TERKINI- PERBICARAAN ANWAR AL-JUBURI DI SAMBUNG ESOK PAGI

Wednesday, July 15, 2009KES PERMOHONAN ANWAR AL-JUBURI AKAN DI SAMBUNG ESOK. UNTUK MAKLUMAN KES LIWAT ANWAR INI MASIH BELUM BERJALAN LAGI. NAMUN YANG SEDANG BERJALAN HARI INI MERUPAKAN PERMOHONAN ANWAR UNTUK MENDAPATKAN

*RAKAMAN CCTV ASAL TEMPAT KEJADIAN
*BUKTI DNA ASAL
*SENARAI SAKSI-SAKSI ASAL
*KETERANGAN SAKSI-SAKSI
*SEGALA DOKUMEN YANG ASAL DALAM KES LIWAT INI.

DIJANGKAKAN PERMOHONAN ANWAR INI AKAN SELESAI DALAM MINGGU INI, WALAUPUN IANYA DI BANTAH OLEH 8 PEGUAM ANWAR YANG LAIN KERANA PEGUAM UTAMA KES LIWAT INI SULAIMAN ABDULLAH TELAH MENARIK DIRI DARI MEMBELA ANWAR AL-JUBURI INI.

HAKIM DATUK MOHAMMAD ZABIDIN MOHD DIAH TELAH MEMUTUSKAN BAHAWA PROSIDING RAYUAN ANWAR BAGI MENDAPATKAN DOKUMEN ASAL KES LIWAT INI PERLU BERJALAN MEMANDANGKAN KESEMUA PEGUAM ANWAR TELAH MENGIKUTI PROSIDING ITU SEJAK HARI PERTAMA LAGI.

ESOK PAGI PERBICARAAN BAGI PERMOHONAN ANWAR INI AKAN DI SAMBUNG. KITA SELURUH RAKYAT BERHARAP AGAR MAHKAMAH DAPAT MENENGAKKAN KEADILAN BUAT MANGSA LIWAT SAIFUL BUKHARI DENGAN SEBAIK MUNGKIN.

DI HARAPKAN SELURUH RAKYAT SENTIASA MENDOAKAN KESELAMATAN NYAWA SAIFUL BUKHARI YANG PADA MASA INI TELAH MENDAPAT ANCAMAN DARI PIHAK YANG BERKAITAN!!!

Read more...

GEMPAR- SULAIMAN ABDULLAH PEGUAM UTAMA MENARIK DIRI DARI MEWAKILI ANWAR DALAM KES LIWATBERITA YANG BARU DI TERIMA DARI MAHKAMAH JALAN DUTA BERHUBUNG KES LIWAT ANWAR IBRAHIM TELAH MENGESAHKAN PEGUAM UTAMA KES LIWAT INI IAITU SULAIMAN ABDULLAH TELAH MENARIK DIRI DARI MEWAKILI ANWAR IBRAHIM.

PENARIKAN DIRI INI BERKUAT KUASA SERTA MERTA YANG MANA SEBELUM REHAT TADI PARA PEGUAM ANWAR YANG LAIN MEMINTA MAHKAMAH AGAR MENANGGUHKAN KES LIWAT INI ATAS ALASAN ANWAR BELUM DAPAT MELANTIK PEGUAM BELA UTAMA YANG BARU BAGI KES LIWAT INI.

MAHKAMAH BEREHAT DAN AKAN BERSAMBUNG PADA PETANG INI BAGI MENYEMAK PERMOHONAN ANWAR IBRAHIM DALAM MENDAPATKAN BUKTI-BUKTI ASAL KES LIWAT INI.

DI JANGKAKAN PADA PETANG INI JUGA KEPUTUSAN BERHUBUNG PERMOHONAN ANWAR IBRAHIM DALAM MENDAPATKAN BUKTI-BUKTI ASAL SERTA PERMOHONANNYA UNTUK DIGUGURKAN KES AKAN DI KETAHUI!!!

PEGUAM SULAIMAN ABDULLAH TIDAK DAPAT DIHUBUNGI BAGI MENDAPAT PENJELASAN LANJUT BERHUBUNG PENARIKAN DIRI BAGI MEWAKILI ANWAR IBRAHIM.

SUMBER DARI KENALAN TERDEKAT PEGUAM SULAIMAN ABDULLAH MENGESAHKAN YANG SULAIMAN ADBULLAH HANYA MENGELING KAN KEPALA APABILA MELIHAT BUKTI-BUKTI DAN KETERANGAN YANG ADA DI DALAM KES LIWAT INI.

YANG PASTI SEMAKIN LAMA ANWAR CUBA MENANGGUHKAN KES LIWAT INI SEMAKIN HAMPIR JUGA DIRINYA ITU KE NERAKA JAHANAM!! SATU DEMI SATU KEAIBAN ANWAR SENDIRI TERBONGKAR AKIBAT PENANGGUHANNYA ITU SENDIRI.

BERITA LANJUT AKAN MENYUSUL....

Read more...

PAS MENANG 65 UNDI DARI PENGUNDI HANTUKEMENANGAN PAS DENGAN MAJORITI 65 UNDI DATANGNYA DARI PENGUNDI HANTU. PENGUNDI HANTU SEMEMANGNYA WUJUD DI MANIK URAI APABILA PIHAK PAS MEMBAWA PENDUDUK THAILAND YANG MEMPUNYAI 2 KAD PENGENALAN BAGI MEMANGKAH LAMBANG PAS INI.

PENGUNDI HANTU INI JUGA DI BERIKAN DUIT POKET SEBANYAK RM500 SEORANG BAGI MEMASTIKAN PENGUNDI HANTU DAPAT MEMBERIKAN KEMENANGAN BESAR BUAT PAS.

NIK AJIS TELAH MENGATAKAN BAHAWA PENGUNDI HANTU TIDAK WUJUD DI PILIHANRAYA KECIL MANIK URAI PADA KEMPEN KALI INI. KENAPA SELAMA INI PARTI PEMBANGKANG TERUTAMA PAS SERING MENGATAKAN BARISAN NASIONAL MENGGUNAKAN PENGUNDI HANTU??? MENGAPA TIDAK DI MANIK URAI???

SEBENARNYA NIK AJIS TELAH MEMBERIKAN SATU ISYARAT JELAS BAHAWA PAS AKAN PEROLEH KEMENAGAN YANG LEBIH BESAR DENGAN MEMBAWA PENGUNDI HANTU INI BAGI MENYOKONG MEREKA. NAMUN NIK AJIS SERTA PEMIMPIN PAS KELANTAN YANG LAIN SUDAH TERSALAH LANGKAH.

MAJORITI RAKYAT DI MANIK URAI TELAH MENYATAKAN SOKONGAN BUAT KERAJAAN BARISAN NASIONAL BAGI MEMENANGI PILIHANRAYA KECIL INI. LIHAT SAHAJA JUMLAH PERATUS YANG KELUAR MENGUNDI SEBANYAK 87 PERATUS YANG MANA MERUPAKAN SATU PERATUSAN YANG PALING TINGGI DI MANIK URAI.

SAYA YAKIN JIKA PERATUSAN KELUAR MENGUNDI SEBANYAK 90 PERATUS MAKA KERAJAAN BARISAN NASIONAL PASTINYA AKAN MEMENANGI PILIHANRAYA KECIL INI DENGAN MAJORITI YANG PASTINYA LEBIH BESAR.

WALAUPUN PAS MENGGUNAKAN PENGUNDI HANTU BAGI MEMENANGI PILIHANRAYA KECIL MU INI NAMUN SIKAP RAKYAT DI MANIK URAI YANG MENYOKONG PENUH KERAJAAN BARISAN NASIONAL AMAT DIHARGAI. SOKONGAN RAKYAT KELANTAN YANG INGIN MELIHAT PEMBANGUNAN TELAH DI TONJOLKAN DI MANIK URAI INI.

PAS HANYA MENANG MELALUI PENGUNDI HANTU SAHAJA. JIKA TIDAK PENGUNDI HANTU INI NESCAYA PAS AKAN MENGALAMI SATU PENOLAKAN DARI RAKYAT MANIK URAI YANG SEMESTINYA SUDAH BOSAN DAN MUAK DENGAN FITNAH SERTA KETIDAK JUJURAN PEMIMPIN PAS KELANTAN.

RAKYAT MANIK URAI MEMBERIKAN ISYARAT JELAS BUAT SELURUH MALAYSIA BAHAWA KERAJAAN BARISAN NASIONAL MERUPAKAN PILIHAN YANG TEPAT BAGI MEMBANGUNKAN MALAYSIA INI.

PAS HANYA MENANG DENGAN UNDI HANTU SEBANYAK 65 UNDI SAHAJA. TAPI KERAJAAN BARISAN NASIONAL TELAH MENANG DENGAN 5283 UNDI HATI RAKYAT KELANTAN YANG INGINKAN PEMBANGUNAN DAN SUDAH BOSAN DENGAN KEPIMPINAN NIK AJIS.

19 TAHUN NIK AJIS TIDAK MEMBANGUNKAN KELANTAN. SELAMA 19 TAHUN INI JUGALAH BERIBU ANAK-ANAK KELANTAN YANG KELUAR MERANTAU MENCARI REZEKI DI BANDAR BESAR DALAM MALAYSIA.

KERAJAAN BARISAN NASIONAL MENANG DENGAN UNDI RAKYAT KELANTAN YANG SEJATI. MANAKALA PAS HANYA MENANG DENGAN 65 UNDI DARI PENGUNDI HATU YANG DATANGNYA DARI THAILAND.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP