LIVE - Sidang Media Wira PERKASA "Wan Azizah Pelacur Politik"

Monday, November 29, 2010
Sidang Media Wira Perkasa Malaysia

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Kepada Rakan2 Media Yang Saya Hormati.

Kenyataan Presiden PKR Seperti Kacang Lupakan Kulit Dan Ibarat Buta Sejarah. Bila Menolak Ketuanan Melayu Boleh Disama Tafsir Menolak Dan Mempersendakan Perlembagaan Negara Dimana Terdapat Fasal2 Yg Sudah Termaktub Terhadap Kepentingan Melayu/Bumiputra Melalui Fasal 152 Dan 153 Secara Tegas Dasar Affirmative Action. Yang Jelas Kini Kenyataan Ni Satu Kenyataan Terdesak Untuk Pkr Meraih Simpati Dan Sokongan Kaum Cina Dan India Untuk Kepentingan Politik Sempit Yg Dibawa Oleh Mereka, Mereka Sebenarnya Membawa Politik Sempit Kerana Jelas Kearah Politik Yang Menjurus Kearah Perkauaman.

Kini Presiden PKR Yg Dilihat Kurang Bijak Itu Mempertikaikan “Ketuanan Melayu”, Lupakah Mereka Kerana Ketuanan Melayu Ramai Orang Melayu Berjaya Dipuncak Menara Gading, Dengan Ketuanan Melayu Ramai Melayu Kini Sudah Mempunyai Pendidikan Tinggi Sehingga Ketahap Phd, Dengan Ketuanan Melayu Sebahagian Besar Orang Melayu Dalam Sector Perkhidmatan Awan, Dengan Ketuanan Melayu Wujud Banyak Usahawan-Usahawan Orang Melayu Kini Yang Berjaya.

Dan Dengan Ketuanan Melayu Juga Presiden Pkr Wan Azizah Membolehkan Beliau Menjadi Dr Serta Dengan Ketuanan Melayu Lah Ramai Pemimpin-Pemimpin Pkr Menjadi Bijak Pandai Tapi Sayang Kerana Perasan Bongkak Dan Gila Kan Untuk Memdapat Simpati Dan Undi Sanggup Memprtikaikan Kembali Dasar Yg Membantu Diri Mereka. Ini Lah Sebenarnya Contoh Terbaik Melayu Mudah Lupa.

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia Memberikan Tanggungjawab Kepada Yang Di-Pertuan Agong Menjaga Hak Keistimewaan Orang Melayu Dan Penduduk Asal Malaysia, Secara Kumpulannya Dirujuk Sebagai Bumiputera. Artikel Menjurus Bagaimana Kerajaan Pusat Melindungi Kepentingan Kumpulan-Kumpulan Ini Dengan Mendirikan Kuota Kemasukan Ke Dalam Perkhidmatan Awam, Biasiswa Dan Pendidikan Awam. Ia Juga Biasanya Dianggap Sebagai Sebahagian Daripada Sosial Kontrak, Dan Biasanya Dikatakan Sebagai Pertahanan Legal Bagi Ketuanan Melayu.

Kamus Dewan Mentakrifkan Istilah ‘Ketuanan’ Sebagai Membawa Maksud Hak Menguasai Dan Memerintah Sama Ada Sesebuah Negeri, Daerah Dan Sebagainya.

Istilah ‘Ketuanan’ Juga Dirujuk Sebagai Kedaulatan. ‘Ketuanan’ Berbeza Dengan Perkataan ‘Tuan’ Yang Membawa Maksud Orang Tempat Menghambakan Diri.Istilah Ketuanan Melayu Ini Merujuk Kepada Sejarah Bahawa Negara Ini Pernah Diperintah Sultan Dan Raja-Raja Melayu, Yang Merupakan Tuan Kepada Tanah Melayu Yang Sudi Memberikan Kuasa Mereka Kepada Rakyat Melalui Penerimaan Sistem Raja Berperlembagaan, Memandangkan Mengikut Perlembagaan Negara, Sultan Dan Raja-Raja Melayu Adalah Simbol Kepada Ketuanan Melayu Di Negara Ini, Seperti Mana Di Negara-Negara Barat Lain Yang Mempunyai Raja.

Memperhambakan Sejarah Sendiri Membuktikan Bahawa Melayu Tidak Pernah Memperhambakan Kaum-Kaum Lain Pada Bila-Bila Masa Sekali Pun. Melayu Berjuang Membebaskan Tanah Air Daripada Belenggu Penjajah Bukan Demi Kepentingan Melayu Semata-Mata. Hasil Kemerdekaan Dan Kemakmuran Tanah Melayu Dikongsi Dengan Kaum-Kaum Lain Demi Memastikan Perpaduan Dan Kemakmuran Sentiasa Terjalin Dengan Kukuh Serta Sentiasa Bertolak Ansur Dan Beralah Demi Menjaga Hati Saudara Yang Bukan Sebangsa Yang Menjadi Rakyat Di Negara Ini.

Mungkin Benar Mata Pelajaran Sejarah Diberi Pendedahan Seluas-Luasnya Dan Mesti Diwajibkan Di Semua Peringkat Dan Aliran, Supaya Rakyat Lebih Memahami Apa Makna Sebenar Ketuanan Melayu.

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia Memberikan Tanggungjawab Kepada Yang Di-Pertuan Agong Menjaga Hak Keistimewaan Orang Melayu Dan Penduduk Asal Malaysia, Secara Kumpulannya Dirujuk Sebagai Bumiputera. Artikel Menjurus Bagaimana Kerajaan Pusat Melindungi Kepentingan Kumpulan-Kumpulan Ini Dengan Mendirikan Kuota Kemasukan Ke Dalam Perkhidmatan Awam, Biasiswa Dan Pendidikan Awam. Ia Juga Biasanya Dianggap Sebagai Sebahagian Daripada Sosial Kontrak, Dan Biasanya Dikatakan Sebagai Pertahanan Legal Bagi Ketuanan Melayu.Kamus Dewan Mentakrifkan Istilah ‘Ketuanan’ Sebagai Membawa Maksud Hak Menguasai Dan Memerintah Sama Ada Sesebuah Negeri, Daerah Dan Sebagainya.

Istilah ‘Ketuanan’ Juga Dirujuk Sebagai Kedaulatan. ‘Ketuanan’ Berbeza Dengan Perkataan ‘Tuan’ Yang Membawa Maksud Orang Tempat Menghambakan Diri. Istilah Ketuanan Melayu Ini Merujuk Kepada Sejarah Bahawa Negara Ini Pernah Diperintah Sultan Dan Raja-Raja Melayu, Yang Merupakan Tuan Kepada Tanah Melayu Yang Sudi Memberikan Kuasa Mereka Kepada Rakyat Melalui Penerimaan Sistem Raja Berperlembagaan, Memandangkan Mengikut Perlembagaan Negara, Sultan Dan Raja-Raja Melayu Adalah Simbol Kepada Ketuanan Melayu Di Negara Ini, Seperti Mana Di Negara-Negara Barat Lain Yang Mempunyai Raja.Memperhambakan Sejarah Sendiri Membuktikan Bahawa Melayu Tidak Pernah Memperhambakan Kaum-Kaum Lain Pada Bila-Bila Masa Sekali Pun.

Melayu Berjuang Membebaskan Tanah Air Daripada Belenggu Penjajah Bukan Demi Kepentingan Melayu Semata-Mata. Hasil Kemerdekaan Dan Kemakmuran Tanah Melayu Dikongsi Dengan Kaum-Kaum Lain Demi Memastikan Perpaduan Dan Kemakmuran Sentiasa Terjalin Dengan Kukuh Serta Sentiasa Bertolak Ansur Dan Beralah Demi Menjaga Hati Saudara Yang Bukan Sebangsa Yang Menjadi Rakyat Di Negara Ini.Catatan Dalam Artikel 153 Perlembagaan Malaysia Juga Bukanlah Bermakna Sepenuhnya Kuasa Veto Itu Terletak Di Tangan Bangsa Melayu, Dalam Menyediakan Hak Istimewa Kepada Ketuanan Melayu, Bangsa-Bangsa Lain Juga Bebas Memperjuangkan ‘Ketuanan’ Mereka Masing-Masing Samada Dari Aspek Politik, Ekonomi Dan Sosial. Mereka Bebas Untuk Mengamalkan Budaya Dan Cara Hidup Sendiri, Bebas Dalam Meningkatkan Taraf Ekonomi Kaum, Bebas Beragama, Bebas Meneruskan Sistem Pendidikan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Dan Tamil Dengan Mengekalkan Pengajaran Bahasa Ibunda Masing-Masing Dan Sebagainya. Faktor Ini Membuktikan Bahawa Konsep Ketuanan Melayu Itu, Bukanlah Satu Konsep Yang Mengiktiraf Bahawa Bangsa Melayu Itu Menjadi Tuan, Sementara Kaum-Kaum Lain Menjadi Hamba Kepada Bangsa Melayu.

Negara Mana Yang Memberi Kelonggaran Seluas Ini Sedangkan Bukankah Orang Yang Mendatang Mesti Menyesuaikan Diri Dengan Negara Yang Dikunjunginya.Selain Itu, Kita Wajar Mengakui Bahawa Melayu Dominan Dari Segi Politiknya Dan Hak-Hak Melayu Dilindungi Di Sisi Perlembagaan, Tetapi Sejauh Mana Benarnya Istilah Ketuanan Melayu Bermaksud Menghambakan Kaum Lain Mesti Dijawab Oleh Pihak Yang Berkenaan.

Kita Tidak Pernah Terlepas Pandang Bagaimana Harmoninya Rakyat Malaysia Yang Terdiri Daripada Pelbagai Kaum Menjalani Kehidupan Seharian. Keharmonian Ini Mesti Dizahirkan Secara Jujur Dan Ikhlas, Agar Tiada Wujud Rasa Sangsi Dan Iri Hati Sehingga Istilah Ketuanan Melayu Yang Telah Digunakan Turun Temurun Itu Pun Mendatangkan Masalah.Mungkin Benar Mata Pelajaran Sejarah Diberi Pendedahan Seluas-Luasnya Dan Mesti Diwajibkan Di Semua Peringkat Dan Aliran, Supaya Rakyat Lebih Memahami Apa Makna Sebenar Ketuanan Melayu.Bangsa-Bangsa Lain Masih Ada Ketuanan Di Negara Asal Mereka Tetapi Melayu Inilah Negara Tanah Tumpah Bangsa Melayu. Tiada Dua Jauh Sekali Tiga, Oleh Itu Kekalkan Istilah Ketuanan Melayu.

Disini Ingin Saya Jelaskan Kepada Kaum-Kaum Lain, Mereka Tidak Perlu Risau Dan Khuatir Tentang Hak-Hak Sah Mereka Didalam Perlembagan Negara Telah Dijamin Dan Termaktub Didalam Perlembagan Persekutuan Dan Peruntukan-Peruntukan Yang Terkandung Didalam Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Di Malaysia Yang Telah Terkndung Didalam Perlembagaan Negara.

Dikalangan Rakyat Malaysia Yang Menghormati Perlembagaan Negara Dipahami. Kerana Perkasa Mahu Wujudkan Satu Situasi Dimana Kita Hidup Dengan Aman, Harmoni, Semangat Perpaduan Serta Hormat-Menghormati Satu Sama Lain Diantara Seluruh Rakyat Malaysia Agar Dapat Mewujudkan Ketenteraman Dinegara.

Perkasa Bukan Pertubuhan Racist, Perkauman Dan Haluan Kanan , Tetapi Pertubuhan Yang Menghormati Perlembagan Negara Dan Mahukan Hak-Hak Pribumi Dihormati Oleh Seluruh Warganegara Malaysia. Teruskan Transformasi Penyatuan Pribumi Negara .Sekian

Yang Benar
Arman Azha Hj Abu Hanifah
Ketua Wira Perkasa Malaysia

18 comments:

-krisjawa lok3-,  November 29, 2010 at 4:39 PM  

Kalau camtu lah pemikiran yang ada kepada wan azizah tu...rentap je anugerah Dato Seri dan Datin Seri suami isteri tu sebab anugerah itu diberi oleh negara yg berprinsip ketuanan melayu...

Anonymous,  November 29, 2010 at 4:57 PM  

ALJUBURI
Xyah berbual la pasal ketuanan melayu ni, dalam hal ni aku sangat setuju dgn ungkapan kata2 Anuar Ibrahim" ketuanan melayu kepala otak ko"!
Apajadah ketuanan melayu kalo Namewee yang menghina bangsa melayu & agama islam takde hal pon, tu Nazri Aziz bitau Namewee tak de salah babe...ketuanan jadah apa yang melayu ada sekarang nie..???Tak bole blah da babe...!!

hahn November 29, 2010 at 4:58 PM  

Sejak Najib kata Hak Melayu/Bumiputra telah tersimpul mati atau terkunci dan di simpan dalam peti sebaiknya.

Kaum kaum lain terus faham dan mereka sudah tidak bising lagi.

Ini Azizah cuba mencetus gelombang kedua sedang kaum Cina dan India memikirkan bagaimana membekukan hak itu sebagaimana yang di lakukan oleh Singapura sekarang.

Mereka sudah faham itu tidak boleh di ubah maka mereka mahu supaya menguatkuasakannya pada kadar minimal.

Inilah PKR dan Azizah. Selalu tertinggal bas badi dari suami dia Anwar.

Anwar memanjang tertinggal bas. Lambat pick up. Misal contoh sekiranya dia bertanding merebut President UMNO sebelum dia di keluarkan tentu dia pasti menang kerana pada masa itu pengikut Mahathir adalah yang tua2 tapi dia tiada keyakinan diri.

Buah masak yang hendak di petik telah jadi busuk baru mahu di petik.

Walau Mahathir sudah hilang sokongan tetapi dengan menggunakan teknikal sebagai presiden dia dapat mengenepikan Anwar. Di situ kita tahu Anwar tidak layak menerajui Malaysia. Kurang cerdik! Kurang keyakinan diri!

Apa yang Azizah ketengahkan adalah isu basi.

Kaum lain sekarang menumpukan bagaimana untuk 'mencekik' hak Melayu itu dari di kuatkuasakan.

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:04 PM  

Lucutkan ajer status melayu azizah anak beranak tu...biar dia jd status non bumiputra tak pun lurutkan pangkat yang diberikan oleh Raja dan Sultan MELAYU....lucutkan warganegara sekeluarga merempat di bumi yanh tiada ketuanan melayu.ni yang TUN Mahathir cakap MELAYU MUDAH LUPA

kah kah kah...bila siBANGANG perkasam berbicara...kah kah kah,  November 29, 2010 at 5:39 PM  

kah kah kah...yang bangang memang bangang tapi yang CERDIK jadi bangang...ni yang payah dan HARU...kah kah kah

kalau setakat CANANG ketuanan MELAYU tapi orang MELAYU ditipu hari-hari apakejadahnya MANGKUK oii...kah kah kah

PERLEMBANGAAN apa kalau ORANG umnoAPCO sendiri sesuka HATI boleh ubah ITU ini ikut tekak...kah kah kah

woii...perkasa MANGKUK...apa ko TAK tenyeh CINA MCA yang hendak MEMERANGI ISLAM dalam TWITTER Lee Hwa Beng...kah kah kah

kalau HIDUP bergantung EHSAN duit rompakan RAKYAT ni lah AKIBATnya...benda YANG afdal kita LAWAN buat tak tau AJE...kah kah kah

PAShiT,  November 29, 2010 at 5:52 PM  

salam,

kah kah kah...... pencacai upahan PAS memang berperangai sial! Bab cari kesalahan orang lain mmg pakar tapi bontot sendiri berpalit taik... kah kah kah

kah kah kah Pemuka barua DAP jgnlah pertikai istilah Melayu mcm kau tu bagus sangat kah.. kah kah

kah kah kah jual agama demi politik PAS.. kah kah kah

kah kah kah...woi pencacai PAS murahan MANGKOK AYUN OI...20 tahun PAS perintah Kelantan satu masjid pun tak pernah bina...kah kah kah


kah kah kah lama2 tinggal cina je undi PAS kah kah kah...

kah kah kah....luluskan lah lagi lesen arak....dgn ladang babi plaklah....kah kah kah

PAShiT

kah kah kah...baghal ni TAK TAU rupanya siapa YANG luluskan LESEN arak 53 tahun ni...kah kah kah,  November 29, 2010 at 6:16 PM  

kah kah kah...mamat ANTUhipokrit kembali dengan TAJUK 20 tahun tak BINA masjid...kah kah kah

kah kah kah...umnoAPCO banyak BINA masjid dan SURAU...kah kah kah

MASJID dan surau yang dibina BANYAK hanya dua TIGA syaf je yang penuh...kah kah kah

apa GELI sangat UBUN-UBUN kepala ko PAS tak buat masjid baru TAPI masjid LAMA dia SELALU penuh? kah kah kah

woii...pemuka YAHUDI umno ANTUhipokrit...dulu bukan main BERETIKA kalau NAK bagi KOMEN konon NAK tunjuk baik TAK mencarut...kah kah kah

telingan PANAS hari-hari kena BANGANG terus tukar watak...kah kah kah

woii...BAGHAL kalau orang yang cerdik dan beretika sukar nak goyang...kah kah kah

PAShiT,  November 29, 2010 at 7:14 PM  

salam,

kah kah kah...saja nak tgk mcmana pencacai upahan PAS bagi komen takde otak...bagi saiko sikit kah kah kah


kah kah kah ....standard mmg takde kalau jawap takde point...balik2 cerita masjid lama penuh...hakks ptui!...kah kah kah....


"Seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS mempersoalkan tindakan kerajaan negeri pimpinan parti itu yang disifatkannya tidak memberi keutamaan terhadap pembinaan masjid di setiap pembangunan bandar baru yang dilaksanakan di Kelantan.

Hassan Mohamood (Pas-Tawang) berkata, perkara tersebut boleh dilihat dalam pelaksanaan pembangunan Bandar Baru Tunjung dan Lembah Sireh apabila pembinaan masjid tidak diberikan penekanan berbanding bangunan lain yang telah siap dibina.

Kerajaan tidak memberi keutamaan kepada pembinaan masjid dan tidak memberi penekanan kepada pemaju supaya membina masjid, sebagai
sebagai contoh di Bandar Baru Tunjung, bangunan lain dah naik masjid tidak ada manakala di Lembah Sireh, bangunan lain penuh, masjid entah di mana.

"Jadi saya harap kerajaan memberikan keutamaan terhadap pembinaan masjid," katanya ketika mengemukakan soalan tambahan kepada Timbalan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob pada Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini."

kah kah kah....pencacai upahan PAS terkedu...kah kah kah!

Kita tgk apa jawapan pencacai upahan PAS ni...silap haribulan senyap...kah kah kah!

PAShiT

Anonymous,  November 29, 2010 at 7:58 PM  

Korang semua mana tau.... Azizah nak suruh ahli PKR hidupkan pulak KETUANAN ANWAR!! heheheeh bongok punya azizah...

last bloodz November 29, 2010 at 8:32 PM  

azizah nie bengap sejarah.. aq rasa dlu dya fail sejarah tingkatan lima.. bodo tau la ang tu melayu murtad.. jgn la duk ajak orang sekali..

Kah kah kah...takde masjid baru pun boleh jadi GILA ya...kah kah kah,  November 29, 2010 at 10:49 PM  

kah kah kah...patut la orang Kelantan penuh satu stadium bila Nik Aziz atau Sultan yang jadi imam...kah kah kah

Rupa-rupanya Masjid tak cukup...kah kah kah

mungkin Adun tu pun Ubun-Ubun sama GELI macam ko sebab takde Masjid baru...kah kah kah

selama ni adun tu sembahyang tepi longkang macam ko la ya...kah kah kah

kesian betul aku tengok BAGHAL pemuka YAHUDI umno
ni...kah kah kah

kah kah kah...KETUANAN melayu NI dia PUNYA tuan NAMA vin setan...kah kah kah...ANANDA pun ada..kah kah kah...YTL pun sekali...keh keh keh,  November 29, 2010 at 11:19 PM  

kah kah kah...KETUANAN melayu MELAMBANGKAN KEDAULATAN RAJA-RAJa melayu...kah kah kah...betul tu

UMNO ikhlas memperjuangkan KETUANAN melayu sampai PADA 1983 tunggang LANGGANG raja-RAJA melayu dikerjakanya...kah kah kah

kah kah kah...komen ni MESTI dari orang UMNO jugak...kah kah kah,  November 30, 2010 at 2:32 AM  

kah kah kah...pinjam jap untuk ketuanan MELAYU...kah kah kah

Tentang perlu dan pentingnya pelajaran sejarah untuk semua rakyat Malaysia dan mendaulatkan Bahasa Melayu bukan perkara baru.Ianya telah diwajibkan kepada semua pelajar dan mesti lulus peperiksaan peringkat SPM,kerana sebelum itu bagi pelajar aliran sains tidak adapun diajar pelajaran sejarah dan tidak perlu ambil sebagai mata pelajaran.

Bila DS Anwar Ibrahim menjadi menteri pelajaran pelajaran sejarah adalah mata pelajaran teras dan mesti lulus dalam peperiksaan.Semua rakyat menerima pakai.Siapa yang memansuhkannya apabila Anwar Ibrahim ditendang keluar dari UMNO.Bukankah UMNO yang berkuasa membuat dasar negara.Begitu juga dengan Bahasa Melayu. Semasa Anwar Ibrahim menjadi menteri pendidikan Bahasa Melayu memainkan peranan yang penting dan dimatapkan lagi dengan memperkenalkan bahasa Melayu baku atau standard.Bahasa Melayu disebut seperti mana ejaan.Dan TV3 pun menggunapakai sebutan baku tersebut,begitu juga TV Berunai dan TV Singapura masih menuturkannya lagi.Cuma TV3 telah diarahkan agar tidak menggunakannya lagi.

Adakah tegahan ini dibuat oleh PAS,DAP atau makcik pakcik Felda.Pastinya UMNO yang punya titah perintah.Hasrat dan cita murni negara dan pencinta bahasa Melayu pada ketika itu,untuk memartabatkan bahasa Melayu dipersada dunia.Kerana jika terdapat kira-kira dua ratus juta para penutur sesuatu bahas itu,maka ianya boleh diterima secara resmi menjadi bahasa ucapan dan pertuturan di Persidangan Bangsa Bangsa Bersatu (PBB).Jadi sebab itu diadakan kerja sama serantau antara Malaysia,Indonesia,Singapura dan Berunai.Disatu dan dibakukan sistem tulisan dan pertuturan disemua negara tersebut.Jadi apabila keempat-empat negara ini dijumlahkan penduduknya pasti akan melebihi dua ratus juta.Nah...,pastinya Bahasa Melayu menjadi bahasa yang diiktirafkan dan digunapakai dipersidangan PBB.

Tapi malang sekali hasrat dan usaha murni dan perjuangan ini habis dimusnah dan dihancurkan pemimpin UMNO atau UMNO.
Sekarang timbul pulak ura-ura omongan kosong dan retorik menjilat taik.Semua ini adalah gimik politik untuk meraih undi rakyat.

Menarik hati rakyat konon-konon UMNO patriotik memperjuangkan bahasa,sejarah bangsa dan agama.Semua tahi kucinglah..... Nasi dan jadi taik.Kalau nasi dah jadi bubur boleh juga makan.Ini nasi dah jadi taik.Tak perlu sebut lagilah,naik menyampah dan fed up.

2010 November 29 22:14

kah kah kah...mana DIA ketuanan MELAYU...kah kah kah

Anonymous,  November 30, 2010 at 8:38 AM  

aduhai mamat kah kah kah..
nk mara dgn mamat camni memang tak guna..
entah dia paham ketuanan melayu ke tak.. tapi aku rase dari apa yang dia tulis memang dia tak tahu..

skit punya konfiden masjid lama penuh..haih nak komen banyak pun macam tak guna je seperti becakap dengan tiang.. jawapan tak sihat je..

insaflah...

Anonymous,  November 30, 2010 at 10:18 AM  

Wan Azizah tu bukan Melayu ke? Tapi bila dilihat ucapan beliau tempoh hari,tak hairanlah. Sebab ucapn teksnya mungkin disediakan oleh orang bukan Melayu, lagi pun teks yang dibacanya pun tak lancar, tunggang terbalik kat mana nak berhenti dan kat mana nak tarik nafas, pakai baca sahaja. Lagi pun ucapannya tak ada ummps!.......mendatar je.

Anonymous,  November 30, 2010 at 10:41 AM  

Wan Jijah tu boneka je, hakikatnya 1 hapah kerja pun x pandai buat. Menang jawatan Presiden tanpa bertanding. Wakakaakaka!!!!!
Parti anak beranak yg memperjuangkan KETUANAN ANUAR. Hahahahaha!!!

Anonymous,  November 30, 2010 at 8:13 PM  

Arman berani ke nak berdebat? Yusmadi dah buat tawaran...

http://www.youtube.com/watch?v=GTKopq4bfIw

Anonymous,  December 2, 2010 at 1:12 AM  

mana berani nak berdebat.. kecut telo. :D kalau anak jantan pergi la kami rakyat ni nak dgr. takat cakap lebat tak perlu.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP