PAPADIVA - Maybank Di Tipu AC Mizal?

Monday, November 29, 2010





Dalam artikel sebelum ini Gomo ada jelaskan isu mengenai Syarikat AC Mizal yang di rundum malang bila di lemparkan tomahan demi tomahan kerana di katakan telah menjalankan satu perniagaan Menipu rakyat.

Syarikat AC Mizal di katakan menjalankan perniagaan sestem MLM yang menipu pengguna dan rakyat. Namun Gomo tidak bersetuju dengan penjelasan Blogg AIDID yang sebelum ini cukup lancang menemplak Syarikat AC Mizal. Apakah kerana AC Mizal seorangg Artis maka perlu di serang? ataupun kerana Ac Mizal usahawan Bumiputera maka usahawan sebegini patut di nyahkan?

Gambar di atas merupakan Brosur Katalog MAYBANK yang mana syarikat AC Mizal dan Maybank menjalankan kerjasama dalam perniagaan Gelang magnetic ini. Di sini jelas membuktikan Syarikat Ac Mizal di terima secara rasmi oleh syarikat Koporat yang besar dalam perniagaan tersebut.

Ops....andai kata anda mengatakan Syarikat Ac Mizal masih lagi menjalankan Penipuan perniagaan apakah ini juga bermaksud Maybank sebuah nama besar dalam Malaysia dan serata dunia juga bersubahat dalam menjalankan penipuan ini?

Emmmm harap kita bersama fikirkannya.....

Maybank sebuah nama yang besar dan kita juga tahu setiap sudut Maybank di penuhi dengan pakar pakar dalam menentukan sama ada sesebuah syarikat itu layak atau tidak dalam menjalankan kerjasama dan membuat urusan perniagaan bersama Syarikat Koporat.

Apakah Pakar pakar di dalam Maybank ini tidak cekap dalam membuat urusan dengan Syarikat AC Mizal sampaikan meluluskan kerjasama antara Maybank dan Syarikat AC Mizal?

Gomo akan sampaikan bukti dan penjelasan dalam kemelut ini di lain waktu namun dalam artikel kali ini Gomo mohon mereka yang meluahkan perasaan ke atas Ac Mizal memberikan Komen kepada Gomo. Gomo akan menyemak setiap komen bagi di rujuk kepada Ac Mizal sendiri.

untuk makluman AC Mizal telah memberikan Gomo dokumen dokumen yang di perlukan bagi menjelaskan kepada semua yang masih tidak jelas dengan Syarikat Ac Mizal dalam perniagaan nya. Gomo juga meminta bantuan pembaca yang mana ingin bertanyakan sesuatu agar memberi komen dalam blogg ini ataupun boleh menghantar emel kepada Gomo.

Bila melayu berniaga dan mula maju ke hadapan di katakan Peniaga Melayu itu Penipu dan macam macam hal lagi. Bila Cina meniaga mahal bagaimana sekalipun namun tetap di katakan peniaga itu peniaga yang terbaik.

Samalah juga dengan senario ini:

Beli barang di kedai Melayu di katakan Mahal, Peniaga melayu ambil riba, barang tak berkualiti, palsu dan sebagainya. Tapi:


Beli barang di kedai Cina di katakan barangnya Murah, berkualiti, harga terbaik, Tulen dan syarikat yang boleh di percayai.

Namun itu lah lumrah dalam perniagaan, walaupun Gomo peniaga pasar malam namun Gomo banyak pengalaman perniagaan di akar umbi ini. Sudah lama berniaga sejak di Uptown Lama Damansara lagi. Dan selama ini juga tidak pernah menyertai mana mana Jualan langsung MLM kerana Gomo tidak berminat akan perniagaan tampa barang jualan di tangan.

Artikel sebelum ini yang berkaitan dengan Ac Mizal KLIK DI SINI

Psssttt....Aku bersumpah Waulahi Wabilahi Watalallahi Demi Allah, Satu Sen Pun Saya Tak Terima Daripada AC


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

111 comments:

Anonymous,  November 29, 2010 at 2:02 PM  

owh..ye la...mmg dah terbukti... nasib baik tak termakan termakan bulat2 hasutan dari blog bro aidid... alhamdulillah... kalau tak sesaja je dapat dosa sb percaya fitnah org....

Anonymous,  November 29, 2010 at 2:15 PM  

Biarlah dia nak menjual murah atau mahal. Kalau nak beli beli tak nak beli diam sudahlah. Ipad, beg LV dan lain-lain mahal tak bising pun. Aku tak beli pun gelang AC tu tapi aku bosan bila orang Melayu tak suka Melayu lain kaya dan berjaya.

Anonymous,  November 29, 2010 at 2:19 PM  

ALJUBURI
Pergh...sambung lagi utk backing AC???? Cam ada apa2 jer Gomo nie??
Masyuk berapa bro AC bagi???
Macam sial!

Anonymous,  November 29, 2010 at 2:31 PM  

bro gomo, tu payment medium dlm internet payment transaction. standard lah tu!

Anonymous,  November 29, 2010 at 2:39 PM  

Makan tengahari di zoo Taiping sambil tengok harimau.. bukan hari hari mauuu...ye gomo.. hehehe.


mat siam.

mae November 29, 2010 at 2:54 PM  

"Beli barang di kedai Melayu di katakan Mahal, Peniaga melayu ambil riba, barang tak berkualiti, palsu dan sebagainya. Tapi:

Beli barang di kedai Cina di katakan barangnya Murah, berkualiti, harga terbaik, Tulen dan syarikat yang boleh di percayai."

Saya rasa tidaklah begitu pegangan kita. Yang sebenarnya Kita tidak peduli Cina nak makan riba atau tidak, tapi kita peduli apabila orang Islam berniaga cara Cina. Janganlah kerana kita berniaga cara Cina, maka cara kita dianggap betul, semata-mata kerana kita tak komplen Cina tu.

Anonymous,  November 29, 2010 at 2:57 PM  

Dah terbukti sekarang. Apa lg korang yg balun AC ni nk? Biar lah org melayu berjaya. Aku pon xbeli gelang AC tp aku tau la dia berusaha nk menjadi usahawan berjaya. Aku doakan AC sukses. Semoga اَللّهُ saja dpt membalas manusia2 yg memfitnah AC. Afix_Gesxaxo

Hashim November 29, 2010 at 2:57 PM  

AL bangang otak kunyit...maybank tu bukan Jabatan Kebajikan Masyarakat ..depa berniaga mesti nak untung max.

Akhirnya punca stor kunyit kosong setelah 2 hari tak berak diumumkan...jangan malu-malu klik di sini

Anonymous,  November 29, 2010 at 3:01 PM  

tu yang terbaru ke..rasa2nya dah tiada iklan tu di website maybank

Anonymous,  November 29, 2010 at 3:05 PM  

salam bro...tgk la kat website maybank yg latest..mana ada dah gelang ac tu..cam dh ditarik balik je.. huhuhu kot ye pun nak backing jgn la mundur ke belakang beb. menipu tak sudah

Anonymous,  November 29, 2010 at 3:37 PM  

ALJUBURI
HASIM 2.57pm tu apa kes plak???
Orang citer lain dia citer jubor..da berkanan sangat ke dgn jubor sampai teringat-ingat slalu??? Atau pon nie lagi species penjubor tegar macam Anuar???

Anonymous,  November 29, 2010 at 3:39 PM  

Terbukti pala lutut hangpa. mana buktinya? mengarut je.. ada otak tak nak fikir.

Oi papagomo... sebenarnay terlalu banyak unsur penipuan dan penindasan dalam bisness AC tuh.. itu dah disenaraikan semua dalam blog aidit.

ada pun kesalahan hukum syariat ni dia
- menawarkan skim pinjaman riba.
- akan pinjaman bersyarat yg menyalahi syara' ( syarat beli plan A)

itu dah jelas HARAM di sisi syara' Hang pi la tanya ulama2 mana pun. Jadi sapa2 yg dok sokong bisnes nih.. maknanya dia dok sokong kemungkaran jelas.
Tu kita belum sentuh lagi pasal penipuan testimoni , misleading info dan lelain yg banyak lagi.

Insaflah papagomo dan org2 yg belum sedar.

Anonymous,  November 29, 2010 at 3:54 PM  

Info terkini:
Barang ACK dah ditarik balik oleh pihak Maybank setelah pelbagai aduan dibuat. Maybank dah menjalankan siasatan serta mengambil keputusan drop produk ACK dri senarai..Kenapa yer?? Kalau tak percaya boleh rujuk di website Maybank.Tak pun boleh contact Maybank sendiri.Sebelum mengeluarkan kenyataan, sila selidik dulu...
Outdated dah info diatas tu...*sigh*

PAPA GOMO November 29, 2010 at 4:12 PM  

Bila kita bagi bukti maka akan ada sahaja soalan baru di ajukan! Hehehe! Takpa.... Bertenang!

Sebab tu lah kawan cakap, apakah pakar Maybank di tipu???

PAPA GOMO November 29, 2010 at 4:15 PM  

AC mizal peniaga Melayu yang datang meminta pertolongan Papa Gomo untuk mewarwarkan bahawa syarikatnya bukan menipu dan mengambil riba!

Segala penjelasan nya juga telah kami wira perkasa selidiki dan ternyata syarikat AC tidak melakukan kesalahan!

Apa lagi soalan yang tak puas hati dengan peniaga Melayu yang baru nak naik? Boleh suarakan di sini!

Gomo juga perlukan soalan bagi membantu AC dalam hal ini!

AC bayar? Takda sesen pun Gomo terima dari Ac Mizal!

Darla November 29, 2010 at 4:17 PM  

Kat mana link katalog ni kat Maybank? Saya cari tak jumpa pun?

Darla November 29, 2010 at 4:18 PM  

Apa buktinya ni? Kenyataan, atau dakwaan tu bukti kah?

Anonymous,  November 29, 2010 at 4:25 PM  

er..papa gomok..sila jawab dulu soalan saya..mana product AC kat Maybank tu yer? dah kena telan ngan bumi ka?? ka kena kambuih dek debu gunung Merapi??

Anonymous,  November 29, 2010 at 4:32 PM  

Hahahaha... sapa penasihat syariah ACkonsortium ? papagomo ke atau ARmand?

Pinajaman peribadi AC tu adalah Jelas Riba" yg haram. Simple.

1- Mengenakan interest. Itu simple riba semua orang tau.

2- Menysyaratkan pembelian Plan A . itu syarat yg diharamkan oleh syara' kerana ada unsur2 riba " seperti mana kata ulama "kullu qarrdz jarra naf'a fa huwa riba" Setiap pinjaman yg menarik manfaat maka itu adalah Riba .

3- Penindasan dalam mengenakan Caj perkhidmatan yg melampau. Itu penindasan dan pelampauan.

Aku dah senaraikan 3 sahaja kesalahan syariat dalam pinjaman AC tuh... jadi sapa kata halal? sapa nama penasihat syariah dia? habaq mai..

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:06 PM  

aku nk tahu ko baca tak blog aidid tu dr A sampai Z? aku tgk kau ni bab anuar , kau tahu plak dia tu jahat kaki liwat. tapi bab ac ni buta plak kau yek. heran jugak la.

1. testimoni copycat - ac kata dia tak tahu. logik ke alasan mcm ni?

2. gelang murah jual mahal - dia kata komisen yg bg kat speaker dia RM500. ok kalau gelang harga RM1000, tolak 500, tinggal lagi 500. agak2 kau ac takkan takde untung langsung dr 500 tu?. kalau dia amik untuk paling busuk pon 400. harga gelang dah RM100. markup sampai RM900. gila ke tak gila? tang mana yg aidid menipu tu? kau ni aku dulu respek jugak. tapi masuk bab ac je aku tgk dh lain mcm dah

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:06 PM  

Untuk menjawab soalan samada Pakar Maybank ditipu, saya berpendapat ,Maybank mungkin tidak sedar risiko yang mereka terima bila menawarkan barangan berunsur kesihatan untuk treats points(redeem) tu memandangkan mana-mana syarikat berminat boleh mohon utk meletakkan barang/perkhidmatan disitu. Kalau ACK maklum gelang tu gelang perhiasan biasa, tiada masalah sebenarnya. Tetapi, dengan kenyataan berunsur boleh menyembuh kesihatan dan penyakit tanpa memberi testimoni dari segi kajian saintifik, mungkin orang ramai boleh meraguinya.

Dan saya pasti Maybank tidak mahu menanggung risiko dari permasalahan tersebut.

Berkemungkinan ramai yang sudah membuat aduan berkenaan produk ini kerana tidak memberi apa-apa kesan pada kesihatan.

Mungkin pihak Maybank telah membuat siasatan lanjut dan hasilnya berkemungkinan benar dan pihak mereka telah drop barangan tersebut.

Sepatutnya boleh lihat dgn jelas AC living Large Collections di Latest Promotion website Maybank2u.

Kalau benarlah barangan ACK - AC Living Large Collection masih wujud, apa kata papa gomo bagi website/link direct dari Maybank2u utk saya buat rujukan atau sebagai
pembuktian..TQVM.

PAPA GOMO November 29, 2010 at 5:10 PM  

Buat Cik Daria.... Itu lah katalog Maybank yang sebelum ini di lancarkan! Namun atas sebab sebab tertentu Maybank menangguhkan dahulu kerjasama ini! InsyaAllah setelah selesai ianya akan di sambungkan semula!

Pihak Maybank mengambil kira semula Faktor Gosip gosip panas yang melanda AC dalam hal ini!

Jadi sebab tu Gomo katakan dengan jelas! Mengapa Syarikat AC dapat berkerjasama dengan Maybank jika syarikat AC tidak berdaftar mahupun melakukan penipuan!

Pihak Maybank mempunyai pakar pakar dalam hal ini dan sebelum berkerjasama pakar maybank ini yang menentukan kerjasama ac ini!

Untuk makluman juga Syarikat Ac adalah syarikat pertama Bumiputera yang dapat menjalankan kerjasama sebegini dengan Maybank!

Biasalah.... Ada yang iri hati! Dengki!

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:11 PM  

satu soklan lagi. kata ac dia ada lesen ajl under ilham prestij yg dlm website kpdnk dh tamat tempoh.

tahukah ac yg lesen ajl tak boleh main pas-pas mcm pas batton? kalau ilham prestij ada lesen (yg tamat tempoh dh pon) bisnes MLM sesat dia ni sepatutnya kene guna nama ilham prestij tapi kenapa dia guna ac konsortium.

jgn kata ac konsortium tu hanya JENAMA sahaja sebab si AC MANG ni dh mengaku yg AC konsortium tu dh di register under SSM

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:12 PM  

aku tanya sapa penasihat syariah AC Konsortium hang lom jawab lagi papa gomo ai.

apa komen hang dgn perlanggaran syara' yg aku sebut kat atas tadi?

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:13 PM  

jgn la dok kata maybank bekerjasama dgn AC Mang ni. jgn buat mcm org lain bodo yek. takde istilah kerjasama pon. nama pon treats point. sapa2 nak jual kat treats point tu sume boleh asalkan ada standard deal dgn maybank dari segi keuntungan. kalau nak jual kopi kuat mak minah pon, kalau kene ngan dealnya, maybank akan letak je dlm treats point diorg tu.

PAPA GOMO November 29, 2010 at 5:17 PM  

Isu Skim pembiayaan oleh syarikat Ac di katakan riba! Bagaimana pula dengan skim pembiayaan yang lain??? Riba juga?

Kalau marahkan Ac mizal kerana faktor dendam masaalah peribadi harap kita dapat tolak! Lihat sekeliling yang ada!

Syarikat Ac syarikat baru yang bertapak! Syarikat bumiputera!

Cuba search google dan cari skim pembiayaan yang ada! Lihat berapa banyak yang keluar!

Sekali lagi Gomo nyatakan! Ac memang meminta bantuan Gomo untuk bantu beliau menjelaskan isu ini! Dan Gomo bukan membantu secara membuta tuli namun Armand ketua Wira Perkasa telah menjalankan siasatan terperinci dalam hal ini dan keputusaan nya tidak ada yang salah dalam syarikat Ac ini!

Atas kapasiti sebagai seorang Exco Wira Perkasa Pusat maka gomo membantu Ac yang mana orang Melayu dalam menjelaskan hal ini!

Syarikat Melayu Bumiputera!

PAPA GOMO November 29, 2010 at 5:18 PM  

Isu Skim pembiayaan oleh syarikat Ac di katakan riba! Bagaimana pula dengan skim pembiayaan yang lain??? Riba juga?

Kalau marahkan Ac mizal kerana faktor dendam masaalah peribadi harap kita dapat tolak! Lihat sekeliling yang ada!

Syarikat Ac syarikat baru yang bertapak! Syarikat bumiputera!

Cuba search google dan cari skim pembiayaan yang ada! Lihat berapa banyak yang keluar!

Sekali lagi Gomo nyatakan! Ac memang meminta bantuan Gomo untuk bantu beliau menjelaskan isu ini! Dan Gomo bukan membantu secara membuta tuli namun Armand ketua Wira Perkasa telah menjalankan siasatan terperinci dalam hal ini dan keputusaan nya tidak ada yang salah dalam syarikat Ac ini!

Atas kapasiti sebagai seorang Exco Wira Perkasa Pusat maka gomo membantu Ac yang mana orang Melayu dalam menjelaskan hal ini!

Syarikat Melayu Bumiputera!

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:19 PM  

gomo? takkan kalau kita kantoi mencuri, kita nak kata org lain pon mencuri jugak.? adeh.. bebal gak kau ni.

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:29 PM  

Sekiranya Armand ketua Wira Perkasa telah menjalankan siasatan terperinci dalam hal ini dan keputusaan nya tidak ada yang salah dalam syarikat Ac ini,

Sila lampirkan laporan siasatan terperinci tersebut berserta dengan keputusannya utk tatapan umum..

Isu Maybank tu, bukan dikategorikan sebagai bukti kerana tiada lagi AC Living Collections di website Maybank2u.. atau papa gomo boleh beri link lain yg ada paparkan barang ACK utk treat points tu?

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:31 PM  

ish..ish..ish...
ni dapat info kat mana ni?
dah ketinggalan zaman ler pakcik oii...pi browse kat website maybank tu dulu

outdated la lu ni...hahahaha

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:35 PM  

orang lain dah sampai ke bulan, yang dia ni dok meratib jubur tiap2 ari...
tahapapa

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:39 PM  

itu nama "once upon a time".. ok papa..

Anonymous,  November 29, 2010 at 5:49 PM  

bro....
gua bukan nk ckp ape la....
gua mmg minat lu n tabik spring kat lu...mmg ari2 aku bce blog ko ni....seng cte aku ni pro govt la...
tp pas ko backup AC ni aku jd nyampah lak kat ko...

mmg la die usahawan melayu islam...
tp kalo leh,ko tye die ape kegunaan gelang magnet yg ade tungsten 2....aku blaja sume psl benda ni..dr segi fizik atau kimia dan juga interaksi kat bdn....bukan nk tunjuk pndai la...bila aku tye,suma speaker die x dpt jwb...ade bukti secara perubatan ke??
aku mmg nk ckp lg pnjg psl benda ni...aku x phm psl mekanisme menurunkan drh tinggi dan menaikkan drh rendah dlm testimonial die...byk lg la...aku x kisa kalo die nk kaya,tp kalo nk tipu golongan kurg berpendidikan bole la...
lg 1 bro,mane ayat al-Quran atau hadis yg membolehkan lelaki islam pkai gelang walaupun dgn tujuan perubatan...kalo ade,ckp la...aku bukan pndai sgt pon...kalo kita nk meniaga bia secara halal la...ckit pon aku x jeles tgk die kaya,tp aku kesian kat org bwh yg x dpt pulangan walaupun da setahun join benda ni...

kalo ade ape2 jwpn,ko pos je kat blog ko...psl aku mmg bace blog ko ari2...
terima kasih...

Anonymous,  November 29, 2010 at 6:04 PM  

Salam En. Papa Gomo,

AC Konsortium telah mewar-warkan di dalam suratkhabar bahawa mereka di dalam "documentation process" bersama
Marks & Spencer London. AC Mizal juga telah menekankan perkataan "akan" yang membawa maksud bahawa AC Konsortium di dalam peringkat perbincangan bersama Marks & Spencer namun, tiada lagi ikatan hitam putih dengan Marks & Spencer.

Persoalan saya di sini, mengapa apabila ditanya kepada Marks & Spencer mengenai AC Konsortium, Gelang Tungsten, Ilham prestij, Arastu dan apa-apa yang berkaitan, mereka memberitahu bahawa mereka tidak ada kaitan langsung dgn syarikat tersebut mahupun gelang tungsten.

Jangan terus memberi spekulasi bahawa saya dengki atau iri hati. Apa yang AC Mizal lakukan adalah "misleading of facts". Saya harap Tuan dapat menjawab persoalan saya.

Tambahan lagi, tolong jangan persoalkan kebenaran fakta dari Marks & Spencer ini ye. Kerana demi Allah, saya yang bertanggungjawab memberi email dan mendapat jawapan dari mereka.

Di harap En. Papa Gomo dapat membantu memberi penerangan terperinci berkenaan isu ini.

kah kah kah...kesian nenggoknya...SELALU nampak bangang...kah kah kah,  November 29, 2010 at 6:07 PM  

kah kah kah...bagus POPEgomo ni menjalankan KERJA-kerja KEBAJIKAN...kah kah kah

tak TERIMA apa-apa BAYARAN pun dari AC MIZAL...kah kah kah

terlupa PULAK...ARMAN perkasam RAPAT dengan POPEgomo ibaratkan KELIPIAQ dengan TELOQ..kah kah kah

kalau PERKASAM banyak orang MELAYU ada juga PUAK umnoAPCO meluat apatah LAGI nak mempercayai CAKAP-cakap PERKASAM...kah kah kah

dah TENTU terpalit TAIK kaki KELENTONG kat POPEgomo ni...kah kah kah

itulah KALAU hidup BERGANTUNG dari duit HASIL rompakan harta RAKYAT...BACKUP tak tentu hala BIAR pun menipu JANJI dapat DUIT...kah kah kah

Papa Baik,  November 29, 2010 at 6:39 PM  

Gomo,

Kalau Tun Mahathir tahu ko beriya-iya mempertahankan gelang penipu AC ni mesti dia menangis...

Menangis sebab gelak terbahak-bahak... Gelang AC ni tarap air jampi lobai-lobai PAS saja... pemuhong lebih!

Anonymous,  November 29, 2010 at 8:27 PM  

Hoi papagomo.. kalau hang bebal sangat nak faham dan mmg tak nak faham... hang tukar je nama hang jadi "PapaJubor" . Hang pun obses dok cerita bab jubor nih. elok la tu

anti MLM,  November 29, 2010 at 10:09 PM  

Alahai Papagomo,

Kesian kat ko, masih lagi divert divert issue ke tempat lain. Dah kena hentam dush dush pon masih nak berselindung di sebalik gelang AC lagi.Ko tak penah nak menjawab soalan,asyik nak pusing-pusing sebijik macam AC idola ko tu. Tu la mengata sangat kat Anwar berahi kan da terkena kat batang hidung sendiri.. kah kah kah..
Anyway...
1 ) Kerjasama Maybank - Ko sendiri dulu ada skrg dah ditangguh. Bila dah ditangguh, maknanya ada something fishy la kat situ. Takkan tu pun tak nampak lagi.
2) Pinjaman riba - AC kat sini dah buat kesalahan besar dari sudut agama, bagi pinjaman secara riba, tak diketahui pula sama ada dia ni peminjam berlesen atau pun tidak. Sedap-sedap aje bg pinjaman kat orang. Pelik gak apa la kementerian tengah buat skrg.. buat tahi mata ke? takkan tak nampak pembohongan si AC ni.
Bila pinjaman tu dah bercirikan riba, sudah terang lagi bersuluh, ini adalah dosa besar. Gomo, ko tok sah la dok tanya pinjaman riba yang lain tu mcmana. Masalah kat sini si AC ni mengaku islam, bercerai kat mahkamah syariah bukan mahkamah sivil. Bila dia org Islam, bukan ke riba tu haram bagi dia? Dah la dia org Islam, dia galakkan lagi org lain amik pinjaman riba dengan dia, tak ke 2 kali dosa tu?

3) Dendam? waddehel.. sapa AC ni? Aku cuma mcam orang2 lain, mmcm Aidid, mcm pengkomen2 lain yang geram dengan perangai dia. Memalukan umat Islam secara terang-terangan, pastu berbohong, menipu dan lagi pulak menambah kegeraman aku, tipu duit org Melayu yang pastinya Islam lak tu. Tambah geram bila org yang aku used tu respect macam Gomo ni sokong dia pulak. Taik betul.
Aku makan gaji ler, tak main la MLM2 ni.. makan gaji lagi mulia dr buat kerja korek taik ni.
Passive income konon.. cit poooo dah!
Melayu mcam ni tak patut sokong. Ni sokong membawa rebah aje..

Go to hell la semua yang sokong toke MLM! Makan duit haram!

Gomo, print out komen aku ni bagi AC Mizal tu baca!

Anonymous,  November 29, 2010 at 10:47 PM  

entry papagomo: Maybank ditipu AC Mizal?
ermm..
okay, lets we talk bout FACT!!!

1.Nick Leeson berjaya tipu Barings Bank.

2.nak lagi dasyat? Bernard Madoff berjaya tipu macam2 bank.

source from :
http://en.wikipedia.org/wiki/Nick_Leeson

http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Madoff

bank2 yg kena tipu tu takde pakar2 yg macam papagomo tulis dalam entry ni?....ADA!
bank ni kena tipu ngan mamat dua org(Nick&Madoff) ni?...YUPS.

So,papagomo...ball in your side right now...


:) cheers.....

Anonymous,  November 29, 2010 at 10:48 PM  

papa gomo.. cuba lu jawab..
selain drugs dan prostitution, bisness apa yg kasi pulangan berjuta peratus tanpa buat apa2.....
ko baca tak promo speaker2 AC penipu ni... tak buat apa bleh untung juta2 woooo....
kalau ni bukan penipuan... aku tak tahu la nak panggil apa...
tapi biasa la.. set2 umno.... nak halalkan rasuah... tukaq nama jadi politik wang...

umno=rasuah
rasuah=umno

he he he

Anonymous,  November 29, 2010 at 10:52 PM  

SALAM SEMUA.INI LA NASIB ORG2 KITA KALAU MENIAGA,DITOHMAH MACAM2.ORG KITA NIE ADA SATU PENYAKIT,PENYAKIT BUSUK HATI SESAMA SENDIRI.WALHAL KAUM LAIN KALAU BERNIAGA TERANG2 MENIPU &MEMPERBODOHKAN BANGSA KITA,HARGA KAUM DIA LAIN HARGA UNTUK ORG MELAYU LAIN,INI KENYATAAN.SAYA MENYERU SEMUA BANGSA KITA TERMASUK DIRI SAYA SENDIRI AGAR MENYOKONG PERNIAGAAN BUMIPUTERA.HUMBANKAN JAUH2 SIFAT HASAD DENGKI & BUSUK HATI YG DICELA AGAMA KITA.WASSALAM

Anonymous,  November 29, 2010 at 11:07 PM  

statement racist nak mampos...
sokong membabi buta wpon org melayu tu kasi hangpa makan taik

katakSejuk,  November 29, 2010 at 11:13 PM  

Bro Gomo...

Sebelum perkasa n bro gomo sokong AC nie, patutnya buat dulu kajian tentang KEBERKESANAN gelang nie. Sekiranya magnet mempengaruhi tubuh badan kita, rasanya ramai dah antara kita yg buat umah di bawah pencawang elektrik..tapi xtau la pulak gelang magnet nie macam mana fungsi dia..

lagipun, AC sendiri TAK TAHU tentang testimoni...dia org besar lam kompeni tu..habis tu, ada isu pasal pembayarn komisyen..ada yg masih merungut...

gelang tu dalam RM 78, jual RM1000..banyak tu bro..

aku TAK JELES pun pasal AC nak kaya atau wat bisness,

TAPI yg menjadi masalahnya sekrang nie, AC mcm MEMPERBODOH2kan orang MELAYU dengan MLM...

aku punya mind setting senang je..MLM nie menipu...yg bawah tetap di bawah, yg kaya tetap di atas...no such thing as sharing dalam MLM...

down owh..bila korang backing AC..dah terang2 dia salah..yg salah tetap salah HATTA dia MELAYU sekali pun

PAPA GOMO November 29, 2010 at 11:32 PM  

isu mana sebenarnya menarik perhatian saudara?

he he he....

isu Gelang Mangnet?
isu Syarikat AC?
Isu Harga Gelang?
Isu Pembiayaan?
Isu Peribadi AC?

harap dapat di salurkan...terima kasih.

Anonymous,  November 29, 2010 at 11:56 PM  

semua isu di atas tu berkaitan la baghal!!!!

Anonymous,  November 30, 2010 at 12:50 AM  

Adui lah gomo hang bila aku kasi tau soh hang pi check sama kpdn hang duk ulang kata mana dia bukti.

Utusan pun ada kuar artikel pasal kpdn ada terima aduan ramai, pihak kpdn pula tak buat penafian atas laporan utusan malah ac mizal pun tak mau ulas laporan utusan jauh sekali mau menyaman utusan, kenapa ? itu hang kena tanya sama ac.

Kenapa panggil blogger pasal mau raih simpati minta support kenapa tidak perbetulkan dengan utusan yang keluarkan artikel tu sekiranya laporan utusan itu salah atau hang nak ikut puak parti aljuburi sama puak kapir harbi kondem laporan utusan tak boleh pakai, kalau utusan fitnah apa lagi saman lah.

Hang duk crita pasal maybank ada kerjasama dengan ac, bukan menjadi satu kesalahan mana2 firma kewangan mau berurus niaga dengan mana2 syarikat selagi tidak dibuktikan melalui perundangan syarikat tersebut melakukan kesalahan, sama lah maybank pernah buat urus niaga jutaan ringgit dengan syarikat jualan langsung ceramic world sehingga lah di arahkan BNM stop akaun freeze, maybank tak salah dia meniaga selagi undang2 tak dapati pelanggang dia bersalah slagi tu dia go ahead making money.

Tapi kenapa maybank stop buat sementara kerjasama dengan ac ? hang nak kata maybank hold pasal dengar gosip ? hang tak mau kata BNM sudah arah dia hold hingga kes selesai siasat ?

Aku tau hang ada sumber tapi sayang hang sendiri tamau siasat apa salahnya hang call tanya pegawai kpdnkk minta nasihat tanya apa status dia agar jelas.

Pasai artikel utusan aku tamau paste nanti kata aku sendiri taip ni url dia :

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=1111&pub=utusan_malaysia&sec=Jenayah&pg=je_04.htm&arc=hive

kuku,  November 30, 2010 at 1:07 AM  

"tak boleh tgk orang melayu berniaga, mesti nak dengki..macam mana orang melayu nak maju?"

orang melayu boleh maju kalau still berpegang dengan alquran n hadis, dan menuntut ilmu..dalam alquran n hadis dah jelas riba tu haram,dah jelas yang menjual sesuatu barang yang harganya berlipat ganda tidak berpadanan dengan kualiti tu haram, dah jelas perniagaan yang wujud penindasan mana2 pihak tu haram..

1) ac mizal dah terbukti jual benda yang tidak berguna(bukti da terang dan jelas kalau tak paham2 tu memang hati tu gelap,kotor). tiada bukti saintifik yang boleh prove medan magnet ada kesan pada aliran darah.(kalau ada pun, kita xpayah bli gelang2 ni, keliling kita pun penuh dgn magnet yg kuat2).lagipun dah terbukti kesan medan magnet di pencawang elektrik boleh mengakibatkan kanser jangka panjang dan tumbuhan kurang subur dibawah kawasan pencawang).pergi search kalau xtau bende ni.
2) ac mizal dah terbukti jual barang yang harga asal nya hanya RM78 dengan harga RM1000.(kalau bodoh sangat pg tekan kalkulator tengok brapa kali ganda harga tu: 12.8 kali ganda) dan x berkualiti pun,(terbukti dengan aduan2 pengguna yang mengatakan gelang ini mudah rosak/pecah)
3) ac mizal dah terbukti menjalankan perniagaan MLM, walaupun dicanang2kan menjalankan SLM(single level marketing).join je, xpayah buat apa2 dan tunggu bonus(tp xdapat2 gak smpai stahun).perniagaan MLM mmg in the end akan mengakibatkan penganiayaan dan penindasan kpd orang2 di bawah.sebab jumlah orang yg nak join MLM ni limit.mesti satu mase xde orang nak join.yang atas makin senang, yang bawah habuk pun xde.
4) ac mizal dah terbukti menipu testimonial,tipu aktiviti2 penjualan yang konon2nya dah sampai London,sedangkan bila kami sendiri tanya syarikat yang ACK dakwa menjual produk mereka, syarikat tersebut menafikan melalui email mereka.
5) ac mizal dah terbukti menjalankan riba dlam perniagaan pinjamannya.xpayah nak kata, "bank2 lain pun ada interest, ada riba korang x kecoh pun". kalau ko nampak gerai orang melayu jual arak? pastu orang melayu tu cakap "kedai cine jual arak korang x kecoh pun" boleh terima alasan tu?jangan jadi bangang.

bukti2 yang aku cakapkan tadi dah terpampang kat blog aididmuaddib.blogspot.com. orang ramai pun da sahkan link2, email2, gambar2 yang aidid tunjukkan.apa yang acmizal canang2kan di harian metro, ditehtarikbersamayb semua tu x dapat sangkal pun bukti2 yang ada di blog aidid. mana ade org fitnah siap dengan bukti semua.orang2 bodoh,hati gelap,kotor je x boleh terima bukti2 tu.

dan x perlulah nak kata orang melayu tikam melayu.buat apa kami orang melayu nak sokong orang melayu yang x ikut hukum agama, dan menipu orang2 melayu lain. kami xde pun nak serang Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary.

Anonymous,  November 30, 2010 at 1:32 AM  

Oppss url add panjang terpaksa kasi lagi skali.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=1111&pub=utusan_malaysia&sec=Jenayah&pg=je_04.
htm&arc=hive

Pak man telo meniaga bertahun2 tadak sapa dengki tadak sapa marah pada awalnya, malah pak man telo pun kata dia main cara bersih tak salah sehingga akhirnya dibuktikan cara dia salah.

Selepas didapati bersalah time tu lah akan masuk beratus report polis sekarang proses dia adalah buat aduan tu saja, salah atau tidak itu keputusan pihak berwajib selepas terima aduan dan buat siasatan rapi.

Pasal skim pinjaman riba atau tidak itu lain perkara tapi ikut akta perundangan kena ada lesen akta pemberi pinjaman wang 1951 kalau takda itu kerja Along.

Najib pun penah sound pasal ni sini url dia
http://ww2.utusan.com.my/utusan/special.asp?pr=bajet2010&y=2009&dt=1024&pub=BAJET2010&sec=
Berita&pg=bb_38.htm

kah kah kah...ALLAH itu lebih TAHU rancangan JAHAT manusia itu...LALU akan kenakan SEMULA rancangan JAHAT mereka ITU...kah kah kah,  November 30, 2010 at 2:19 AM  

kah kah kah...pembaca-pembaca sekelian...hakikat penyangak adalah tetap penyangak...akan MEREMBAT walau bagaimana CARA sekali pun sama ada halal atau HARAM...kah kah kah

tapi bagaimana NAK dikategorikan RABAI korang NI si POPEgomo? kah kah kah

penyangak JUGAK ke? kah kah kah

tak mungkin kerana DIA turut MEMPERJUANGKAN ketuanan MELAYU...kah kah kah

tapi KENAPA pejuang KETUANAN MELAYU ni sanggup bersekongkol DENGAN penyangak...kah kah kah

LALU renung-RENUNGkan lah kata-kata AWAL antiMLM...kah kah kah

Anonymous,  November 30, 2010 at 3:55 AM  

Hihi.. baru ku tahu papgomo ni bodoh nak mampus orangnyer.. menyokong membuta tuli.. ada otak tapi tak guna.. bukti sana dan sini tapi masih buat tatau.. patutkan aku panggil ko " PapaJub**" ??

Anonymous,  November 30, 2010 at 5:45 AM  

papagomo.. saya nasihatkan lanjuatkan pengajian dalam bidang agama, kemaskan fardhu ain lepas tu hukum-hakam mu'amalat baru leh tau apa dia riba dan betapa besarnya dosa makan riba. dan seterusnya boleh bezakan urusniaga yg sah di sisi agama dan yg bathil.

btw papagomo bersumpah tak betul tu.
Nak tau apa yg tak betul? papagomo berhenti berblog mengarut ni dan pi sambung belajar.

Anonymous,  November 30, 2010 at 8:22 AM  

yg usahawan melayu kena tindas di alamanda dan suria klcc tu tak ada pula dengar perkasa nak backing ke apa ke.

kalau berkaitan artis macam AC ni,laju je...

kadang-kadang aku jd dah tak paham dengan PERKASA ni.tolong la jangan jadi sama macam yang lain lain jugak.

Anonymous,  November 30, 2010 at 10:20 AM  

Bro...

Jangan buat kami orang melayu hilang respek kat Perkasa yg kami sanjungi sebelum ni..

Sokongan membabi buta oleh Perkasa dlm isu ni boleh menyebabkan Pertubuhan ni semakin kehilangan tempat dihati org melayu yg lain..

Banyak lagi isu lain berkenaan penindasan orang melayu yang boleh Perkasa juangkan..

please gomo...
Janganlah kau lacurkan perjuangan kau sebelum ni demi menegakkan benang yg basah...

BENCI AC,  November 30, 2010 at 11:11 AM  

sudahla papagomo..!! u dgn AC lebih baik terjun gaung cepat2..idup menyusahkan org melayu..malulah dgn diri sendiri..pituiih..

Anonymous,  November 30, 2010 at 11:22 AM  

Gomo,suruh AC tunaikan dulu janji dia, level 1 dapat dalam masa 2,3 bulan jer, orang bulan 1 pun tak dapat lagi, yang dia beli Bently tu wat per, jaga la org bawah,

Anonymous,  November 30, 2010 at 11:48 AM  

ACK tak pernah menjanjikan dapat bonus dalam 2, 3 bulan. bonus bergantung pada sambutan jualan produk.

Anonymous,  November 30, 2010 at 12:15 PM  

ACK memang xjanji bonus 2 3 bulan..
ACK cuma cakap..
joint skrg.. pas tu duduk..
sambil goyangkan segala apa yg boleh digoyang..
until berjangut or kerepot..
menunggu bones yg dijanjikan..
bergantung pada sambutan org joint ACK..

sekian.. ACKIOK YALL!!

Anonymous,  November 30, 2010 at 1:06 PM  

Apa yang Aidid dah fitnah AC dan ACK kat Blog dia tu? Cuba nyatakan dan apa kata papa gomo lampirkan kat blog ni..bole sama2 kita tengok perbandingan fakta dan bukti yang Aidid tulis/paparkan dengan fakta AC Konsortium Sdn Bhd.. Boleh masyarakat sama-sama nilaikan tanpa berat sebelah..
Tak nampak mananya fitnah dalam blog Aidid tu kalau masih boleh difikir dengan akal yang waras.Sedikit pun saya tidak rasa iri hati dan dengki. Saya suka tgk AC berjaya sebagai seorang usahawan. Tapi, kalau menjalankan perniagaan tidak mengikut syarak, penipuan dan penindasan, saya tak boleh terima. Saya rasa harus dihebahkan. Saya bukan sekadar baca saja dan menerima bulat2 isi kandungan di blog Aidid tu, tapi saya juga ambik langkah untuk siasat sendiri..dan ternyata, apa dipaparkan tiada berunsur fitnah malah membongkar satu penipuan yang hebat!

Memandangkan Armand dari Perkasa telah menjalankan siasatan terperinci dan telah mendapat keputusannya, sila lampirkan di blog bagi kita sama-sama menilai.

Cuma saya musykil, hukum apa yang telah dipakai dan dirujuk sehinggakan riba, gharar yang jelas nyata dikatakan tidak salah memandangkan Armand mengatakan tidak ada apa yang salah dengan ACK ni.

Anonymous,  November 30, 2010 at 2:46 PM  

semua kandungan dalam blog 'aidid' tu meragukan, berbau sakit hati dan memang berniat jahat nak jatuhkan Dato' AC.

kuntap,  November 30, 2010 at 3:38 PM  

kalau meragukan..
bidas la balik segala fakta yg dia keluarkan..
jgn takat kata meragukan..
tapi dok diam jerk pegang telo..
mbah aku pon leh buat

pernah masuk perbahasan??
kalau xpernah.. tgk pon jadilah..
kalau 1 side berhujah.. bg fakta-fakta..
1 side lagi berhujah.. tapi sekadar cakap.. itu semua pitenah, dengki, fakta meragukan..
dah kompomlah side yg berhujah dgn fakta yg akan menang..
sila keluarkan fakta anda jika anda ingin menang kes ini..

sekian.. ACKIOK YALL!!

Anonymous,  November 30, 2010 at 4:12 PM  

Benda ni dh terang2 menipu lagi mau backing? Takkan tk tengok promotion gelang ni dlm youtube tu. Angkat org pakai jari sbb pakai gelang. Logik ke tu? Aku atas pagar, bkn penyokong BN atau PR, tapi ni taktik politik tahun 90an la bro. Org tak percaya dah. Beli gelang murah2 pastu jual markup gile2 sebab claim ada power. Mcm ni punye benda nk percaya? Nk backing apa lg? Sumpah takde komisyen? Itu antara ko dg tuhan laa. Tk perlu nk convincekan public dgn sumpah ko tu. Perkasa pun terlibat. Siap konon ada org SMS offer duit. Taktik mcm ni menghina intelek org laa.. Serius aku tk respek Perkasa mcm ni. Baru ditubuh 2-3 hari dh main kroni. Tak serik2 lagi Melayu ni ye. KORANG INGAT KAMI NI BODOH SGT KE? Tak pasal2 parti yg ko sokong rugi sebab move ko yg bodoh ni. Kesimpulannya: Korang masih main kroni dan tk serik2 lg menipu orang.

Anonymous,  November 30, 2010 at 4:16 PM  

Dato AC dah tampil bagi kenyataan dan bukti. si 'aidid' ni bila lagi? takut ke?

kuntap,  November 30, 2010 at 4:47 PM  

"Dato AC dah tampil bagi kenyataan dan bukti. si 'aidid' ni bila lagi? takut ke?"

itu jerk yg ko buleh taip?? huhuhu

Anonymous,  November 30, 2010 at 4:49 PM  

Kenyataan dan bukti Aidid semua dah dilampirkan dalam blog Aidid Muaddib...tak perlu bersusah payah nak tampil depan orang ramai semata-mata nak beri bukti. Rasanya ramai je yang boleh membaca.

Dato AC tampil bagi bukti apa ? Tunjuk surat dpt Dato dgn sijil SSM je ker? Jangan buat lawak plak. Lesen AJL pun bukan kepunyaan Ac Konsortium Sdn Bhd.
Semua orang dah maklum lesen AJL tak boleh dipindah milik.

Kalau rasa fakta Aidid itu fitnah, sila lampirkan fakta Aidid ngan fakta ACK disini..untuk masyarakat nilaikan...

Kalau sekadar buat dakwaan, dan mengatakan orang melayu tak boleh tengok melayu berjaya dan maju, dengan hanya mengatakan dengki, fitnah, iri hati dan kata-kata kosong je...sapa nak percaya ??
macam mana nak menang ?? Mana pembetulan fakta Aidid yang dikatakan fitnah dan meragukan tu...marilah bentangkan di blog ni untuk tatapan umum...

Hingga ke hari ini tak nampak pun fakta pembidasan ACK terhadap Aidid yang dikatakan memfitnah tu..nak juga tau fakta mana yg fitnah?? Sila kemukakan...

Anonymous,  November 30, 2010 at 4:55 PM  

Dato AC dah tampil bagi kenyataan dan bukti. si 'aidid' ni bila lagi? takut ke?

Kata-kata ini je ke yang mampu disuarakan? haha..

kuntap,  November 30, 2010 at 5:04 PM  

itu ake yg mampu.. nak wat macamana.. huhuhu

Anonymous,  November 30, 2010 at 6:01 PM  

gomo2.. ko stop la tulis pasal menatang gelang neh.. pasal ac neh.. ko tulis blik la pasal politik 2.. aku slalu gk baca blog ko neh.. tp aku cukup x ska cara ac meniaga neh.. jgn pasal ko dok bela ac kt sini.. t ramai pembaca blah t.. ko tgok sendri la gomo oit.. perniagaan dia da mlm.. brapa ramai yg dok tunggu diorang punya komissyen 18k yg x dpat2 tu? aidid da kluarkn bukti2 baru.. ko da kaji ker suma 2? ko ada x selak2 satu2 page website dari china yg jual gelang mcm ac neh? sebijik ko taw x.. aku da selak satu2 page!! ko da baca ke email yg syarikat dari england 2 hantar.. yg kata diorang x pernah jual barang diorang ataw ada apa2 hubungan dgn syarikat malaysia? sedangkn ac kata barang2 dia dtang dari syarikat england 2..

Anonymous,  November 30, 2010 at 7:34 PM  

hahhhaa, keluar dlm radio bernama24 pun ntah apa2 yg si AC jawab. Merepek je,

Org tanya soalan lain, lain pulak yg dia jawab. Yg soalan pasal harga tu pun ntah apa2 yg dia jawab.

Mmg kaki penipu dan pembelit betul.
Aku sendiri pun sampai skrg x dpt2 bonus, dah setahun lebih. Mana ada meniaga duduk diam dpt duit, kena cari downline gak baru aku belh dpt duit. Ni dah kira MLM la bodoh, punya AC

Anonymous,  November 30, 2010 at 8:27 PM  

Bg aku isu Dato' AC jual gelang mahal x bape relevan.. biasela org niaga.. kalu betul pun harge die serendah USD25 tp dijual dgn harge RM1000 bagi ok la kot kalu ade org sanggup bile.. maybe ade org ckp riba.. tp RM1000 tu bukan utk gelang aje.. ade la pakej or pulangan lain die dpt melalui sistem bisnes Dato' AC.. Biasela tu marketing & bisnes strategi..

Bisnes strategy zaman skang kene kreatif.. tp xbley lah sampai menyalah undang2 agama & negara..

Tapi......

Aku x setuju sampai PERKASA nak masuk campur.. Jgn la sikit2 org Melayu kene kite ckp org melayu yg x tolong melayu.. nak jatuhkan melayu.. Xde kene mengena.. Xkan la sume mende nk melibatkan perkauman..

Kalu iya kita org Melayu ni suke jatuhkan and dengki sgt ngn melayu.. apsei org x jatuhkan Azizi Ali, Syed Mokhtar atau mana2 lagi jutawan melayu.. org siap respek beb.. okla hgpa kata AC ni artis je.. org biase.. sbb tule depa dengki kt die.. yg nama2 aku sebut tu suma golongan bangsawan.. tp arwah dato' sosilawati dulu xde lak org jatuhkan die.. die pun stat dr bawah.. and ramai lagi org melayu yg mula dr bwh n jd jutawan tanpa org attack cukup2 macam AC.. so kalu nk kata melayu suke jatuhkan melayu aku x sokong..

Tapi.. aku terpaksa setuju mende nih disebabkn oleh perasaan dengki.. tp xleh blame pendengki tu sepenuhnya..

yang membezakan AC dgn jutawan melayu yg lain adalah..AC bila die kaya die suke show off.. beli bentley cerite satu mesia.. tayang kekayaan sana sini.. ade dgr cite pasal syed mokhtar cite pasal kereta die yg mahal or rumah die yg mahal..

AC wat camtu sbb nk tarik customer join bisnes die.. aku paham.. tp kan xde beze ngn set2 mlm.. amik gambar seblah kete mahal2.. pastu kalu org yg tanak join.. mule ckp org melayu nih xnak maju.. tp bile org lain kaya dengki.. pergh panas je dgr... mcm la org melayu ni teruk sgt.. stgh org mcm papa gomo x join mende camni sbb x suke niage x produk.. bukan xnak maju.. lgpun watpe nak show off lebih kalu die kata gelang die yg bagus.. jual jela produk ko..

so xbleh nk salahkan org ramai bile kite benci AC.. AC pun show off terlajak sgt.. mcm la die sorang je anak melayu yg berjaya.. aku jujur aku ckp aku x suke AC sbb die show off sgt bukan sbb bisnes die..

so PERKASA pun patut ajar org melayu camni supaya igt balik adab org melayu.. kita org melayu mesti ikut resam padi..

btw.. papa gomo aku pecaye hg x amik sesen pun dr Dato' AC tapi aku harap PERKASA teruskan perjuangan memperthankan hak melayu dr terhakis.. x payah nk sibuk mende2 camni.. takut org melayu sendiri benci plak ngn PERKASA.. aku skang pun dh nyampah tgk Arman Ketua Wira tu.. Sibuk btul mencapab.. Cepatla Tok Him sembuh.. Benci aku tgk dak baru naik nih naik syeh..

Anti-Show Off
Kuala Lumpur, Tanah Melayu

Anonymous,  November 30, 2010 at 8:28 PM  

Bg aku isu Dato' AC jual gelang mahal x bape relevan.. biasela org niaga.. kalu betul pun harge die serendah USD25 tp dijual dgn harge RM1000 bagi ok la kot kalu ade org sanggup bile.. maybe ade org ckp riba.. tp RM1000 tu bukan utk gelang aje.. ade la pakej or pulangan lain die dpt melalui sistem bisnes Dato' AC.. Biasela tu marketing & bisnes strategi..

Tapi......

Aku x setuju sampai PERKASA nak masuk campur.. Jgn la sikit2 org Melayu kene kite ckp org melayu yg x tolong melayu.. nak jatuhkan melayu.. Xde kene mengena.. Xkan la sume mende nk melibatkan perkauman..

Kalu iya kita org Melayu ni suke jatuhkan and dengki sgt ngn melayu.. apsei org x jatuhkan Azizi Ali, Syed Mokhtar atau mana2 lagi jutawan melayu.. org siap respek beb.. okla hgpa kata AC ni artis je.. org biase.. sbb tule depa dengki kt die.. yg nama2 aku sebut tu suma golongan bangsawan.. tp arwah dato' sosilawati dulu xde lak org jatuhkan die.. die pun stat dr bawah.. and ramai lagi org melayu yg mula dr bwh n jd jutawan tanpa org attack cukup2 macam AC.. so kalu nk kata melayu suke jatuhkan melayu aku x sokong..

Tapi.. aku terpaksa setuju mende nih disebabkn oleh perasaan dengki.. tp xleh blame pendengki tu sepenuhnya.. yang membezakan AC dgn jutawan melayu yg lain adalah..AC bila die kaya die suke show off.. beli bentley cerite satu mesia.. tayang kekayaan sana sini.. ade dgr cite pasal syed mokhtar cite pasal kereta die yg mahal or rumah die yg mahal..

AC wat camtu sbb nk tarik customer join bisnes die.. aku paham.. tp kan xde beze ngn set2 mlm.. amik gambar seblah kete mahal2.. pastu kalu org yg tanak join.. mule ckp org melayu nih xnak maju.. tp bile org lain kaya dengki.. pergh panas je dgr... mcm la org melayu ni teruk sgt.. stgh org mcm papa gomo x join mende camni sbb x suke niage x produk.. bukan xnak maju.. lgpun watpe nak show off lebih kalu die kata gelang die yg bagus.. jual jela produk ko..

so xbleh nk salahkan org ramai bile kite benci AC.. AC pun show off terlajak sgt.. mcm la die sorang je anak melayu yg berjaya.. aku jujur aku ckp aku x suke AC sbb die show off sgt bukan sbb bisnes die..

so PERKASA pun patut ajar org melayu camni supaya igt balik adab org melayu.. kita org melayu mesti ikut resam padi..

btw.. x payah nk sibuk mende2 camni.. takut org melayu sendiri benci plak ngn PERKASA.. aku skang pun dh nyampah tgk Arman Ketua Wira tu.. Sibuk btul mencapab.. Cepatla Tok Him sembuh.. Benci aku tgk dak baru naik nih naik syeh..

Anti-Show Off
Kuala Lumpur, Tanah Melayu

Anonymous,  November 30, 2010 at 8:29 PM  

Bg aku isu Dato' AC jual gelang mahal x bape relevan.. biasela org niaga.. kalu betul pun harge die serendah USD25 tp dijual dgn harge RM1000 bagi ok la kot kalu ade org sanggup bile.. maybe ade org ckp riba.. tp RM1000 tu bukan utk gelang aje.. ade la pakej or pulangan lain die dpt melalui sistem bisnes Dato' AC.. Biasela tu marketing & bisnes strategi..

Tapi......

Aku x setuju sampai PERKASA nak masuk campur.. Jgn la sikit2 org Melayu kene kite ckp org melayu yg x tolong melayu.. nak jatuhkan melayu.. Xde kene mengena.. Xkan la sume mende nk melibatkan perkauman..

Kalu iya kita org Melayu ni suke jatuhkan and dengki sgt ngn melayu.. apsei org x jatuhkan Azizi Ali, Syed Mokhtar atau mana2 lagi jutawan melayu.. org siap respek beb.. okla hgpa kata AC ni artis je.. org biase.. sbb tule depa dengki kt die.. yg nama2 aku sebut tu suma golongan bangsawan.. tp arwah dato' sosilawati dulu xde lak org jatuhkan die.. die pun stat dr bawah.. and ramai lagi org melayu yg mula dr bwh n jd jutawan tanpa org attack cukup2 macam AC.. so kalu nk kata melayu suke jatuhkan melayu aku x sokong..

Tapi.. aku terpaksa setuju mende nih disebabkn oleh perasaan dengki.. tp xleh blame pendengki tu sepenuhnya.. yang membezakan AC dgn jutawan melayu yg lain adalah..AC bila die kaya die suke show off.. beli bentley cerite satu mesia.. tayang kekayaan sana sini.. ade dgr cite pasal syed mokhtar cite pasal kereta die yg mahal or rumah die yg mahal..

AC wat camtu sbb nk tarik customer join bisnes die.. aku paham.. tp kan xde beze ngn set2 mlm.. amik gambar seblah kete mahal2.. pastu kalu org yg tanak join.. mule ckp org melayu nih xnak maju.. tp bile org lain kaya dengki.. pergh panas je dgr... mcm la org melayu ni teruk sgt.. stgh org mcm papa gomo x join mende camni sbb x suke niage x produk.. bukan xnak maju.. lgpun watpe nak show off lebih kalu die kata gelang die yg bagus.. jual jela produk ko..

so xbleh nk salahkan org ramai bile kite benci AC.. AC pun show off terlajak sgt.. mcm la die sorang je anak melayu yg berjaya.. aku jujur aku ckp aku x suke AC sbb die show off sgt bukan sbb bisnes die..

so PERKASA pun patut ajar org melayu camni supaya igt balik adab org melayu.. kita org melayu mesti ikut resam padi..

Anti-Show Off
Kuala Lumpur, Tanah Melayu

Anti-MLM,  November 30, 2010 at 8:51 PM  

aku tye la kan...
kalo ade org AC kat cnie...(termasuk gomo)
kalo org yg join AC gelang bodo ni,niat atau berakadkan ape??duet atau brg itu??ade x org beli benda yg x gne atau yg xde zat??
kalo aku jual batu bata yg leh turunkan level gula dlm bdn,korg nak beli x??aku wat kaedah MLM...1 batu bata rm1000...

jwb gomo,kalo x suruh la boss ko AC yg jwb...

Anonymous,  November 30, 2010 at 9:52 PM  

Aku nasihatkan mereka yang berurusan samada bisnes produk @ skim pinjaman dengan sykt ac yang merasa tertipu @ merasakan berlaku sebarang keraguan dalam ciri2 perniagaan di sarankan membuat aduan di pusat pengaduan KPDNKK bagi memudahkah pihak Kementerian menjalankan siasatan secara lebih menyeluruh.

Anonymous,  November 30, 2010 at 10:45 PM  

korang yg dok kutuk ACK tak abih2 dok keluarkan auta & info yg ntah ape2. so buat ape aku nak taip panjang2. tak abih2 dok puja blog 'aidid' tu, buat research konon. cakap tinggi menggunung tapi semua berbau sakit hati, dengki dan fitnah.

pegi la buat statement kat semua media kalau blog 'aidid' yg korang puja tu betul sgt. takat bising2 kat sini ape guna.

Anonymous,  November 30, 2010 at 10:59 PM  

Kitaorg nasihat saja. Klu ko tk nk dgr suka hati ko la. Umno pun dulu mcm ni jugak. Degil, sombong. Skrng apa dh jadi? Ni skrng bru rating naik sikit dh mula nk tunjuk belang semula. Jgn smpai perkasa jadi mcm pekida sudahlah.

Shahiran November 30, 2010 at 11:24 PM  

Nampaknya En. Gomo pemilik blog boleh cuba Khal Tamar Plus. Walaupun MLM tapi kami 'jual barang berkualiti', bukan jual 'peluang jadi kaya sekelip mata'. Cuma kalau dah nama jual barang macam ni, lambat sikitla nak pakai merc. Terbuka kepada sesiapa sahaja yang jujur berniaga.

Anonymous,  November 30, 2010 at 11:34 PM  

promote MLM pula. ACK tu tak jujur ke? explain sikit?

Anonymous,  December 1, 2010 at 12:05 AM  

Anonymous said...

promote MLM pula. ACK tu tak jujur ke? explain sikit?

November 30, 2010 11:34 PM


jujur kepala otak ko...
jual gelang 75 henngget jadi 1000 tu jujur ke??
menipu testimoni tu jujur ke???
bangang btul

Anonymous,  December 1, 2010 at 8:37 AM  

kan Dato AC dah explain dalam akhbar Harian Metro pasal kos gelang & testimonial tu. kau ni tak faham bahasa ke? atau lambat pick up?

Anonymous,  December 1, 2010 at 9:51 AM  

Nampaknya PapaGomo tidak menjawab soalan. Adoyaii!

Orang dengki sama bisnes bumi?

Hang tengok sket Norman KRU.
Ada orang dengki sampai jatuh tertiarap? Takdak!

Hang tengok Ezani dah senang dan mewah jadik tokey supply belacan.
Ada orang dengki sampai jatuh tertiarap? Takdak!

Hang tengok tokey Bas Sani Ekspres.
Ada orang dengki sampai jatuh tertiarap? Takdak!

Pasaipa..?
Pasai depa berniaga tak tipu olang lah.

Kah..kah..kah.

Anonymous,  December 1, 2010 at 9:57 AM  

"kan Dato AC dah explain dalam akhbar Harian Metro pasal kos gelang & testimonial tu. kau ni tak faham bahasa ke? atau lambat pick up?"

Aku cakap:
Alaaa....ngan paper Metroseks buleh laa kencing.
Panggil reporter Metroseks pun dekat opis ACK sendiri. Apabarang!

Buat laa cara terbuka biar orang ramai dan lain-lain wartawan boleh datang...then kita tengok sesi soal jawab dia macamana.

ACK ada berani?

Takyah laa kalo dah kaki kelentong tu kelentong jugak.

Tak usah laa nak riak bagai jadi jutawan bumiputera kalo nafkah anak dari daging sendiri pun nak kena perintah mahkamah jugak. bahalol!

kuntap,  December 1, 2010 at 9:59 AM  

"kan Dato AC dah explain dalam akhbar Harian Metro pasal kos gelang & testimonial tu. kau ni tak faham bahasa ke? atau lambat pick up?"

itu jerk boleh ko cakap.. huhuhu

Anonymous,  December 1, 2010 at 10:06 AM  

Dato AC tipu orang ke? biasa la org kalau dah dengki sangat2 tu, bkn takat fitnah aje, kalau boleh sampai nak tgk org tu gantung diri agaknya, tu la yg korang suka. sudah2 la kondem Dato AC. korang bknnya tau pon mcm mana dia pny susah nak establish company ACK. korang sedap2 mulut aje dok tabur fitnah yang bukan-bukan. same jugak la dengan org yang buat fitnah pasal biz Rosyam Nor, ND Lala dan lain2 artis lagi. hentikan la ye, fitnah tu dosa lg besar dari membunuh tau.



P/S: aku heran, E-dymium tu takde lak korang kondem.

Anonymous,  December 1, 2010 at 10:25 AM  

"Dato AC tipu orang ke? biasa la org kalau dah dengki sangat2 tu, bkn takat fitnah aje, kalau boleh sampai nak tgk org tu gantung diri agaknya, tu la yg korang suka. sudah2 la kondem Dato AC. korang bknnya tau pon mcm mana dia pny susah nak establish company ACK. korang sedap2 mulut aje dok tabur fitnah yang bukan-bukan. same jugak la dengan org yang buat fitnah pasal biz Rosyam Nor, ND Lala dan lain2 artis lagi. hentikan la ye, fitnah tu dosa lg besar dari membunuh tau."

Aku kata:
Pasal retis-retis yang ko sebut tu bisnes dia berasaskan sebijik macam MLM...ada paham?

"Dengki?"
Standard laa orang kalo dah kantoi menipu, ini laa alasan yang biasa digunakan...dengki laa, iri hati laa, fitnah laa.
Dah tu cuba pulak gunakan agama semata-mata nak menghalalkan bisnes dia.
Kononnya ustaz pun ada join bisnes.

Hahahaa....kalo ustaz join bisnes camtu dah boleh kira halal kaa??
Seme tu alasan yang biasa didengar.
Tak perlu kelentong sana-sini lagi.

"E-Dymium takdak orang kondem?"
Sapa cakap takdak orang kondem?
Sekarang ni zaman info dihujung jari, kalo malas nak cari memang laa taktau.

Anonymous,  December 1, 2010 at 11:41 AM  

ac mizal ngan badut armand tu, dua-dua ekor memang muka mintak penampar!

sekian, terima kasih.

Yang benar,
Encik Remy.

Anonymous,  December 1, 2010 at 12:06 PM  

islam dah ckp terang2,dlm perniagaan,kita x ble amek untung lbh dr 100% drpd nilai modal.(correct me if i'm wrong).ni siap ltk kn duit komisyen utk speakers smpi 50% drpd harga jualan,korang pikir lah sndr ape hukum nya..
pd yg ckp aidid fitnah,dengki pe sume tu,korang wat blog,kua kn fakta hentam fakta aidid lak.setakat modal air liur aku pun boley..
armand perkasa tu sbnrnya da terjoinT jgk ngan ACK ni..sbb tu die backup (mgkin jgk atas faktor hbgn persahabatan ngan ac)..ble jd papagomo pn sm..hehehe..
spt kata2 mereka yg komen sblm ni,klu armand dah wat kajian terperinci,suh die dedahkan..lawan ngan fakta aidid..itu cara org berhujah woii..
dan lg st,klu la aidid ni bg fakta tipu2,bohong2 ni,npe die msh bebas dan tiada tindakan yg di ambil terhadapnya mahupun blog nya??
aidid pnh cabar ac bwk isu ni ke mahkamah..tp xdo pun tindakan dr ac??
pndgn aku lah,drpd beli bentley,porche tu,ada baik nya bayar nafkah anak2 dan bekas isteri,pastikan berlaku adil dlm membahagikan kasih sayang antara ank2 ketika dgn bekas isteri dan dgn isteri skrg,klu ank2 dgn isteri skrg ble bwk melancong luar negara,anak2 dgn bekas isteri pun bwk la jugak..jgn pilih bulu..

sbb dorg tu ado DNA kau jugakk..adoii..kelalar la korang ni..

Anonymous,  December 2, 2010 at 3:23 PM  

'aidid' cabar AC berhujah kat mahkamah? mane si 'aidid' ni? tak muncul2 pon. takat gebang dlm blog buat ape. berani kerana benar.

yg ko dok babit hal keluarga AC tu pasal ape? bila masa dia tak byr nafkah? dia byr kan. dia jumpa anak2 bekas isteri dia kene bagitau ko ke? bleh thn jgk 'slow mo' ko nih.

Anonymous,  December 3, 2010 at 1:08 PM  

Smp skg tak der pun lampiran bukti2dari armand dan juga hujah menghentam fakta Aidid oleh ACK? dekat seminggu ni...
Mana lampiran dokumen dari Transglobal Magnetic Ltd, Marks and Spencers London, Maybank, Bank Negara Malaysia(khabarnya telah mendapat kelulusan dari memberi pinjaman barangkali..)Laporan2 dan gambar2 dari pelbagai cawangan dan showroom di Australia, Macau,Hong Kong, Thailand, London, Indonesia, France, Canada dan lain-lain tu.

Gambar tu biar la gambar AC dengan manager dari cawangan dan juga gambar showroom dan cawangan di sana. Baru nampak gah skit..syarikat Mega kan. Sedangkan bergambar dengan webmaster(dumei.com) pun ada, apa lagi gambar showroom dan juga bergambar dengan manager cawangan atau showroom, betul tak? Mesti ada gambar...

Kalau boleh tunjukkan sijil lesen AJL syarikat ACK beserta lesen memberi pinjaman oleh ACK...jgn plak tunjuk sijil atas nama syarikat atau anak syarikat pula.

Buktikan juga yang cek ditunjukkan di fb yang dah dipadam tu merupakan cek betul(boleh rujuk kat blog Aidid cek mana)..kerana pihak Maybank kata check tu dah tak laku.. cek lama..Aidid ada menulis isu ni..

Dan juga surat yang Transglobal Magnetic hantar pada ACK berkenaan testimoni yang mereka hantar kepada ACK tu..beserta senarai harga dan belian mangnet yang telah dibeli oleh ACK serta senarai belian gelang dari China...Banyak lagi boleh tunjuk untuk buktikan yang ACK tidak menipu...

Boleh juga tunjukkan invois kos2 ditanggung yang menyebabkan harga gelang melambung tinggi..dan lain2 lagi....bukan tulisan ...tapi surat, invois, PO dan lain2 lagi...

Apa lagi..buktikan yang ACK benar dan aidid memfitnah...kalau berhujah kena sertakan pelbagai bukti..kalau takde bukti, mcm mana nak menang dan menegakkan keadilan kan? Buktikan..jangan hanya buat dakwaan dan sekadar cakap blog tersebut memfitnah..

Anonymous,  December 3, 2010 at 3:31 PM  

nak tgk semua tu dtg la ACK. xde masalah boleh aje tunjuk kalu nak tgk semua dokumen tu. pandai2 lak 'aidid' tu wat statement Maybank kata check tu x laku, fitnah besar. ko igt Dato AC buat bisnes main2 ke. kalu nak tgk semua dokumen2 tu dtg ACK ok. Dato AC dah pon tunjuk dalam paper. kalu x puas hati lg dtg sendiri ACK tgk.

x abih2 dok worship blog 'aidid' tu.

Anonymous,  December 3, 2010 at 5:48 PM  

Kenapa perlu datang ACK, kat sini tak boleh lampirkan ke? Kat blog, satu dunia boleh tgk...saya ada di luar negara, adakah saya perlu balik Malaysia, semata-mata nak dtg ofis ACK kat ampang tu untuk tengok semuanya?Apa gunanya INTERNET ??? Dah ada kemudahan yang mudah, nak susah-susah pulak...Bukan semua orang tinggal kat Ampang atau KL untuk ke ofis ACK tu..Lampirkan kat sini mudah dan terjawab utk semua orang. Kalau saya sorang saja ke ofis ACK, saya saja yang dapat maklumat orang lain tidak. Ramai di sini nak lihat segalanya dilampir dan dibuktikan.Bukan saya sorang saja.Lagipun, tak kuasa nak balik Malaysia semata nak datang ofis ACK..mmg buat lawak. Apa guna ada internet..
Cek yang dilampirkan oleh Aidid yang di FB AC Mizal Fanpage yang dah padam tu, telah dijawab oleh pihak Maybank sendiri..bukan Aidid yang fitnah dan mereka-reka cerita. Dah la cek tak laku, syarikat yang gah kononnya , tulis cek dengan tulisan tangan ?? Plzz..nak menipu biar bertempat..dan sudah-sudahla menipu orang ramai tu..tak kesian ke pada yang tertipu dan percaya bulat-bulat tu ?

Apa yang Dato AC tunjuk dalam paper, Metro Ahad tu??? sekadar surat terima Dato saja?...mana dokumen yang lain yang perlu ditunjukkan?..takde pun..

Anonymous,  December 3, 2010 at 10:24 PM  

ko pegi la tanya mana2 company yg lain, mintak diorang tunjuk diorang punya full document2 company, diorang bagi x agak2?

Anonymous,  December 4, 2010 at 12:57 AM  

dtg la ACK tgk company profile tu. mane ade company dok publish company profilenya merata-rata. confirm ada individu (aidid la tu) yg akan copy pastu letak info yg x betul, then kata company tu menipu.

Anonymous,  December 4, 2010 at 1:02 AM  

ada dpt satu info daripada ahli Uptrend.

Aididmuaddib ni adalah penulis blog upahan yg tidak berani menampilkan muka dalam mana2 blog yg ditulisnya...mamat ni juga adalah antara yg menghentam dalam perniagaan AC Mizal...dia skrg dalam pemerhatian...pernah dicabar untuk hadir dalam... 1 perjumpaan bersama 1 company ni di PWTC, tetapi tidak muncul...jelas sekali, die bukan pejuang yg tulen dan sejati...kehadirannya agak menimbulkan kontroversi tetapi secara keseluruhannya sangat tidak mengganggu perjalanan bisnes mana-mana company...jadi mana-mana artikel yg ditulis oleh mamat ni boleh diabaikan...TQ

Anonymous,  December 4, 2010 at 7:44 AM  

Sikit2 datang opis ....org minta sijil AJL, scan jer la sijil AJL tuh .. paparkan kat sini habis cerita .. Kita tau la siapa yg fitnah siapa. Kat office takder scanner ker?

Sijil AJL nih tak ada rahsia aper2 pun bukan agreement penting2 yg nak berahsia sgt ...

Hell`s Angel December 4, 2010 at 5:36 PM  

Ntah... ala bro2 semua yang tengah bantai AC kat sini, yang anonymous menyokong AC tu AC sendiri. Gaya penulisan pun dah buleh tau emo satu macam.

DEy macha....

Lesen AJL, Lesen Bandaran, SSM dan sebagainya tu bukan rahsia la ngok. Orang publish kat opis buta2 je... Kan aku dah cakap publish yang berkenaan sudah la. yang P&C takyahla publish. Tau dak P&C tu apa? Private & COnfidential la dol. Takut orang copy paste konon. Piirahhh... kalau dah publish yang ori kat website sendiri. apa nak takut orang copy paste?


Armand tu sapa hah? Apa yang hebat sangat dia tu bila check kata AC ni takdak buat salah. Ulama muamalat ka?

Anonymous,  December 4, 2010 at 9:21 PM  

Memang Dato AC tak buat salah. dia buat salah ape? 'aidid' tu ibarat parasit yg cuba nak merosakkan semua perniagaan orang Melayu dgn meracuni fikiran orang ramai dgn auta beserta dgn ayat berbau hasad dengki dan fitnah, menunjukkan gambar, segala info yg telah diedit, superimposed dan jugak dia reka sendiri dan jugak mendakwa kononnya dia dah buat research selama berbulan2 dan mengaku jugak ade Ijazah Doktor Falsafah. percayalah org macam 'aidid' ni mmg tak layak digelar Melayu (tu pon kalau dia Melayu la) dan segala perbuatan jahat oleh individu bernama 'aidid' ini akan terbongkar jugak.

Hell`s Angel December 5, 2010 at 12:46 AM  

ulang ayat sama dari thread lagi satu. Ni mesti AC sendiri. Takdak modal betul... boleh cam la. Kalau orang lain bahasakan dia AC je kalau diri sendiri mesti nak bahasakan diri Dato AC huahuahua kelakar la oi

Anonymous,  December 5, 2010 at 2:49 PM  

Mana PAPAGOMO??? kater nak kuarkan bukti2 nak nak buat penjelasan .. dah berlumut aku tunggu nak TENGOK ... sikit2 sebut DENGKI .....

Hell`s Angel December 7, 2010 at 4:31 AM  

orang takde bukti cenggitu la... Dia main sokong je takde usul periksa tup tup salah pihak daa dia sokong

Anonymous,  December 7, 2010 at 9:45 PM  

sila baca ye:

http://networkedblogs.com/bxcTp

PAPA GOMO December 8, 2010 at 11:31 PM  

AC MIZAL PENIPU???
MEH LAYAN cerita dalam KAIN pulak
http://www.papagomo.com/2010/12/papadiva-ac-mizal-punya-cerita-dalam.html

Hell`s Angel December 11, 2010 at 12:21 PM  

cerita takde bukti lagi as usual la stupid papa gomo

Anonymous,  December 15, 2010 at 10:46 AM  

mari kita semua pakat beli gelang ac nih dgn harga rm1000. kalau kita tak tolong melayu siapa lagi yang nak tolong kan. Tapi kalau yang takde duit rm1000 tu dan nak juga gelang ni hang pi order sendiri dgn hottime jewellery di guangzhou china tu dgan rege rm78 shj(ini utk org pokai yg nak tolong bukan melayu shj).

Anonymous,  December 22, 2010 at 3:42 PM  

sy dr fiatech sdn.bhd www.fiatech.com.my sebuah syarikat bumiputra.
memperkenalkan sistem hotspot seperti wireless kl,TMhotspotZONE,
CONTOH
Cadangan LINK utk ACMizal HotspotZone
http://admin.gowireless.my/hotspotlogin.php?res=notyet&nasid=acmizal

kami ingin berbincang dengan pihak ACK snd.bhd tentang marketing plan kami.
sy rasa ini idea yg boleh memberi pekhidmatan kepada org ramai.dan juga menyahut seruan kerajaan mengunakan perkhidmatan jalurlebar.
info 0173420924

Anonymous,  January 22, 2011 at 2:23 PM  

Kemungkinan orang yang bernama 'aidid' ni bukan orang Melayu dan bukan Islam. Tetapi dia cuba nak pecah belahkan orang Melayu dan Islam. Anda setuju?

Anonymous,  June 13, 2011 at 6:13 PM  

HELOO SEMUA HAHAHAHA KES 'DATO' AC SIIOLAAA (NYANYI ALA FIIONAA)DAH PANEH BALIK NI KAHKAHKAHKAH BANYAK PENGIKUT SETIA DAH CABUT, RAMAI YG MENGAMUK X DAPAT BONUS, KAHKAHKAHKAH GOMO APA LAGI BEKAPPPPP KAHKAHKAHKAH

Anonymous,  June 14, 2011 at 12:30 AM  

nampaknya penyembah setia 'aidog maddoggy' dah bersuara dalam blog PG ni. hahaha...

Anonymous,  June 26, 2011 at 2:13 PM  

semua pun sama.. tapi klu Si AC n betul knp sampai pengkut2 dia pun lari.. sampai masuk Melodi.. Si Aidil ni dpt pe je pasal AC? aku pun xfaham.. Papa Gomo jgn terima bulat2 je sama mcm pemimpin2 dan bos2.. kena siasat akar umbi tgk rakyat mcm mana dgr pandangan org ramai.. jgn dengar sebelah pihak je.. try tanya org yg dh masuk business ni.. apa komen dorg.. dlm mahkamah pun kita kena dgr suara saksi dan tertuduh.. aku ni pemnat AC dari zaman 4u2c-lakonan beliau tapi bila menipu org ni aku ralat jugak.. Aidid klu dtg jumpa pun org bantai dia jugak ibarat seorg berlawan segerombolan.. AC xperlu takut jika beliau xbersalah..

Anonymous,  July 5, 2011 at 4:49 PM  

apa ke bodoh kau punya hujah hah? sebab ohh maybank buat dengan dia, maybank ni bagus, maybank ni buat international business dia terpelihara daripada penipuan? bodoh sangat kau ni papa. kaji sikit balik pasal loan sistem duit kertas everything kalau kau kata bank tak menipu.

cuba jadi rational lah, argument sangatlah shallow, macam budak main serkap jarang je.

atleast kalau baca aididmuaddib tu bukan main banyak facts dia bentangkan. kalau tak puas hati boleh cari and prove him wrong. apa ada hal, aku tengok dia pun poyo je lebih, tapi at least buat research everything.

lepastu senang2 je pembaca papagomo ni percaya pulak. kelakar wei, simply sebab kau popular and kau berpandangan bahawa acmizal tak bersalah maka pembaca kau pun ikut sama.

apabendanya nak jeles sesama melayu, kalau dah melayu tu sendiri tipu melayu yang lain. apsal tak jual kat bangsa cina india wei. and artis buat bisnes multi-million pun dah tak masuk akal wei unless it is mlm.

ok bye, takde keje sebenarnya.

Anonymous,  July 6, 2011 at 8:21 PM  

semua isi dlm blog si aidog maddoggy tu semua fitnah. email yg kononnya maybank menafikan join venture dgn AC tu pon rekaan si aidog tu. haiisshh...camni punya org pon ade. dengki tak sudah.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP