SEKALI LAGI TERTUDUH KES LIWAT ANWAR AL-JUBURI MENDAPAT KEISTIMEWAAN DARI MAHKAMAH

Thursday, July 16, 2009SEKALI LAGI DALAM SEJARAH PERUNDANGAN MALAYSIA SEORANG YANG DITUDUH MENDAPAT SEGALA KEMAHUANYA. APAKAH SUDAH TIDAK ADA LAGI PEMBELAAN YANG SEPATUTNYA DI BERIKAN KEPADA MANGSA DALAM SESEBUAH KES JENAYAH???


RAYUAN ANWAR AL-JUBURI DALAM MENDAPATKAN SEGALA BUKTI ASAL KES LIWAT INI TELAH DI DIBERIKAN OLEH MAHKAMAH!!!
SENARAI BUKTI-BUKTI ASAL KES LIWAT INI YANG DI BERIKAN MAHKAMAH:

* RAKAMAN ASAL CCTV TEMPAT KEJADIAN

*SENARAI SAKSI-SAKSI KES LIWAT INI

*KETERANGAN SAKSI-SAKSI KES LIWAT INI

*KETERANGAN MANGSA LIWAT SAIFUL BUKHARI


SEMUA BUKTI-BUKTI ASAL KES LIWAT INI TELAH DI BERIKAN MAHKAMAH PADA TERTUDUH DALAM KES LIWAT INI. DNA ASAL DALAM KES LIWAT INI SAHAJA YANG TELAH DITOLAK OLEH MAHKAMAH BAGI PIHAK TERTUDUH ANWAR AL-JUBURI.


HAKIM DATUK MOHAMAD ZABIDIN MOHD DIAH TELAH MENGARAHKAN PIHAK PENDAKWAAN MENYERAHKAN SEMUA BUKTI-BUKTI ASAL KES LIWAT INI KEPADA PIHAK TERTUDUH ANWAR AL-JUBURI DALAM MASA 10 HARI.


APA YANG TELAH TERJADI DENGAN BADAN KEHAKIMAN NEGARA MALAYSIA INI? APAKAH ANWAR MALAIKAT SEHINGGAKAN SEMUA TUNTUTANNYA DI PENUHI OLEH MAHKAMAH???

SEPANJANG KES LIWAT INI BERLAKU ANWAR TELAH MENDAPAT BANYAK KEISTIMEWAAN YANG SEMEMANGNYA AMAT MENJENGKELKAN RAKYAT MALAYSIA INI.


KEISTIMEWAAN YANG TELAH DI PEROLEHI OLEH TERTUDUH ANWAR AL-JUBURI:


1)Ketika perbicaraan di Mahkamah Sesyen, penetapan tarikh-tarikh perbicaraan mengambil kira dan memberi kelongaran kepada faktor bahawa beliau perlu hadir di Parlimen.
2) Beliau juga diberi jaminan bon peribadi dimana wang jaminan TIDAK perlu didepositkan
3) Paspot antarabangsa beliau tidak ditahan.
4) Perdana Menteri (pada ketika itu Tun Abdullah) sendiri telah memberi jaminan kepada beliau dan keluarga supaya perbicaraan ini dibicarakan dengan seadil-adilnya. Rujuk penghakiman ini


SUNGGUH BERTUAH ANWAR AL-JUBURI DALAM MENGHADAPI TUDUHAN KES LIWAT INI. SUNGGUH BANYAK SEKALI KEISTIMEWAAN YANG DI PEROLEHI NYA DARI MAHKAMAH.
SELEPAS INI PASTINYA RAMAI MEREKA YANG DI TUDUH DALAM PELBAGAI KES JENAYAH AKAN MENGIKUTI JEJAK LANGKAH ANWAR AL-JUBURI DALAM MENDAPATKAN KEISTIMEWAAN SEDEMIKIAN.

DI INGATKAN SEKALI LAGI BUAT SELURUH RAKYAT MALAYSIA BAHAWA KES LIWAT INI MEMBABITKAN ANWAR AL-JUBURI DENGAN MANGSA LIWAT NYA SAIFUL BUKHARI.


YANG MENJADI MANGSA DALAM KES LIWAT INI ADALAH SAIFUL BUKHARI. MANAKALA TERTUDUH PULA ANWAR IBRAHIM WAL SUNTUTI. PEMBELAAN SEHARUSNYA DI BERIKAN KEPADA MANGSA LIWAT, BUKAN DI BERIKAN PADA TERTUDUH!!!

Read more...

UNIT MEDIA BARU KHUSUS BUAT TATAPAN RAKYAT JELATABLOGG UNIT MEDIA BARU PERGERAKAN PEMUDA UMNO DI BINA KHUSUS BUAT SELURUH RAKYAT MALAYSIA. DIHARAPKAN RAKAN BLOGGER YANG LAIN DAPAT SENTIASA MENGIKUTI ISU-ISU SEMASA DI DALAM BLOGG MEDIA BARU INI.


MENJEMPUT RAKAN-RAKAN YANG LAIN ADD SEBAGAI FOLLOWERS DALAM BLOGG MEDIA BARU INI DAN LINK KAN NYA DALAM BLOGG RAKAN YANG LAIN BAGI BERSAMA MENJAYAKANNYA.


AYUH KITA GEMPUR BERSAMA-SAMA DEMI ISLAM, BANGSA DAN TANAH AIR TERCINTA INI.


UNIT MEDIA BARU

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP