TERKINI-Gereja Kristian Benar Atau PAS Yang Betul?

Monday, January 4, 2010

Setelah mahkamah memutuskan akhbar The Herald milik pihak Gereja Kristian boleh menggunakan kalimah Allah dalam mana mana artikel milik mereka. Maka setiap hari juga kita dengar bantahan dari umat islam, malah ada juga di kalangan bukan Islam yang turut sama membantah keputusan hakim ini. Demo aman juga berlanggsung dari satu tempat ke satu tempat bagi meluahkan ketidak adilan dalam keutusan mahkamah berkenaan.

Sama ada Umno, Pas, Pkr dan mana mana NGO sera Parti yang lain bersatu dalam menyatakan hak umat Islam berhubung kalimah ALLAH ini. Kita nampaknya sudah satu hati dalam memperjuangkan Islam tampa mengira fahaman politik.

Namun Gomo agak terkejut dan Hairan bila web The Herald milik pihak Gereja Kristian ini mengeluarkan satu arikel yang berlambangkan logo PAS apabila menyatakan PAS menyokong penggunaan nama Allah oleh pihak gereja kristian ini. Di sini serba sedikit petikan dari web The Herald:

The Malaysian Islamic Party (PAS) says it supports the Catholic Church's fight to overturn a government ban on the use of the term 'Allah' to describe God in Christian texts.Malaysia's high court is due to rule on the issue at the end of this month, ending a two year legal battle.The government says the use of the word could insult and enrage Muslims and lead to public disorder.Zulfikar Ahmad from Islamic Party PAS says the Church has a constitutional right to use the term, and it is not forbidden in the Koran."I personally believe and PAS as well believe the way forward for a mutually respecting religious relationship, especially in a plural, multi-racial and multicultural society like Malaysia is not to deny outrightly the right of others to use the name of Allah."
KLIK DI SINI UNTUK ARTIKEL PENUH

Namun Web PAS pula mengatakan PAS menentang keputusan Mahkamah ini dan juga turut sama dengan Umno dalam hala tuju demi perpaduan Islam ini. Serba sedikit petikan web PAS:

Parti Islam Semalaysia (PAS) kecewa dengan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang membenarkan akhbar mingguan Herald-The Catholic Weekly menggunakan perkataan Allah dalam penerbitannya.
PAS bimbang dengan membenarkan penggunaan nama Allah dalam penerbitan ini akan menimbulkan kekeliruan di kalangan orang Islam terutama di kalangan muallaf dan mereka yang hendak mendekatkan diri dengan Islam.

KLIK DISINI ARTIKEL PENUH

Persoalan nya di sini artikel mana yang betul dan sahih? Sudah 6 hari sejak dari keputusan mahkamah yang memberikan kemenangan buat pihak Gereja. Namun pihak PAS tidak melakukan apa apa dalam menangkis artikel dari web The Herald milik Gereja Kristian ini. Apa kah Pimpinan PAS tidak tahu ataupun Diam membisu?

Apakah PAS tidak punya MARUAH? Jika PAS mengatakan mereka bersama umno dalam memperjuangkan Kalimah Allah ini mengapa tidak mengeluarkan sebarang kenyataan yang menyangkal dakwaan The Herald yang menyatakan PAS menyokong Gereja? Mengapa PAS tidak Membuat laporan Polis dan MENYAMAN The Herald jika benar Herald Menfitnah PAS?

Dari kepimpinan Nik Ajis, Haji Hadi, Ustaz Haron Din, Ustaz Nasharuddin sehinggalah kepada ahli PAS tidak seorang pun yang Menyangkal dakwaan The Herald. Ketua Pemuda PAS Tantawi yag sebelum ini terkenal dengan JIHAD nya terhadap Umno semasa di Bagan Pinang terus membisu tampa apa apa kenyataan berhubung isu ini.

PAS sepatutnya bertindak di dalam hal ini jika benar The Herald milik Gereja Kristian telah melakukan satu Tuduhan yang tidak Berasas kepada PAS. Jika PAS sehingga ke hari ini malah minggu yang akan datang juga hanya berdiam diri MEMBUTA TULI bermakna Web The Herald adalah benar dalam artikel nya yang bermakna PAS menyokong pihak Gereja Kristian dalam menggunakan kalimah Allah.

PAS perlu memberikan Jawapan dalam hal ini. Apakah PAS punya MARUAH??? Sama sama kita nantikan apakah tindakan yang akan di ambil oleh Kepimpinan PAS dan Ahli PAS dalam hal ini.

Psssttt....Harap ahli PAS bertindak sebagaimana mereka membuat laporan polis terhadap umno. jangan kerana bab Islam ini mereka tidak bertindak!

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

ALLAHUAKHBAR-PAS Menyokong Pihak Gereja Kristian Bagi Mengunakan Kalimah Allah???Stephanie March
The Malaysian Islamic Party (PAS) says it supports the Catholic Church's fight to overturn a government ban on the use of the term 'Allah' to describe God in Christian texts.

Malaysia's high court is due to rule on the issue at the end of this month, ending a two year legal battle.

The government says the use of the word could insult and enrage Muslims and lead to public disorder.

Zulfikar Ahmad from Islamic Party PAS says the Church has a constitutional right to use the term, and it is not forbidden in the Koran.

"I personally believe and PAS as well believe the way forward for a mutually respecting religious relationship, especially in a plural, multi-racial and multicultural society like Malaysia is not to deny outrightly the right of others to use the name of Allah."

Petikan Web The Herald

PAS menyokong penggunaan nama Allah? Apakah benar sebagaimana Web The Herald milik pihak Gereja Kristian ini nyatakan? Apakah ahli PAS dan Pimpinan PAS benar benar menyokong pengunaan kalimah Allah oleh pihak Gereja?

Gomo yakin bukan semua ahli dan pimpinan PAS yang menyokong akhbar The Herald milik GEREJA yang menggunakan Kalimah Allah. Web The Herald menyatakan PAS menyokong penuh akan perjuangan mereka dalam menggunakan nama Allah ini walhalkan ada juga pimpinan PAS yang mengkritik apa yang pihak Gereja lakukan ini.

Ustaz Nasharuddin, Ustaz Haron Din dan ramai lagi di dalam PAS yang menentang apa yang pihak Gereja ini perjuangkan. Jadi bagaimana pula web The Herald ini mengeluarkan artikel yang menyatakan dengan jelas PAS menyokong mereka? Web PAS pula menyatakan tidak menyokong pihak GEREJA (Klik Di Sini)

Tidak dapat di nafikan, Khalid Samad melalui Anwar Ibrahim sememangnya menyokong penggunaan kalimah Allah ini di gunakan oleh pihak Gereja. Cuma Gomo agak terkejut dengan kenyataan Nik Ajis yang mana turut sama bersetuju dalam penggunaan kalimah Allah ini. Apa sudah jadi?

Ustaz Nasharuddin dan Ustaz Haron Din membantah, tapi Nik Ajis dan Khalid menyokong sepenuhnya apa yang pihak Gereja ini perjuangkan. Web The Herald menyatakan PAS menyokong! Apakah ini juga di politikkan oleh pimpinan PAS?

Gomo MENCABAR kepada pihak PAS terutama pemimpin mereka agar membuat laporan Polis jika benar PAS tidak menyokong apa yang pihak Gereja Kristian ini nyatakan dalam web nya. Jika PAS berdiam diri bermakna PAS sememangnya bersetuju dengan apa yang pihak Gereja Kristian ini nyatakan.

Isu Kalimah Allah ini janganlah di politikkan oleh pimpinan PAS. Jika hal sebegini pun PAS mempolitikkan dalam meraih undi apatah pula yang akan di jadikan modal dalam meraih undi Kafir selepas ini. Ini pekara bukan boleh di bawa main main. ianya soal AKIDAH kita semua umat Islam.Gomo harap tampa mengira fahaman politik sama ada UMNO, PAS dan PKR yang mana Islam agamanya bersatulah dalam mempertahankan kalimah Allah ini. Kita harus sedar akan agenda tersembunyi yang mereka pihak Gereja Kristian ini lakukan dan akan lakukan sebaik sahaja kalimah Allah mereka gunakan. (Klik Di Sini Artikel Niat Sulit Gereja Kristian) Jangan sehingga anak cucu cicit kita melihat gambar Seseorang dan mengatakan inilah Allah. Ianya tidak mustahil terjadi jika kita yang merelakannya.

Gomo menunggu jawapan dari pihak PAS berhubung artikel pihak Gereja Kristian ini. Jika PAS benar dalam menentang penggunaan kalimah Allah maka buat lah satu laporan POLIS dan SAMAN lah pihak Gereja ini kerana telah menyebarkan Fitnah terhadap PAS. Kami di dalam umno juga akan turut bersama PAS jika benar PAS telah di Fitnah oleh pihak Gereja ini.

Semoga kita bersatu walau apa sekalipun dalam mempertahankan Islam, Bangsa dan Tanah Air ini dari di timpa Bala Bencana. Sesungguhnya Allah mengasihi umat nya tampa mengira pemahaman Politik!


Artikel PANAS:
Lagi Demonstrasi Akan Berlaku-TAIPINGMALI
Video Ekslusif Ustaz Nasha- G.A.P.
Kalimah Allah Pandangan Pensyarah-PENGHUNI GUA
Demo Bantahan Umat Islam-PISAU

Psssttt....Gomo masih menunggu kenyataan Tantawi ketua pemuda PAS. Jika di Bagan Pinang seruan Jihad di katakan oleh nya untuk menyerang umno. Apa dalam isu kalimah Allah takda seruan JIHAD ke?

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP