Terkini-Sah Hussam Musa Menggantikan Nik Ajis Awal Tahun 2010

Thursday, November 26, 2009Kecoh sana sini berhubung isu sponsor yang Nik Ajis mengaku telah menerima dari sebuah syarikat yang mana berkepentingan dalam projek Billborad di negeri Kelantan. Ekoran dari itu maka satu persatu telah menjadi korban bagi menyelamatkan kepimpinan Nik Ajis ini.

Brangkali nak dekat Raya Korban tu pasal semuanya di jadikan Korban!!!

Kickdeffela yang mula-mula sekali dijadikan korban dalam isu Rasuah Nik Ajis ini. Bukan lah kata Blogger Kickdeffela ni tak amalkan Rasuah, Projek dalam Kelantan pun Blogger Hussam ni lah jugak yang dapat. Cuma Kickdeffela sudah mula tak disukai oleh pemimpin PAS Kelantan yang lain. Al maklum, depa pun nak juga bagi kat keroni masing masing . Tu pasal lah banyak projek untuk Kickdeffela ni di cantas.

Korban kedua dalam kemelut Rasuah Nik Ajis ni adalah menantu HANTU nya sendiri. Sebenarnya apa yang terjadi ni tidak akan berlaku jika Nik Ajis tak mengamalkan Keronisme! Menantu di lantik memegang jawatan paling besar sebagai CEO Negeri Kelantan. Apa tidak ada kah anak-anak Kelantan yang layak mengisi jawatan tersebut selain menantu HANTU Nik Ajis?

Menantu HANTU Nik Ajis ni sudah mula perang dengan Hussam Musa yang mana Boss kepada Kickdeffela Blogger upahan nya. Hussam Musa tidak berpuas hati dengan tindakan Ariffahmi Menantu HANTU Nik Ajis ni yang tidak memberikan projek-projek dalam Kelantan kepada orang suruhannya Kickdeffela ini. Maka telah berlaku lah perang antara mereka ini, Nik Ajis pada masa itu tidak tahu apa pun, kerana sibuk mencari Publisiti Glamournya ala-ala artis Bollywood.

Hussam Musa dengan niat jahatnya telah mengarahkan Kickdeffela menerjah akan sponsor Haji yang mana telah membabitkan Nik Ajis sekeluarga. Hussam memang bijak, bila keluar isu ini sahaja maka yang di jadikan penyebab adalah menantu HANTU Nik Ajis. Hussam jumpa Nik Ajis dah menghasut nik Ajis agar menantu HANTU nya itu di pecat dari CEO Perbadanan Negeri Kelantan. Katanya semua kemelut ini adalah di sebabkan Menantu HANTU nya itu.

Nik Ajis merasakan apa yang Hussam Musa kata itu adalah benar, kerana akibat menantu HANTU nya itulah juga Populariti Nik Ajis terjejas, (Kira dah macam skandal artis lah ni) Hasutan Hussam Musa telah berjaya dan Nik Ajis telah menerima bulat bulat kata-kata Hussam ini. Malah nasihat yang datang dari Nik Aduh anak kandung Nik Ajis sendiri tidak di Dengar oleh Nik Ajis ini.

Semua orang tahu, malah pimpinan PAS Kelantan juga tahu Hussam Musa memang ingin mengantikan Nik Ajis sebagai MB Kelantan. Hussam Musa sebenarnya telah mengadakan perjanjian sulit dengan Nik Ajis akan peralihan kuasa ini. Maka sandiwara Drama ala-ala Filem Tamil pun di lakukan Nik Ajis dan Hussam Musa ini.

Nik Ajis merajuk, Hussam nak letak jawatan. Last sekali kedua-dua nya tak letak jawatan, yang kena tipu? puak penyokong taksub PAS lah juga jadi mangsa penipuan mereka berdua ini. Hussam Musa pada masa ini dalam keadaan bersiap sedia mengantikan Nik Ajis sebagai MB Kelantan.

Gomo Mendapat Perkabaran Nik Ajis akan Meletakkan Hussam Musa sebagai MB Kelantan pada Tahun Baru 2010 Nanti!!!

Kepimpinan Haji Hadi sebenarnya sudah mula runsing dengan berita yang mana Hussam Musa akan mengantikan Nik Ajis nanti. Haji Hadi tahu dan sedar bahawa jika Hussam Musa menjadi MB Kelantan. Bermakna Pas Kelantan telah menjadi sebahagian dari PKR. Hussam Musa adalah proksi kepada Anwar dan ini memang tidak dapat di sangkal lagi. Malah Nik Abduh anak kepada Nik Ajis juga telah bersama dengan Haji Hadi dalam usaha menidakkan peralihan kuasa ini.

Haji Hadi dan beberapa kepimpinan yang menyebelahinya sedang cuba sedaya upaya untuk mengagalkan proses peralihan kuasa MB Kelantan yang di jadualkan akan berlaku awal tahun 2010 nanti. Jika Hussam Musa berjaya maka akan terkuburlah PAS di Kelantan dan seluruh negeri kelak.

Buat kepimpinan PAS dan para penyokongnya, diharapkan sedar akan muslihat jahat yang sedang dilakukan Anwar melalui Hussam pada PAS. Selama UMNO wujud tidak pernah sama sekali UMNO cuba menghancurkan PAS. Tapi bila Anwar Al Juburi ini keluar maka PAS semakin hancur dari dalam. Renung-renungkanlah.......

Psssttt....Kalau Hussam jadi MB Kelantan gerenti Anwar jadi penasihat ekonomi Kelantan juga..he he he..RM1 je bayor...bukan mahal pun....

Lagi Artikel Menarik Klik

Exco Malu-malu kucing

Pok Nik Tidak Mahu Jadi MB

Nik Abduh Harapkan Sallehudin Membantu

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP