ALLAHUAKHBAR-PAS Menyokong Pihak Gereja Kristian Bagi Mengunakan Kalimah Allah???

Monday, January 4, 2010Stephanie March
The Malaysian Islamic Party (PAS) says it supports the Catholic Church's fight to overturn a government ban on the use of the term 'Allah' to describe God in Christian texts.

Malaysia's high court is due to rule on the issue at the end of this month, ending a two year legal battle.

The government says the use of the word could insult and enrage Muslims and lead to public disorder.

Zulfikar Ahmad from Islamic Party PAS says the Church has a constitutional right to use the term, and it is not forbidden in the Koran.

"I personally believe and PAS as well believe the way forward for a mutually respecting religious relationship, especially in a plural, multi-racial and multicultural society like Malaysia is not to deny outrightly the right of others to use the name of Allah."

Petikan Web The Herald

PAS menyokong penggunaan nama Allah? Apakah benar sebagaimana Web The Herald milik pihak Gereja Kristian ini nyatakan? Apakah ahli PAS dan Pimpinan PAS benar benar menyokong pengunaan kalimah Allah oleh pihak Gereja?

Gomo yakin bukan semua ahli dan pimpinan PAS yang menyokong akhbar The Herald milik GEREJA yang menggunakan Kalimah Allah. Web The Herald menyatakan PAS menyokong penuh akan perjuangan mereka dalam menggunakan nama Allah ini walhalkan ada juga pimpinan PAS yang mengkritik apa yang pihak Gereja lakukan ini.

Ustaz Nasharuddin, Ustaz Haron Din dan ramai lagi di dalam PAS yang menentang apa yang pihak Gereja ini perjuangkan. Jadi bagaimana pula web The Herald ini mengeluarkan artikel yang menyatakan dengan jelas PAS menyokong mereka? Web PAS pula menyatakan tidak menyokong pihak GEREJA (Klik Di Sini)

Tidak dapat di nafikan, Khalid Samad melalui Anwar Ibrahim sememangnya menyokong penggunaan kalimah Allah ini di gunakan oleh pihak Gereja. Cuma Gomo agak terkejut dengan kenyataan Nik Ajis yang mana turut sama bersetuju dalam penggunaan kalimah Allah ini. Apa sudah jadi?

Ustaz Nasharuddin dan Ustaz Haron Din membantah, tapi Nik Ajis dan Khalid menyokong sepenuhnya apa yang pihak Gereja ini perjuangkan. Web The Herald menyatakan PAS menyokong! Apakah ini juga di politikkan oleh pimpinan PAS?

Gomo MENCABAR kepada pihak PAS terutama pemimpin mereka agar membuat laporan Polis jika benar PAS tidak menyokong apa yang pihak Gereja Kristian ini nyatakan dalam web nya. Jika PAS berdiam diri bermakna PAS sememangnya bersetuju dengan apa yang pihak Gereja Kristian ini nyatakan.

Isu Kalimah Allah ini janganlah di politikkan oleh pimpinan PAS. Jika hal sebegini pun PAS mempolitikkan dalam meraih undi apatah pula yang akan di jadikan modal dalam meraih undi Kafir selepas ini. Ini pekara bukan boleh di bawa main main. ianya soal AKIDAH kita semua umat Islam.Gomo harap tampa mengira fahaman politik sama ada UMNO, PAS dan PKR yang mana Islam agamanya bersatulah dalam mempertahankan kalimah Allah ini. Kita harus sedar akan agenda tersembunyi yang mereka pihak Gereja Kristian ini lakukan dan akan lakukan sebaik sahaja kalimah Allah mereka gunakan. (Klik Di Sini Artikel Niat Sulit Gereja Kristian) Jangan sehingga anak cucu cicit kita melihat gambar Seseorang dan mengatakan inilah Allah. Ianya tidak mustahil terjadi jika kita yang merelakannya.

Gomo menunggu jawapan dari pihak PAS berhubung artikel pihak Gereja Kristian ini. Jika PAS benar dalam menentang penggunaan kalimah Allah maka buat lah satu laporan POLIS dan SAMAN lah pihak Gereja ini kerana telah menyebarkan Fitnah terhadap PAS. Kami di dalam umno juga akan turut bersama PAS jika benar PAS telah di Fitnah oleh pihak Gereja ini.

Semoga kita bersatu walau apa sekalipun dalam mempertahankan Islam, Bangsa dan Tanah Air ini dari di timpa Bala Bencana. Sesungguhnya Allah mengasihi umat nya tampa mengira pemahaman Politik!


Artikel PANAS:
Lagi Demonstrasi Akan Berlaku-TAIPINGMALI
Video Ekslusif Ustaz Nasha- G.A.P.
Kalimah Allah Pandangan Pensyarah-PENGHUNI GUA
Demo Bantahan Umat Islam-PISAU

Psssttt....Gomo masih menunggu kenyataan Tantawi ketua pemuda PAS. Jika di Bagan Pinang seruan Jihad di katakan oleh nya untuk menyerang umno. Apa dalam isu kalimah Allah takda seruan JIHAD ke?

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

11 comments:

YANG GAMBI January 4, 2010 at 12:54 AM  

Salam Gomo, sudah terang lagi bersuluh, inilah kumpulan-kumpulan dalam PAS yang menentang kumpulan UG yang ingin mengwujudkan kerajaan perpaduan bersama UMNO...... tapi kerana kegilaan Nik Aziz untuk berkuasa, untuk melihat UMNO hancur, kuasa Melayu hancur, martabat Islam hancur, Nik Aziz lebih rela bersama-sama minafik dan kafir..... kalau tidak masakan Nik Aziz membenarkan Nga dan Gobala mempermain-mainkan ayat-ayat Quran....

Anonymous,  January 4, 2010 at 1:28 AM  

abg gomo benar dalam mentyampaikan cerita ini. saya dah bukak link yang di beri dan memang benar sebagaimana abg gomo ulas.

harap pas dapat memberikan kenyataan berhubung isu ini. saya sayang pada pas, sayang pada umno. sayang pada semua umat islam.

Anonymous,  January 4, 2010 at 7:32 AM  

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/20100103133349/Article/index_html

Jeffry January 4, 2010 at 8:52 AM  

SLM BRO..DGR KATE PAK AJIS X SOKONG LA PLAK PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH DLM MAJALAH HERALD TU. KLU BTUL LA DIA CKP X STUJU BAGUS JUGAK. TP KLU STAKAT CKP JEK TANPA TINDAKAN SUSULAN X GUNA JUGAK. SO SBLUM NASIK JD BUBUR, BAIK PAK AJI BUAT REPOT POLIS UTK MEMASTIKAN DIA BENAR2 JUJUR HUHUHU

abe MIE 'TERJAH' January 4, 2010 at 9:47 AM  

DAP diam PKR diam... PAS keluar asal aje...sebab Peguam Bela PKR dan DAP yang sokong ALLAH for All

pkrpasdap.blogspot.com

PR,  January 4, 2010 at 10:23 AM  

main umngok pas bodo tu yg dok bising!!

lepas ni semua join pkr ngan dap pas dok la ngan umngok puas2 jilat la bontot umngok lapsap pas pui!!

Panglima Perang Cyber January 4, 2010 at 10:49 AM  

Sokong jika PAS saman Herald jika mereka tidak setuju nama Allah diberikan kepada Herald Tribune.

kecili,  January 4, 2010 at 1:12 PM  

kelakarlah mamat PR ni ....

betapa rendahnya mentaliti, cuma boleh menulis KATA-KATA SAMPAH seperti di atas.

betapa rendahnya mentaliti mereka-mereka yang mengagung-agungkan PKR dan DAP.

aku tidak hairan jika manusia-manusia sebegini yang menjadi ahli atau menyokong kedua-dua puak itu.

BETAPA RENDAHNYA PEMIKIRAN MEREKA.

DAN AKU TIDAK AKAN SEKALI-KALI AKAN MENYERTAI MANUSIA-MANUSIA TIDAK BERAKHLAK SEBEGINI.

kecili,  January 4, 2010 at 1:33 PM  

sebenarnya baru aku sedari sebentar tadi tentang hal ini.
usaha kita untuk menentukan agar istilah ALLAH tidak membenarkan nama ALLAH ini sebenarnya bertujuan agar jangan ada umat islam di Malaysia ini yang akan terpesong akidahnya disebabkan kekhilafan ini.
ada juga di antara kita berharap sungguh-sungguh agar anak cucu kita dan generasi Islam seterusnya tiada yang akan kekeliruan bila mengenali dan memahami konsep akidah.

DAN PADA AKU PULA, AKU BERHARAP APA YANG AKU PERJUANGKAN DI SINI, BEROLEH KEJAYAAN AGAR MANUSIA-MANUSIA SEPERTI 'mamat PR' DI ATAS TIDAK MENJADI MANUSIA KELIRU DAN SESAT AKIDAHNYA DISEBABKAN MENTALITINYA YANG BEGITU RENDAH. PEMIKIRAN YANG 'ALMOST ZERO' YANG MEMUNGKINKAN DIA MENGANGGAPKAN JESUS CHRIST ITU ALLAH BILA MENDENGAR HASUTAN ANWAR IBRAHIM ....

Anonymous,  January 4, 2010 at 5:34 PM  

SALAM BUAT SAUDARA PAPA GOMO

MEDIA CETAK HARI INI, 4 JAN 2010 MEMPERLIHATKAN BAIK PEMIMPIN PEMERINTAH, PEMBANGKANG (KECUALI PKR DAN DAP) BESERTA NGO MENYATAKAN BANTAHAN YANG AMAT KUAT JUGA MENYOKONG SUPAYA DITARIK KEMBALI KELULUSAN PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH DARI HERALD WEEKLY.

1) DATUK NIK AZIZ ( MURSYIDUL AM PAS ) BERKATA PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH TIDAK BOLEH DIBENARKAN SAMA SEKALI OLEH AGAMA LAIN

2) DATUK SERI MOHD HILMI ( PRESIDEN GAGASAN MELAYU PERAK ) BERKATA ADA PIHAK TERTENTU SENGAJA MNGUJI TAHAP KESABARAN UMAT ISLAM DAN MELAYU

3) MOHD FAZIL WILLIAM ( PRESIDEN KONGRESS INDIA MUSLIM MALAYSIA ) BERKATA IANYA BERTUJUAN MENYAKITI HATI UMAT ISLAM

4) AMIR AMSAA PITCHAY ( PRESIDEN IKATN RAKYAT MUSLIM MALAYSIA ) BERKATA IANYA AKAN MENJADI BAHAN UNTUK MEMPERLEKEHKAN ISLAM

CUMA, SEDIKIT KEKESALAN ADALAH MENGAPA YB PARLIMEN SHAH ALAM MASIH LAGI BERTEGAS TIDAK MEMBANTAH PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH DALAM PENERBITAN HERALD WEEKLY... SEKALIPUN MURSIDUL AM PAS SENDIRI MENOLAK SECARA MENTAH MENTAH PENGGUNAAN KALIMAH SUCI INI.

SECARA FORMAL, SAYA MEMINTA PAPA GOMO TOLONG MENYIASAT SECARA MENDALAM PERIHAL YB SHAH ALAM KERANA TINDAK TANDUKNYA MEMPERLIHATKAN SIKAP DAN TINDAKAN 'ADA UDANG DI SEBALIK BATU'...

1) ADAKAH YB SHAH ALAM INI SUDAH DIJANJIKAN DENGAN WANG RINGGIT DAN / ATAU PROJEK PROJEK DARI PIHAK GEREJA UNTUK DIBANGUNKAN?

2) ADAKAH YB SHAH ALAM INI SUDAHPUN MENERIMA HABUAN WANG RINGGIT ( DENGAN ERTI KATA LAIN... RASUAH) DARI PIHAK GEREJA ATAU PEMIMPIN TERTINGGI PKR DAN DAP, UNTUK MEMPERTAHANKAN TINDAKAN BELIAU, MESKIPUN TERNYATA SALAH

MAJORITI PEMIMPIN BAIK PEMERINTAH MAHUPUN PEMBANGKAG, YANG BERAGAMA ISLAM TERANG TERANG MEMBANTAH.

HANYA YB SHAH ALAM YANG BEGITU TAKSUB MEMPERTAHANKAN TINDAKANNYA.

KEMUSYKILAN INI PATUT DIRUNGKAI SECEPAT MUNGKIN, KERANA KITA TIDAK MAHU ADA PIHAK YANG SUDAH MENJUAL AGAMA DAN MENJADI MUNAFIK SECARA TIDAK LANGSUNG DALAM HAL INI

RASULULLAH PERNAH MEMBERI AMARAN KEPADA UMATNYA PERIHAL MANUSIA SEBEGINI RUPA

Nabi Muhammad s.a.w bersabda :-

"Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat darIpada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat)... (Riwayat At-Tirmizi)


- MELAYU ATAS PAGAR -

PS: TOLONG SIASAT PAPA GOMO, LAIN MACAMLAH MAMAT SHAH ALAM SORANG NI

BUAT SAUDARA PR:
TOLONGLAH BERI KOMEN YANG MEMBINA, BUKAN MEMBUNUH.

PERKATAAN YANG KELUAR DARI HATI SAUDARA MENUNJUKKAN SAUDARA KURANG CERDIK DALAM BERBICARA.

JUGA MENUNJUKKAN KURANG ADAB SOPAN BERTUTUR DALAM ISLAM MAHUPUN SEBAGAI SEORANG YANG BERNAMA MELAYU.

GOMO January 4, 2010 at 6:13 PM  

terima kasih atas komen yang memberagsangkan dari pengundi atas pagar.khalid samad ini merupakan proksi keada anwar al juburi begitu jua dengan Hussam Musa. mereka ini akan menghalalkan apa sahaja bagi meraih sokongan undi bukan Islam bagi meraih kuasa.

apa pun kita harap pihak PAS sendiri dapat menjawap persoalan ini.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP