PANAS-Wee Choo Keong Akan Di Bogelkan Oleh Unit Khas

Saturday, January 16, 2010Saluran Informasi Yang Sahih Lagi Benar Buat
Rakyat Wilayah Persekutuan Khususnya Penduduk Wangsa Maju

Blogg:http://mediawangsamaju.blogspot.com

Jika Mempunyai sebarang Aduan mahupun Pertanyaan sila
emel kan kepada kami di

mediawangsamaju@gmail.com

Buat Rakan Facebook Boleh Klik Link:


Unit Media Wangsa Maju

Bagi mengikuti Berita semasa dan perkembangan terkini
Hal Ehwal politik dan kemasyarakatan di sekitar Wilayah Persekutuan

Sokongan dari seluruh Rakyat amat di hargai
dari pihak kami.

Psssttt...he he he, baru tubuh lah ini unit....Syukur

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

IMBASAN-Ronnie Dan Pelacur Apa Cerita???AJK DAP ditahan ganggu tugas kerja penyitaan hotel


SUBANG JAYA 3 Nov 2008. – Polis menahan Ahli Jawatankuasa Pusat DAP, Ronnie Liu ekoran tindakannya mengganggu tugas penyitaan oleh pihak berkuasa ke atas sebuah hotel yang menjalankan kegiatan tidak bermoral di Bandar Puchong Jaya di sini, semalam.

Ronnie, 49, yang menetap di Petaling Jaya Utara ditahan di Balai Polis Puchong dan disiasat mengikut Seksyen 186 Kanun Keseksaan kerana kesalahan menghalang penjawat awam menjalankan tugas.Beliau bagaimanapun dibebaskan dengan jaminan polis, pukul 4 petang ini.

Dalam kejadian pukul 6.30 petang itu, tindakan penyitaan dilakukan oleh pasukan polis dan anggota penguat kuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ).

Ini berikutan serbuan ke atas hotel itu yang membawa kepada penangkapan 22 pelacur warga asing dan 12 lelaki dipercayai pelanggan, kelmarin.Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Zainal Rashid Abu Bakar berkata, polis terpaksa menahan Ronnie kerana keengganannya memberi kerjasama walaupun sudah lima kali diberi amaran dalam tempoh sejam.

“Pada ketika itu, terdapat kira-kira 15 hingga 20 orang dipercayai pelanggan berlegar-legar di lobi hotel itu, namun ia tidak mengganggu tugas pihak berkuasa.“Saya tidak tahu kenapa dia bertindak agresif dan membantah serta mempersoalkan tindakan pihak berkuasa sedangkan hotel itu memang tidak berlesen termasuk melanggar undang-undang lain,” katanya kepada pemberita di pejabatnya di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Subang Jaya di sini, hari ini.

Zainal menambah, polis akan berusaha mengenal pasti kaitan Ronnie dengan hotel itu sehingga beliau berkeras mempertikaikan tindakan pihak berkuasa.“Walaupun beliau telah dibebaskan dengan jaminan polis, kita boleh menahannya atau memanggilnya semula sekiranya perlu dalam tempoh 14 hari ini,” ujarnya.
-Utusan

Ulasan Gomo
Imbasan kembali kes yang mana telah melibatkan Adun DAP Ronnie liu dalam menghalang operasi pihak bertanggungjawap dalam melakukan serbuan kes pusat PELACURAN. Apa kah yang menyebabkan Ronnie campur tangan dalam operasi berkenaan?

Untuk makluman Ronnie merupakan pimpinan DAP yang mana Berkemungkinan DAP ini memperolehi sumber keewangan dari hasil organisasi Jenayah Terancang mereka. Salah satu nya sudah pasti PUSAT PELACURAN. Maka dengan sebab itu lah juga Ronnie Liu menghalang pihak Penguatkuasa dari melakukan tugas membanteras Pelacuran di kawasan berkenaan.

Jika Ronnie tidak berkepentingan sudah pasti tidak akan ada campurtangan dari Ronnie dalam hal Pelacuran ini. Pemilik pusat Pelacuran ini kebiasannya membayar wang perlindungan kepada TAIKO Besar yang mana sebagai perlindungan kepada Perniagaan HARAM mereka. Dan apabila Ronnie menggangu para Penguatkuasa dalam operasi berkenaan sudah pasti ada hubungait dengan pusat PELACURAN berkenaan. Apakah Ronnie empunya pusat Pelacuran itu?

Apakah DAP ini banyak berkepentingan di dalam organisasi jenayah-jenayah di dalam Malaysia ini?Jika di Ampang seorang adun DAP yang pembantu nya terlibat dengan Pengedaran Dadah, apatah lagi di kawasan kawasan yang lain seluruh Malaysia. Jika hal sebegini tidak di bendung dari awal kelak anak anak muda terutama bangsa melayu yang menjadi mangsa kelakuan jenayah mereka.

Seorang saksi SPRM juga telah terbunuh yang mana siasatan terhadap kematian nya masih lagi berjalan. Umum mengetahui saksi SPRM ini merupakan saksi tunggal dan amat penting dalam penyiasatan SPRM terhadap penyalahgunaan kuasa, Rasuah dari kalangan ahli DAP. Apakah kerana Mendiang Teoh Beng Hock memberi maklumat kepada SPRM maka kematian yang sewajarnya di berikan kepadanya? Apakah Ronnie terbabit dalam kematian Teoh ini? Ronnie merupakan orang terakhir yang menalifon mangsa sebeum Mati jatuh dari bangunan.

Diharapkan agar pihak bertanggungjawap dapat menjalankan risikan dan siasatan berhubung pemerolehan keewangan bagi DAP dalam menjalankan operasi mereka. Semenjak menguasai beberapa negeri kelihatan DAP ini banyak membuka CAFE yang modal nya di anggarkan bernilai ratusan ribu bagi sebuah CAFE. Wang yang banyak di laburkan di dalam pembukaan Cafe ini dan sudah pasti ada yang tersirat dalam pemerolehan Dana Keewangan ini.

Mencegah Sebelum Parah Jenayah Membawa Padah

Psssttt.....Bila Ronie ni nak di dakwa???

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP