Syabas Adun DAP Janice Lee Kerana Menganjurkan Majlis Tilawah & Hafazan Al Quran

Thursday, July 8, 2010


Klik Gambar Untuk Imej Lebih Jelas

Apa yang terlintas di pemikiran anda bila melihat Gambar di atas ini?
MARAH?
GERAM?
SOKONG?
POLITIK SEMATA MATA?

Biar apa pun jawapan anda apa yang pasti ini leh kempen DAP dalam meraih undi politik mereka. Gomo secara jujurnya menyokong apa yang di lakukan oleh Adun DAP Jenice Lee ini dalam menganjurkan program Tilawah & Hafazan Al Quran Dun Teratai. Program yang amat baik buat umat Islam sekitar Dun Teratai.

Kita kena berperasangka baik dalam hal ini memandangkan parti Islam yang ada sekarang ni pun dah tak mampu nak menganjurkan program sebegini. Baik UMNO mahupun PAS masing masing gagal membela umat Islam terutama nya bangsa Melayu.

UMNO dok sibuk dengan program Juara Rakyat yang nampak gayanya dok Syok Sendiri memanjang. Tak di nafikan ada bahagian bahagian UMNO yang menganjurkan program Tilawah & Hafazan Al Quran sebegini namun sambutan amat kurang menggalakkan. Sebab apa?

Pemimpin UMNO sekarang ni pun di lihat lebih memanjakan bangsa cina. Nak itu bagi, nak ini bagi, pendek kata semua boleh di luluskan demi menjaga hati dan perasaan kaum Pendatang ni. Orang Melayu? sapa nak jaga kami ni?

Cina memang akan lebih banyak mengundi DAP kerana DAP dah menjanjikan Sorga buat mereka. MCA dan GERAKAN pun sama macam DAP dalam agenda Bangsa mereka ini. Tak perlu DAP nak kejar pengundi Cina memandangkan mereka telah di bantu oleh MCA dan GERAKAN. Fokus mereka sekarang ini adalah orang Melayu.

Dalam UMNO dok manjakan bangsa Cina ni maka inilah kesempatan yang di ambil DAP bagi meraih sokongan dan undi Melayu. Sebab tu kalau kita lihat sudah banyak cawangan cawangan DAP yang di buka terdiri dari orang orang melayu.

Program yang di anjurkan juga pasti akan di lakukan bagi memujuk orang melayu menyukai DAP. Lihat sahaja Program Adun Adun DAP seluruh Malaysia. Sampaikan majlis berkhatan pun mereka pemimpin DAP ni anjurkan. Sebab apa? Sebab Undi memandangkan orang melayu ni mudah Kesian.....
KASIHAN...........

PAS pula sekarang ni masih dok fokus dengan calon bukan Islam dalam PAS. Emmm nak buat cerita bab Islam dan Melayu kerana PAS tak perjuangkan bangsa kerana matlamat mereka negara Islam. tapi Kelantan pun sampai sekarang tak buat juga Hudud.

PAS Selangor,P.Pinang,Perak semua nya bukan pure Islam. Kira depa ni pun dah jadi Liberal semua boleh janji menang dan kuasa. Tak percaya kita boleh lihat contoh di P.Pinang bagaimana umat Islam di halau dari kawasan penempatan mereka kerana status tanah. Ada ke Adun PAS pergi pertahankan tanah orang Melayu yang di rampas DAP?

Gomo kadang kadang pelik, kenapa lah manusia yang berbangsa Melayu ni susah nak bersatu dalam membela Agama dan bangsa. PAS itu Melayu bangsanya. UMNO tu Islam agamanya, dua parti politik ni sebenarnya adalah tunjang kekuatan orang Melayu yang Islam agamanya. Tapi kalau lihat sekarang yang kuat hanyalah DAP.

Apa pun sekadar renungan moga kita semua dapat berfikir secara waras apa yang berlaku dalam kemelut politik Malaysia hari ini. Soal Agama dan Bangsa sudah tidak di pedulikan pengundi kerana mereka tidak memikirkan untung nasib anak cucu cicit mereka kelak.

Pemimpin Melayu baik PAS dan UMNO pula masing masing Kecut Perut dengan pengundi Cina. Sayang sangat kat Lembu Lembu ni. Elok lah tu DAP jaga orang Melayu, kelak baru lah Melayu yang ada ni Gigit jari mengenang untung nasib.

Psssttt....Gomo Sokong Majlis Tilawah & Hafazan Al Quran yang di anjurkan oleh Adun DAP Kafir ini.

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP