WAJIB BACA- Pembongkaran Agenda KRISTIAN dalam Meracuni Umat ISLAM Malaysia

Saturday, January 2, 2010Keputusan Mahkamah yang membolehkan Akhbar mingguan THE HERALD boleh menggunakan nama Allah dalam terbitan mereka. KLIK DISINI. Alasan Hakim dalam keputusan ini adalah kerana nama Allah bukan hanya ekslusif untuk umat Islam sahaja.

Gomo bukan hendak mempertikaikan keputusan mahkamah ini. Namun sebagai umat Islam yang mana bangsa Melayu Gomo juga berhak menyuarakan pendapat dalam hal sebegini. Isu penggunaan nama Allah oleh Akhbar milik Gereja Kristian ini pada kiraan Gomo adalah satu bentuk DAKWAH oleh pihak gereja kepada umat Islam khususnya bangsa Melayu.

Di negara Arab penganut agama Kristian ini terdiri dari Bangsa Arab juga. begitu juga dengan Eropah, Amerika Selatan, China, India, dan negara negara yang lain KECUALI negara Indonesia yang mana bangsa mereka berhak memilih agama anutan mereka sendiri. Bangsa Indonesia ini jika Islam agama Ibu atau Bapa mereka, maka bila mereka dewasa maka mereka boleh menukar agama mereka kepada agama Kristian mahupun Buddha. kerana apa? kerana perlembagaan mereka tidak seperti kita di Tanah Melayu ini.Namun apakah di Malaysia ini penganut agama Kristian terdiri dari Bangsa Melayu? Apakah ada penganut Kristian yang berbangsa Melayu? Semua penganut Kristian di Malaysia ini terdiri dari Bangsa Cina dan Bangsa India dan terdapat juga segelintir dari negara Eropah. Apakah di Eropah, Arab, China, India menggunakan Nama ALLAH bagi merujuk Tuhan mereka iaitu JESUS? Namun tidak di Indonesia, Kitab BIBLE yang pada mulanya merujuk:

Dalam bahasa inggeris ayat ini berbunyi,

For God so loved the world, he gave his only begotten son, that whosoever believeth in him should not perish but have everlasting life.
(John 3:16 – Holy Bible Copyright (c) 1978 by National Publishing Company.)

For God loved the world in this way, He gave his One and Only son. So that everyone who believes in Him will not perish but have eternal life.
(John 3:16 – Holy Bible Copyright (c) 1999, 2000, 2002, 2003 Holman Bible Publisher.)


Dalam Bahasa Indonesia pula,

Karena begitu besar kasih Allah akan dunia ini, sehingga Ia telah mengaruniakan Anak-Nya yang tunggal, supaya setiap orang percaya kepada-Nya tidak binasa, melainkan beroleh hidup yang kekal.
(Yohannes 3:16 – Alkitab Cetakan Ke-84 tahun 2008 Oleh Lembaga Alkitab Indonesia.)


Dan didalam Bible 1978, tidak ditemui langsung perkataan Allah dalam cetakan ini. Dan Pada tahun 2000 cetakan Holman juga tidak mencatatkan perkataan Allah.

Namun, cetakan 2008 Alkitab Indonesia bukan 100, tapi beribu perkataan Allah digunakan didalam cetakan ini. Menjelang 2020, mungkin kita akan menemui perkataan baru lagi didalam BIBLE.

Petikan Blogg Irwan IdrisSudah terang lagi bersuluh akan agenda Akhbar GEREJA Kristian ini dalam menyebarkan DAKWAH kepada umat Islam khususnya Bangsa Melayu agar terpesong dari landasan Islam. Permulaan mereka adalah dengan penulisan artikel dalam bahasa melayu sebelum ini KLIK DISINI bagi MELIHAT ARTIKEL AKHBAR HERALD dalam penulisan MELAYU.Dan kemudiannya memasukkan nama Allah di dalam penulisan artikel mereka ini bagi memberikan IMPAK kepada Melayu agar terpesong dari landasan Islam.Laman web HERALD milik GEREJA Kristian ini hanya terdapat dalam 4 bahasa. 1 bahasa Inggeris, 2 Melayu, 3 Cina dan 4 Tamil. Namun web HERALD ini telah melakukan DAKWAH secara halus kepada pembaca yang mana Artikel GEREJA dalam bahasa Melayu di tulis dengan penuh sama sekali bagi memudahkan pelayar membacanya. Manakala bahasa Cina dan Tamil perlu di DOWNLOAD terlebih dahulu yang mana agak melambatkan pembaca melayarinya.Mengapa bahasa Melayu artikel nya penuh dan tidak perlu di Download bagi pelayar ingin membacanya? Sepatutnya bahasa Cina dan Tamil lah yang perlu di paparkan dengan penuh memandangkan penganut agama KRISTIAN di Malaysia ini terdiri dari BANGSA CINA dan INDIA. Bukan kan ini satu bentuk DAKWAH dari pihak GEREJA terhadap Bangsa Melayu yang mana agamanya ISLAM!!!Selepas ini Gomo yakin mereka akan menerbitkan Buku cerita kanak kanak yang mana meletakkan nama Allah di bawah gambar JESUS tuhan mereka itu. Apa kah kesudahannya jika buku berkenaan di baca oleh anak anak Melayu yang Islam agamanya? Apakah kita ibu bapa sentiasa ada bersama mereka 24 jam sehari? Apakah semasa di Sekolah kelak mereka akan terbaca buku sebegini yang memaparkan JESUS sebagai ALLAH?Pada Gomo ianya tidak mustahil jika penggunaan nama ALLAH ini diteruskan oleh mana mana pihak KRISTIAN mahupun agama lain di dalam MALAYSIA ini. Jika kita umat Islam yang mana BANGSA MELAYU tidak mengambil iktibar atas apa yang berlaku di Indonesia maka nescaya satu hari nanti akan hilanglah MELAYU sebagai umat ISLAM.Agenda penyebaran DAKWAH oleh pihak KRISTIAN tidak akan berhenti sejak dari PERANG SALIB lagi. Mereka akan terus-terusan meracuni umat Islam agar meninggalkan Islam dan memeluk agama Kristian ini. Kita sudah lihat bagaimana TIMOR LESTE di KRISTIAN kan, kita sudah lihat HONG KONG di Kristian kan. kita sudah lihat suku rakyat MESIR di KRISTIAN kan. Kita sudah lihat umat Islam di Indonesia menukar agama kepada KRISTIAN beberapa dekad yang lalu sehingga ke hari ini.Perlembagaan yang Umno serta Barisan Nasional buat,telah menyatakan dengan jelas bahawa Melayu nya Bangsa itu maka Islam lah agamanya. Maka dengan ini sudah jelas bahawa pihak KRISTIAN akan terus terusan melakukan apa sahaja bagi menyampaikan dakwah KRISTIAN mereka kepada bangsa Melayu.Semoga Allah melindungi kami umat Islam dan bangsa Melayu ini dari sebarang anasir Jahat yang memesongkan kami sebagai umat Islam.Psssttt....Gomo rela berkorban nyawa jika ianya berlaku dalam perjuangan Jihad ini...amin.


“Karena Allah dalam Al-Quran, lam yalid walam yuulad. Tidak beranak dan tidak diperanakkan. Sedangkan dalam Kristen konsepnya trinitas, satu tapi tiga. Jadi rancun,” Nama tuhan umat Kristiani adalah Yahweh. Itu menurut kitab perjanjian lama dan perjanjian baru yang berbahasa Ibrani.

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP