GEMPAR - Komunis Bintang 3 Telah Kembali Menyerang

Monday, August 16, 2010

Adakah ianya secara kebetulan, tidak sengaja atau terlepas pandang. Yang pasti apa yang Gelombang Wangsa Maju (GWM) ingin katakan sememangnya terdapat bukti anasir dan unsur komunisme sudah menular ke dalam pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor.

Tindakan biadab dan tidak bertanggungjawab ini perlu diperjelaskan oleh kerajaan Negeri Selangor.



Pekeliling SUK Bilangan 1 Tahun 2010, Kerajaan Negeri Selangor sebagai bukti kesahihan sudah wujud anasir sosialisme dan komunisme yang cuba diterapkan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab ke dalam pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor dan memanipulasi pemikiran rakyat Selangor khususnya.



Pekeliling SUK Bilangan 1 Tahun 2010, Kerajaan Negeri Selangor sebagai makluman bahawa setiap Jabatan dan Agensi Kerajaan Negeri Selangor perlu menggunakan logo Selangor Shines bersempena dengan Kempen Tahun Melawat Selangor 2011.

Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) Selangor Darul Ehsan ke 40/l2OO9 yang di adakan pada 9 Disember 2009 lalu telah meluluskan penggunaan logo Selangor Shines sebagai simbol rasmi kempen Tahun Melawat Selangor 2011.

Apa sebenarnya bentuk logo Selangor Shines?

Mengapa GMW mengatakan terdapat anasir komunisme yang cuba diterapkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab dalam merekabentuk logo yang sememangnya mempunyai 99% persamaan dengan Parti Komunis Malaya! (Bintang Tiga).

Cuba lihat dengan sebaik baik mungkin persamaan 3 bintang pada logo Selangor Shines dan logo 3 bintang pada Parti Komunis Malaya!




Mengapa kedudukan 3 bintang pada logo Selangor Shines sama sahaja dengan kedudukan 3 bintang pada Parti Komunis Malaya?

Apa rasional dan mengapa mesti 1 bintang dibuat lebih besar dari 2 bintang berikutnya?

(GWM tak perlu perjelaskan dengan lebih mendalam takrif, definasi, matlamat perjuangan komunisme kerana logo Selangor Shines sememangnya sudah menunjukkan sifat sifat asas komunisme.)

Kebetulan? Tidak mungkin ianya kebetulan, melainkan sememangya kedudukan 3 bintang itu mewakili (represents) rasional logo Parti Komunis Malaya.

Rasional dan penjelasan dalam merekabentuk logo Selangor Shines nyata cukup lemah dari segi dasar dan perlaksanaan, melainkan jika tujuan sebenar sememangnya mahu menerapkan unsur unsur komunisme ke dalam pentadbiran secara senyap.

Jika bintang dikatakan subjek asas pembentukan logo berpandukan kononnya tiga bintang adalah mewakili 3 rumpun bangsa utama di Sealngor yang juga mewakili keharmonian berbilang bangsa (unity), maka penjelasan yang diberikan adalah bodoh, remeh temeh dan lemah.

Dibawah adalah contoh penggunaan logo berkaitan keharmonian (unity).


Bintang yang terdapat pada bendera Negeri Selangor malah pada bendera Malaysia telah menyatakan dengan jelas bahawa Selangor adalah negeri Islam dan lima bucu bintang melambangkan lima Rukun Islam.


Apakah syarikat yang merekabentuk logo Selangor Shines ini tidak peka dengan isu berbaur politik dan sensitif atau sememangnya di atas arahan pihak tertentu mahu melakukan provokasi dan memanipulasi pemikiran rakyat (mind control).

GWM sudah memberi pandangan dan bukti dari segi teknikal memang benar logo Selangor Shines mengandungi anasir anasir komunisme.

Apa yang lebih musykil adalah para pemimpin Melayu dari kalangan PKR dan PAS yang kelihatan buta mata dan buta hati mengenai fakta sejarah. Adakah para pemimpin Melayu pakatan pembangkang ini telah lupa fakta sejarah, lupa bagaimana bentuk logo 3 bintang Parti Komunis Malaya...

Atau sememangnya buat buat lupa demi menjaga hati rakan kongsi besar dalam DAP dan PKR yang berbangsa Tionghua sehingga sanggup mengkhianati bangsa sendiri!

GWM tidak berniat mahu membangkitkan emosi yang meremukkan dan menyiat nyiat hati para pejuang Kemerdekaan dan para nasionalis Melayu.

Namun, kita tidak pernah lupa dan tidak akan lupa bagaimana Parti Komunis Malaya atau lebih dikenali sebagai Bintang Tiga telah mengambil pemerintahan di Malaya selama 2 minggu (setelah Tentera Jepun menyerah kalah pada tahun 1945) dan membunuh ramai orang orang Melayu atas alasan mereka ini Talibarut Jepun.

Kerajaan Negeri Selangor dan pakatan haram pembangkang perlu memberi penjelasan siapakah yang meluluskan rekabentuk logo berkenaan walaupun telah diputuskan di dalam MMKN.

Kerajaan Negeri wajib mengharamkan penggunaan logo tersebut dan menukar kepada logo yang lain. Logo yang sedia ada sememangnya cukup jelas kelihatan sama dengan logo Parti Komunis Malaya.

GWM mendesak supaya Kerajaan Negeri Selangor membuang penggunaan logo Selangor Shines yang sama identiti dengan logo Parti Komunis Malaya.

GWM meminta supaya kesemua Blogger Pembela Negara (BPN) dan para blogger pro Kerajaan untuk sebarkan artikel ini kerana jelas sudah ada anasir anasir komunisme cuba diterapkan ke dalam pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor dan dibawah pemerintahan Tuanku Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-Haj.

MELAYU ATAS PAGAR

Nah itu lah Bukti dan Fakta yang di dedahkan oleh Blogger dari Gelombang Wangsa Maju akan pendedahan dan bukti bahawa Selangor sedang di KOMUNISKAN oleh Pakatan Rakyat DAP,PAS dan PKR.

Namun apakah dengan pendedahan ini Orang Melayu di dalam Pentadbiran Selangor akan mengambil sikap:

"Argh peduli apa aku dengan Komunis, Aku sudah boleh berdikari sendiri. tak kisah semua ini"

@

" Jelas Komunis masih bertapak di kalangan Rakyat Malaysia. Darah yang mengalir di Bunuh Komunis masih lagi terasa kepanasaanya. Kita mesti tentang Agenda Komunis ini."

@

" Komunis ke, PAS ke, DAP ke, PKR ke, UMNO ke semua sama je. Politik politik politik, Tak habis habis"

Masing masing punya akal dan kewarasan maka fikirkanlah dengan Kebijaksanaan anda semua. Pada Gomo ianya amat mudah, Darah yang mengalir akibat di bunuh Komunis masih segar dalam ingatan kita orang Melayu semua.


Psssttt...Ni dah bagi bukti, Rakyat Selangor tunggu apa lagi?

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

27 comments:

Anak Melayu Kedah,  August 16, 2010 at 8:19 AM  

Salam.
Sebagai seorang yang dilahirkan pada awal 1940-an aku berpeluang melihat sendiri antara "kekejaman" puak ini.

Yang aku turut dengar cerita pemimpin-pemimpin Melayu, Penghulu Mukim dan sebagainya diburu dan diperlakukan dengan kejam pun banyak.

Aku harap "pendedahan" Gomo ini diberi perhatian dan diambil tindakan oleh pemimpin utama negara agar sejarah sedih dan pedih yang dialami pejuang-pejuang Melayu ketika itu terutamanya di kampung-kampung tidak akan berulang lagi.

Anonymous,  August 16, 2010 at 8:34 AM  

takutnya aku gomo dengaq hang punya cerita ni,kahkahkah...yang baru2 ni umno p kerjasama dengan parti komunis China tu buat apa pulak??...nampaknya pengundi umno tertipu lagi dengan gomo..kahkahkahkahkah

Miak Bujat August 16, 2010 at 8:49 AM  

Panas lagi la bontot si Khalid Gagap nak jawap soalan press pasal logo ni nanti...

Anak Sungai Derhaka August 16, 2010 at 9:41 AM  

Ala.. baru wujud anasir komunisme pun dah kecoh?

Habis tu yang UMNO berkerjasama dengan Parti Kominunis China tak kecoh pulak?

Baca berita ni..

http://darisungaiderhaka.blogspot.com/2010/08/umno-berkerjasama-dengan-parti-komunis.html

barua dapig menyalak!!worf..worf..haha,  August 16, 2010 at 11:19 AM  

hahaha..ade lg anjing2 dapig kt sini..sudah2 la..bln2 pose ni kurang2kn la brkwn dgn dapig..pig kan haram...hahaha..korng tau kn parti komunis chine tu parti pemerintah negara china..so kene la bekerjsm..ape yg duk kecoh2..ptt korng kecoh2 psl org2 cine kt malaysia ni mntk kurngkn ekuiti 30% melayu..mmg dasar anjing dapig btul bdk2 melayu pr ni..jgn harap la korng nk mng pru13 ni..melayu n india xingin lg pangkh pakatan haram..kecuali melayu2 bngsat pkr n pas..korng harapkn bngsa2 pemakan babi(cine @babi) je utk mng pru 13 ni..hahaha

Anonymous,  August 16, 2010 at 12:15 PM  

ANON 11:19

DAP bukan Pig bahlol,pig2 la DAP2 la,kahkahkahkah..MCA tu kira pejuang islam tegar la ye,bhahahahahahaha...mmg pon parti komunis china tu pemerintah negara china,tapi depa ni jugak yang memperluaskan ideologi komunis di asia ni dulu,..kalau mcm tu,bawak jela balek pejuang2 kiri dulu balek semula ke malaysia,macam contoh Abdullah CD,chin peng dan lain2,depa dah tua dah..bagi paham dulu sejarah pejuang2 kiri ni kat malaysia ni,lepas tu baru mai menyembang..dan lagi 1,parti komunis china boleh plak berkerjasama dengan DAP yg dituduh komunis tu padahal tidak sama sekali dan x terbukti lagi dimaki hamun..sekarang rakyat dah celik,dan sekarang makin ramai melayu masuk DAP

bdk pr barua dapig..haha,  August 16, 2010 at 12:31 PM  

ehh..dap tu bkn pig ke..hahaha..

Anonymous,  August 16, 2010 at 3:09 PM  

Kenapa nak guna istilah inggeris 'shine' pada logo ?

Apa kurang nya kalau guna istlah Bahasa Malaysia 'gemilang' (contoh)?

Mana pergi nya pejuang pejuang bahasa?

Anonymous,  August 16, 2010 at 4:01 PM  

U kata u UMNO WM tapi u tak tau ke bila mesyuarat BN? baru minggu lepas. TPM yang mempengerusikannya. Tanyalah u punya BOSS apa dah jadi bila MCA Wilayah mengemukakan persoalan BAGAIMANA PENGERUSI BN WANGSA MAJU BOLEH JATUH KE TANGAN UMNO SEDANGKAN MCA YANG BERTANDING? dengan lantang Dato Dr bersikap kurang ajar di depan TPM dengan menyatakan WHO IS DATUK YEW? KENAPA TPM NAK JUMPA DATUK YEW? dan banyak lagi yang berlangsung... dimana adap Dato Dr terhadap TPM? dan didepan semua anggota BN? almaklumlah Dato Dr lebih besar pangkatnya dari TPM.... orang kanan lah katakan.....

Anonymous,  August 16, 2010 at 4:04 PM  

Dato' Pie ni mmg GILA TALAK.. Sume die belasah.. Mesyuarat BN kt Setiawangsa aritu dia gi maki MCA Wilayah pasal perlantikan BN Wangsa Maju. Dpn Tan Sri Muhyiddin lak tu.

Dato' Shafei dgn lagaknya memaki MCA Wilayah dan pertahankan blogger2 BODOH mcam ko yang kononnya mempertahankan hak Melayu.. BOLEH BLA..

Anonymous,  August 16, 2010 at 4:09 PM  

Tan Sri Muhyiddin Yassin xleh cite byk bro... Kecut Teloq dgn Dato' Shafei ni...

Maki MCA Wilayah??? Yelah, takut Tan Sri Muhyiddin tarik blk jawatan BN Wangsa Maju.. Sbb tu la..

Yg si Shafie ni pun 1 bodoh... yg gi pertahan blogger2 BODO CM GOMO ni watpe... Shafie ni gila kuasa... xkire da YTL ke, Wee Choo Keong ke, sume die belasah..

Anonymous,  August 16, 2010 at 4:11 PM  

SETPOL PM... Biase la.. Kuase sume di tangan dia...

Anonymous,  August 16, 2010 at 4:15 PM  

Mesyuarat BN di Setiawangsa minggu lepas memang betol2 memalukan.. Insiden Dato' bertekak dgn MCA Wilayah... YG Dato' lak btekak psl ptahankan blogger2 gila mcm ko...Hahahaha

Muhyiddin blur.. xtau nak watpe... Dato' mcm Pengerusi BN lak... GILA KUASA la katakan..

Mampos la... BN Wangsa Maju da bergolak.. UNDILAH PAKATAN RAKYAT..

g jahanam dgn pr!!,  August 16, 2010 at 4:21 PM  

aik..anjing2 pr ni menyalak kuat plak...org yg sm plak tu..undi pakatan rakyat??..ko suh je la geng2 bngsa pemakan babi ko tu skong pr..melayu n india dh serik dgn kelentong2 pr tu..

Anonymous,  August 16, 2010 at 4:25 PM  

sape kne kelentong lak ni??? aku ke ko??

BN Wangsa Maju da hancur da.... SHAFEI vs YTL...

so...??? biar la dorg gado sesama dorg.. kite sokong PR...

Anonymous,  August 16, 2010 at 4:29 PM  

da la... UNDI PAKATAN RAKYAT.. ABIS CITE..

BN WANGSA MAJU DA HANCUR DA... GADO SESAMA SENDIRI.. DULU KUTUK PAKATAN RAKYAT XSEHALUAN.. SKRG NI TBUKTI BN YG XSEHALUAN...

BLOGGER2 NI YG BUKA PEKUNG BN SEBENARNYA... HAHAHAHAHA... BODOH...

UNDILAH PAKATAN RAKYAT...

Anonymous,  August 16, 2010 at 4:32 PM  

DULU DIKUTUK PAS DGN DAP X SEHALUAN.. RUPA2NYA UMNO WANGSA MAJU DGN DAP WANGSA MAJU XSEHALUAN SEBENANYA..

TU LA... DULU DIHINA PAKATAN RAKYAT.. SKRG TERHANTUK KAPLA SENDRI... HAHAHAHA

BODOH GILE BLOGGER2 PRO BN NI... BUKA PEKUNG BN KAT PUBLIC... XPELA.. PASNI, RAMAI LA YG SOKONG PAKATAN RAKYAT...

BAGUS GOMO.. TERUSKAN USAHA KO.. HAHAHA

UNDILAH PAKATAN RAKYAT...

Anonymous,  August 16, 2010 at 4:33 PM  

DULU DIKUTUK PAS DGN DAP X SEHALUAN.. RUPA2NYA UMNO WANGSA MAJU DGN MCA WANGSA MAJU XSEHALUAN SEBENANYA..

TU LA... DULU DIHINA PAKATAN RAKYAT.. SKRG TERHANTUK KAPLA SENDRI... HAHAHAHA

BODOH GILE BLOGGER2 PRO BN NI... BUKA PEKUNG BN KAT PUBLIC... XPELA.. PASNI, RAMAI LA YG SOKONG PAKATAN RAKYAT...

BAGUS GOMO.. TERUSKAN USAHA KO.. HAHAHA

UNDILAH PAKATAN RAKYAT...

Beruang Gemok,  August 16, 2010 at 7:35 PM  

owh begitu rupanya..lepas ni kena berwaspadalah apa jua yg berbintang tiga..hotel 3 bintang, restaurant 3 bintang.. polis yg berpangkat cif inspektor, ASP, komisoner polis pun kena dirombaklah sbb pangkat berbintang 3...lps ni Malaysia kena putuskan hubungan diplomatik dgn China dan negara2 komunis lain sbb takut nanti membawa ideologi komunis ke Malaysia...

Anonymous,  August 16, 2010 at 11:07 PM  

apalah kau gomo nak bawa cerita
kaji lah dulu..kan dah kena smash..
merapu kari pon serupa..

gap pon dah bengung...

PASRAEL August 17, 2010 at 12:17 AM  

Uih dasyat gile penyokong tegar DAP barua ni,menyalak sakan nampak. Kau salak la,buta sejarah btui-tgk logo pun kita dah tahu maksud tersirat tp penyokong tegar BABI ni buta hati btui.Sejarah dah buktikan Cina MCA ngan Cina DAP berbeza dr segi prinsipnya cuma sama dr segi kebudayaan nya saja-bodoh punya melayu dapig-pengkhianat bangsa agama n negara.Klu jadi 13 may lg skali alangkah bahagianya klu aku diketemukan dgn melayu dapig ni-Allahuakhbar!

Anonymous,  August 17, 2010 at 1:07 AM  

Kalau aku dato safie pun aku maki.. MCA kalau nak trus jadi parti berwibawa kena la tunjuk progress.. Dah brp byk kerusi ko org nak bagi, yg wangsa maju pun ko nak menyalak? Buat kerja la, org cina pun dah kureng ngan MCA ni, cakap byk, mintak macam2. Korg org pakatan takyah masuk campur. Semua kena tarik idung dgn dap. Menyalak kuat, tgk la diri sendiri dulu weh.. Bila bercakap tinggi melangit, pandai tapi hampas pun tarak.. Setakat blogger melayu pakatan skrg bole bilang ngan jari.. Org dah tak kuasa dah dengar agenda korg.. Ramai pengundi atas pagar skrg duk perati. Dan ternyata PR adalah parti hampas! Can't wait for the next election..

Anonymous,  September 2, 2010 at 1:58 PM  

orang umno tak leh kalah PRU, nanti dia pegi buat affair dgn diapunya wanita umno, lepas tu kereta langgar tembok jalan. Sokonglah umno utk menyelamatkan nyawa.

Anonymous,  November 6, 2010 at 2:02 PM  

salam

sedih aku tengok.... melayu kita berpecah, bergaduh, maki sesama sendiri....
agenda yahudi memg telah berjaya di tanah melayu...."demokrasi"

bukan nak cakap banyak....
bukan nak jadi org yg pandai bercakap sahaja....
cukuplah bagi aku dpt menggunakan akal fikiran aku untuk berfikir dgn waras....

semuanya bermula dari diri sendiri.... tolonglah , atas dasar agama sejagat.... ISLAM....
gune akal... fikir sejenak...
cukuplah jika diri kita sedar....

wasalam

arkmurl@gmail.com

Anonymous,  November 8, 2010 at 3:46 PM  

lihat baik-baik buku Chin Peng tu, itu bendera China, bukan logo Bintang Tiga. logo sebenar Bintang Tiga bukan macam tu.

Bintang tu grafik elemen yang biasa, tak payah heboh. Tapi logo Selangor tu memang tak kreatif lah.

Anonymous,  September 20, 2011 at 12:34 PM  

bangsa melayu ni memang malang. tak berdaya melawan kena tawan. hanyut singapura, melacca dan george town.di bagi biasiswa belajar tinggi, cenderong pulak nak jadi kominis. yang tak cenderong pun dah jadi penyokong. akhir nya bangsa melayu perlu menghadapi realiti. kena bersedia untuk balek ke asal usul. bila tak boleh hidup di kota raya, kena le balik kampong dan bercucuk tanam untuk menyambung hidup. itu pun kalau masih ada tanah di kampong. kalau status tanah malay reserve esok di mansohkan, kena le ikut style orang seletar di selat johor. cari sampan buat pondok. hidup tu boleh tapi nak lap air mata tak guna. lap peloh ok le.sekarang ni nusantara sudah bersempadan, kalo nak lari atau orang jawa bilang 'melayu', pun dah tak boleh. apa nak jadi pada bangsa melayu ni.sedeh juga nasib bangsa aku ni. cerita kosong aja.

Anonymous,  April 21, 2013 at 9:35 AM  

http://dapmalaysia.org/newenglish/au_theparty.htm
PAP, DAP and PSM adalah ahli Socialist International. Tukar nama dari Komunis kepada Sosialis PKM Parti Komunis Malaya ke PSM Parti Sosialis Malaysia dan DAP beri sokongan kepada Ching Peng yang telah meninggal dunia.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP