NIK AZIZ TIDAK MEMBANTU ANAK-ANAK KELANTAN

Monday, July 13, 2009


KELANTAN PERLU MEMBANGUN SAMA SEALIRAN SEPERTI NEGERI-NEGERI YANG LAIN DI DALAM MALAYSIA INI. PEMBANGUNAN PERLU TERUS BERKEMBANG DI NEGERI KELANTAN INI. TAMPA PEMBANGUNAN TIDAK ADA APA YANG DAPAT MENJAMIN EKONOMI DI MASA MENDATANG DI NEGERI KELANTAN INI.

ANAK-ANAK KELANTAN PALING RAMAI BERHIJRAH MENCARI KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK DARI NEGERI KELANTAN INI. CAKAP SAJA DI KOMTAR JOHOR BAHRU, DI CHOW KIT KUALA LUMPUR, DAN DI MANA-MANA SAHAJA KOMPLEKS DI BANDAR-BANDAR BESAR PASTI WUJUDNYA ANAK-ANAK KELANTAN DI SINI.

PENIAGA DI KUALA LUMPUR INI RAMAI DARIPADANYA MERUPAKAN ANAK-ANAK KELANTAN. TIAP CERUK MANA SEKALIPUN PASTI AKAN ADA ANAK KELANTAN YANG BERNIAGA MENCARI REZEKI DI KOTA BESAR INI. DARI PENIAGA MAKANAN, BARANGAN PASAR, BARANGAN KERING SEHINGGALAH PENIAGA JUALAN BORONG RAMAI TERDIRI DARI ANAK-ANAK KELANTAN.

KENAPA ANAK-ANAK KELANTAN INI TIDAK MENGAMBIL PELUANG PERNIAGAAN DI KELANTAN? KENAPA BERDUYUN-DUYUN ANAK KELANTAN YANG MERANTAU SEHINGGAKAN KE KOTA SINGA? APAKAH KERAJAAN NIK AJIS TIDAK MELIHAT DAN MENGKAJI PERMASAALAHAN INI?

NIK AJIS SELAMA 19 TAHUN INI TIDAK LANGSUNG MEMBANTU ANAK-ANAK KELANTAN INI DALAM MENINGKATKAN EKONOMI MEREKA. CAKAP SAHAJA DI MANA TANAH DALAM NEGERI KELANTAN INI DI AMBIL UNTUK PEMBANGUNAN YANG HARGANYA DI BAYAR PAMPASAN DENGAN SETIMPAL OLEH KERAJAAN NEGERI KELANTAN. TIDAK ADA SATU PUN TANAH YANG DI AMBIL KERAJAAN NEGERI BAGI TUJUAN PEMBANGUNAN DI NEGERI KELANTAN INI!!!

SELAMA INI KERAJAAN BARISAN NASIONAL YANG MEMBANGUNKAN SEGALA MACAM INFRASTRUKTUR DI DALAM NEGERI KELANTAN INI. MANAKALA TANAH YANG DI AMBIL BAGI PEMBANGUNAN DI BAYAR OLEH KERAJAAN BARISAN NASIONAL DENGAN SETIMPAL DENGAN HARGA PASARAN.

NAK HARAPKAN KERAJAAN PAS KELANTAN MEMBERI BANTUAN PEMBANGUNAN DAN KEMUDAHAN BAGI RAKYAT KELANTAN MINTAK MAAF JE LAH!!! PAS YANG DI PIMPIN NIK AJIS NI HANYA TAHU MENCARI SALAH BARISAN NASIONAL SELAMA MEMERINTAH KELANTAN SAHAJA. TIDAK LANGSUNG MEMBANTU KERAJAAN BARISAN NASIONAL DALAM MEMBANGUNKAN NEGERI KELANTAN.

AKU SEBAGAI ANAK KELANTAN SUNGGUH KECEWA YANG MANA SEPANJANG 19 TAHUN NIK AJIS MENTADBIR KELANTAN INI TIDAK ADA SATU PUN PEMBANGUNAN YANG DI LAKSANAKAN NYA. BUKAN AKU SAHAJA YANG KECEWA MALAH SELURUH KELUARGA AKU DAN RAMAI PENDUDUK DI KELANTAN INI YANG KECEWA DENGAN KEMUNDURAN PEMBANGUNAN YANG DI BAWAH PENTADBIRAN NIK AJIS INI.

SEMAKIN HARI SEMAKIN RAMAI ANAK-ANAK KELANTAN YANG BERHIJRAH KELUAR DARI KELANTAN INI. TAMPA PEMBANGUNAN MAKA TIDAK AKAN ADA PELUANG REZEKI BUAT ANAK-ANAK KELANTAN INI. KELANTAN HARUS MAJU. BUKAN SAHAJA DARI SEGI ILMU ISLAM MALAH PEMBANGUNAN JUGA PERLU SEIRING DENGAN KETAMADUNAN.

BUAT ANAK-ANAK KELANTAN MAKA FIKIKIRKANLAH DEMI ANAK CUCU CICIT KELANTAN YANG AKAN DATANG. RENUNGKAN LAH.......

ALLAH TIDAK MELARANG PEMBANGUNAN
BAGI TUJUAN YANG MULIA.


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP