH NIK AJIS MENYIMPAN SAHAJA WANG DARI HASIL PEMBALAKAN NEGERI KELANTAN??? UNTUK TUJUAN APA WANG HASIL PEMBALAKANG ITU? SIAPA PULA YANG MENDAPAT FAEDAH DARI HASIL BALAK KELANTAN?

UNTUK MAKLUMAN RAKYAT, TERUTAMA PENDUDUK KELANTAN. BALAK DI KELANTAN TELAH DI BERIKAN KONTRAK SEHINGGA 2015 SEHINGGA PADA TAHUN 2015 ITU BALAK DI KELANTAN TELAH PUN HABIS UNTUK DI TEBANG.

BALAK DI KELANTAN YANG DI TEBANG HANYA DI MILIKI OLEH KERONI-KERONI PAS SAHAJA. YANG MANA IANYA TIDAK ADA LANGSUNG TENDER TERBUKA DAN REWARD TELAH DI BERIKAN.

BAYANGKAN APA YANG KERAJAAN PAS KELANTAN DAPAT DARI HASIL BALAK INI? SUDAH TENTU IANYA SATU HASIL YANG AMAT LUMAYAN DAN MENGUNTUNGKAN. NAMUN YANG UNTUNG SIAPA??? SIAPA YANG MENIKMATI HASIL KEUNTUNGAN BALAK INI?KERONI PAS SAHAJA YANG UNTUNG. MANAKALA RAKYAT KELANTAN MASIH LAGI DI TAKUK LAMA YANG SENTIASA HAUSKAN PEMBANGUNAN. PEMIMPIN PAS SAHAJA YANG MEMPEROLEH KESENANGAN DALAM MENGAUT KEUNTUNGAN BALAK INI.

14 JULAI INI PENGUNDIAN AKAN BERJALAN YANG MANA IANYA MERUPAKAN SATU ISYARAT SAMA ADA PENGUNDI DI MANIK URAI MAHUKAN PEMBANGUNAN SELARAS DENGAN TUNTUTAN UGAMA ISLAM BAGI KESELESAAN MEREKA DAN ANAK-ANAK MEREKA ATAUPUN MEREKA HANYA MERELAKAN NIK AJIS DAN PEMIMPIN PAS YANG LAIN MEMBOLOT HASIL BALAK DI NEGERI KELANTAN INI.SELAMA 19 TAHUN NIK AZIZ MENTADBIR KELANTAN TIDAK ADA PEMBANGUNAN YANG SELARAS DENGAN KEPERLUAN RAKYAT NIK AZIZ LAKUKAN. SEPANJANG 19 TAHUN INI JUGA SUDAH BANYAK HASIL BALAK KELANTAN DI BOLOT OLEH PEMIMPIN PAS DAN KERONI NYA.

DAN SEPANJANG 19 TAHUN INI JUGALAH RAKYAT KELANTAN DI TIPU DENGAN KEUNTUNGAN HASIL BALAK DI KELANTAN. RAKYAT KELANTAN HARUS SEDAR AKAN HAL INI. KEUNTUNGAN BALAK HARUS DI NIKMATI OLEH SETIAP RAKYAT KELANTAN.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP