KECOH -Kerajaan PAS Tidak Akan Bina Masjid Kata Nik Ajis,

Friday, May 28, 2010Apa lah nak jadi dengan Wali Terompah Nik Ajis Nik mat ni! Makin lama makin terok tahap pemikirannya sebagai ahli politik dan semakin Jahil cita citanya dalam memperjudikan Islam ini. Jika dulu sebelum bergabung dengan Pakatan Rakyat DAP dan PKR bermati matian Nik Ajis keluarkan Fakta yang menyesatkan ahli jemaah nya dengan melebelkan UMNO Kafir, DAP musuh Islam, BN Kafir kerana bergabung dengan kafir MCA dan MIC, dan macam macam lagi. Tapi sekarang ni? Bukan main sayang Nik Ajis pada Anwar dan DAP yang terang terangan musuh ketat mereka satu ketika dulu.

Gomo nak sentuh isu yang mana Nik Ajis nyatakan akan pembinaan Masjid di negeri Kelantan. Nik Ajis mengakui kerajaan PAS Kelantan tidak membina Masjid dalam masa pentadbiran mereka. Ini adalah satu kebenaran yang Nik Ajis sampaikan buat kita semua khusunya Rakyat Kelantan itu sendiri.

Namun demikian dalam ucapanya Nik Ajis menyatakan memang kerajaan PAS Kelantan Sengaja tidak mahu membina Masjid kerana ingin menggalakkan Rakyat Kelantan sendiri yang membina Masjid dan kerajaan PAS Kelantan membantu mana yang perlu sahaja. Kata Nik Ajis ini dapat menggalakkan rakyat Kelantan sedar akan keperluan dan tanggungjawap mereka sebagai seorang Muslim.

He he he, Ajis...ajis....apa lah nak jadi dengan hang ni? Patutlah selama 20 tahun puak PAS mentadbir Kelantan hanya 3 buah Masjid sahaja yang di Bina, dan itupun sehingga ke hari in i masih lagi belum siap siap. Kutipan derma yang di raih juga tidak tahu ke mana perginya sehinggakan tergendala pembinaan Masjid tersebut. Kalau kutipan derma tidak cukup pun janji PAS akan membantu juga tidak di laksanakan. Apa cerita???

Gomo sebagai anak Kelantan merasakan apa yang Nik Ajis sampaikan di sini adalah satu kenyataan BODOH dan Tidak Masuk Akal sama sekali. Masakan tidak pembinaan Masjid di galakkan rakyat untuk membinanya? Sepatutnya Kerajaan negeri lah yang bertanggungjawap membina Masjid dan segala pembangunan yang harus di laksanakan. Mengapa beban sebegini di serahkan pada rakyat Kelantan yang kehidupan seharian juga tidak menentu?

Rakyat boleh membantu Kerajaan Negeri Kelantan dengan Mewakafkan Tanah dan kewajipan kerajaan Negeri di bawah PAS untuk membangunkan nya. Malah ramai adun adun dan MP PAS yang bergelar Jutawan dan mempunyai beratus ratus Ekar tanah dalam Negeri Kelantan. Apa kah salah jika di berikan untuk pembinaan Masjid?

Hasil Balak yang di kaut hingga puluhan Juta dalam setahun juga tidak nampak kemana mengalirnya. Hasil cukai? Hasil Cukai ARAK? Hasil cukai JUDI? Hasil cukai SPA? dan sebagainya. Kemana hasil hasil yang di perolehi ini di salurkan?

Setakat hari ini Gomo hanya lihat setiap pembangunan yang berjaya di laksanakan adalah datangnya dari kerajaan Pusat. Termasuklah Masjid masjid di dalam kelantan yang tidak kurang dari 900 buah. Semuanya di bangunkan oleh Kerajaan Pusat BN buat rakyat kelantan. Apakah ada bantuan dari kerajaan PAS Kelantan?

Bila BN mengatakan pembinaan Masjid dalam negeri kelantan maka dengan spontan Wakil rakyat dan pemimpin PAS Kelantan akan menyatakan
" Buat masjid banyak banyak pun tak guna, Bukan ramai pun pergi sembahyang"

Apa punya DAJAL lah depa ni dengan bercakap sedemikian rupa. Ya Allah...... Pembinaan Masjid ini selaras dengan penempatan penduduk yang ada dalam Kelantan. Soal seseorang itu hendak melakukan Ibadah atau tidak ianya terpulang pada diri mereka. Dan ini lah peranaan Kerajaan PAS Kelantan yang sepatutnya di lakukan dengan mengajak seluruh umat Islam rakyat kelantan bersolat di dalam masjid masjid yang di Bangunkan. Bukan nya Mengkritik pembinaan Masjid masjid ini.

Gomo sedih dan kecewa dengan apa yang telah di suarakan oleh Nik Ajis ini. rakyat di beri tanggungjawap untuk melakukan pembinaan masjid. Tapi kerajaan PAS Kelantan yang mengaut Hasil Balak, Cukai dan sebagainya hanya melihat seolah olah tanggungjawap itu bukan kepada mereka.


Tokong dan patung Budha Berjuta
di peruntukkan oleh Kerajaan PAS Kelantan.

Kerajaan yang bertanggungjawap perlulah menyediakan tempat beribadah dan sebagainya kepada rakyat. rakyat pula bertanggungjawap dalam menjaga serta memuliharanya. harap kepimpinan PAS Kelantan sedar hal ini dan rakyat Kelantan juga perlu menilainya sendiri.

Kerajaan BN yang mana UMNO, MCA dan MIC membina 900 buah Masjid di Kelantan. Manakala Kerajaan PAS Kelantan yang 100% pemimpin Islam hanya membina 3 buah Masjid yang masih belum siap sehingga sekarang ini. Anda Wajib menilainya.........

Psssttt..Nik Ajis wajib bertaubat...dah makin sesat....

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP