SIKAP BANGSA ULTRA KIASU YANG RASIS

Saturday, August 14, 2010

Bukannnya sesuatu yang baru, malah sudah berdekad tinggal dan menjadi warganegara Malaysia namun masih gagal dan tidak mampu bertutur Bahasa Melayu dengan baik.

Sikap bangsa Ultra Kiasu, dengan kata yang lebih mudah orang Cina memang menyusahkan kerja kerja para pembanci yang melakukan tugas sepanjang gerakan Banci Penduduk dan Perumahan 2010 di seluruh Negara.

Bangsa yang merasa diri mereka above the rest ini sudahlah tidak tahu bertutur baik dalam Bahasa Melayu, bertutur dalam English pun jahanam! jadi bagaimana para pembanci mahu menyempurnakan tugas mereka dengan sebaiknya.

Sudah hampir 53 tahun Merdeka, perkara sekecil ini tidak sepatutnya berlaku! Bangsa Cina semakin menjadi jadi bongkak dan angkuh tidak mahu memperlajari Bahasa Melayu dengan sebaik mungkin.

Inilah yang menyusahkan kerja kerja pembanci kerana hasil kajiselidik Fasa I menunjukkan 70% daripada mereka yang tidak memberi maklumbalas adalah bangsa Ultra Kiasu Cina!.

Sikap kurang ajar, angkuh dan bongkak ini adalah hasil terjemahan sikap ahli politik mereka baik dari MCA, Gerakan, DAP yang terbukti sebenarnya rasis!

Jangan salahkan orang Melayu selaku tuan punya tanah jika terpaksa bersikap perkauman kerana bangsa Cina ini sememangnya rasis.

Apakah kita telah lupa bagaimana dengan kejadian puak Han di negara China telah memberontak dan membunuh kaum Uighur atas dasar perkauman (rasis). Bangsa ini sudah berzaman lagi mempunyai sikap perkauman yang tebal baik sesama bangsa mereka sendiri walaupun mempunyai pelbagai kaum di negara China.

Sikap bongkak tidak mahu belajar Bahasa Kebangsaan rasmi Malaysia sudah untuk dijadikan alasan perlunya bangsa Ultra Kiasu ini nyah dari negara kita.

Tidak mahu mempelajari Bahasa Melayu bermaksud derhaka kepada Perlembagaan Negara! Derhaka kepada Perlembagaan Negara bermaksud derhaka kepada Raja Raja Melayu! Dan derhaka kepada Raja Raja Melayu bermaksud derhaka kepada Orang Orang Melayu secara keseluruhan!

Ada lebih baiknya Kerajaan membuang kerakyatan bangsa Ultra Kiasu yang tidak mampu bertutur fasih di dalam Bahasa Melayu walaupun sudah menetap di Malaysia hampir 50 tahun.

Menteri Amaran ... Masih lagi mahu memberi amaran kah !!!

Ihsan Melayu Atas Pagar

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Potret Nik Ajis Menangis Boleh Mencecah Jutaan Ringgit


Pembida yang berjaya membida potret
Doa Syahdu To Guru pada harga RM6,000Pembida yang berjaya membida potret
Tok Guru Seceria Suria Pagi pada harga RM3,000

Potret Tok Guru Seceria Suria Pagi ini
pula dibida pada harga RM2,500


Lihatlah wajah wajah pembida Potret Nik Ajis yang sanggup menghabiskan ribuan ringgit untuk membeli Potret wajah Wali Terompah Nik Ajis Menteri Besar Kelantan. Hebat Nik Ajis ni, dia punya gambar pun ribuan ringgit. Agak agak kalau dia dah Padam kelak potret tu jadi ratusan ribu agaknya.

Harga paling mahal Rm6000 yang mana Gambar Nik Ajis tengah Menangis. Betul ke orang tua tu menangis? emmm elok lah kalau lepas ni Nik Ajis banyakkan gambar dia sedang menangis. Sah gerenti akan laku gambar tersebut dan yang paling pasti harganya nya pun Lumayan.

Yang gambar tersengih tu hanya Rm3000 sahaja. Ye lah, gambar tersengih tak berapa nak sangat time sembah Nik Ajis ni. Tu pasal harganya pun murah. Ops...murah tu tak murah lah jugak, tapi ribuan juga harganya.

Nik Ajis ni sebenarnya sekarang dah jadi Selebriti. Lihat sahaja di Kelantan, semua Bilboard, Papan tanda, Akhbar, Poster, Bena, dan macam macam lagi semuanya ada Wajah Nik Ajis ni. Kira Nik Ajis ni punya Glamour mengalahkan Artis lah.

Tu baru di jalan jalan Kelantan, belum cerita bab dalam rumah rakyat Kelantan yang TAKSUB pada Nik Ajis. Fuh tiap rumah penyokong TAKSUB Nik Ajis pasti akan tergantung wajah Nik Ajis ni. Wajib lah katakan. Hebat Nik Ajis ni, gambar Yang Di Pertuan Agong ataupun Sultan Kelantan sendiri pun tak macam ni di puja puja oleh puak Taksub PAS.

Kenapa Nik Ajis tak berhenti je dari jadi MB Kelantan? Kan elok jika Nik Ajis jadi Model bergambar je? Ye lah, cuba bayangkan kalau Nik Ajis punya Gambar menangis tu dapat di jual seluruh Kelantan dan Negeri lain kepada Puak Taksub ni, berapa hasil pendapatan Nik Ajis? Banyak dan Mewah tu Brader....

Tu belum lagi Nik Ajis hadir ke majlis majlis tertentu. Datang je dah dapat ribuan ringgit. Kalau Nik Ajis batuk je terus tambah lagi seribu dua. Al Maklum duit Ubat katakan.

Gomo ni bukannya membenci Nik Ajis sangat, tapi nak menyedarkan Nik Ajis ni agar Bertaubat. Nik Ajis patut tahu dirinya adalah Ahli Politik dan bukan Ulama apatahlagi pewaris Nabi sebagaimana Nik Ajis katakan.

Buat penyokong PAS pula janganlah terlampau TAKSUB dengan Nik Ajis ni, semua yang Taksub ni boleh memesongkan akidah kita sebagai umat Islam. Nak berpolitik boleh bukan tak boleh tapi jangan terlampau TAKSUB sehingga mengkafirkan pihak lain.

Apa sekalipun Gomo ucapkan Syabas kepada pembida pembida yang berjaya membuang duit ribuan ringgit membeli Potret Nik Ajis tu. Lepas ni harap Potret tersebut di gantungkan di tempat yang sepatutnya. Jangan ada yang taksub Gantung Potret Nik Ajis menghadap Kiblat tempat kita bersolat pulak.


Yariba Andrea Andrea....

Psssttt..Masyuk tu jual gambar Nik Ajis,
Errr gambar kat atas ni takda yang nak beli ke?


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP