GEMPAR - Anwar Akui Berada Di Kondo

Monday, November 23, 2009


Pasukan peguam pembela saya sekali lagi dihalang dari mendapatkan serta memeriksa laporan perubatan, rakaman video litar dan sampel DNA akibat dari keputusan mahkamah rayuan semalam untuk menyebelahi rayuan pihak pendakwa.

Kesemua bahan bukti tersebut merupakan bahagian penting untuk pembelaan saya dan hak untuk mendapatkannya dijamin undang-undang. Mahkamah Tinggi pada 16hb Julai lalu memerintahkan pihak pendakwa menyerahkan bahan bukti, antaranya dua laporan perubatan dari Hospital Pusrawi dan Hospital Kuala Lumpur.

Jelas ada pihak yang menghalang kes ini dari berjalan lancar dan menurut lunas perundangan. Sebaliknya mereka berselindung di sebalik dalih kononnya saya yang melengah-lengahkan perbicaraan. Jangan halang proses perundangan yang sebenarnya. Biarkan ianya berlangsung tanpa dicampuri dan digugat pemerintah.

Nah sudah terang lagi bersuluh kepada kita, siapa sebenarnya yang melengah-lengahkan proses perundangan dan pembicaraan. Mengapa gentar untuk membenarkan pasukan pembela saya memeriksa bahan bukti dan rakaman video litar? Barangkali takut muslihat jahat didedahkan; pecah tembelang membusuk dan memualkan.


ANWAR IBRAHIM


Kah..kah kah.....
Artikel di atas adalah kenyataan Anwar Al Juburi berhubug Kes Liwat Nya. Mari kita ulas apa yang anwar nyatakan dalam kenyataan berbau KUNYIT ini....

Gomo said...
Bila pulak pihak Anwar Al Juburi di halang? Ini adalah keputusan Mahkamah yang mana telah gagal pihak pembelaan Anwar dalam rayuan ini. Apa yang dimohon oleh Anwar adalah tidak masuk akal sama sekali. Rakaman Video Litar ASAL, DNA ASAL. Dan juga Senarai Saksi-saksi ASAL dalam kes Liwat ini.

Permohonan Anwar sebelum ini semuanya di penuhi oleh Mahkamah dan Anwar telah mendapat banyak Keistimewaan dalam Kes ini. Walhalkan Anwar adalah tertuduh, bukan mangsa dalam kes Liwat ini. Anwar tidak ingat ke keistimewaan yang di perolehinya sepanjang permulaan kes Liwat ini?

Tidak ada campurtangan dari mana-mana pihak dalam Kes Liwat ini. Malah sejak mula lagi pendakwaan di lakukan Anwar mendapat kebebasan yang sungguh luar biasa. Kalau penjenayah lain HARAM tak dapat apa keistimewaan yang Anwar Al Juburi ni dapat.

Buat seluruh rakyat, Gomo mengharapkan kita semua dapat mengerahkan Anwar serta Peguambela nya yang berjumlah 12 orang itu agar menyegerakan perbicaraan kes Liwat ini. Keputusan mahkamah jangan kita pertikaikan. Sebagaimana juga Anwar tidak pernah mempertikaikan keputusan Mahkamah dalam kes liwat nya yang lalu.

Rakyat akan mengikuti perjalanan kes Liwat ini nanti dengan akal dan minda yang terbuka, Kita akan sama-sama menilai bukti dan keterangan yang akan di keluarkan semasa perbicaraan kes liwat ini nanti.

Buat Anwar Al Juburi dan penyokong taksubnya yang lain usahlah di ragukan kemampuan Mahkamah. Sudah banyak keputusan mahkamah yang nampaknya memihak dengan penuh kelebihan kepada Pakatan Pembangkang ini.

"Lawan Tetap Lawan"

Jangan cuba melengahkan lagi kes liwat ini!!!

Yang Hak Pasti Berdiri Yang Bathil Pasti Jatuh

Psssttt....Anwar mintak rakaman cctv? Errr Kak Wan kata Anwar mesyuarat? Izzah kata Anwarbersama keluarga? Anwar ada di kondo? He he he........Lagi Artikel Menarik Klik
Anwar Gabra Mintak Tangguh Kes Liwat Kerana Kehadiran Saiful

Para Peguam Handalan Anwar Al Juburi

Awang Selamat" Penanguhan Dari Anwar"PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP