Pasar Besar Sibu Di Tawan BN, DAP Pula Mengganas

Saturday, May 15, 2010


pasar Besar Utama Bandar Sibu
Para Petugas Barisan Nasional


Blogger Supp???
Ops...bukan...ni adalah jentera BN dalam menyemak lokasi
pengundian para pengundi yang hadir ke pasar berkenaan.

Pasar Besar Sibu merupakan lokasi yang panas dan mendapat tempat semua masyarakat. Manakan tidak kita sahaja maklum akan Pasar yang bunyinya akan riuh rendah tampa mengira waktu dan di sini lah juga cerita cerita Fitnah dan adu Domba di canang oleh DAP terhadap peniaga dan juga pembeli.

Satu inisiatif di ambil oleh jentera Barisan Nasional dengan meetakkan satu kaunters Khas yang mana embolehkan para pengundi menyemak kawsasan pengundian merea dan juga mengedarkan risalah dan maklumat akan kejayaan yang telah di perolehi BN selama mana Sibu di wakili Wakil Rakyat BN.

Cara ini ternyata amat berkesan dan sungguh mesra sama sekali. Risalah yang di edarkan juga bukan sekadar hanya tulisan kata kata sebaliknya memaparkan gambar gambar Sebelum projek di laksanakan dan juga gambar setelah projek di laksanakan.

kita BN bukan macam Pembangkang yang tabur fitnah tapi tiada bukti yang sahih. Kita sampaikan kepada rakyat maklumat pembangunan, Kebajikan yang kita telah laksanakan dan juga pelan rangka panjang bagi kita membangunkan Bandar Sibu ini. Sedikit Fitnah pun kita tak tulis dan sebarkan kepada rakyat walaupun tahu DAP adalah parti RACIST, RASUAH dan juga PEMBUNUH!

Dalam pada itu masih lagi kedengaran suara suara DAP yang menyebarkan perkauman di dalam Pasar besar Sibu ini. Namun hal ini tidak begitu merebak memandangkan kaum Iban, Melanau dan Dayak serta Bumiputera yang lain sedar akan keterbukaan kerajaan BN. malah selama ini pun tidak timbul masaalah kaum di Sibu mahupun negeri Sarawak dan Sabah. Hanya kita orang semenanjung sahaja yang terhasut dengan dakyah Pembangkang ini.

Satu pujian patut di berikan kepada pencetus idea yang menempatkan petugas BN di Pasar besar ini. Kalau datang ke sana boleh lihat Risalah pembangunan yang di edarkan. Ternyata satu idea yang menarik dan pastinya menyedarkan rakyat yang BN bukan Janji Kosong Semata mata.

Psssttt...Kecoh macam Pasar, itulah sebabnya Pasar perlu di berikan perhatian..he he he

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

D.S.Shahidan Kassim Bertembung Agen DAP Yang Sedang MERASUAH Di Rumah Panjang


1 Malaysia mendapat sambutan sehingga ke pendalaman Sibu


Antara Penempatan Penduduk Rumah Panjang
Iban, Melanau yang kami lawati


D.S.Shahidan Kassim sedang memutihkan seorang Agen DAP.
(Isteri Lelaki Melanau ini yang mengheret lakinya berjumpa dengan
D.S. Shahidan untuk di putihkan mindanya. Bagus betul Isteri lelaki ini. )


Bersama Masyarakat Iban bagi mendengar permasaalahan
dan luahan penduduk rumah panjang.
Wajah wajah D.S.Shahidan Kassim yang ternyata seorang yang
sempoi dan berdidikasi dalam melaksanakan Tugas yang di amanahkan.

Semalam 14.05.2010 merupakan satu hari yang bersejarah buat Gomo dan juga rombongan Blogger serta Facebooker seramai 6 orang bersama Bekas MB Perlis Datuk Seri Shahidan Kassim ke penempatan penduduk sekitar Sg Rajang dalam Parlimen Sibu dengan menaiki 4 buat bot kecil.

Perjalanan kami yang bermula jam 11.00pagi di mulakan dengan melawat satu persatu kawasan penempatan penduduk rumah panjang yang mana terdiri dari kaum Iban dan juga Melanau. Sambutan yang di terima oleh kami amatlah menggalakan sehinggakan tiap penempatan yang kami singgah semuanya di ajak makan ataupun bermalam di rumah mereka.

Sokongan kepada BN juga amatlah tinggi dan Dato Seri Shahidan Kassim juga yakin akan pengundi pendundi rumah panjang ini yang akan mengundi Barisan Nasional. Walaupun demikian masih ada di antara penduduk rumah panjang ini yang pro kepada pembangkang. Ianya tidak dapat di nafikan memandangkan setiap manusia mempunyai daya pemikiran yang berlainan antara satu sama lain.

Namun ada juga rintihan dari penduduk rumah panjang yang mengadu akan Tuai Rumah mereka yang memaksa menyokong DAP. Namun mereka yang tinggal di situ tidak bersetuju kerana BN banyak memberikan bantuan kepada mereka selama ini. Hasil risikan di dapati Tuai Rumah berkenaan telah pun di Sogok Wang ringgit bagi menghasut dan memaksa para penghuni rumah panjang untuk memangkah DAP.

"Memang CELAKA DAP Komunis Ni"

Dato Seri Shahidan Kassim amat di senangi oleh penduduk setempat atas sikap beliau yang mesra dan juga prihatin dengan permasaalahan penduduk. Beliau juga menulis no Talifon beliau di setiap Poster BN seluruh penempatan rumah panjang bagi memudahkan Tuai Rumah menghubungi beliau jika terdapat sebarang masaalah dan kesulitan agar mudah beliau ajukan kepada pihak yang berkenaan.

Perjalanan kami yang bermula jam 11.00pg berakhir jam 9.30 mlm dan inilah satu hal yang sebenarnya amat mencemaskan kami yang berada dalam 4 buah Bot kecil ini. Manakan tidak di Sepanjang Sg Rajang ini terdapat banyak kayu kayu balak hanyut dan jika terlanggar boleh menyebabkan kecederaan parah ataupun Kehilangan Nyawa. Apatah lagi jika kami bergerak pulang waktu malam yang hanya di terangi cahaya malap Spotlight sahaja.

Namun kami semua selamat sampai dengan selamat bersama Dato Seri Shahidan Kassim yang ternyata seorang pemimpin yang berjiwa rakyat. Opsss...Gomo bukan nak bodek Dato Seri Shahidan ni tapi siapa yang dah ikut beliau pasti tahu akan betapa Sederhana nya beliau dan seorang yang bertenaga hebat.

Gomo akan sampaikan satu cerita menarik bagaimana sebuah keluarga Kristian yang anaknya memeluk Islam telah memberikan satu contoh yang baik dan amat berguna buat kita semua. Gomo akan ceritakkan di lain episod. Kita Cabar PAS untuk membuktikan apakah cara Dakwah kita UMNO dan dakwah PAS yang mana lebih berkesan dalam mengajak bakal saudara baru memeluk Islam.

Apa yang jelas di sini adalah sikap DAP yang RACIST dan juga MERASUAH Tuai Rumah agar mengundi DAP bagi PRK Sibu ini.

DAP RACIST,RASUAH,PEMBUNUH

Psssttt...Comel comel anak orang Iban dan Melanau ni..he he he


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP