Satu Lagi Laporan Polis Buat Political Badut Sarkas Wee Choo Keong MP Wangsa Maju

Wednesday, December 16, 2009Laporan Polis yang telah di buat oleh Rashid penama yang telah di sebut oleh Wee Choo Keong MP Wangsa Maju didalam Parlimen dan di dalam Blogg nya. Di antara kenyataan Wee Choo Keong ini:

"restoran Rashatini ini dimiliki oleh Pengurusi Persatuan Penjaja Melayu WP yang bernama En Rashid, sahabat karib Mr Poltical Toll. Saya juga dimaklumkan bahawa kerusi dan meja di restoran Rashatini ada cop miliki DBKL. Bagaimanakah kerusi dan meja miliki DBKL boleh digunakan oleh restoran tersebut? Sama ada restoran Rashatini ini adalah satu bahagian dalam DBKL ataupun pegawai DBKL ada kepentingan dalam restoran tersebut?

Saya berharap MACC menyiasat samada En Rashid ini telah memmberi rasuah kepada pegawai DBKL untuk mendapat dengan percuma meja dan kerusi miliki DBKL untuk restorannya itu ataupun pegawai DBKL atau Mr Political Toll ada kepentingan dalam ekuiti nya?"

Klik Di SiniLaporan Polis telah pun di buat oleh Pak Rashid bagi menyangkal dakwaan Wee Choo Keong akan apa yang di FITNAH nya semasa di dalam Parliemen yang lepas. Malah Pak Rashid juga menjelaskan akan apa sebenarnya yang berlaku dalam isu yang di FITNAH Wee Choo Keong ini.

Pak Rashid merupakan Pengerusi Persatuan Penjaja Kecil Wangsa Maju yang mana telah dinyatakan oleh Wee Choo Keong dalam Parlimen dan Blogg nya seolah mengambarkan Pak Rashid ini hanyalah Pengerusi kepada Peniaga Melayu sahaja. (Sila Rujuk Kenyataan Wee Choo Keong diatas yang melabelkan Pak Rashid Persatuan Penjaja Melayu.) Pak Rashid tidak memilih bulu ataupun bangsa apa sekalipun dalam memohon bantuan darinya.

Sudah banyak peniaga Cina di sekitar Wangsa Maju di beri bantuan oleh Pak Rashid ini. Pak Rashid ini adalah orang lama di kawasan Wangsa Maju ini dan tapak Restorannya sudah wujud sejak dari tahun 1995 lagi. Kenyataan Wee Choo Keong ini seolah mengambarkan Pak Rashid adalah RACIST dan seorang yang meminggirkan peniaga Cina adalah pekara yang boleh membangkitkan masaalah perkauman sama sekali.

Ramai masyarakat terutama pelajar cina yang datang makan ke Restoran Pak Rashid ini. Jika tidak percaya boleh lah lihat sendiri akan situasi hal ini. Malah penduduk Kondo di sana juga telah pun memberi sokongan kepada Pak Rashid dalam menjalankan perniagaan nya tampa apa apa bantahan sama sekali. Berberapa restoran Cina juga menyokong akan perniagaan yang di jalankan oleh Pak Rashid ini.

Wee Choo Keong juga mengatakan bahawa Dato Shafie Abdullah Ketua Umno Wangsa Maju juga di kaitan dengan Pak Rashid ini. Malah lebih Jelek lagi kenyataan Wee Choo Keong yang mengatakan Dato Shafie Abdullah ada hubungkait dengan Kerusi Meja di Restoran Rashartini itu. Benarkah kerusi dan Meja adalah milik DBKL?

Gomo dah pun ke sana dan tidak ada satu pun yang berCOP DBKL sebagaimana yang di nyatakan Wee Choo Keong ini. Gomo heran bagaimana Wee Choo Keong menyataakan di dalam Parlimen akan kerusi meja ini dan hubungkait antara Dato Shafie dengan Kerusi Meja ini. Apa Dato Shafie ada menjalankan perniagaan kerusi meja milik DBKL ka? Jika kenyataan Wee Choo Keong tepat maka di mana BUKTI nya? dimana Fakta susulan dengan apa yang di bangkitkan Wee Choo Keong itu?

Sedar atau tidak Wee Choo Keong ini telah menjadikan Parlimen sebagai SARKAS bagi meraih populariti murahan. Wee Choo Keong hanyalah dengar cakap-cakap mereka yang BAYAR WANG sahaja. Siapa bayar WANG maka Wee Choo Keong akan bawa sesuatu isu itu ke Parlimen.


Lot Kedai HARAM Belaan Wee Choo Keong

Begitulah juga dengan Apa yang Pak Rashid alami ini. Oleh kerana 3 Kedai HARAM menjual BABI memberi sogokan WANG kepada Wee Choo Keong agar melindungi mereka ini maka Wee Choo Keong membangkitkan isu Restoran milik peniaga Melayu yang mempunyai lesen perniagaan yang SAH. Ditambah pula dengan serangan POLITIK terhadap Dato Shafie maka ianya adalah satu Bonus buat Wee Choo Keong.


Lot Kedai HARAM Belaan Wee Choo Keong

Lagi Gambar Kedai HARAM Klik Disini

Gomo sehingga ke hari ini masih lagi menunggu mana-mana pihak dari Wee Choo Keong, Pakatan Pembangkang mahupun peniaga lain di kawasan sek 2 Wangsa Maju mengesahkan bahawa Restoran RAS HARTINI itu adalah Restoran HARAM dan tidak mempunyai LESEN PERNIAGAAN YANG SAH.

Malah Wee Choo Keong juga tidak langsung melalui media masa ataupun Blogg nya sendiri memberikan fakta yang lebih jelas akan Isu yang di bangkitkan olehnya di dalam Parlimen tempoh hari. Apakah benar ada BUKTI mahupun FAKTA diantara Pak Rashid dan Dato Shafie? Jika benar apa yang Wee Choo Keong mengapa tidak didedahkan kepada Rakyat? Terutama penduduk Wangsa Maju ini sendiri.

Evergreen Sdn Bhd juga telah membuat laporan Polis akan kenyataan Wee Choo Keong ini.( Klik Di SINI) Namun masih lagi YB MDP yang bertanding atas ticket PKR ini tidak memberikan Bukti dan Fakta kepada Rakyat dan juga pihak berkenaan. Mengapa?

Dato Shafie Abdullah Ketua Bahagian UMNO Wangsa Maju juga sedia BERDIALOG dengan WEE CHOO KEONG YB Wangsa Maju dimana sahaja bagi merungkai sama ada ianya satu FITNAH mahupun KEBENARAN. Apakah Wee Choo Keong BERANI? Sama sama lah kita nantikan sama ada keberanian PONDAN TUA ini masih ada ataupun sudah hilang TELOR nya itu.

Jika dulu Wee Choo Keong lari dari tanggungjawap anak yang di kandungkan oleh seorang wanita. Apakah kali ini Wee Choo Keong melarikan diri atas FITNAH yang di lahirkan nya pula.

Psssttt...Tak sabar nak tunggu HARAKAH di saman...hu hu hu....

Lagi Artikel Panas
Saya Rela Disiasat-Umno Gombak Selatan
Political Badut SARKAS-Umno Gombak Selatan
Nik Ajis Menghina Rasullulah S.A.W-Anti Hipokrit
BN Hampir Tumbang Semalam-Desperado

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Agenda Tersembunyi?-Apa Guna Peraturan Mesyuarat 36 (12) dan 36 (9) Tidak Digunakan?

Peraturan Mesyuarat
36 (12) Mana-mana ahli yang mengeluarkan kenyataan yang mengelirukan Dewan adalah disifatkan menghina Majlis dan Ahli itu boleh dirujuk kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan bagi kesalahan itu.

36 (9) Tidak boleh di sebut kelakuan atau Sifat ahli Parlimen atau pegawai Kerajaan selain dari kelakuan pada menjalankan urusan sebagai ahliParlimen atau Pegawai Kerajaan.

Ini adalah Peraturan Mesyuarat yang semestinya setiap ahli Dewan mengetahui akan setiap kata-kata yang mereka ucapkan di dalam Dewan yang mulia itu. Peraturan Mesyuarat ini sememangnya boleh di guna pakai berkaitan isu Wee Choo Keong yang di ucapkannya semasa di Parlimen yang lepas.

Untuk Makluman Wee Choo Keong MP Wangsa Maju telah membuat laporan terhadap Dato Shafie Abdullah Ketua Umno Bahagian Wangsa Maju semasa di dalam Parlimen dengan bermacam-macam tuduhan yang tidak berasas sama sekali. Wee Choo Keong dalam kenyataan nya yang di petik dalam blogg nya telah mengatakan:

"sedang saya bercakap dengan seorang pegawai kerajaan di lobi Parlimen, tiba-tiba datang Datuk Shafie Abdullah, setiausaha politik kepada Perdana Menteri selaku Menteri Kewangan, mencelah dengan muka marah serta berkelakuan biadap dan marah kepada saya kerana saya telah membangkitkan hal-hal tentang dia memcampuri hal dalam urusan dan pentadbiran DBKL dan Kementerian lain. Saya telah memjawab kepadanya bahawa ini adalah hak dan tugas saya sebagai Ahli Parlimen untuk bersuara di Parlimen demi kepentingan rakyat."

Kenyataan ini adalah TEKS ucapannya di dalam Parlimen (KLIK DISINI)

Wee Choo Keong telah membuat laporan kepada Dewan dan kemudiannya Dewan:
"Selepas mendegar hujahan saya, maka Tuan Yang Di-Pertua, YB Datuk Ronald Kiandee memutuskan bahawa Dewan Yang Mulia akan menjalankan siasatan dengan segara mengenai tingkahlaku Datuk Shafie Abdullah"

Semua kenyataan ini yang ada di dalam Blogg Wee Choo Keong adalah salinan dari kenyataan nya semasa di dalam Parlimen. Tidak ada satu pun kenyataan Wee Choo Keong yang di keluarkan secara terbuka mahupun mengulangi apa yang disebutnya semasa di dalam Parlimen. Wee Choo Keong mengatakan dia telah di MARAH oleh Dato Shafie Abdullah kerana mencampuri urusan DBKL.

Yang Menjadi Persoalan Di Sini Ialah MARAH macam mana yang telah di luahkan oleh Dato Shafie Abdullah kepada Wee Choo Keong? Definasi kepada MARAH yang di nyatakan oleh Wee Choo Keong ini adalah tidak jelas sama sekali. Dan Wee Choo Keong ini juga tidak langsung mengulangi kepada wartawan dan Rakyat bagi mengetahui apa sebenarnya yang Dato Shafie Abdullah ini katakan pada nya.

Apakah Seorang yang datang menegur APA CERITA YB di Definasikan sebagai satu bentuk AMARAH? Dari sudut manakah apa yang Wee Choo Keong ini maklumkan kepada Dewan lalu Dewan dengan Pantas melakukan Siasatan terhadap Dato Shafie Abdullah?

Jika Wee Choo Keong menggunakan Peraturan Mesyuarat 80 A
berhubung dengan Jawantankuasa Hak dan Kebebasan, kiranya pada hemat Malis telah berlakunya, sama ada oleh seorang ahli atau oleh mana-mana orang lain, apa-apa perbuatan, perkara atau benda yang boleh dikenakan hukuman sebagai perbuatan menghina Majlis … Masjlis boleh melantik suatu Jawatnakuasa untuk terus menyiasat hal itu dan mengambil tindakan yang bersesuaian …’

Kebebasan bersuara di Parlimen telah dijamin bawah Artikel 63 (2)“No person shall be liable to any proceeding in any court in respect of anything said or any vote given by him when taking part in any proceedings of wither House of Parliament or either House of Parliamnet. Section 3 Houses of Parliament (Priviledges and Powers) Act 1952: “There shall be freedom of speech and debate or proceedings in the House and such freedom of speech and debate or proceedings shall not be laible to be impeached or questioned in any court or tribunal out of the House.”Bagaimana pula dengan Peraturan Mesyuarat 36 (12) yang boleh di guna pakai kepada Wee Choo Keong MP Wangsa Maju bagi menyiasat sama ada kenyataan YB ini adalah benar ataupun sebenarnya adalah satu FITNAH semata-mata.Dan bagaimana pula dengan Peraturan Mesyuarat 36 (9) yang boleh mempertikaikan akan aduan Wee Choo Keong itu yang sebenarnya tidak boleh memberi kenyataan yang mana bukan di bawah tugas utama Dato Shafie Abdullah. Dato Shafie Abdullah merupakan Setiausaha Politik kepada Dato Sri Najib. Apakah ada kesalahan yang di lakukan oleh Dato Shafie didalam tugasnya sebagai Pegawai Kerajaan?Peraturan Mesyuarat yang ada ini sememangnya boleh diguna pakai oleh Dewan dalam menyiasat kebenaran yang sebenarnya telah terjadi. Namun Dewan tidak langsung memberi keadilan yang selayaknya bagi mencari kebenaran dalam isu yang di bangkitkan oleh Wee Choo Keong ini.

Apakah kerana Wee Choo Keong dari pembangkang maka ianya di ambil peduli? Apa jika ianya datang dari Kerajaan maka ianya tidak Penting? Dato Sri Nazri Aziz selayaknya menjawap akan hal ini. Penjelasan juga perlulah di berikan mengapa Dato Shafie di nafikan daripada mendapat keadilan yang selayaknya.

Wee Choo Keong juga sehingga ke hari ini masih lagi MELARIKAN diri dari menjawap soalan yang datang dari para wartawan dan Rakyat berhubung kenyataan nya di dalam Parlimen tempoh hari. Jika benar apa yang Wee Choo Keong nyatakan mengapa perlu takut untuk berdepan dengan Media? Mengapa hanya berdiam diri dan tidak langsung menyatakan bentuk AMARAH yang Dato Shafie Abdullah lakukan. LAPORAN POLIS Syarikat Evergreen Sdn Bhd Terhadap Wee Choo Keong Klik Disini

Kebenaran Pasti Akan Terungkai Jika Wee Choo Keong Juga Di Siasat oleh Dewan berlandaskan Peraturan Dewan itu sendiri. Peraturan Dewan sudah ada, namun apa lagi yang di tunggu oleh DEWAN???

Psssttt....Sama-sama lah kita renungkannya.....

Lagi Artikel Panas Klik
Permohonan Anwar Di Tolak-The Unspinners
Nasib Baik Tak Jahanam-Depa Kata
MP BN Mulut Penuh Langau-Paneh Miang
ISA Mereka Ini-Anti Hipokrit


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Who RACIST? Malay PIG All? Many Malay I Dislike?Semua dapat nilai apa yang mereka maksudkan.

GOMO nak jelaskan disini,
Bangsa CINA adalah PENDATANG.
walaupun PENDATANG, kami MELAYU menerima
mereka ini sebagai warganegara MALAYSIA

Cina nak cari kekayaan sebanyak mana sekalipun,
kita MELAYU tak larang.
Nak pergi mana sekalipun kita Melayu tak kacau.

MELAYU tak pernah KACAU CINA.

Cuma MELAYU nak pesan pada CINA dan kaum LAIN,
Agar menghormati PERLEMBAGAAN yang telah
DiPersetujui oleh NENEK MOYANG masing masing itu.
Baik MELAYU,CINA or INDIA!

Jangan menghancurkan apa yang ada di dalam
PERLEMBAGAAN MALAYSIA itu.

1 Malaysia

Melayu,Cina, India dan kaum lain
Satu Hati lah....

Psssttt...Marah juga bila bab ni, sah orang DAP....

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP