LIVE-Blogger Pakatan KEPANASAN Dengan Artikel Kerajaan Perpaduan

Thursday, October 29, 2009Kecoh isu perjumpaan Blogger bersama Hassan Ali pada malam yang lepas. Apa yang sampai kecoh sangat ni??? Apa isu yang menarik sehinggakan Blogger Pakatan Al Banjari dan geng nya yang lain Kepanasan dengan artikel Gomo???

Perjumpaan bersama Hassan Ali itu telah membongkarkan segala kemelut yang terjadi di dalam Pas. Blogger serta para hadirin yang hadir di sana tahu apa yang berlaku dan apa yang dibincangkan. Jadi persoalannya mengapa para blogger yang hadir tidak mahu menyampaikan perkabaran dari rumah Hassan Ali kepada RAKYAT???

Al Banjari dalam blogg nya kata:
Kandungan penuh dan rumusan dari ABO akan kita terbitkan seawal hari khamis ini.

PASAL APA HARI KHAMIS BARU NAK DEDAHKAN APA YANG DI SAMPAIKAN PEMIMPIN PAS???

Ini lah satu hal yang cuba di sorokkan oleh Blogger Pakatan Pembangkang. Apabila kebenaran terjawap maka mereka akan simpan dan perapkan bertujuan untuk mengelirukan rakyat. Maklumat yang diperolehi oleh Blogger perlu lah sepantas kilat di warkan kepada rakyat bagi menyampaikan kebenaran nya. Jika dah simpan 4 ke 5 hari nak buat apa??? Dah jadi BASI lah maklumat itu.

Demi menyimpan rahsia pekung itu Blogger pakatan sanggup menipu rakyat berhubung kemelut yang melanda Pas. Isy..isy..isy...Ataupun demi menjaga maruah Nik Ajis??? Ya...barangkali demi Maruah Nik Ajis depa pakat simpan maklumat yang diperolehi pada malam itu. Tapi pasal apa pula???

Dalam artikel Gomo berhubung perjumpaan itu ada Gomo menyatakan yang:
Isu kerajaan Perpaduan antara Pas dan Umno ini sebenarnya telah di bincangkan oleh seluruh pimpinan atasan Pas. Nik Ajis tiada dalam perbincangan ini.

Seluruh Pimpinan Pas lah yang mencadangkan idea Kerajaan Perpaduan ini. Di ketuai oleh Haji Hadi sebagai Presiden dan seluruh majlis tertinggi Pas.

Hussam memainkan peranan yang besar dalam membawa agenda Anwar meresap dalam politik Pas.

Dan Al Banjari sendiri mengatakan dalam blogg nya:
"hanya penulisan yg diboldkan dengan warna kuning ada disebutkan pada pertemuan itu oleh Ustaz nasha dan Dato' Hassan"

Ini lah maklumat utama yang Gomo perolehi pada malam itu. Dan maklumat ini cukup menerangkan segala kemelut yang berlaku di dalam Pas. Nik Ajis telah salah dalam membuat tuduhan!!! Nik Ajis telah menuduh individu seperti Hassan Ali, Ustaz Nasha dan beberapa pimpinan Pas yang lain telah menjadi duri dalam daging bagi Pas berhubung Kerajaan Perpaduan Pas dan Umno. Walhalkan agenda Kerajaan Perpaduan ini telah dibincangkan oleh keseluruhan pimpinan Pas, dan Nik Ajis tidak tahu menahu akan agenda ini.

Hussam Musa lah telah meracuni Nik Ajis bagi memecahbelahkan Pas dari dalam. Dan harus di ingat Hussam Musa adalah PROKSI kepada Anwar Brahim!!! Nik Ajis telah sekian lama membela Hussam Musa ini sehinggakan anak Nik Abduh anak kepada Nik Ajis menegur sikap Ayahnya yang kelihatan menyokong agenda Hussam Musa ini.

Dan dengan kenyataan yang di perolehi malam itu telah membuktikan Nik Ajis telah silap dalam membuat tuduhan. Oleh sebab itulah Blogger Pakatan tidak mahu menyampaikan hal itu kepada rakyat. Kerana apa??? kerana jika Artikel sebenar di tulis maka akan jatuh lah maruah Nik Ajis yang sekian lama di puja-puja oleh pengikutnya. Nik Ajis telah salah dan ianya tetap salah!!! Jadi kenapa perlu di sembunyikan pada rakyat??? Apa Nik Ajis MALAIKAT kah sehinggakan yang salah di katakan tidak salah sehinggakan maklumat yang benar dan sahih di sembunyikan???

Blogg Cenangau yang mula-mula sekali kepanasan dengan artikel yang Gomo keluarkan. Dan ini adalah reaksi empunya Blogg Cenangau berhubung artikel Gomo:

"Jadinya apa yang dicerita dalampertemuan tu, kongsi la sama. Mungkin lebih baik untuk pas kalau hangpa yang pi sana tu kongsi dengan orang lain. Kalau takmau kongsi secara terbuka pun boleh kongsi secara tertutup dengan aku, hantar la kat aku melalui email.
Pasainya aku rasa tak tenteram sangat bila baca blog Umno yang satu tu. Blog si Gomo. Si Gomo bangang tu ada tulis"

"Aku teringin sangat nak kata apa yang malaun tu tulis adalah fitnah semata-mata tapi masalahnya aku takdak kat sana dan takdak pulak 'perawi yang adil' cerita kat aku apa yang hangpa sembang kat sana. Takat boleh kata ja laa..."

Dan realitinya apa yang GOMO tulis adalah benar dan sahih sama sekali ditambah dengan kenyataan Al Banjari yang ada mengatakan apa yang Gomo tulis itu adalah BENAR sama sekali. Tidak sedikit pun Gomo cuba memesongkan Kebenaran berhubung isu ini. Apa yang Gomo buat demi maklumat yang sahih dan benar kepada rakyat.

Benar juga kata Blogg Cenangau yang mengatakan "TAK TENTERAM sangat bila baca blogg GOMO". Macam mana nak TENTERAM pasal isu tu telah membuktikan kebanaran yang SAH!!!

Dari semalam sampai lah hari ini Blogg Pakatan Pembangkang tak putus-putus cuba menjernihkan kekeruhan berhubung kebenaran yang Gomo sampaikan. Ssampai begitu sekali blogger Pakatan Pembangkang ini cuba menutup PEKUNG yang BUSUK itu demi menyelamatkan NIK AJIS.

Ahli Pas hanya pandai BERBOHONG kata Nik Abduh Klik Sini. Itu kata Nik Abduh anak kepada Nik Ajis. Apa yang Gomo nak sampaikan di sini adalah untuk menyatakan yang Gomo telah menjalankan kewajipan sebagai blogger yang menyampaikan isu dan maklumat yang sah dan sahih buat rakyat!!! Jadi blogger pakatan Pembangkang fikir kan lah sendiri di mana nilai kebenaran dan Kenyataan yang wajar di beri kepada rakyat.

JANGAN BOHONG RAKYAT

Untuk Pengetahuan Semua...Hussam Musa lah Penyumbang Dana Buat Blogger Pakatan Pembangkang. sebab itu maklumat ini tidak di siarkan. Mungkin telah mendapat arahan dari Hussam...Renungkanlah.....Nik Abduh pernah memberi amaran akan kelibat Hussam ini.

Psssttt.....blogger pakatan ni kalau Fitnah laju je tulis. bila bab kebenaran tak nak pulak di tulis....

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP