FAKTA - Kekejaman Rejim Zionis Di Samakan Dengan Kerajaan BN, Bagaimana Sumbangan Pakatan PAS,PKR,DAP Dalam Hal Ini?

Monday, May 31, 2010Hari ini kita seluruh dunia di kejutkan dengan kekejaman Rejim Zionis bila menyerang konvoi kapal sukarelawan Misi bantuan Gaza yang setakat ini di sahkan 19 orang telah terkorban dan 30 mendapat kecederaan. Ternyata kekejaman Rejim Zionis ini semakin melampaui batas dan wajib di kutuk oleh seluruh Dunia kepada pemerintahan Israe ini.

Namun Gomo agak terkilan bila pemimpin dan penyokong Pakatan Rakyat sejak dari bagi melalui Twitter, Facebook, Blogg dan medium medium lain tidak putus putus menyalahkan kerajaan Malaysia dalam tindakan ketenteraan rejim Zionis membunuh peserta Bantuan Gaza ini. Di kalangan mereka melabelkan Kekejaman rejim zionis sama seperti anggota Polis yang menembak Arwah Aminulrashid, mereka menyalahkan kerajaan dalam isu APCO, mereka menyamakan kerajaan BN kejam seperti zionis.

Mengapa dalam keadaan kita yang masih bersedih di atas kematian peserta Bantuan Gaza ini pemimpin dan Penyokong Pakatan Pembangkang menunding jari terhadap kerajaan BN?


Mungkin ramai tidak jelas bahawa mereka Pakatan Pembangkang ini akan menggunakan apa sahaja peluang yang ada dalam menjatuhkan kreabiliti kerajaan BN. Tiap kejadian yang berlaku pasti akan cuba di kaitkan dengan kerajaan dan pemimpin BN. Hal ini bukan baru tapi sudah banyak kali mereka menghasut dan menfitnah dalam perjuangan politik songsang mereka.

Pasti ramai yang tidak menyedari bahawa Misi Bantuan Gaza ini turut di anjurkan oleh Kerajaan Malaysia itu sendiri. Malah mantam PM Tun Dr Mahathir merupakan Presiden misi Bantuan Gaza ini. Kerajaan Malaysia mengeluarkan belanja dalam membantu rakyat palestin bukan sahaja kali ini namun telah di lakukan sejak zaman berzaman lagi.

Apakah dengan tindakan kerajaan Malaysia yang menghantar misi Bantuan ke Gaza ini dengan menyediakan peruntukkan dan bekalan kepada peserta di anggap KEJAM oleh Pakatan Pembangkang?

Kerajaan Malaysia yang di pimpin oleh orang Islam sentiasa membantu negara negara Islam yang lain dan bukan sahaja Palestin. Jika kita renung kembali sejarah perang Bosnia dan Serbia pasti kita ingat bagaimana kerajaan Malaysia telah memberikan sepenuh bantuan dan kudrat kepada rakyat Islam Bosnia. Sehingga kini rakyat Bosnia mengenang jasa kerajaan Malaysia dan ada juga di kalangan mereka yang menggangap Tun Mahathir adalah Bapa Negara Bosnia itu.

Apakah kerajaan BN amat Kejam dengan menghulurkan bantuan kepada saudara Islam kita dari negara Luar?

Elok juga jika kita bertanya kepada Pakatan Pembangkang seperti PAS yang mana setakat ini hanya tidak putus putus menyalahkan kerajaan Malaysia dan di samakan dengan Zionis sejak dulu lagi. Apakah sumbangan PAS kepada rakyat Palestin? apakah penglibatan mereka dalam perang Bosnia?

Rakyat perlu sedar dan melihat dari konteks yang luas dalam hal ini. Sedari hakikat yang mana Kerajaan BN sentiasa menghulurkan bantuan yang luas kepada saudara saudara Islam dari negara Luar. Dan kita juga perlu menilai Pakatan pembangkang yang kerjanya hanya tahu mengkritik dan menfitnah tampa menghulurkahn sedikit pun bantuan kepada saudara Islam luar negara.

Gomo harap agar rakyat Malaysia tidak terhasut dengan Fitnah dan Dakyah pembangkang yang melabelkan Kerajaan BN Kejam sama seperti Zionis. Jika kerajaan Kejam dan sama seperti Zionis sudah lama mereka pemimpin Pakatan pembangkang itu MAMPOS. Anwar Al Juburi yang menjadi pengkhianat Negara juga sedah lama padam. Terbukti sekarang ini Anwar masih bebas ke mana sahaja tampa sekatan oleh kerajaan Malaysia. malah PAS juga bebas bereramah walaupun dalam ceramahnya sering melemparkan Fitnah kepada kerajaan.

Apakah Kerajaan Malaysia KEJAM?

Sama sama kita berdoa agar mereka yang terkorban dalam Kekejaman rejim Zionis ini di cucuri Rahmat oleh Yang Maha Esa. Dan ada baiknya kita sedekah Al Fatihah buat mereka yang telah pergi.....Al Fatihah.....

Psssttt....Bosnia satu sejarah bagaimana pergi dengan 2 senjata dan pulang dengan 1 senjata...yang tahu saja tahu cerita ini.....


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Model Baru Ekonomi Meminggirkan Bumiputera /Melayu Hasil Keputusan Kongres Ekonomi Bumiputera Di PWTC


Majlis makan malam Dato Seri Najib bersama Pengerusi MEB Dato Ibrahim Ali dan beberapa orang Menteri serta Timbalan menteri

Sebelum bermulanya ucapan dari Pengerusi MEB para hadirin di pertontonkan tayangan kemerdekaan yang di kecapi oleh kita seluruh rakyat malaysia dan juga perjuangan orang orang Melayu dalam memartabatkan ekonomi orang Melayu


Para hadirin yang lebih kurang 3000 orang yang terdiri dari pelbagai NGO NGO seluruh Malaysia dalam memartabatkan agenda Ekonomi orang Melayu.

126 Ngo yang hadir dalam
Kongres Ekonomi Bumiputera kali ini


Para Wakil wakil NGO menyerahkan Memorandun kepada Dato Seri Najib Perdana Menteri Malaysia bagi menilai dan mengkaji setiap memorandum yang di serahkan agar membantu ekonomi orang Melayu.

Sabtu 29/05/2010 bertempat di PWTC satu Kongres Ekonomi Bumiputera telah berjaya di anjurkan oleh semua pihak Ngo Ngo seluruh Malaysia dalam bersama sama membincangkan dan menfokuskan Ekonomi Bumiputera khusunya orang Melayu dalam MBE yang bakal di laksanakan Kelak.

Pada sesi siang banyak perbahasan yang telah di kemukakan oleh wakil wakil Ngo, Perunding Ekonomi dalam membincangkan masaalah yang akan timbul jika MBE di laksanakan oleh kerajaan. Hal ini akan menyebabkan orang Melayu kian terhimpit manakala kaum lain akan terus menguasai ekonomi secara lebih meluas lagi.

Dasar MBE ini telah mendapat tentangan dari keseluruhan perwakilan Ngo Ngo Bumiputera dan melayu yang hadir. Dan semuanya bersepakat agar Kerajaan mengkaji semula MBE ini bagi dikemaskini agar agenda untuk orang Melayu tidak di sisihkan.

Di sebelah malam majlis Penutuan Kongres Ekonomi Bumiputera 2010 telah di adakan dan ianya telah di sempurnahkan oleh Perdana Menteri Dato Seri Najib Tun Razak. Sebelum majlis penutupan itu Pengerusi Kongres Ekonomi Bumiputera Dato Ibrahim Ali telah menyampaikan ucapan ucapan yang amat Lantang dan keras sama sekali tentang dasar MBE ini.

Dato Ibrahim Ali dalam penyampaiaanya menjelaskan akan Dasar yang di kemukakan oleh MBE tidak berketepatan dengan mesra Bumiputera dan menyebelahi Bumiputera. MBE ini seolah olah telah menjelaskan gambaran yang cukup tajam buat orang Melayu bahawa Ekonomi akan datang juga akan sentiasa di kuasai bukan Melayu.

Kerajaan perlu melihat orang Melayu dari pelbagai sudut dan di tambah dengan cuaca politik masa kini yang jelas menunukkan sokongan pada kerajaan oleh kaum terentu hilang. Dan sokongan orang melayu semakin bertambah. Kerajaan perlu melihat dalam menjaga hati orang melayu hari ini.

Artikel 153 yang di peruntukkan untuk orang Bumiputera dan Melayu jangan di buang mahupun di kurangkan Kuota yang sedia ada. ianya perlu di kekalkan dalam semua sektor bagi menjamin Hak 153 tidak di nodai sama sekali.

Kerajaan juga perlu memberikan sokongan kepada usahawan bumiputera dalam merancakkan ekonomi Malaysia ini agar jurang yang ada ini dapat di kurangkan dan tidak menyebabkan sesuatu pihak sahaja yang mengawal keseluruhan Ekonomi negara.

Antara Petikan Menarik Dato Ibrahim Ali

"Pusat Perjudian, Rumah Urut, Pelacuran, Kelab Malam, Arak semuanya di kuasai kaum Asing dalam Malaysia ini. Orang Melayu tidak boleh menjalankan perniagaan sebegini kerana ianya adalah Haram. Dan perniagaan ini automatik telah memberikan peluang Ekonomi kepada Bangsa Asing.Jika peluang perniagaan lain juga di berikan kepada kaum Asing bagaimana Melayu hendak terus maju dalam Ekonomi?"

"Tambahkan peruntukan Pinjaman ataupun Biasiswa kepada para pelajar Bumiputera yang sedang menuntut dalam bidang Kedoktoran di luar negara. Hampir 600 pelajar Bumiputera tidak mampu meneruskan kos Pembelajaran sampaikan ada keluarga yang terpaksa mengadai tanah pusaka dan rumah bagi kewangan anak anak mereka belajar. Kerajaan perlu menambahkan Dana kepada MARA bagi di salurkan kepada para pelajar ini."

Selesai ucapan Dato Ibrahim Ali penyerahan memorandum dari 126 Ngo Bumiputera dan melayu kepada Dato Seri Najib Tun Razak di jalankan. Setipa wakil Ngo menghantar memorandum masing masing masing bagi Dato Seri Najib menilainya dan memperhalusi dalam agenda ekonomi orang Melayu.

Dato Seri najib Tun Razak menyampaikan ucapan penutupnya di Kongres Ekonomi Bumiputera dengan melahirkan azam dan tekad untuk meneruskan amanat Arwah bapanya Tun Abdul Razak dalam memartabatkan Ekonomi orang melayu. Beliau juga hampir menitiskan air mata bila dengan sedu menyatakan Beliau tidak akan mengkhianati DEB yang telah di asaskan oleh Arwah bapanya dulu.

Dato Seri najib juga menyatakan bahawa MBE yang di bentangkan bukanlah muktamad. Ianya adalah buah pandangan dan belum lagi di laksanakan. Kerajaan akan menilai habis habisan dalam MBE ini bagi memberikan impak yang dapat juga menguntungkan semua bangsa dan pastinya Ekonomi orang melayu juga terbela.

Ekonomi Malaysia merupakan antara 10 terbaik di seluruh Dunia pada masa ini dan matamat wawasan 2020 yang hanya tinggal 10 tahun lagi perlu di capai bagi menjadikan malaysia sebuah negara Maju yang mampu menguasai rantau Asia ini. Dan atas sebab ini juga kita orang Melayu perlu melihat semua sudut dalam membangunkan malaysia ini.

Tidak Mungkin Malaysia akan mampu mencapai Wawasan 2020 jika tidak bersama sama bangsa bukan melayu bersatu dalam menjayakannya. Dalam konteks ini adalah satu win win situation bagi menjadikan malaysia berjaya di tahun 2020.

Kerajaan pada masa yang sama juga tidak akan melupakan orang melayu dan pastinya akan terus membela nasib orang Melayu dalam setiap aspek tampa mengabaikan kaum kaum lain dalam Malaysia ini.

Di akhir penutup Dato Seri Najib menyatakan sekali lagi dengan jelas bahawa hati beliau siapa yang tahu, dan dalam hati kecil ini Semangat Melayu berkobar kobar dan pastinya akan memartabatkan agenda Bangsa melayu agar terus berjaya dalam setiap suduk baik Ekonomi, Sosialiti dan sebagainya.

Majlis berakhir kira kira jam 11.30 mlm.

Psssttt.....Apa yang pasti Melayu perlu di jaga dan jangan lupa suara
orang melayu kuat sama sekali.


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP