RM 20 RIBU WANG RAKYAT SELANGOR DI ROMPAK KHALID GAGAP UNTUK SI MATI

Friday, July 17, 2009




APA KEJADAHNYA KHALID GAGAP MENTERI BESAR SELANGOR MENGUMUNKAN PERUNTUKAN KOS PENGEBUMIAN SI MATI SAKSI SPRM???

DITAMBAH PULA DENGAN PAKAR YANG DI UPAH MENGGUNAKAN DUIT RAKYAT SELANGOR DALAM SIASATAN SI MATI INI

DIMANAKAH RASIONALNYA WANG RAKYAT SELANGOR DI GUNAKAN DALAM MENGURUSKAN PENGEBUMIAN SI MATI INI???

ADAKAH SI MATI INI MATI AKIBAT RAKYAT SELANGOR SEHINGGA RAKYAT SELANGOR YANG TERPAKSA MENGELURKAN WANG PEMBELANJAAN PENGEBUMIAN?

RM 20 RIBU YANG TELAH DI ANGGARKAN BAGI MENGURUSKAN KOS PENGEBUMIAN SI MATI INI.

WANG RAKYAT NAMPAKNYA TELAH DI GUNAKAN SESUKA HATI OLEH KHALID GAGAP DAN KERONI-KERONI YANG LAIN DALAM KEKUASAAN MEREKA MEROMPAK SELANGOR.

SEKALI DULU KHALID TELAH MEROMPAK WANG RAKYAT SELANGOR DALAM PEMBELIAN LEMBU UNTUK PARLIMEN TUN RAZAK. DAN SEKARANG SEKALI LAGI KHALID GAGAP MEROMPAK WANG RAKYAT SELANGOR.

RM 20 RIBU BUKANLAH ANGKA YANG KECIL DALAM PEMBAZIRAN WANG RAKYAT INI. NAMUN KHALID GAGAP TELAH MENJADI BONEKA KEPADA PEMIMPIN DAP YANG LAIN.

SELEPAS INI BARANGSIAPA YANG AHLI KELUARGANYA MATI MAKA PERGILAH BERJUMPA KHALID GAGAP BAGI MENDAPATKAN PERUNTUKAN PENGEBUMIAN SI MATI.

WANG RAKYAT SELANGOR TELAH DI ROMPAK OLEH PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG INI.

CELAKA PUNYA KHALID GAGAP BONEKA DAP

Read more...

ISA PERLU BAGI MEMBANTERAS ORGANISASI JENAYAH TERANCANG KOMUNIS INI DI MALAYSIA



NAMPAKNYA ORGANISASI JENAYAH TERANCANG YANG AKAN MENGUGAT KESELAMATAN NEGARA SEMAKIN MENJADI-JADI. INI TERBUKTI APABILA SAKSI DALAM KES JENAYAH TERANCANG INI MATI DALAM KEADAAN YANG AMAT HALUS. ORGANISASI JENAYAH TERANCANG INI PASTINYA SEDANG MENGATUR STRATEGI DALAM MENGHAPUSKAN SAKI BAKI SAKSI DALAM MENYELAMATKAN ORGANISASI JENAYAH MEREKA INI.

KEMATIAN SAKSI UTAMA SPRM TELAH MEMBERIKAN SATU ISYARAT ORGANISASI JENAYAH INI TIDAK AKAN TUNDUK KEPADA KEDAULATAN UNDANG-UNDANG. SELAMA INI MEREKA BERGERAK SECARA SULIT DAN SELEPAS PRU KE 12 ORGANISASI INI DI LIHAT SEMAKIN BERANI DENGAN MELAKUKAN JENAYAH SECARA TERANG-TERANGAN.

PIHAK YANG BERTANGGUNGJAWAP PERLU BERTINDAK DENGAN LEBIH TEGAS DAN MEMBERKAS MEREKA YANG TERLIBAT DALAM ORGANISASI JENAYAH TERANCANG INI. JIKA ORGANISASI JENAYAH TERANCANG INI TIDAK DI BENDUNG NESCAYA KEDAULATAN UNDANG-UNDANG AKAN MEREKA CABULI DAN PADA MASA ITU PASTINYA MALAYSIA INI AKAN MENJADI HURU HARA.

ISA PERLU DI LAKSANAKAN DALAM MENGHALANG ORGANISASI JENAYAH TERANCANG INI DARI TERUS MENIDAKKAN UNDANG-UNDANG. MEREKA YANG TERLIBAT DALAM ORGANISASI JENAYAH TERANCANG INI PERLU DI TAHAN DI BAWAH AKTA ISA BAGI MELUMPUHKAN ORGANISASI JENAYAH INI.

APA YANG PASTI ORGANISASI JENAYAH TERANCANG INI SEDANG MENGUGAT KESELAMATAN NEGARA MALAYSIA INI. RAKYAT PERLU DI LINDUNGI DARI PELBAGAI SUDUT BAGI MENGELAKKAN SEBARANG PEKARA TIDAK DI INGINI BERLAKU.

ORGANISASI JENAYAH TERANCANG YANG WUJUD DARI SAKI BAKI KOMUNIS INI PERLU DI BANTERAS DAN DI HAPUSKAN DENGAN SEBERAPA SEGERA. TAKUT IANYA KELAK AKAN MEREBAK KE LUAR NEGARA.

Read more...

SAKSI SPRM JATUH? BUNUH DIRI? ATAU DIBUNUH?



Setiausaha politik exco kerajaan Selangor, Ean Yong Hian Wah, terbunuh selepas dipercayai jatuh bangunan pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor di Shah Alam.

Mayat Teo Beng Hock, 30, ditemui di atas bumbung bangunan bersebelahan pejabat suruhanjaya tersebut.

Semalam Teo telah dibawa ke pejabat tersebut untuk disoal siasat berhubung dakwaan salah guna wang peruntukan DUN membabitkan beberapa ADUN Pakatan Rakyat negeri itu.

(foto: Teo, kanan, bersama Ean Yong berbual dengan pegawai siasatan di pejabat exco itu)

Berikutan berita mengejut dan luar biasa tersebut, para pemimpin Pakatan, termasuk Ean, bergegas ke bangunan tersebut.

Pemimpin DAP lain yang berada di pejabat SPRM termasuk exco kerajaan Selangor, Ronnie Liu; Speaker DUN Teng Chang Khim dan ahli parlimen Petaling Jaya Selatan, Tony Pua.

Liu and Teng mengesahkan bahawa mayat itu mendiang Teo.

Sewaktu ditemui, mendiang berbaju biru bersama kot hitam dan seluar putih.

Dalam sidang media di pejabat SPRM negeri itu, Pengarah Siasatan SPRM Datuk Shukri Abdull berkata mayat ditemui jam 1.30 tengah hari ini.

Ditanya bagaimana mendiang ditemui, beliau berkata seorang pegawai suruhanjaya ke tempat kejadian selepas mendengar jeritan seseorang tentang mayat itu.

Menurutnya lagi, siasatan terhadap Teo - sebagai saksi kes - selesai kira-kira 3.45 pagi tadi tetapi dilihat masih berada di bangunan tersebut sekitar jam 6 pagi.

SPRM tidak jelas sama ada beliau mati akibat terjatuh atau terjun dari bangunan tersebut.

Sementara itu, SPRM mengesahkan sedang menyiasat empat ADUN Selangor berhubung dakwaan salah guna peruntukan wakil rakyat.

Shukri mengesahkan suruhanjaya itu semalam menyerbu empat pejabat ADUN berkenaan dan meneliti beberapa dokumen bagi membantu siasatan, lapor laman web Utusan Malaysia.

"(Siasatan) itu prosedur biasa. Kalau kita terima apa-apa aduan, memang kita akan ke pejabat atau rumah mereka," katanya kepada pemberita di Akademi SPRM hari ini.

DIPETIK DARI MALAYSIAKINI

ULASAN AKU........
SIASATAN PENUH DARI PELBAGAI SUDUT DARI PIHAK POLIS PERLU DI JALANKAN. KES INI MERUPAKAN SATU KES YANG AMAT KLASIK DI MANA MANGSA TEO BENG HOCK MATI DALAM KES INI MERUPAKAN SETIAUSAHA SULIT KEPADA EXCO KERAJAAN SELANGOR EAN YONG HIAN WAH YANG SEDANG DI SIASAT OLEH SPRM.

YANG MENJADI PERSOALANNYA MENGAPA SETIAUSAHA POLITIK KEPADA EXCO INI YANG MATI??? SAMA ADA IANYA KES BUNUH DIRI ATAU PUN DI BUNUH PERLU DI BERI PERHATIAN OLEH PELBAGAI PIHAK KHUSUSNYA RAKYAT SENDIRI.

ANTARA SENARIO YANG AKU GAMBARKAN

JIKA KES INI TERJATUH DARI BANGUNAN DAN MENYEBABKAN KEMATIAN:
BAGAIMANA SEORANG YANG MASIH MUDA BOLEH TERJATUH DARI BANGUNAN DAN ADAKAH MANGSA YANG MATI INI KESEORANGAN PADA MASA KEJADIAN?

JIKA KES INI BUNUH DIRI:
ADAKAH SEORANG SETIAUSAHA POLITIK YANG MASIH MUDA BERUMUR 30 SANGGUP MEMBUNUH DIRI DEMI MENYELAMATKAN MAJIKAN NYA SERTA ADUN YANG LAIN DARI SIASATAN BERTERUSAN OLEH SPRM???

PERSOALAN DEMI PERSOALAN AKAN BERMAIN DI MINDA KITA KHUSUSNYA RAKYAT MALAYSIA. NAMUN AKU ADA SATU SENARIO YANG MUNGKIN BERLAKU DALAM KES MATI SETIAUSAHA POLITIK INI.

BAGAIMANA JIKA KEMATIAN MANGSA MERUPAKAN SATU KES BUNUH??? MENARIK BUKAN??? BEGINI SENARIO YANG AKU GAMBARKAN........

MANGSA MATI INI MERUPAKAN SETIUSAHA POLITIK KEPADA EXCO KERAJAAN SELANGOR YANG MANA MERUPAKAN ADUN SELANGOR. MANGSA MATI INI MERUPAKAN SAKSI DALAM KES SPRM YANG MANA MAJIKAN NYA DI SIASAT OLEH SPRM BERHUBUNG SATU LAPORAN SALAH GUNA WANG RAKYAT BAGI DI PERUNTUKAN KEPADA DUN SELANGOR. BUKAN SAHAJA MAJIKAN NYA YANG DI SISASAT SPRM MALAH BEBERAPA EXCO DAN ADUN KERAJAAN SELANGOR JUGA DI SIASAT OLEH SPRM.

BAGAIMANA SEORANG SAKSI MATI TERJATUH BANGUNAN??? SAKSI DALAM SIASATAN SPRM TERHADAP MAJIKANNYA DAN ADUN YANG LAIN???

BAGAIMANA JIKA IA MERUPAKAN SATU PENGHAPUSAN SAKSI BAGI MENYELAMATKAN MAJIKANNYA DAN ADUN YANG LAIN??? PASTINYA IANYA BOLEH DI BUAT BUKAN???

ADALAH TIDAK MUSTAHIL KES KEMATIAN SETIAUSAHA SULIT KEPADA EXCO YANG DI SIASAT SPRM INI BERHUBUNG SALAH GUNA WANG RAKYAT DAN BEBERAPA ADUN YANG LAIN INI BERSANGKUT PAUT SAMA SATU.

SIAPA YANG MATI?
SIAPA YANG HAPUSKAN SAKSI?


BERSAMA-SAMA KITA RENUNGKAN DAN FIKIRKAN

NAMUN SAYA SESUNGGUHNYA AMAT YAKIN DENGAN KECEKAPAN PIHAK POLIS MALAYSIA DALAM MENYIASAT KES KEMATIAN SAKSI UTAMA SPRM INI. PIHAK POLIS TIDAK PERNAH GAGAL DALAM MENJALANKAN SESUATU TUGAS YANG DI AMANAHKAN.

POLIS SEDIA BERKHIDMAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP