WAJIB MENILAI- Janji Pakatan Rakyat Dalam Manifesto Pilihanraya Merupakan Satu Penipuan

Wednesday, March 17, 2010


Klik Imej Untuk Lebih Jelas

Nah tu dia janji janji manis Pakatan Rakyat semasa berkempen sebelum Pilihanraya yang lalu. Kita boleh lihat sendiri janji janji Manis yang di nyatakan dalam manifesto nya pada rakyat Selangor. Errr mana janji janji manis mu itu wahai Parti Pakatan Rakyat HARAM?

Pakatan Rakyat Selangor menjanjikan:

KESIHATAN RAKYAT
- Memberi wanita berkerja 90 hari cuti bersalin.

( Sampai ke hari ni perlaksanaan cuti 90 hari bersalin yang di janjikan ini tidak di laksanakan sama sekali. Mana Janji Manifesto?)

-Memberi 14 hari cuti kepada Suami yang isterinya bersalin

( 14 Hari cuti tersebut sudah di laksanakan semasa zaman kerajaan BN lagi...Adoi, Haprak Pakatan rakyat Haram ni)

-Menyediakan perubatan percuma untuk Warga 65 tahun ke atas

( Yang ni lagi Jahat janji Pakatan Haram Selangor, manakan tidak setakat hari ini langsung tidak berupaya memberikan rawatan percuma kepada warga tua yang berumur 65 tahun ke atas. Malah di abaikan pula kebajikan warga Tua.)

EKONOMI RAKYAT

Kesemua yang di nyatakan dalam manifesto Pakatan Rakyat sepertimana di dalam Imej di atas.

( Semua di atas tidak ada satu pun yang berjaya di tunaikan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor. Baik dari ekonomi Belia sehinggalah kepada bantuan kepada Nelayan langsung tidak ditunaikan Janji janji manis yang di janjikan dalam Manifesto mereka.

Jika ada sekalipun janji yang di tunaikan adalah pemberian air kegunaan Domestik Percuma sebanyak 20 meter padu pertama setiap bulan. Namun ini hanyalah pemberian air yang sebenarnya amat licik sama sekali.Manakan tidak kerajaan pakatan Selangor Membayar wang Rakyat Selangor pula kepada pihak Swasta yang berkepentingan dalam keroni keroni mereka bagi tuntutan air yang di berikan tersebut.

Pendek kata rakyat Selangor hanyalah di berikan Gula gula sebanyak 20 meter padu air setiap bulan walhalkan Keroni keroni Khalid Gagap dan pimpinan Pakatan rakyat Haram itu mengaut keuntungan yang berjuta juta dari pemeberian gula gula tersebut.)

KESELAMATAN RAKYAT

Menguatkuasa Syarat syarat perlindungan Alam Sekitar bagi mengelakkan bencana seperti Tanah runtuh dan banjir.

( Semenjak Pakatan Haram Rakyat ini memerintah tidak ada satu pun di kuatkuasakan perlindungan alam sekitar ini. Malah lebih dasyat apabila aktiviti mengorek Pasir dan hasil bumi Selangor di Sodok dengan Rakus oleh Khalid Gagap dan Sekutunya. Akhirnya Rakyat Selangor juga yang sengsara.)

Menggantikan sistem Rukun Tetangga Dengan sistem Baru yang lebih berkesan.

( Sistem apa yang telah di laksanakan bagi menggantikan sistem Rukun Tetangga yang berabad lamanya itu? Tida ada satu pun sistem dalam pembaikan yang di lakukan oleh Kerajaan Pakatan Haram Rakyat ini lakukan dalam memberikan satu sistem keselamatan buat Rakyat Selangor. Rukun Tetangga hendak di gubal namun mereka sendiri Pemimpin Pakatan Rakyat Haram tidak lagi menyediakan pelan yang lebih Elok bagi menggantikan Rukun Tetangga tersebut. Jahanam Pakatan Haram Rakyat.

Mewujudkan Pusat Khidmat Sehenti bagi menangani kes kes Jenayah dan keganasan terhadap Wanita.

( Ini lagi satu penipuan dalam janji Manifesto Pakatan Rakyat haram Selangor. Tidak pernah kita Lihat mahupun dengar kenyataan dari mana mana Pemimpin dalam Pakatan Rakyat Selangor yang menyuarakan hal ini di dalam pentadbirannya. Ini lagi satu janji Kosong yang sememangnya MENIPU Rakyat Selangor.)

Gomo harap Rakyat Malaysia khusunya Rakyat Selangor agar bijak menilai apa yang di janjikan oleh Pakatan Rakyat Selangor yang sememangnya tidak langsung melaksanakan segala janji janji Manis mereka semasa Pilihanraya yang lalu. Sudah 2 tahun juga berlalu maka selama itulah jua mereka MENIPU Rakyat Selangor.

Tiap apa yang telah ada di dalam Selangor itu sememangnya telah di laksanakan oleh Kerajaan Barisan Nasional terdahulu. Malah Kemudahan kemudahan dan Insfrastruktur yang ada juga adalah hasil usaha kerja Keras kerajaan BN.

Mereka Pemimpin Pakatan Rakyat yang di pimpin oleh Khalid Gagap ini telah mengabaikan tugas yang di amanahkan oleh Rakyat dalam menjaga urus tadbir negeri Selangor. Lebih Jelek lagi mereka mengabaikan apa yang telah terbina di Selangor buat Rakyat itu sendiri.

Janji hanyalah tinggal Janji sahaja. Itulah Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor yang di pimpin oleh Khalid Gagap dan penasihat RM1 Anwar Al Juburi yang hanya RETORIK semata mata. Di harapkan rakyat Selangor menilai semula janji janji dalam Manifesto yang di berikan. Jika Gomo salah dalam membuat ulasan maka di harapkan dapat Komen bagi memberikan input buat Gomo dan rakan Blogger yang lain menilai kesahihannya.

Allah Selamatkan Selangor Darul Ehsan

Psssttt...Haprak punya pakatan, Janji Palsu yang di berikan, Mereka yang kaya raya.

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP