PANAS - Parti Baru Zaid Ibrahim Di Luluskan Oleh UMNO?

Monday, November 22, 2010
Ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim akhirnya secara terbuka membidas Datuk Zaid Ibrahim kerana menimbulkan masalah dalam parti itu yang telah memberikannya pelbagai peluang dan keistimewaan.

NONEBercakap kepada pemberita di kediamannya di Cherok To' Kun, Pulau Pinang, Anwar berkata Zaid bebas untuk berundur dari PKR dan berhak mendirikan parti baru yang dicadang dinamakan 'Keadilan Baru'.

Menurut Anwar zaid merayu diterima masuk ke parti itu apabila beliau meninggalkan Umno pada 2008. Katanya, Zaid kemudian memohon peranan sebagai pemimpin dalam parti itu.

"Beliau juga minta dijadikan calon untuk Hulu Selangor (pilihan raya kecil parlimen) meskipun mendapat tentangan dari cabang yang membawa bantahan mereka kepada presiden.

NONE"Tetapi kami tetap berinya peluang dan apabila beliau kalah di Hulu Selangor, kita berinya peluang mempin PKR Wilayah Persekutuan,” kata Anwar.

Ketua pembangkang itu juga secara sinis berkata beliau jangkakan Zaid tidak akan menghadapi banyak karenah dalam mendaftarkan parti barunya itu kerana akan mendapat restu Umno.

"Kita tidak akan dapatnya (kelulusan segera) tetapi mereka yang disukai oleh Umno boleh. Seperti mana PERKASA dapat,” katanya.

Ops.......Setakat di sini sahaja Gomo putuskan ayat ayat seterusnya. Sebab apa? He he he....sebab Gomo nak ulas isu yang Anwar sebutkan di sini iaitu:

"Ketua pembangkang itu juga secara sinis berkata beliau jangkakan Zaid tidak akan menghadapi banyak karenah dalam mendaftarkan parti barunya itu kerana akan mendapat restu Umno. "Kita tidak akan dapatnya (kelulusan segera) tetapi mereka yang disukai oleh Umno boleh. Seperti mana PERKASA dapat,”

DAFTAR PARTI BARU!!! KELULUSAN SEGERA!!!

Memang menarik Anwar Ibrahim punya spin kali ni, dia nak salahkan UMNO jugak kot mana mana, dalam masa yang sama dia Tibai pulak PERKASA. Hu hu hu...Nuar nuar....kau ni memang nuar Berahi lah....

Kalau Zaid Ibrahim daftar parti baru apa pula kena mengena dengan UMNO yang nak meluluskan parti berkenaan? Apakah pendaftaran Parti Baru perlu mendapat kelulusan UMNO?

Kita tanya pula kepada Anwar Ibrahim, Haji Hadi dan Lim Kit Siang!!! Macam mana dengan pendaftaran Parti Pakatan Rakyat yang sibuk di canang canang oleh pemimpin Atasan Pakatan DAP,PAS dan PKR bahawa mereka akan mendaftarakan Nama Parti Pakatan Rakyat bagi menyaingi Komponen Parti Barisan Nasional.Dah setahun berlalu sejak Konvokesyen Pakatan Rakyat di Shah Alam hujung tahun lepas yang mana dalam persidangan malam terakhir mereka iaitu Anwar Ibrahim, Haji Hadi dan Lim Kit Siang bersepakat dan mengumumkan kepada ribuan ahli ahli Pakatan Rakyat Haram untuk mendaftarakan Parti Pakatan Rakyat ini sebagai sebuah parti yang sah yang mana apabila menjelang Pilihanraya maka Lambang PR akan di gunakan bagi menentang BN.

Tapi realitinya sekarang? Sejak Pilihanraya di Permatang Pauh sampailah yang terakhir di Dun Galas dan Batu Sapi tidak ada langsung bendera Pakatan rakyat yang kelihatan. Tidak ada langsung ulasan dari pemimpin Pakatan Rakyat Haram akan status pendaftaran nama Pakatan rakyat ini. Apa ada masaalah ka? Apakah benar sebagaimana yang di nyatakan oleh Anwar Ibrahim bahawa UMNO menghalang pendaftaran Pakatan Rakyat?

Ayat Anwar iaitu: "Kita tidak akan dapatnya (kelulusan segera) tetapi mereka yang disukai oleh Umno boleh. Seperti mana PERKASA dapat,”Jangan lah nak Bodohkan Rakyat wahai Anwar Ibrahim Al Juburi Al Suntuti, cukup cukup lah nak menfitnah UMNO. Apa kena mengena dengan PERKASA dan Kelulusan Segera?

Makkal Sakti di daftarkan dan sekarang sah menjadi sebuah parti politik. Parti Cinta Malaysia juga sah di daftarkan dan kini menjadi parti politik. Perkasa NGO dan sah di daftarkan begitu juga dengan mana mana kumpulan yang ingin mendaftarkan parti politik mahupun NGO yang mereka wakili.

Tidak ada sebab UMNO pula dalang kepada kegagalan Pakatan Rakyat di daftarkan. Tidak ada logik akal pendaftaran Pakatan Rakyat ini di halang. Anwar Ibrahim melalui mana mana pemimpin Pakatan Haram boleh terus pergi mendaftarkan nama Pakatan rakyat ini di ROS. Malah jika susah susah hendak mengambil borang pendaftaran tersebut GOMO boleh tolong ambilkan buat Anwar Ibarahim.

Rakyat Malaysia bukanlah Bodoh dan Buta Tuli dengan agenda Anwar Ibrahim yang kaki SPIN ni. Dah lama dan muak dengan pembohongan Anwar Ibrahim ini.

Kita di pihak Barisan Nasional mengharapkan agar DAP,PAS dan PKR segera mendaftarakan Parti Pakatan Rakyat agar pilihanraya umum 13 kelak akan menjadi medan tempur bendera Dacing dan Pakatan Rakyat.

Itu pun kalau Pemimpin Pakatan Rakyat HARAM Berani.......

Psssttt....sikit sikit salah umno, cibai punya Anwar Brahi kaki Jubor

Artikel Berkaitan Kegagalan Pendaftaran Pakatan Rakyat KLIK DI SINI

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

4 comments:

To Live Again November 22, 2010 at 3:03 PM  

Mujur la ADIK KESAYANGAN dia mng jgak JWTN PRESIDEN OPPS! TIMB PRESIDEN..Kalau x msti dia ckp umno yg byr zaid dgn mustafa kamil utk lwn azmin dn pecah undi hahhahahah apa la nk jd dgn manusia yg mendpata gelaran PAK SYEIKH NUAR AL-JUBURI dr Mat Sabu ni kn..

Anonymous,  November 22, 2010 at 6:45 PM  

Mana boleh daftar PAKATAM HARAM jadah nihhh... Bila daftar sapa nak bagi Anwar jadi Ketua Pakatan. Lim Kit Siang dengan Hj Hadi nak tengok saja kaa...

Lagi pun Anwar Ibrahim mana berani meletakkan namanya sebagai Presiden parti yang akan termaktub ikut Perlembagaan. PKR pun Anwar Ibrahim suruh bininya Wan Azizah jadi tunggoi mati.

Sekarang dia suruh Azmin Ali jadi Timbalan Presiden PKR. Nanti bila Wan Azizah dah mati terus, Azmin lah akan jadi Presiden PKR. Lagi manusia yang dia boleh cucuk hidung, kerana Azmin memanglah .... ehem-ehem.. semua orang tahuuuu...

Pakatan Rakyat/Haram? sampai mampoih Anwar tak akan daftar.

Anonymous,  November 22, 2010 at 8:27 PM  

mana dia parti pakatan rakyat ni??

aku dah sedia pen nak isi borang.. tapi sampai la ni tak ada2 jugak

pasal pendaftaran parti pun nak menipu ke?

dasar penipu la kau orang ni..

pakatan rakyat konon... rakyat mana yg berpakat sokong kau org ni??

Anonymous,  November 23, 2010 at 1:21 AM  

mane komen pakatan haram ni... aku dok tggu si bangang mane nak komen...


ankMlayu...

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP