PANAS- Gambar Anwar Menjamu Selera & Babi Panggang Di Rumah Panjang

Monday, May 17, 2010


Ini Babi Panggang BN punya atau Pakatan Rakyat Yang Punya?

Sebelum ini Gomo ada keluarkan artikel di mana gambar masyarakat Iban yang memanggang Babi di perkarangan rumah panjang mereka.( KLIK DI SINI) Dalam pada itu juga Anwar sedang menjamu selera di dalam rumah panjang tersebut. Dan realitinya memang benar benar berlaku pekara tersebut.

Namun demikian pihak pakatan pembangkang menyatakan Babi Panggang tersebut adalah kepunyaan BN dan BN lah yang telah memberikan penduduk rumah panjang di situ Babi untuk di jamu. Dan BN lah juga yang sanggup menfitnah Anwar memakan Babi.Siapa Kata Anwar Makan Babi? Gomo tak kata Anwar makan BABI tapi Anwar makan dengan menggunakan pinggan yang sama di gunakan oleh semua tetamu yang menjamu selera di atas meja makan tersebut. Pinggan tersebut merupakan milik penduduk rumah panjang yang memangang babi tersebut.

Lihat gambar di atas yang Gomo bulatkan di mana bulatan gambar pinggan yang sama di gunakan oleh tetamu yang hadir. Dan lihat pula bulatan di tepi sebelah kanan lelaki berbaju biru yang berada di sebelah Anwar Ibrahim.

APAKAH PINGGAN YANG DI GUNAKAN OLEH ANWAR TELAH DI SAMAK?Lelaki berbaju Biru yang sedang berucap yang mana lelaki inilah juga yang sedang menjamu selera bersebelahan dengan Anwar Ibrahim sepertimana Gambar di atas tadi.Penyokong Pakatan mengatakan Gomo menfitnah yang Babi Panggang tersebut di panggang oleh Barisan Nasional kerana di belakang lelaki yang memegang babi panggang tersebut terdapatnya bendera Barisan Nasional. Apakah kerana terdapatnya bendera BN maka Babi tersebut di katakan milik BN?

Cuba lihat gambar di atas yang mana jelas menunjukkan bendera DAP dan juga BN turut sama di hiasi dalam rumah panjang tersebut. Apakah hanya ada bendera BN sahaja?

Ops...sebelum kita pergi jauh apakata kita perhatikan lelaki berkulit Gelap dalam gambar di atas yang memakai baju kotak dan seluar hitam sepertimana yang Gomo bulatkan. Perhatikan betul betul pakaian lelaki tersebut!

Eh eh...baju kotak!!!

Nah...gambar lelaki yang sedang memotong babi panggang! Ops..yang potong tu biarlah, tapi yang Gomo bulatkan gambar di atas di mana seorang lelaki sedang berdiri memakai baju kotak dan seluar Hitam yang sama seperti mana gambar di atas tadi.

Siapa yang hadir ke majlis jamuan Makan Babi Panggang itu? Jika kita lihat semua gambar di atas sudah tentu kita dapat lihat mereka masyarakat rumah panjang ini menerima sesiapa sahaja dari parti politik yang hadir. Tak kira BN ataupun DAP janji mereka dapat hasilnya.

Namun takkan lah demi meraih undi sampaikan BABI pun Anwar sedekah? Agak agak lah nak bersedekah tu wahai pemimpin Islam Pakatan Rakyat oiii....

Nak tunggu apa FATWA terbaru dari Nik Ajis dalam hal Sedekah Babi dan gunakan pinggan yang tidak di samak ini. Apakah HALAL?

Banyak lagi yang boleh di sumbangkan kepada masyarakat Rumah panjang ini. Takkan lah dah tiada Idea sehinggakan Babi Panggang jalan terakhir?

Gomo akan keluarkan artikel selanjutnya bagaimana kami berlapan yang mana rombongan kami yang di ketuai oleh Datuk Seri Shahidan kassim, Pegawai Kerajaan Negeri Sarawak, Armand Ketua Wira Perkasa, Baam Al-Assad Perkasa, Afriz UMB, Zamiel Zukie Kelab Teh tarik, Blogger Keris Putra dan juga Papa Gomo sehari suntuk merentasi sepanjang Sg Rajang bagi melawat kesemua rumah panjang Iban dan Melanau.

Kita Bezakan antara Halal dan Haram.....

He he he....
Psssttt....Dasyat Babi pun Anwar sedekah, janji Masyuk....

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP