Bisikan Hati Nik Ajis Atas Bala Dan Musibah Buat Dirinya Dan Keluarga

Wednesday, December 30, 2009
MEMORANDUM


KAMI BADAN BERTINDAK GERAKAN KESEDARAN PENYOKONG DAN PENGUNDI PAS SELANGOR (GKPPNS)

DENGAN INI MENDESAK, KEPIMPINAN PAS SELANGOR SUPAYA MENGKAJI SEMULA KERJASAMA DAN PERSEPEKATAN DALAM KERAJAAN NEGERI SELANGOR DI BAWAH PAKATAN RAKYAT BERLANDASKAN FAKTOR DAN PRINSIP DI BAW
AH:-

1. PAS wajar menghentikan pakatan dengan DAP dan PKR yang jelas menolak Negara Islam.

2. PAS jangan merelakan diri menjadi boneka kepada DAP dan PKR.

3. PAS jangan sesekali menggadaikan maruah perjuangan demi agama dan bangsa hanya semata-mata untuk berkuasa.

4. PAS kekal sebagai Parti Islam dan tidak perlu bersekutu dengan kafir.

5. PAS sama sekali tidak relevan untuk berpakat dengan DAP.

6. PAS tidak perlu bergantung kepada parti lain utnuk berjuang dan perlu membina keyakinan rakyat terhadap PAS.

7. PAS bukan alat kepada parti lain.

8. PAS jangan membiarkan diri mereka diajar oleh rakyat sebagaimana yang berlaku kepada BN.

9. PAS perlu kembali ke pangkal jalan.

10. PAS perlu melaksanakan prinsip perjuangan yang telus berdasarkan perlembagaan dan mempertahankan hak Melayu dan Islam.

11. PAS mempunyai maruah sendiri.

12. PAS perlu realistik dalam menangani isu-isu sensitif yang melibatkan hak orang Melayu Islam dan bukannya mengikut kehendak Pakatan Rakyat yang jelas didominasi oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim.

13. Menyedari PAS sebagai sebuah parti yang memperjuangkan Islam seharusnya mengambil iktibar dalam senario politik Perak dan jangan nanti dihukum oleh penyokong dan pengundi PAS Selangor.

GERAKAN KESEDARAN PENYOKONG DAN PENGUNDI PAS NEGERI SELANGOR

Gomo Said....
Moga Nik Ajis sedar diri dan Redo dengan apa yang menimpanya. Kerana Mulut badan Binasa. kerana Dia jugalah PAS semakin hanyut dari landasan Islam.

Sepatutnya semakin dekat kepada persaraan, maka semakin tenang jiwa dan Rohaninya dari sebarang Musbah dan Bala. Namun tidak pada Nik Ajis, Semakin hampir ke persaraan nya. Maka semakin hebat dan kuat BALA yang tidak putus putus di alaminya. Sehinggakan keluarga Nik Ajis juga di heret sama ke dalam lembah Durjana itu..

Moga Allah memberikan Hidayah buat kita semua, dan Jadikan lah ia satu contoh dalam kehidupan kita seharian!

Allah Maha Besar
Allah Maha Besar
Allah Maha Besar

Psssttt....Yang PENTING adalah apa yang terkandung dalam memorandum ini. Baca dan perhalusinya!!!

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

TERKINI-Unit Amal PAS DALANG Dalam Melarikan Pemuda PAS Kelantan Dan Anak Gadis Orang


KOTA BHARU - Jika kelmarin rumah mereka di Kampung Telipot di sini dikepung hampir 20 jam, suasana lengang pukul 10.30 pagi semalam membuka peluang kepada pasangan Dr. Rosli Allani S. Abdull Kadir, 35, dan Ilyani Mohd. Noor, 30, untuk melarikan diri sebelum sempat pihak berkuasa agama menahan mereka.


Pasangan itu yang mengingkari arahan Mahkamah Tinggi Syariah di sini supaya berpisah sementara, bingkas berjalan keluar ke pintu pagar sebaik sahaja sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Caldina berhenti bersama dua buah kereta lain.


Ia menyebabkan kira-kira 10 ahli keluarga Ilyani termasuk bapanya, Mohd. Noor Che Man, 58, terpinga-pinga kerana mereka menyangka ketiga-tiga kenderaan itu dipandu orang luar yang mahu melihat apa yang berlaku di situ.


Dalam masa tidak sampai tiga minit, pasangan itu bergegas keluar dari rumah dengan mengendong beg dan terus memasuki kenderaan tersebut pada pukul 10.30 pagi sebelum meninggalkan tempat itu.


Artikel Di Petik Dari KOSMO


Ulasan Gomo....

Gomo nak kata sikit je bab ni,Kerana umum mengetahui PAS sering mengatakan PERJUANGAN ISLAM. So dalam BAB ni apakah PAS tahu apa itu Hukum NIKAH? Jika selama ini HUDUD di canang sana sini oleh PAS apakah bab Hukum NIKAH PAS tidak tahu ataupun faham? Yang lain lain kita semua pakat renungkan apa yang Pemuda PAS ni telah lakukan dalam menidakkan Hukum Islam itu sendiri.Namun Gomo tertarik dengan bab ni:

" 3 Buah kenderaan memandu laju dan tidak sampai 3 minit Pemuda PAS ini melarikan diri dengan salah sebuah kenderaan MPV yang mana 2 buah lagi kenderaan yang ada turut sama memecut meniggalkan Rumah tersebut"Persoalanya siapa yang memandu 3 buah kenderaan itu? Dalam masa 3 minit sahaja maka lesap Pemuda PAS itu dari Kepungan Bapak Isteri yang di ragui pernikahanya itu. 3 minit bukan calang calang orang boleh buat hal sebegini. Kalau letak 5 minit sekalipun bukan mudah nak lakukan dengan 3 buah kenderaan.


PAS terkenal dengan sebuah Sayap Partinya yang di kenali UNIT AMAL PAS. Yang pakai baju merah dan berry merah ni. Gomo yakin dan amat pasti bahawa Dalang yang bersubahat dalam mengingkari Perintah Mahkamah ini adalah unit Amal Pas. Mereka ini lah yang menaiki 3 buah kenderaan dalam melarikan Pemuda PAS itu semasa kepungan di lokasi kejadian.Unit Amal PAS ini seringkali terlibat dengan aktiviti rusuhan dan Demonstrasi. Gomo berasa curiga pada Unit Amal PAS ini, dari mana mereka ini mendapat latihan ala ala Komandao mahupun UTK dalam hal sebegini? Dalam masa 3 minit mereka melakukan tindakan yang amat pantas sama sekali. PEROMPAK pecah kedai Emas pun ambil masa 3-5 minit. Dasyat Unit Amal PAS ini.Di harapkan Pihak Kementerian Keselamatan Dalam Negeri dapat mengenalpasti dan memantau Dimana pusat latihan Unit Amal PAS ini. Malah haruslah di selidiki siapakah Tenaga Pengajar mereka ini dan dari mana perolehan Dana buat Organisasi Unit Amal PAS ini perolehi.MENCEGAH sebelum PARAHPsssttt...3 minit? wow...dah macam Komando dan UTK pulak.....Bahaya.....PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP