Melayu Akan Undi Protes Pada UMNO Pru 13 Kelak

Sunday, June 20, 2010

Sudah cukup cukuplah dalam MEMANJAKAN Kaum Cina. Sudahlah lah Pakatan Pembangkang PAS,DAP dan PKR melebihkan kepentingan kaum Cina dalam agenda mereka menang pilihanraya PRU ke 13 nanti. Ini kerajaan BN yang mana UMNO sebagai Ketuanya juga mengambil sikap sedemikian dalam mencurahkan satu demi satu maanfaat buat kaum Cina. Habis tu Orang Melayu, India dan pribumi yang lain macam mana?

Banyak kali dah kita dengar Kerajaan umumkan peruntukkkan Berjuta juta kepada Bangsa Cina ini melalui banyak bidang. Malah Biasiswa juga di tingkatkan buat Kaum kedua terbesar di Malaysia ini. Yang Bangsa Melayu Terbesar dan India yang ketiga ni macam mana?

Tak di nafikan kerajaan ada memberikan bantuan demi bantuan kepada orang Melayu dan India bagi memajukan ekonomi dan meningkatkan taraf hidup. Namun berapa banyak yang di salurkan? Berjuta? Berbilion? berapa ringgit???

Bab nak bagi peruntukkan pada kaum Cina bukan main hebah lagi, masuk Paper, TV sana sini dalam menyampaikan pada rakyat yang Kaum Cina telah menerima wang Juta juta dari Kerajaan Malaysia. Habis tu Bab bantuan pada orang Melayu? India? Mengapa tak di hebohkan? Mengapa tak di sampaikan dalam Paper dan TV berapa yang di berikan?

Takkan lah Kaum Cina nak mengamok kalau Kerajaan umumkan bantuan kepada orang Melayu? Dulu masa zaman Tun Dr Mahathir tiada masaalah pun dalam mewar warkan bantuan buat orang Melayu. Kerajaan Malaysia ni takut pada kaum Cina ke?

Orang Melayu ni bukan semuanya Faham akan hal Tersirat dalam politik, yang tahu tu ok lah, tapi yang tak faham? Kalau bab nak beri bantuan pada kaum Cina berjuta juta tu boleh, maka jika ada bantuan di berikan kepada Orang Melayu maka kerajaan perlu hebahkan agar rakyat menyedarinya dan menghargai apa yang kerajaan lakukan dalam membela nasib orang Melayu.

Cuba pemimpin UMNO turun berjumpa dengan orang Melayu dan tanya hal yang berkenaan, SAH mereka akan cakap " Kerajaan Manjakan Cina dari melayu" jangan kata rakyat yang tidak ikut politik sahaja, malah di kalangan ahli UMNO pun bercakap benda yang sama juga. Sebab apa? Sebab kita ni orang melayu mempunyai wakil dalam kerajaan iaitu UMNO, malah UMNO jugalah ketua kepada parti komponen Bangsa yang lain. Takkan lah UMNO tak boleh nak perjuangkan orang melayu?

Jurang perbezaan Ekonomi antara orang Cina, Melayu dan India semakin ketara pada dasarnya. Orang Melayu dan India semakin jauh ketinggalan dari segala aspek memandangkan banyak kelebihan demi kelebihan yang di berikan buat kaum Cina ini di Malaysia.

Lihat sahaja Bandar Bandar yang ada di Malaysia ini, sudah menampakkan yang segala Aset aset kedai adalah milik satu kaum sahaja. Bila wujud sahaja Lot Kedai mahupun premis perniagaan di bandar bandar pastinya pemilikkan nya akan di kuasai Kaum Cina keseluruhannya. Melayu dan India hanya mampu menyewa sahaja. Adil ke?

Ops...jangan salahkan Melayu kerana tak mampu nak beli kedai. Sebaliknya Kerajaan terutama pemimpin UMNO kena kaji mengapa Melayu tidak layak membeli kedai. Bukan semua melayu tak layak, tapi sebaliknya KAMI layak memiliki kedai kedai besar di bandar ini. Namun kerana masaalah pihak BANK yang meragui kemampuan orang Melayu dalam memiliki lot kedai ini menjadi punca utama pada orang Melayu.

MARA sekarang ni pun sudah tidak membeli lot kedai dalam membantu usahawan Melayu. Kalau di beli pun di kawasan yang kurang sambutan ataupun kawasan perkilangan. Nak berurusniaga dengan Jin dan Toyol ke? Nak maju macam mana kalau yang di bantu tu pun sekadar baut Syarat sahaja!!!

Jangan kerana nak dapatkan sokongan pengundi Cina maka Melayu di Abaikan. Isyarat jelas telah di tunjukkan oleh kaum Cina bahawa mereka ingin menguasai Politik Tanah air dan akan menukar kerajaan pada PRU ke 13 kelak. Jaga Orang Melayu, dah banyak kali pesan ni,kalau PRU ke 12 orang Melayu undi Protes kerana Marah dengan Pentadbiran LANGAU Pak Lah. Jangan pula PRU ke 13 ni sekali lagi berlaku undi protes kerana Melayu di abaikan.

Psssttt...Tak berubah ubah pemimpin UMNO ni....


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP