PANAS - Akhbar Sin Chew Jit Poh Perlu Di Ajar Kerana Membangkitkan Isu Perkauman!!!

Monday, March 8, 2010


Terjemahannya Di Bawah Ini.

Mengigau Dan Berkhayal Beramai-Ramai (2 Mac 2010)
Penulis Tay Ting Yan sebagai timbalan editor akhbar Sin Chew Jit Poh


76 pertubuhan NGO Melayu dalam satu barisan tertubuhnya “PERKASA” berjanji mahu perjuangkan hak orang Melayu dan Islam. Saya tergesa-gesa melihat tarikh kalendar, hari ini bukan bertarikh 1 Mac 1946; memang betul hari ini bukan tarikhnya.

Jika perjuangan itu disebut pada tahun 1946, sudah tentu tepat pada masanya dan diterima dan boleh masuk akal.

60 tahun dahulu, orang-orang Bristish mahukan masyarakat yang terbuka dan adil di negara ini maka mereka merancang mahu tubuhkan “Malaya Faderation” tetapi tidak disenangi oleh orang-orang Melayu pada masa itu, kerana orang-orang melayu bimbang kedudukan orang-orang Melayu dan Islam tidak terjamin, sebab itu pada masa itu orang-orang Melayu bergerak dan berjanji mahu mempertahankan kedudukan orang-orang Melayu dan Islam.

Tetapi sekarang ini adalah tahun 2010, adakah masa itu terencat kembali masuk pada tahun-tahun silam itu?

Penjajah yang memerintah kita telah lama berambus tinggalkan kita, perikatan dan Barisan Nasional sudah setengah abad terus memerintah tidak lepaskan kuasa, projek DEB sudah dilaksanakan lebih 40 tahun, orang-orang Melayu sudah pun berkuasa, berkedudukan, berpengalaman dan menjadi bangsa yang bermartabat.

Apa lagi yang mahu mereka pertahankan sekarang ini?

Cuba anda fikirkan dan bayangkan jika ada sekumpulan orang-orang Amerika kuiti putih mahu pertahankan kaum kulit putih, dan menolak hak orang-orang Red Indian yang curiga terhadap hak dan kuasa orang-orang kulit putih apa akan terjadi?

Ataupun NGO-NGO di negeri China mempertahankan hak orang-orang kaum Cina Han, supaya tidak dianiaya oleh orang-orang Tibet dan orang-orang Uighur?

Di Amerika hanya dapat dengar orang-orang Amerika dengan sendirinya tubuhkan NGO-NGO pertahankan hak hak orang Red Indian, di negeri China, sebilangan orang-orang China yang sedar mahu perahankan hak-hak orang-orang Tibet dan orang-orang Uighur yang dikatakan kaum minoriti.

Jika masa depan atau nasib sesuatu bangsa itu tergugat barulah dipetahankan, jika tidak ia hanya disebut Quixotic, jika tidak walaupun dikelilingi musuh, ia hanya untuk memenuhi kerakusan diri sendiri dan impian diri sendiri. Perkataan Quixotic ini datangnya dari perkataan Don Quixote penulis Spanyol 400 tahun lalu.

Don ceritakan kisah seorang penghuni di ceruk kampong, oleh kerana terlalu banyak membaca buku-buku cerita dongeng pahalawan, terjebak ke dunia khayalan, pada satu hari beliau ambil lembing dan perisai serta memakai baju besi pergi ke sebuah tasik untuk menjadi pejuang.

Apabila beliau nampak kincir angin beliau anggap itulah gergasi yang beliau mahu tewaskan, daun kipas kincir angin itu mematahkan lembing dan beliau terjatuh dari kuda yang ditunggangnya.

Cerita kisah Don banyak jenakanya, akhirnya beliau sedar dari dunia khayalan itu, akhirnya beliau faham bahawa cerita di dalam buku cerita itu semuanya dongeng dan khayalan belaka.

Helo! Helo! Perkasa, GPMS, Mubarak dan lain-lain NGO-NGO Melayu, anda semua tidak apa-apa ke? Adakah anda masih beramai-ramai bermimpi, berngigau dan dalam khayalan lagi? Cuepacs! Bukankah kamu semua pertubuhan Ngo kakitangan kerajaan? Kenapa tidak perjuangkan hak kakitangan kerajaan? adakah kamu semua termasuk salah haluan?

Jangan risau, di bumi Malaysia ini, tiada seorang pun yang berani mencabar hak-hak kamu semua, jika hak-hak kamu semua itu berlandaskan perlembagaan Negara.

Tetapi dalam dunia globalisasi hari ini, Malaysia adalah Negara yang bersikap terbuka, sudah tentu orang-orang Melayu sudah sampai masanya mampu bersaing.

Inilah yang sepatutnya dan masalah yang perlu difikirkan oleh kamu semua 76 buah NGO-NGO Melayu ini.Ehsan Blogg DARAHTUAHUlasan Gomo

WOW....Apa dia kata??? Kita Melayu Mengigau? Kita Melayu ni apa???
ANAK HARAMJADAH punya lah Bangsat Editor GAMPANG ni TAY TIN YANG. Hoi BANGSAT!!! Lu Cabar MELAYU ka?

Gua Marah sama lu lah Tay Tin Yang, Saya lupa Ini Malaysia dulu Lu punya NENEK MOYANG jugak Bukak. Lu Punya NENEK MOYANG jugak yang lawan sama Portugis, Belanda, Inggeris. Saya lupa lah Tay Tin Yang. Jasa lu punya Bangsa Kasi MERDEKA ini Malaysia ka???

Saya juga Mintak Maaf sebab saya hanya menumpang sahaja dalam ini Malaysia, dulu ini Malaysia Nenek Moyang saya berkorban harta dan nyawa untuk mempertahankannya. Tapi lu punya Nenek Moyang sudah datang jauh jauh Tumpang Malaysia apa kita Melayu mau Buat?

Maaf lah Tay Tin Yang, Kami Melayu kasi Nenek Moyang u TUMPANG Malaysia walupun kami tak panggil pun lu punya bangsa datang jauh jauh Naik Kapal duduk Tanah Melayu ini. Kami tak pula merantau ke Tanah Besar lu orang semua. Kalau ada pun sekarang ini kami berniaga. Belum ada lagi lah anak Melayu naik TONGKANG duduk China sana.

Maaf Tay Tin Yang, Walaupun kami Melayu berkongsi Beras, Air dan Kehidupan di Malaysia ini sejak Nenek Moyang lu orang datang. Kami tak pernah mengamalkan sikap DISKRIMINASI, malah melakukan Penindasan pada Nenek Moyang atau pun yang ada macam lu sekarang ini.

Maaf Tay Tin Yang, Zaman Jepun kami orang Melayu bantu Nenek Moyang lu orang semua dari Seksaan Jepun. Kami Bantu sedaya upaya kami waktu itu dalam menyelamatkan Nenek Moyang kamu dari Buruan Jepun. Walupun kami akhirnya di PELEMPANG dan di kerah Panjat Pokok Kelapa.

Maaf Tay Tin Yang, Kami Melayu bertolak ansur dalam banyak Hal sama sekali, Sejak Nenek moyang lu orang dapat warganegara juga banyak yang kami Korbankan demi menjadikan Malaysia ini sebuah negara maju dan berbilang Bangsa. Tapi harap lu jangan lupa Tay Tin Yang bahawa kami orang Melayu adalah Tuan Punya Tanah di sini. Ini Tanah Air kami sejak Zaman Berzaman. Kami akan mempertahankan setiap inci tanah yang ada ini dari jatuh ke Kerajaan KOMUNIS.

Walaupun BERMANDI DARAH kami sanggup melakukannya demi anak anak kami Bangsa Melayu. Dan kami juga orang Melayu akan TIDAK sama sekali melakukan penindasan kepada Kaum lain yang tinggal di dalam Malaysia ini melainkan KEBIADAPAN semacam kamu itu Tay Tin Yang yang nampaknya meminta untuk kami Mengajar anda.

Tan Tin Yang, Maaf sekali lagi di ucapkan kepada kamu dan seluruh keluarga Akhbar Sin Chew Jit Poh yang mengeluarkan artikel PENGHINAAN kepada kami orang orang Melayu. Kami akan mohon Maaf terlebih dahulu kepada kamu semua kerana kami orang Melayu sentiasa begitu. Memohon Maaf terlebih dahulu kerana memberikan laluan kepada kami untuk seterusnya.

Bukan Maaf Selepas Melakukan Apa yang di lakukan, tapi Maaf Dahulu sebelum apa yang Bakal berlaku Kelak!!!

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Post Bergambar-Selamatkan Malaysia Dari Pengkianat Negara - Azmin Ali Bini No 2 Anwar Al Juburi


Hj Megat Zulkarnain Dato Hj OmardinKetua Pemuda UMNO Gombak selaku tuan rumah Ceramah Perdana Selamatkan Malaysia Dari Pengkianat Negara.


Barisan Penceramah yang hadir dalam MEMBOGEL kan siapa Anwar Chamelon dan juga Azmin GAY JAMBAN.


Penceramah Pertama saudara Harun Gani Bekas Exco AMK yang dengan lantang menyatakan bahawa barisan mereka yang keluar PKR yang hadir malam ini belum Pernah ataupun tidak Pernah DILIWAT oleh Anwar Al Juburi. Ha ha ha.....

Kalau yang dok simpan lama tu adalah, macam Azmin Ali yang duk lama sangat dah dengan bang Nuar..hu hu hu


Penceramah kedua yang mana merupakan rakan Blogger kita saudara Amizon Bekas Ketua Pemuda PKR Selangor menyatakan bahawa dalam apa sekalipun jangan sesekali kita menggadaikan Bangsa Melayu ini. Jangan sesekali Islam di lacurkan.

Anwar Al Juburi punya impian melangit dan juga cita cita menggunung tinggi sehingga menjadikan Islam dan Melayu GADAIAN dalam impianya menjadi Perdana Menteri Malaysia.


Penceramah Ketiga Saudara anuar Shari Bekas Setiausaha sulit Anwar sewaktu Anwar menjadi Menteri dalam kerajaan dahulu mendedahkan akan Siapa Azmin Ali ini. Malah saudara Anuar Shari juga mendedahkan akan pembelian Katil Azmin yang berharga RM77 Ribu dan juga Tilam RM24 Ribu sewaktu tahun 1994.

Wow..apa punya Katil dan Tilam tu? Sedap HENJUT lah si Bang Nuar tu..he he he

Saudara Anuar Shari juga menyatakan dengan jelas kepada Azmin Ali Gay JAMBAN agar segerakan MENYAMAN beliau kerana sudah beratus kali si Azmin ini menyatakan di pentas ceramah ingin MENYAMAN Anuar Shari ini kerana mendedahkan Transaksi keewangan Azmin namun sehingga ke hari ini Azmin Ali GAGAL menyampaikan saman kepada dirinya.

Awat Azmin? Hang dok KECUT Telor buat apa pulak tu? SAMAN je lah!!!
Takkan lah empunya badan dah CABAR hang dok TUNGGENG lagi?


Penceramah ke empat saudara Zaid Mat Arip Bekas Naib Ketua AMK Malaysia menjelaskan akan isu yang di mainkan oleh Anwar Al Juburi ini tidak lain dan tidak bukan hanyalan untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia semata mata.

Malah dalam ucapannya itu juga beliau menyeru agar kita seluruh rakyat Malaysia untuk menilai siapakah Anwar Al Juburi ini dengan sedalam dalamnya. Berfikir lah kita secara waras akan watak dan peranan yang di mainkan oleh Anwar Al Juburi ini sehinggakan kita umat Islam dan Melayu semakin terhimpit akibat permintaan yang melampaui Batas Agama dan bangsa dari kaum lain.

He he he...Anwar AL Juburi siapa tak kenal?
Ini Malaysia bukan Melayu punya kata bang Nuar. habis kalau bukan Melayu cuba bang Nuar Al Juburi cakap Pejuang sebelum kemerdekaan tu Bukan Melayu ka?
Apa Cina dan India ka dok Menentang Penjajah dari zaman Kesultanan Melaka dulu?


Penceramah terakhir yang sememangnya di nanti nantikan oleh rakyat yang hadir saudara Ezam Mohd Nor PENGASAS PKN parti Keadilan Nasional, BEKAS Ketua AMK Malaysia, BEKAS Naib Presiden PKR, MASUK Penjara kerana Anwar.

Ezam dalam ceramahnyamenyatakan bahawa Siapa Azmin Ali ini, Azmin baru sahaja dalam PKR ini. Azmin Ali juga masuk PKR kerana di bawa sendiri oleh Ezam yang mana Ezam sanggup memberikan kerusi Ketua AMK Selangor kepada Azmin Ali ini.

Ezam juga menyatakan Azmin Ali pernah di pinggirkan oleh Anwar semasa di dalam penjara kerana arahan dari KAK WAN yang tidak mahu Azmin Ali ini ada dan hadir dalam mana mana perjumpaan dan mesyuarta PKR. Kerana apa???

He he he..Kalau Azmin dah kena Sound dengan kak Wan tu bermakna Kak Wan dah dapat HIDU bau KUNYIT Azmin yang menempel di Anwar Al Juburi.

Isteri mana yang tak marah bila Suami belikan Katil dan Tilam harga Puluhan Ribu kepada orang lain? Dah lah orang lain, JANTAN pulak tu. He he he...Jahanam Gay Jamban si Azmin ni.

Ezam dalam ceramahnya juga menemplak Nik Ajis yang secara terang terangan menuduh kes Liwat Anwar dan Saiful adalah satu Konspirasi. Sebagai orang Tua yang kononya Ulamak Nik Ajis seharusnya mendengar penjelasan dari kedua dua pihak sama ada dari Anwar Brahim dan juga Siaful Bukhari.

Ezam juga bertanyakan pada Nik Ajis, Apakah Nik Ajis pernah bertanyakan pada Saiful bukhari akan kes liwat ini? Apakah pernah berhubung dengan Ayah Saiful untuk makluman kes Liwat ini? Semua ini tidak pernah di lakukan Nik Ajis. Malah Nik Ajis telah menjatuhkan Hukuman bersalah kepada Saiful walhalkan langsung tidak lagi mendengar kenyataan Saiful ini.

He he he...nak buat macam mana dah tu Ezam? Wali SELIPAR memang cam tu lah jadinya. Janji Nik Ajis GLAMOUR Cukup lah..he he he
Antara hadirin yang hadir dalam Ceramah malam semalam di anggarkan lebih kurang 500-800 orang. Fuh Berjaya kau ye Bro Megat Ketua Pemuda UMNO Gombak yang menganjurkan Ceramah Perdana semalam.


Ni antara pengundi atas Pagar yang hanya melepak di tepi padang. Untuk makluman juga malam semalam di sekeliling padang ramai ahli ahli PAS dan juga PKR yang hadir mendengar ceramah yang di anjurkan.

Moga terbuka pintu hari mereka dengan hal yang di sampaikan semalam. hu hu huEzam dann juga barisan penceramah malam semalam yang hadir dengan menyampaikan satu Ceramah yang cukup berkesan dan juga Padat. Tahniah dan terima kasih di ucapkan kepada Ezam dan rakan rakan sekalian. Kami para BLOGGER yang hadir semalam mengucapkan terima kasih atas maklumat yang di dedahkan. Percayalah dengan maklumat semalam itu kami para Blogger akan membongkarkan keDAJALAN Anwar Al Juburi dan juga Firaun Firaun kecil yang ada. He he he...

Buat tuan rumah Saudara Hj Megat Zulkarnain Dato Hj Omardin Ketua Pemuda UMNO Gombak dan juga petugas petugas dan ahli jawatankuasa Ceramah semalam kami juga mengucapkan Ribuan terima kasih atas anjuran Ceramah yang SUKSES malam tadi. Di harapkan agar akan lebih banyak Program program ceramah sebegini yang dapat di lakukan oleh UMNO Gombak malah kepada semua peringkat Bahagian UMNO seluruh Malaysia.

Kita memeprlukan ceramah ceramah sebegini dalam memberikan penyampaian yang berkesan kepada Rakyat akan Pembohongan dan Penipuan yang di lakukan oleh Anwar Al Juburi dan Firaun Firaun yang ada dalam Pakatan Pembangkang ini.

Buat Rakan Blogger yang hadir semalam Gomo ucapkan juga Tahniah kerana nampak bersemangat dengan peranan masing masing. Apa apa pun kita semua hanyalah Blogger jalanan yang tak bertuan. So Macam biasalah, kita Balun mana yang perlu..he he he

Psssttt....Gomo gelak sakan bila lihat Blogger GAP yang nampak janggal pegang kamera..he he he Tak kena Langsung....ha ha ha

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP