GEMPAR- The Little Napoleons Dalam PKR Kata Yb Wee Choo Keong

Monday, March 29, 2010



Peluru terbaru sudah pun dimuntahkan oleh Yb Wee Choo Keong MP Wangsa Maju terhadap kepimpinan PKR dan Pakatan Rakyat. Hari ini semasa dalam Parlimen Yb Wangsa Maju ini telah dengan Keras telah menyerang kepimpinan PKR dengan melabelkan merekka ini adalah The Little Napoleons. Jika sebelum ini Yb Zulkifli Nordin melabelkan Firaun Firaun Kecil terhadap kepimpinan PKR, maka kali ini pula The Little Napoleons pula menjadi penangan maut buat PKR.

Petikan Yb Wee Choo Keong tadi semasa di dalam Parlimen:

Datuk Yang di-Pertua,

FITNAH MENFITNAH


Saya menyokong seratus peratus atas Titah Ucapan Seri Banginda dan izinkan saya memetik: “Beta juga dukacita kerana masih terdapat banyak perbuatan fitnah, pembohongandan putar belit terutamanya dalam media baru. Semua yang terlibat hendaklah sedar perbuatan ini tidak diterima oleh mana-mana agama. Beta menyeru pihak berkenaan menghentikan perbuatan tidak bertanggungjawab tersebut. Dismaping itu, pihak berkuasa hendaklah mengambil tindakan keras terhadap pihak-pihak yang terbabit".


Saya tidak berniat membahas mengenai dengan perkara ini tetapi saya tidak boleh sabar lagi. There is a limit to everything, dengan izin.


Kehadiran saya dalam lawatan kerja ke Washington adalah untuk satu tujuan sahaja iaitu berjumpa dengan Department of Trade, Ahli-Ahli Congress dan Senators, Centre of Strategic International Studies (CSIS) untuk “foster a better relationship with USA diplomatically as well as trade dengan izin. Lawatan kerja ini pun di putar belitkan fakta untuk mencapai matlamat agenda poltitik orang dan kumpulan tertentu.


Fakta di forum CSIS adalah wartawan Malaysiakini dari San Francisco sahaja yang berada di forum CSIS pada hari tersebut tetapi laporan dengan putar belit fakta dengan serangan peribadi yang tidak berasas tidak diterbitkan di Malaysiakini tetapi di portal lain. Selepas sehari dua barulah terbitkan di dalam Malaysiakini lebih kurang sama dengan apa yang di laporkan di dalam portal tersebut tetapi tanpa serangan pribadi.


Lawatan kerja kami untuk satu tujuan sahaja iaitu untuk memulihkan perhubungan antara USA dengan Malaysia dari segi diplomatik dan trade supaya Malaysia boleh memulakan better diplomatic and trading relationship dengan izin. YB Padang Regas tidak menfitnah sesiapapun dan semasa beliau menjawab soalan dengan fakta bila satu soalan ditimbulkan oleh representative Amesty International mengenai kes liwat terhadap Ketua Pembangkang, YB Permatang Pauh. YB Padang Regas menyatakan dengan terus terang bahawa YB Permatang Pauh adalah sahabat baik beliau dan conscience beliau tidak membenarkan beliau menfitnah sahabatnya dan kes ini adalah antara majikan dan perkerja, dan laporan polis telah dibuat oleh pekerja. Jikalau tiada tindakan diambil, maka pihak pekerja akan menuduh kerajaan tidak adil.


Dalam fakta ini, saya amat kesal dengan tindakan yang tidak bertangungjawab dan untuk menjejaskan kepentingan negara dengan laporan tertentu. Kemungkinan matlamat pihak tertentu mahu menjahanamkan negara. Saya minta maaf bahawa saya tidak boleh memainkan peranan senyap lagi dalam keadaan yang amat jelas dimana fakta-fakta diputar belitkan oleh spin doctor dengan izin dan membenarkan mereka mencemarkan imej negara dengan agenda sempit yang didorong oleh motif memengtingkan diri semata-mata.


Tugas utama saya sebagai Ahli Parlimen adalah untuk mempertahankan kepentigan rakyat dan act as a check and balance against the government of the day in the interest of the people, dengan izin, dan bukan untuk memutar belit fakta untuk menjejaskan imej dan kepentingan negara tanpa mengambilkira samada peranaan YB Padang Regas adalah benar atau tidak. Sebagai Ahli Parlimen saya mesti memihak kepada fakta dan bukan personaliti.


Dato Yang DiPertua


The Little Napoleons


Tetapi saya amat sedih apabila beberapa Little Napoleons di sebelah sini menyoal kedudukan saya dalam mesyurat rasmi kenapakah saya dipilih oleh Parlimen Malaysia sebagai ahli untuk lawatan kerja di Amerika baru-baru ini dan kenapa mereka tidak dipilih. Saya tahu Little Napoleons dan Ahli-Ahli YB dari PAS dan DAP pun pernah dipilih sebagai ahli lawatan kerja dengan Menteri-Menteri atau Sepaker ke Parlimen atau kerajaan negara lain. Saya tidak pernah mempertikaikan perlantikan mereka kerana saya tidak ada perasan cemburu walaupun Little Napoleons tersebut sideline saya dan has classified me as a junior MP. Walaupun saya tidak bersetuju dan saya tidak pernah mempertikaikan YB Batu, YB Bukit Lanjan dan YB Macang apabila mereka telah dilantik untuk “to chase after Ahli Parlimen BN di Taiwan to cross-over” walaupun tiada hasil. Saya telah menerima hakikat bahawa saya adalah amat junior dan Little Napoleons inilah amat senior yang amat hebat dalam peranan mereka di Parlimen dan politik di negara.


Ada Little Napoleons yang pintar sedikit, mereka yang melemparkan batu sembunyikan tangan.


September 16


Saya juga amat kesal dengan tingkah laku Little Napoleons. Isu-isu yang dibangkitkan mengenai dengan September 16 atau isu-isu yang lain di Dewan yang Mulia ini atau di luar tidak dijawab langsung. Jawapan mereka adalah serangan pribadi “in the hope that all will be well and the public will be fooled again”. You can fool some of the people some of the time but not all the people all the time, my Little Napoleons. Little Napoleons, nasihat saya adalah: If you have no answers to what have been said In and ot of Parliament just hide under the saying “SILENCE IS GOLDEN’.


Saya juga berharap bahawa the Little Napoleons disebelah sini jangan memaksakan saya untuk membongkarkan politics of deceit, politics of expediencies mereka dengan izin dan politik cakap tak serupa bikin.


Dengan ini saya berharap these Little Napoleons berhentikan kegiatan politik kotor mereka untuk satu tujuan semata-mata iaitu “POLITICS OF EXPEDIENCY” and “PUTRAJAYA AT ALL COSTS”, dengan izin.


Terima kasih

YB Wee Choo Keong (Wangsa Maju)

Tak sangka pula Gomo kepimpinan Pakatan baik dari PAS,PKR dan DAP ni merajuk bila tak dipilih untuk bersama menteri ke luar negara. Ha ha ha...lol......apa barang lah Yb Pakatan ni? Kalau Wee Choo Keong tak cakap kita pun tak tahu depa ni sebenarnya cukup sensitif..he he he

Apa pun kenyataan YB Wee Choo Keong ini memberikan satu isyarat jelas akan Gelombang Keluar Parti akan menular di semua kawasan baik Parlimen mahupun Dun. He he he....

Ura ura keluar nya Wee Choo Keong ini dah sebulan bertiup kencang, namun masih lagi tidak mejadi kenyataan. Barangkali Wee Choo Keong menunggu seruan kot? He he he, apa sekalipun dengan pendedahan ini sudah terbukti dengan jelas bahawa terdapat sekumpulan pemimpin dalam PKR yang bersikap DAJAL sama sekali.

Yb Zulkifli Nordin mengatakan wujudnya Firaun Firaun Kecil, manakala Yb Wee Choo Keong engatakan The Little Napoleons.

Emmm.....
Firaun Firaun Kecil & The Little Napoleons

Apakah PKR akan mengenakan tindakan ke atas Yb Wee Choo Keong atas kenyataan nya ini yang dengan keras membidas PKR dan Pakatan Haprak? Jika Yb Zulkifli di singkirkan dari PKR atas kenyataan nya, apakah kenyataan Yb Wee Choo Keong ini tidak di kenakan sebarang tindakan?

Sama sama kita nantikan.....Yang pasti PKR bukanlah Parti Keadilan Rakyat, sebaliknya Part KENCING Rakyat.

Harap Rakyat sedar hal ini.....

Psssttt...Elok lah tu...semua yang jahat dalam PKR...errr Little Napoleons? he he he Baik punya....

Link Berkaitan YB Zulkifli Nordin

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

P 94 Hulu Selangor - Khalid Gagap Dan Azmin Ali Melobi Calon Masing Masing Bagi Merebut Kerusi MB Selangor


Anwar Dalam Dilema

Kecoh memang kecoh, manakan tidak pilihanraya di Hulu Selangor ini telah memberikan kesan yang cukup ketara kepada kem Khalid Gagap dan juga kem Azmin Ali. Kedua dua kem ini sedang melobi untuk meletakkan calon keroni pilihan mereka sebagai calon dalam pilihanraya Hulu Selangor yang akan di adakan dalam jangka masa terdekat ini.

Mungkin ramai tidak mengetahui bahawa Azmin Ali telah berbulan lamanya mengatur strategi bagi menyingkirkan Khalid dari menjadi MB Selangor. Strategi Azmin ini telah di mulakan di Kuala Selangor apabila PKR Cabang Kuala Selangor ada yang di bubarkan dan juga pemboikotan majlis mesyuarat oleh beberapa pemimpin PKR Kuala Selangor terhadap Khalid Gagap.

Dan apabila Hulu Selangor menjadi medan pertempuran dalam mengekalkan kerusi Parlimen tersebut kepada PKR bagi menentang BN, maka di sinilah usaha Azmin dan Khalid dalam menempatkan Calon keroni mereka bagi bertanding dalam pilihanraya Hulu Selangor ini. Kata putus sudah tentu dari Anwar Ibrahim bagi mengumumkan calon yang akan mewakili PKR bagi bertanding di Hulu Selangor.

Azmin Ali Gay Jamban sudah mempunyai calon keroni nya yang sudah pasti akan menjadi dalang utama dalam stategi nya dalam menyingkirkan Khalid Gagap dari MB Selangor. Dalang yang akan bertanding ini kelak sama ada kalah atau tidak ianya akan memberikan tekanan dan desakkan kepada Khalid untuk berundur dari menjadi MB Selangor. Kononnya kepimpinan Khalid Gagap sudah terhakis dan tidak boleh di percayai.

Jika calon Khalid Gagap yang di restui Anwar sudah pasti akan lebih besar impaknya buat Anwar sendiri. Manakan tidak Azmin pasti kecewa dengan tindakan Anwar ini dan sudah pasti peluang untuk Azmin menjadi MB dalam tempoh ini terbantut seketika. Dan Anwar akan meneima tempias dari bekas kekasih Gelapnya itu.

Khalid Gagap hanya inginkan Calon pilihannya bertanding di Hulu Selangor bagi membuktikan sokongan rakyat kepadanya kuat dan Utuh. Ini juga bagi memastikan jawatan MB yang di peganggnya juga berpengaruh dan di hormati oleh piminan PKR yang lain. Dalam masa yang sama juga orang orang Khalid akan menguatkan kembali jentera jentera PKR bagi menyokong Khalid Gagap dan seterusnya menidakkan Azmin Ali sebagai pemimpin mereka di Hulu Selangor.

Ini lah kemelut besar yang melanda PKR takala ini, Cantas menyantas dan Lobi melobi nampaknya menyebabkan satu lagi mangsa Korban akan berlaku di Hulu Selangor. Penentuan terletak di tangan Anwar Ibrahim bagi menentukan calon yang akan bertanding kelak. Dan ianya adalah penentu sama ada Khalid ataupun Azmin yang di pilih Anwar.

Jika Anwar memilih Calon Khalid Gagap, ini bermakna pengaruh khalid di dalam Selangor kembali kuat dan seterusnya menafikan Azmin Ali bagi mengambil kerusi MB dalam tempoh masa terdekat ini.

Namun jika Calon Azmin Ali yang di pilih sudah jelas dan nyata Khalid Gagap akan di singkirkan dari MB Selangor dan seterusnya mengangkat Azmin sebagai MB Selangor yang baru.

Apakah Anwar akan memilih calon pilihan Khalid Gagap? Atau Anwar akan memilih Calon pilihan kekasih gelapnya Azmin? Sama sama kita nantikan dan lihat, Apa sekalipun pastinya PKR sedang begelut dengan Cantas Menyantas dan Lobi melobi bagi kerakusan mereka sendiri.

Psssttt...Gomo nampak kelebihan setakat ini lebih kepada Azmin Ali....kita tunggu.....hu hu hu

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP