GEMPAR - Ini Berita Baru DI Terima

Wednesday, October 13, 2010Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong akan melepaskan sebiji ‘bom atom’ berkuasa nuklear ke dalam kem PKR pada sidang akhbar yang akan diadakan esok.

“Wa musti bagi itu respon baik punya esok, musti meletup gilar ! kecebom, kecepap, karipap kuih bom! Itu olang suka mintak, wa bagi la bom atom atau itu kopi o kau kau !" ujar Wee Choo Keong melalui sms kepada Malay Mail.

Lagi Artikel Selanjutnya Klik GWM Di Sini

Psssttt...Habis Jahanam Anwar Al Juburi!!!

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM
ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

LIVE - Temubual Bersama Tok Him - PAS Dalang Utama?

Kuala Lumpur 13 Oktober:
Gomo sekarang di Grand Seasons Cafe menemubual Dato Paduka Ibrahim Ali MP Pasir Mas yang pagi tadi hangat apabila di maklumkan Sultan Kelantan menarik balik Anugerah DMSK kepada beliau atas sebab sebab yang tidak di beritahu.

Tok Him menjelaskan bahawa beliau tidak kisah akan penarikan pingat tersebut kerana ketaatan dan akurnya pada Titah Sultan Kelantan melangkaui apa yang di tarik itu. Anugerah yang ada hanyalah pinjaman dan itu Hak Tuanku Sultan untuk menarik balik apa yang telah di anugerahkan.

Tungku Razali juga baru baru ini di tarik Timbalan Pengerusi Majlis Kerajaan Negeri dari Sultan Kelantan. Dan ramai lagi yang mengalami nasib yang sama. Itulah ketaatan kita orang Melayu pada Titah Sultan dan ianya tidak perlu di persoalkan.

Cuma yang menjadi kesedihan kepada kita apabila Pihak PAS telah memperalatkan Sultan Kelantan. Apakah Sultan Kelantan hanya untuk Ahli dan Pemimpin PAS sahaja?

Tok Him selaku Presiden PERKASA meminta kepada seluruh Ahli dan pimpinan Perkasa untuk tidak mempertikaikan apa yang berlaku di atas penarikan Balik Pingat DMSK ini. Tok Him masih mempunyai 2 pingat iaitu Gelaran Datuk dari Melaka dan Gelaran Dato Paduka dari Selangor.

Gomo ucapkan syabas dan Tahniah kepada Dato Paduka Ibrahim Ali atas semangat dan ketaatan beliau. Itulah pahlawan Melayu yang sebenar.

Tahniah kepada PAS dan Nik Ajis atas kejayaan parti anda ini. Rakyat Kelantan dan seluruh Malaysia menilai dan memperhalusi apa tindakan anda ini. Tidak luak dek kami dalam perjuangan ini. Kerana...Perjuangan Belum Selesai!

Hang Tuah Di Hukum Bunuh Tapi Hang Tuah Tidak Mati. Dan Hang Tuah jugalah yang menyelamatkan Sultan.

Daulat Tuanku.

Read more...

LIVE - Kenyataan Media Dari Tok Him Atas Penarikan Balik Pingat Anugerah DMSKTok Him Presiden PERKASA Redo dengan penarikan Balik Anugerah yang membawa gelaran Datuk dari Sultan Kelantan. Penarikan Balik anugerah ini di maklumkan kepada Tok Him awal pagi tadi atas sebab sebab yang tidak di nyatakan.

Tok Him juga menyatakan Taat Setia yang tidak berbelah bagi kepada Raja Raja yang mana Lambang Ketuahanan Melayu itu walaupun apa sekalipun yang berlaku.

Untuk Makluman semua Tok Him masih lagi Bergelar Dato kerana masih mempuanyai ANugerah tersebut dari Sultan Selangor ( DPMS) dan juga Melaka (DMSM) .

Kenyataan Tok Him :
"Saya di maklumkan oleh pihak media pagi ini bahawa Dato SS Kelantan telah mengadakan PC dan memaklumkan gelaran DMSK saya yang di kurniakan oleh Sultan Tuanku Ismail di Tarik Balik. Saya tidak tahu sebab sebab nya tetapi pada 7hb OCT saya ada menziarahi Tuanku Sultan Ismail di Istana Mahkota. Sejak Tuanku Sultan Ismail Gering dan pulang ke Kelantan, inilah pertama kali saya melawat kerana Hubungan peribadi saya amat rapat dengan Tuanku Ismail.

Apa pun, ia nya tidak menjadi Hal kepada saya dan saya terima dengan hati terbuka. Taat setia saya kepada KDYMM SULTAN KELANTAN SEKARANG TIDAK BERBELAH BAGI. Saya tetap dengan pendirian mempertahankan Institusi Raja kerana ianya asas perlembagaan Negara dan Sebahagian dari budaya Melayu menjunjung Kedaulatan Raja.

Ampun Tuanku,"

Ikhlas dari Dato Ibrahim Ali.

Psssttt...Ini namanya Melayu yang Taat berjuang. Pedulikan apa sekalipun janji kita bersatu!!!

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Khalid Gagap Yang Cerdik?

Bila Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengumumkan hasrat beliau untuk bertanding jawatan nombor dua dalam PKR, beliau tampil dengan penuh gaya. Pertama beliau salahkan cara kempen yang 'berpuak' dan 'serangan peribadi' calon lain hingga menyebabkan beliau terpaksa masuk campur untuk "memperbetulkan keadaan ini".

Kedua, wow ada satu jawatankuasa untuk 'tawar-menawar' yang anggotanya merupakan pemimpin kanan Parti Keadilan Rakyat (PKR). Jawatankuasa ini tugasnya adalah untuk bertemu dengan pemimpin tertentu bagi merundingkan buruk-baiknya Khalid masuk gelanggang. Jawatankuasa itu bukan calang-calang hinggakan Khalid berkata, "mereka ini bebas mengadakan rundingan dengan pemimpin parti yang berkaitan sehingga 15 Oktober.

"Sekiranya jawatankuasa menasihatkan tawaran saya ini tidak baik untuk parti dan ada cara yang lebih baik untuk saya berkhidmat kepada parti, saya akan akur dengan nasihat ini." Ini merupakan sesuatu yang baru dalam politik, bukan saja PKR bahkan Malaysia. Mana pernah kita dengar calon yang hendak bertanding lantik jawatankuasa rasmi untuk melobi bagi pihak empunya badan dan mempunyai kuasa menentukan boleh ke tidak beliau bertanding.

Ketiga, selepas menyalahkan 'calon lain' dan bentuk jawatankuasa melobi, Khalid dengan selamba umum, manifesto beliau jika hasratnya bertanding diterima dengan tema 'Memperkasakan Reformasi' dan mengariskan ...........

Artikel selanjutnya KLIK LINK INI http://www.gelombang-rakyat.blogspot.com/

Read more...

KUCHING - DAP Sediakan Urutan Body To Body PERCUMA Sempena Kempen Pilihanraya

KUCHING - Hari Sambutan TYT menjadi riuh apabila Ketua Menteri Sarawak DAP Cong Anh Jing turut serta dalam perbarisan lintas lalu di hadapan Merdeka Palace.  Cong yang diiringi oleh gadis-gadis rumah urut yang berpakaian seksi menjolok mata dari pejabat lama beliau di Chong Lin Park telah turun untuk memeriahkan lagi suasana.  Beliau yang mendapat sokongan daripada gengsta Cina telah berjaya membuka laluan untuk gadis-gadis rumah urut untuk menayangkan susuk badan mereka kepada hadirin yang hadir.  

Beliau juga menjanjikan semua hadirin yang hadir akan mendapat urut percuma setelah habis perbarisan di semua rumah urut di Kuching.  

⁠Lagi Artikel Selanjutnya KLIK Blogg Sahabat Muka Petang di sini http://tinyurl.com/26hp2j2

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP