Terkini-Kerajaan Perpaduan Antara PAS dan UMNO Berjaya Di Nikmati Rakyat Kelantan

Saturday, November 7, 2009Syukur kehadrat Ilahi atas kejayaan pasukan Kelantan yang telah mara ke perlawanan akhir Bolasepak Piala Malaysia. Kejayaan pasukan Kelantan ini membawa seribu pengertian di dalam kehidupan rakyat khusunya rakyat Kelantan itu sendiri.

PAS merupakan pemerintah kerjaan Kelantan, dan sudah menjadi lumrah kerajaan yang memerintah itu pastinya juga akan menguruskan pasukan bolasepak negeri. lihat sahaja di Selangor dan Kedah malah P. Pinang ianya di uruskan oleh kerajaan negeri. Namun uniknya di Kelantan ini kerana pengurusan bolasepak Kelantan di uruskan oleh UMNO. Ya....UMNO telah menguruskan pasukan bolasepak Kelantan.

Di bawah kepimpinan Tan Sri Annuar Musa selaku pengurus pasukan bolasepak Kelantan telah menjadikan pasukan Kelantan sebagai sebuah pasukan yang di geruni oleh pasukan negeri mahupun kelab yang lain. Tan Sri Annuar Musa telah mengambil alih selaku pengurusan Kelantan semasa Pasukan ini berada di Liga Divisyen 3 yang mana pada masa itu tidak apa apa yang boleh di banggakan oleh pasukan Kelantan ini. Sumber keewangan juga terhad bagi seluruh pasukan.Namun keibawaan Tan Sri Annuar Musa selaku pengurus Kelantan telah membawa pasukan Kelantan ini ke tahap yang begitu tinggi sekali. Pasukan Kelantan naik ke divisyen dan seterusnya ke liga Super. Dan kemuncaknya apabila Kelantan mara ke perlawanan Akhir Piala FA. Walaupun Kelantan tewas, namun semangat yang di terapkan Tan Sri Annuar Musa ke dalam pasukan Kelantan amat dihargai. Kelantan tewas dengan bermaruah sama sekali.

Ini lah hasil perpaduan di dalam sukan Bolasepak antara PAS dan UMNO. Perpaduan ini begitu utuh sehinggakan sukar bagi sesiapa memecahbelahkan perpaduan antara PAS dan UMNO ini. Kerana apa??? Kerana hasil dari perpaduan ini menjadikan Pasukan Kelantan sebagai sebuah pasukan yang di geruni oleh pihak lawan.

Perpaduan antara Pas dan Umno dalam bolasepak Kelantan ini juga telah memberikan pasukan Kelantan sebuah pasukan yang mana pemain nya memperolehi gaji yang baik, malah di berikan bonus setiap kali menang ke atas pihak lawan. Pendek kata pengurusan yang di terajui oleh Tan Sri Annuar Musa berjaya mencapai matlamat utama yang di bentuk dengan Pas Kelantan bagi memajukan Bola Sepak kelantan.

Ini lah hasil dari PERPADUAN antara PAS dan UMNO yang berjaya di dalam BOLASEPAK. Jadi mengapa tidak dilakukan di dalam POLITIK??? PAS dan UMNO di dalam kerajaan Perpaduan. Demi Islam, Melayu dan Tanah Air.

Sama-sama kita renungkanya......Pssstttt......Gomo yakin ianya formula yang berkesan, namun mesti ada persefahaman...he he he

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP