GEMPAR - BAPAK Sembelih ANAK Si Mazlan Aliman Lari Panggil BAPA Din Puduraya

Monday, November 22, 2010


"I Sanggup Tadah Jubor Untuk U DSAI
Asalkan I Di Pilih Menjadi Calon Pada
PRU 13 Nanti"

Mazlan Aliman Barua Salahuddin Ayob ( DIN PUDURAYA) terkedu bila Pak Timbalan Menteri Dato Ahmad Maslan mengumunkan kewujudan Biro Aduan Peneroka Kebangsaan (BAPAK) bagi memberikan alteratif dalam menyalurkan aduan dan pendapat untuk warga Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA).

Sebelum ini si Mazlan Aliman (Bakal Calon PAS Parlimen Kubang Kerian) menubuhkan ANAK bagi menentang FELDA atas faktor politik. Dan baru baru ini juga si Mazlan Kaki Bodek Nik Ajis menubuhkan pula BAPA bagi menentang FELCRA. Tu lah kerja si Mazlan Aliman anak Peneroka FELDA yang lupa asal usul. Kerjanya nak Hentam, Balun dan Jilat PAS.

Dalam sidang media semalan Dato Ahmad Maslan selaku Timbalan Menteri yang bertanggungjawap pada FELDA telah mengumunkan BAPAK sebagai biro di bawah Gabungan Wawasan Generasi Felda (GWGF) sangat dialu-alukan kerana ia boleh berfungsi untuk membantu menjelaskan dan menyelesaikan sesuatu isu itu dengan lebih cepat.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak merestui penubuhan BAPAK dan berharap ia memberikan faedah kepada semua warga Felda terutamanya menyelesaikan isu berbangkit atau dibangkitkan di kalangan warga Felda,' katanya dalam sidang media selepas merasmikan Bapak di Shah Alam hari ini.

Menurut laporan Bernama, Ahmad Maslan menjelaskan BAPAK dianggotai oleh 317 sukarelawan yang bersedia menerima aduan dan cadangan yang dikemukakan warga Felda tentang sesuatu isu dan berusaha menyelesaikan dalam tempoh paling minimum antara seminggu dan dua minggu hari bekerja.

menurutnya lagi BAPAK merupakan idea Pengerusi Gabungan Wawasan Generasi Felda Tan Sri Rozali Ismail yang turut berbesar hati menaja segala perbelanjaan yang diperlukan oleh biro berkenaan. Beliau berkata walaupun Felda mempunyai saluran aduannya sendiri, penubuhan BAPAK sangat relevan dalam menangani masalah lain yang dihadapi oleh warga peneroka seperti isu kebajikan dan pendidikan.

BAPAK yang akan beroperasi di Plaza SunwayMas di Seksyen 9 di Shah Alam, menerima aduan 24 jam sehari dan tujuh hari seminggu melalui pelbagai kaedah termasuk faksimile, e-mel, SMS, portal atau talian bebas tol 1-800-88-4943.

Ahmad yang juga ketua penerangan Umno turut mencadangkan supaya GWGF menjadi anggota gabungan BN agar sama-sama dapat berjuang dan menjaga kebajikan serta masa depan warga peneroka.

Sementara itu, Rozali yang juga Yang Dipertua Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Selangor (DPMMS) berkata beliau akan menulis surat kepada Dewan Tertinggi BN agar GWGF menyertai anggota gabungan BN itu. Perdana menteri semalam mengumumkan bahawa Mesyuarat Dewan Tertinggi BN bersetuju meminda perlembagaan termasuk membuka penyertaan untuk anggota bersekutu, anggota bergabung, Kelab Sahabat BN dan Kelab Rakan Muda BN.

Kesian dengan Mazlan Aliman yang bercita cita nak menjadi Calon mewakili PAS pada PRU13 akan datang. Hu hu hu....Dengan tertubuhnya BAPAK ini menjadikan BAPAK,BAPA dan ANAK satu persaingan sengit dalam menjelaskan kepada rakyat mana satu yang boleh di percayai.


"Mazlan, sedarlah di mana engkau dilahirkan. Siapa yang membesarkan kau? Hasil pendapatan FELDA lah engkau dibesarkan. Dengan titik penuh ayah kau menyara hasil pendapatan FELDA."

Mazlan Aliman yang waktu ini kononya selama ini tertindas oleh FELDA nampaknya semakin kecut sampai Kena BUASIR bila pembongkaran demi pembongkaran akan dirinya semakin di ketahui warga FELDA dan seluruh rakyat Malaysia.

Lepas ni kami warga FELDA cabar Mazlan Aliman untuk menggunakan ANAK dan BAPA dalam menyerang FELDA dan FELCRA. Jangan lupa pulak bawak sekali si Anwar AL Juburi tu dan si Din Puduraya dalam melakukan serangan FITNAH jahat. Hu hu hu......

Mengungkap kata2 abang kepada Mazlan,
"Mazlan, kembalilah ke pangkal jalan."

Psssttt.....Ada hati nak jadi calon...hua hua hua...Pundek lu lah Mazlan Aliman


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

5 comments:

PAShiT,  November 22, 2010 at 9:51 AM  

salam,

perjuangan Mazlan Aliman hanyalah kerana faktor2 POLITIK sahaja.

Perjuangan dgn niat tak baik tidak akan kekal sepertimana perjuangan PKR.

wassallam

PAShiT

usin November 22, 2010 at 11:53 AM  

hahaha!!! baru kena buku dgn ruas. anak & bapa kini kena berentap dgn BAPAK. nak tengok berapa kuatnya engko mazlan aliman. amacam, ada berani? dasar x sedar diri, besar di felda nk belasah felda.

Anonymous,  November 22, 2010 at 12:46 PM  

Terkincit la si anak bila bapak naik angin. Maka lari lah si anak ke Puduraya untuk bertemu Din yang sering "berurusan" di sana....

bersambung....

halim tuah November 22, 2010 at 12:58 PM  

Perkhidmatan BAPAK adalah PERCUMA, tetapi perkhidmatan ANAK kene BAYAR RM500!

Syabas kepada YB Datuk Haji Ahmad bin Haji Maslan yang telah melancarkan Biro Aduan Peneroka Kebangsaan BAPAK sebagai wadah sebenar warga FELDA untuk mencari penyelesaian.

Bukan seperti ANAK oleh Mazlan Aliman yang menjadi talibarut PAS serta sanggup diperalatkan oleh para peguam pro pembangkang!!!

Anonymous,  November 23, 2010 at 1:40 AM  

jangan derhaka nanti jadi batu kang, ingat lah sikit darah ko darah FELDA....

AnnkMlayu"...

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP