Hantu Punya Menantu Nik Ajis Angkara Rasuah Rm 65K

Friday, November 13, 2009Nik Ajis Menteri Besar Kelantan sewajarnya tahu apa itu sumbangan, apa itu hadiah, apa itu sponsor dan apa itu RASUAH. Apakah Nik Ajis yang mana sudah lama bergelumang dengan politik tidak tahu membezakan hal yang sedemikian? Atau Nik Ajis tidak tahu apa apa dalam hal ini. Namun menantunya yang menerima Sponsor yang diberikan ini?

Tidak perlu Nik Ajis menangis kesedihan di atas kesilapan yang telah beliau lakukan. seeloknya Nik Ajis Bermuhasabah diri dan nyatakan kepada seluruh rakyat Kelantan dan ahli Pas yang beliau telah melakukan satu kesalahan dengan menerima sponsor dari syarikat yang berkepentingan dalam negeri Kelantan.

Nik Ajis patut meletakkan jawatan sebagai MB Kelantan bagi membersihkan namanya. Malah menantunya juga wajib dengan serta merta letak jawatan dari CEO Perbadanan Negeri Kelantan. Ramai anak Kelantan yang layak mengisi jawatan CEO itu.

Semua penyalahgunaan kuasa, Rasuah, Keronisme dan penyelewengan ini berlaku dalam mana mana pentadbiran sekalipun. Antara kena dan tak kena sahaja yang membezakannya. Jika UMNO di cop sebagai parti Rasuah oleh pihak pakatan pembangkang, maka apa kurangnya pula mereka semua?

Baik PAS, DAP, PKR, MCA,MIC dan mana mana parti sekalipun pastinya ada yang melakukan kesalahan. Politik adalah politik. Ahli Politik bukan nya Malaikat sehinggakan tidak lari dari melakukan kesilapan. Yang salah tetap salah, Yang benar tetap benar.

Gomo harap rakyat sedar mana yang elok dan mana yang buruk! Malaysia ini perlu kita bangunkan selaras dengan Islam itu sendiri. Apa yang elok kita pupuk erat. Apa yang busuk kita buang jauh.

Usah di salahkan kes Sogokan Ibadah Haji ini adalah kerja UMNO. Tidak sesekali pihak kami UMNO melakukan hal yang sedemikian pada sesama umat Islam. Hal yang terjadi kepada Nik Ajis ini adalah satu pengajaran buat semua rakyat. terutama para penyokong Nik Ajis.

Nik Ajis bukan MALAIKAT
Salah tetap salah
Benar tetap benar

Psssttt.....Sedih dengan puak taksub yang seboleh bolehnya mengatakan Nik Ajis di Aniya. Kalau aniaya siapa yang lakukan?Nik Ajis kata:
"Kalau di zaman Nabi dahulu baginda pernah dihalang oleh orang Quraisy daripada memasuki Kota Mekah, maka kini saya dihalang daripada niat untuk mengerjakan haji di tanah suci itu oleh Qurasy Malaysia," katanya ketika menyampaikan kuliah pagi Jumaat di sini hari ini.

Hangpa Fikir la sendiri nilai kata kata Nik Ajis ni....
NABI ke Orang Tua Ni?

Lagi Gambar Rasuah & Artikel Menarik KLIK DISINI

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

GEMPAR-Nik Ajis Batalkan Ibadah Haji Atas Keinsafan Dirinya Mengambil RasuahDalam kuliah jumaat di Dataran Ilmu sekejap tadi TGNA telah membatalkan hasratnya untuk menunaikan Haji ke Mekah pada 18 Nov nanti.TGNA tidak nyatakan secara jelas sebab-sebab pembatalannya itu, cuma TGNA ada menyatakan bahawa beliau dan menantunya telah difitnah dan dikhianat.
Sumber Blogg Rakyat Marhaen

Ulasan Gomo:
Pasal apa Nik Ajis membatatalkan hasrat menunaikan Ibadah Haji ke Mekah? Jika ianya satu tuduhan tidak berasas berhubung Sponsor yang di terima Nik Ajis bagi menunaikan Ibadah Haji perlua apanya Nik Ajis mengaku Kalah? Jika Nik Ajis benar maka teruskan dengan niat suci itu. Orang yang sememangnya bersalah sahaja yang bertindak sedemikian rupa.

Rasuah dalam kepimpinan Pas yang di Nahkoda kan Nik Ajis sebenarnya telah pun terbongkar. Maka sebab itulah Nik Ajis membatalkan Ibadah Haji nya ke Mekah pada 18 Nov ini. Wang sogokan bernilai rm65 ribu itu telah memberikan satu tamparan yang cukup nyata dan jelas bahawa Nik Ajis juga merupakan PENGAMAL RASUAH.

Sumber dari Parpu Kari berhubung penyumbang RASUAH kepada Nik Ajis dan keluarganya juga telah terbongkar Klik Disini. Pada masa ini seluruh kepimpinan Pas Kelantan yang di terajui oleh Nik Ajis dan Menantunya sebagai CEO Pernbadanan Negeri Kelantan sedang berkabung menandakan akan PUPUS lah kepimpinan BAPAK RASUAH Kelantan iaitu Nik Ajis Nik Mat ini.

Nik Ajis menyatakan UMNO lah punca tembelang RASUAH mereka ini tersebar dan diketahui umum. Namu barangkali Nik Ajis silap kerana selama wujud nya UMNO di dalam politik malaysia ini belum pernah PAS berpecah menjadi beberapa puak. Namun kerana Anwar Al Juburi lah maka PAS hari ini telah menjadi Berpuak Puak dalam menjerumuskan PAS ke dalam Najis Kepimpinan Anwar Al Juburi.

Nik Ajis Harus meletakkan jawatan sebagai MB Kelantan berkuat kuasa serta merta. Malah Menantunya juga wajib meletakkan jawatan sebagai CEO Perbadanan Negeri Kelantan kerana sudah terpalit dengan skandal RASUAH. Masih ramai lagi anak anak Kelantan yang layak mengisi jawatan CEO terbabit.

Psssttt....Akan banyak lagi pembongkaran rasuah Nik Ajis dan keluarganya....

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP