AL FATIHAH-Ahli Parlimen Hulu Selangor Meninggal Dunia

Thursday, March 25, 201025/3 jam 9.25malam Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad Ahli Parlimen PKR bagi Hulu Selangor meninggal dunia di rumahnya Batu 91/2, Jln Cheras, Kajang malam ini. Al Fatihah......

Ahli Parlimen Hulu Selangor, Datuk Dr. Zainal Abidin Ahmad meninggal akibat dipercayai mempunyai tumbuhan di kepalanya. Pembedahan sudah di lakukan sebanyak tiga kali bagi ‘brain tumer’ yang dialaminya sejak masih memegang jawatan Timbalan Menteri Besar Selangor kira-kira lapan tahun lalu.

Untuk Makluman Arwah merupakan bekas Ketua UMNO Bahagian Hulu Langat sebelum menyertai PKR.


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Si Latefa Koya Ketua Penerangan PKR Cadangkan Kongsi Gelap Pakai Pakaian Seragam Polis?

Latefa Koya Ketua Penerangan PKR sungguh sembab otaknya. Bagaimana seorang peguam yang berkelulusan masih lagi di pemikiran dunggu dalam memberikan pendapat dan pemikiran yang bernas bagi rakyat? Jika begini sikap dan pemikiran pemimpin PKR Gomo yakin jika Malaysia ini di perintah mereka pasti akan huru hara dan hancur segalanya.

Latefa Koya dalam kenyataan nya mempersoalkan tindakan Ketua Polis Negara yang menolak permohonan MBPJ iaitu Majlis Daerah bagi menubuhkan pasukan Polis Bantuan untuk mengurangkan Kadar Jenayah di kawasan Petaling Jaya.


Latefa Koya kecewa dengan keputusan itu kerana mendakwa kadar jenayah semakin tinggi di kawasan Petaling Jaya dan penolakkan 50 anggota polis bantuan yang di pohon telah di ketepikan oleh Ketua Polis Negara.


Apa yang tergilakan sangat dengan status Polis tu wahai Latefa Koya pimpinan PKR? Apa dia tak tahu kah jenama Polis tu tinggi risikonya. Apa dia sedar atau tidak belum ada lagi dalam sejarah Majlis Daerah pakai nama Polis dalam mengawal keselamatan? Apa latefa koya ni nak jadi Polis ke? Atau kongsi kongsi Gelap di bawah ronnie nak masuk jadi Polis bantuan?


Polis tu besar maknanya, takkan lah untuk menjaga kawasan Petaling Jaya pun sampai nak tubuhkan Polis Bantuan yang cap ayam untuk jaga rakyat? Bukankah setiap kawasan perumahan sudah ada rukun tetangga. Kenapa tidak di gunakan rukun tetangga tersebut? Mengapa perlu nak di tubuhkan pasukan Polis Bantuan jika benar kes jenayah meningkat di PJ?


Banyak cara boleh di ambil oleh MBPJ jika ingin membantu pihak polis dalam mengurangkan kadar jenayah di PJ ini. Namun tidak perlulah sampai kemaruk nak pakai seragam Polis. Kelak makin banyak pula yang salah guna kuasa dengan uniform Polis Bantuan tersebut. Yang buruk nama nanti Pihak PDRM juga. MBPJ takda kesan pun bila benda ni berlaku.


Sepatutnya Latefa Koya tu mengadakan perbincangan dengan pihak Polis, MBPJ, persatuan Penduduk,Rela, dan sebagainya bagi mencari jalan dalam membanteras kadar jenayah di PJ. Banyak cara dan kaedah yang boleh di gunakan dalam usaha membanteras jenayah ini selain dari nak pakai pakaian seragam polis.


MBPJ boleh tubuhkan unit khas dalam membanteras Jenayah tampa perlu pun memakai pakaian seragam Polis Bantuan. Banyak cara dapat di laksanakan jika MBPJ serius dalam memberikan keselamatan pada warga PJ. Kalau Latefa Koya nak mintak pendapat Gomo pun boleh. Gomo boleh berikan pendapat dalam hal keselamatan ini.


Tu pun kalau lah si Latefa Koya Ketua Penerangan PKR ni tak bodoh sombong dan sanggup dengar buah pemikiran Gomo yang peniaga Jalanan ni. Apa apa pun si Latefa Koya ni cakap tampa guna akal dan pemikiran yang bernas. Dia puak PKR ni tahu nak hentam Polis dan kerajaan je tahu. Habis jahanam Rakyat jika benda remeh sebegini pun PKR tak tahu nak uruskan.


PAS itu MELAYU
UMNO itu ISLAM

Anwar Al Juburi Harus BertaubatSent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Read more...

Fw: LIVE Dari Kedutaan Sweden Isu Penghinaan Nabi Muhammad SAW


Jam 11.30 pagi tadi Presiden PERKASA YB Dato Ibrahim Ali diiringi Ketua Wira PERKASA saudara Armand hadir berjumpa dengan Duta Sweden di kedutaan Sweden Jln Ampang.

Pertemuan kira kira 40 minit dengan Duta Sweden itu berjalan lancar dan memo bantahan terhadap pelukis dan akhbar Sweden yang menghina Nabi Muhammad SAW berjaya di sampaikan dengan jayanya.

Sementara itu Ajk PERKASA Pusat dan negeri turut hadir bagi menyokong tindakan PERKASA yang menghantar memo bantahan tersebut. Kehadiran Ajk PERKASA dalam angka 200 orang.

Duta Sweden menyambut baik usaha PERKASA dalam menghantar memo bantahan tersebut dan menyatakan kesedian untuk melanjutkan memo bantahan tersebut kepada Kerajaan Sweden dan juga akhbar Sweden.

Jam 12.30 selesai program PERKASA dalam menyerahkan memo bantahan kepada Duta Sweden.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP