Kalau Adik Anda Yang Di LIWAT Ataupun Di ROGOL?

Thursday, February 18, 2010Sekali lagi kes Liwat Anwar Al Juburi di tunda buat kali yang ke 27. Bukan sekejap 27 kali kes Liwat ini di tunda, Sudah 2 tahun berlalu dan selama ini jugalah keadilan tidak dapat di tegakkan akibat sikap Anwar Al Juburi bersama para Peguam handal nya yang berjumlah 12 orang itu. Sampai bila harus di tunda KES LIWAT ini? Sampai bila RAKYAT harus menunggu keputusan Mahkamah dalam menentukan siapa yang BERSALAH?

Gomo sebenarnya BENGANG dengan apa yang berlaku dalam sistem Kehakiman kita ini. Bukan marah pada HAKIM mahupun MAHKAMAH. Namun MARAH kerana dari Penangguhan Kes Liwat Anwar Al Juburi ini telah memberikan satu PELUANG KEEMASAN buat para PENJENAYAH yang lain dalam menggelakkan diri mereka dari di HAKIMI oleh Keadilan.

Para PENJENAYAH pasti selepas ini akan menggunakan Kes Liwat Anwar Al Juburi ini sebagai contoh dalam menangguhkan kes yang mereka hadapi. Tidak kurang juga pasti ada di kalangan mereka ini akan pula meminta agar kes yang di hadapi mereka di mohon untuk di GUGUR kan sebelum perbicaraan. Ini semua pasti akan berlaku memandangkan Kes Liwat Anwar Al Juburi berjaya mendapat penangguhan setakat ini yang sebanyak 27 kali.

Bagi Penjenayah yang mempunyai keewangan yang banyak pasti tidak mempunyai masaalah dalam menghadapi kes yang mana mereka di tuduh. Malah mereka juga akan BEBAS sebagaimana Anwar Al Juburi BEBAS ke mana sahaja.
Dalam kes LIWAT ataupun ROGOL menjadi keutamaan bagi pihak Mahkamah untuk memberikan satu arahan JELAS agar Tertuduh dalam kes Liwat ataupun Rogol untuk di tahan Reman sehingga selesai perbicaraan. Malah jika Tertuduh berkenaan di beri jaminan sekalipun pasti jaminan yang di kenakan TINGGI dan juga PASPORT mereka juga di tahan bagi mengelakkan diri mereka lari dari keadilan.

Tapi lihat sahaja kes Liwat Anwar Al Juburi ini. Anwar melalui para Peguam nya bijak dalam melakukan apa sahaja dalam sistem kehakiman Negara kita ini dengan BERJAYA mendapatkan jaminan yang sedikit buat Anwar Al Juburi. Malah PASPORT Anwar Al Juburi juga tidak di tahan oleh Mahkamah. Apatah lagi hendak di REMAN Tertuduh dalam kes Liwat ini.

Sekali lagi Gomo nyatakan bukan lah kita hedak menyalahkan HAKIM mmahupun MAHKAMAH, Namun inilah hakikat yang terjadi apabila sistem Kehakiman negara kita banyak kelebihan buat Tertuduh. Keadilan buat MANGSA pastinya memberikan tekanan kerana selagi LAMA kes berkenaan TERTANGGUH, maka selagi itulah juga KESESANGRAAN yang di hadapi Mangsa.

Di harapkan agar kita seluruh rakyat PEKA dengan hal ini. Para PENJENAYAH terutama pengedar DADAH yang Tauke tauke BESAR pastinya tersenyum Riang dengan apa yang Anwar Al Juburi dan Pegumbela mereka lakukan. Kerana selepas ini mereka akan menggunakan kuasa Wang Mereka bagi membuat hal yang serupa dalam menangguhkan kes yang mereka hadapi. Malah mohon di GUGUR kan pula kes terhadap mereka.

Andaikata Adik anda di Liwat ataupun di Rogol, lalu Tertuduh yang meliwat ataupun meROGOL adik anda tersebut BEBAS ke mana sahaja tampa sekatan. Manakala adik anda yang menjadi MANGSA dalam kes ini hanya Terperuk di rumah kerana MALU dan AIB bagi menghadapi Rakyat. Bagaimana Perasaan anda sebagai seorang Abang ataupun Kakak? Apakah Anda hanya duduk berdiam diri Bertahun lamanya? Atau anda Berjuang dalam mendapatkan keadilan yang sewajarnya bagi menebus MARUAH dan AIB yang di hadapi Adik anda serta seluruh kaum keluarga? Jawapan ada di tangan Anda!!! Renungkanlah......

Psssttt..Kalau Gomo memang sah kena Tibai si Lahknahat tu....

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

INFO- Adun DAP Sekincan Tidak MABOK Semasa Melanggar Anak MELAYU pelajar UITM???Mana Keadilan buat Mangsa Kemalangan Mohamad Bakri Mohd Bazli yang telah di langgar oleh Adun DAP Sekincan. Mana Keadilan yang di laungkan oleh pakatan PAS,dan PKR?

Adun Sekincan telah melanggar pelajar UITM ini sehingga mendapat kecedaraan Parah dan berada di tahap kritikal. Dalam masa kemalangan tersebut di laporkan oleh ramai saksi tempat kejadian Adun DAP berkenaan MABOK semasa memandu. Betul ke???

Kalau adun DAP ni nak MABOK sampai MAMPOS pun Gomo tak kesah, itu lantak pilah dengan dia. KAFIR nak buat macam mana??? Lain lah kalau si Khalid Gagap yang MABOK. Sah kena Tibai nanti. he he he.....

Kemalangan tetap kemalangan dan jika terdapat ramai saksi yang mengatakan Adun DAP ini MABOK namun tampa ujian Alkohol apa sahaja pun tidak boleh di dakwa di Mahkamah yang adun DAP tersebut memandu dalam keadaan Mabok. Takda BUKTI, macam mana nak Tuduh MABOK?

Gomo ada melihat beberapa buat blogg yang seperti mengkritik Pihak Polis kerana tidak menahan adun DAP tersebut kerana memandu dalam keadaan MABOK dan menyebabkan Kemalangan sehingga mendatangkan kecederaan Parah kepada pengguna jalanraya yang lain. Harap rakan rakan serta seluruh rakyat faham akan definasi MABOK ini. Malah bukan Gomo nak membela si adun DAP Anak Haram itu. Tapi sebaliknya hanya penerangan buat semua.

Untuk makluman semua, Jika seorang pemandu yang terlibat dalam Kemalangan jalanraya yang mana dilakukan ujian alkohol pada masa kejadian menunjukkan tahap alkohol dalam badan yang melebihi sukatan yang di benarkan. Maka pemandu tersebut akan di tuduh memandu dalam keadaan MABOK. Ok lah kalau di tuduh kerana pemandu tersebut MABOK, namun sedar atau tidak apa kesan di sebaliknya???

Jika berlangsung perbicaraan maka pihak peguambela kepada Pemandu MABOK itu pasti akan menjelaskan kepada mahkamah bahawa anak guam mereka berada dalam keadaan tidak sedar dan bukanlah berniat untuk menyebabkan kemalangan. Kiranya pemandu tersebut Hilang kewarasan semasa memandu dalam keadaan Mabok.

Silap haribulan Mahkamah Hanya Boleh menjatuhkan hukuman Gantung LESEN Memandu dan DENDA sahaja. Buat mangsa kemalangan???

Satu sen pun tidak DAPAT kerana alasan Pemandu tersebut tidak waras semasa Kemalangan. Malah pihak Insurans akan berjuang bermati matian dalam mempertahankan duit insurans mereka. Jawapnya Saudara Mohamad Bakri tidak akan dapat satu sen pun wang Perlindungan Insurans.

Syukur juga kerana tidak di lakukan ujian Alkohol terhadap Adun DAP berkenaan semasa kejadian kemalangan itu. Sekurang kurangnya keluarga saudara Mohamad Bakri malah Mohamad Bakri sendiri boleh merasa lega kerana boleh membuat tuntutan Insurans. Kalau Boleh SAMAN sekali si Adun DAP Haramjadah tu.

Gomo sampaikan apa yang Gomo tahu di sini memandangkan gomo dulu pernah berkerja sebagai Call Man..he he he..biasalah cari kes kemalangan Kereta sekitar KL. He he he....

So di harapkan rakan rakan jelas bahawa tampa Ujian Alkohol juga lah akan memastikan saudara Mohamad Bakri mendapat keadilan dalam meneruskan kehidupannya di hari mendatang.

Buat Adun DAP yang MABOK tu, He he he...siap sedia je lah. Kerana tampa ujian Alkohol maka Hukuman BERAT akan di kenakan kepada kamu. Jika dalam Perbicaraan anda mengatakan anda tidak WARAS semasa kemalangan, namun rekod ujian Alkohol tiada bagi menyokong pembelaan anda. Yang bermakna anda WARAS semasa Melanggar Mohamad Bakri.

Jahanam Lah Lu Adun DAP Sekincan. Sama Jahanam dengan Anwar Al Juburi!!!

Lagi ARTIKEL Kemalangan Klik
KITA GEMPUR

Psssttt...Padan muka adun DAP tu..teruk lepas ni.

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP