Mahfuz Kaki Burit Bikin Kecoh Di Parlimen!

Friday, October 15, 2010

Perdana menteri menegaskan bahawa BN adalah parti pembina harapan rakyat yang berpijak di bumi nyata, dan bukannya 'saudagar mimpi yang memperdagangkan dongengan'.

"Apa yang kita capai bukanlah secara tidak sengaja, ibarat bulan jatuh ke riba," katanya Datuk Seri Najib Razak mengakhiri pembentangan bajet 2011 di Dewan Rakyat petang tadi.

Sebaliknya, tegas perdana menteri, ia adalah hasil dari perancangan yang jelas, ketegasan pelaksanaan, perancangan yang rapi serta pengorbanan yang tinggi.

"Percaya, bahawa kerajaan tidak akan mengambil jalan mudah dengan menggadaikan kepentingan negara jangka panjang demi untuk populariti jangka pendek.

"Yakinlah, bahawa kami tidak mahu mewariskan negara yang bermasalah kepada generasi akan datang," tambahnya.

Lantaran itu, katanya, rakyat perlu insaf bahawa masa depan mereka dan anak-anak adalah terlalu bernilai dan mahal harganya untuk diserahkan kepada pihak yang tidak bertanggungjawab.

"Sesungguhnya bajet kali ini merupakan bajet ke-53 pasca merdeka yang telah dibentangkan oleh kerajaan dari parti yang sama.

"Melalui 53 bajet, 10 Rancangan Malaysia, tiga Rangka Rancangan Jangka Panjang dan satu Misi Nasional, Bajet 2011 menjadi bingkisan penting serta langkah pertama dalam menempatkan Malaysia di ambang status negara maju berpendapatan tinggi.

"Ingatlah bahawa, Malaysia adalah tanah tumpah darah kita, di sini kita dilahirkan, di sini kita dibesarkan, di sini kita mencari rezeki, di sini kita mencipta kejayaan dan di sinilah dengan takdir Tuhan, kita akan bersemadi.

"Kepada-Mu ya Allah, dipanjatkan doa dan dipohon kekuatan, mudah-mudahan segala usaha hamba-hamba-Mu ini beroleh keberkatan," tambahnya.
Sumber Bernama!

Gomo ucapkan Syabas kepada D.S. Najib atas pembentangan Bajet Rakyat kali ini. Ternyata Bajet ini selaras dengan Konsep 1 Malaysia Rakyat Di Dahulukan Pencapaian Di Utamakan.

Atas Doa D.S.Najib Gomo turut sama mengaminkan nya dan mengharapkan seluruh rakyat Malaysia bersama dengan D.S.Najib mengembelingkan Usaha dan Tenaga bagi mencapai matlamat Bajet kali ini.

Buat Anwar Ibrahim " Saudagar Mimpi" Hang fikirlah Plan lain dalam nak menjahamkan Negara Tercinta ini. Jangan lah kau nak mengamuk Kata Bajet salah dan itu ini. Lu fikir lah sendiri Al Juburi!!!

Satu lagi si Mahfuz Kaki Burit ni! Dok melaung sana sini dalam Parlimen kata Bajet salah, Rasuah, macam macam dok kata. Cuba tanya Mahfuz Kaki Burit tu apa yang dia bantu Rakyat selama ini? Apa kejayaan yang di Bawa kepada Rakyat dalam Parlimennya? Betul betul Anak Haramjadah lah Mahfuz ni.

Buat Mahfuz Kaki Burit! Hang dok gebang sana sini tapi hang mungkin lupa Wanita yang Hang dok Balun satu ketika Tahun 2008 tu! Wanita tu dah siap sedia nak bagi kerjasama dan anytime sahaja BOM Jangka akan meletup!

Lu ingat Anak Bini dulu Mahfuz Kaki Burit! Lu dengan Din Puduraya punya Cerita dalam tangan Gua! Anytime je gua On! Atas dasar gua fikir lu ni Islam gua Hold lu punya Story 2 ekor ni! Tapi ingat! Langit tak selalunya Cerah! Jangan JOLOK Sarang Tebuan Kelak Lari Malam kau Mahfuz!!!

Apa sekalipun Terima Kasih kepada PM! We Love Malaysia!!!

Din Puduraya Balun Bini Orang!
Mahfuz Kaki Burit!
Anwar Saudagar Mimpi!

Read more...

Lathefa Koya Akan Di Siasat Bersama Peguam Hindraf Pembunuh Itu! - Janji Setiausaha BAR Council

Kuala Lumpur 15 Oktober :

Petang tadi Jam 2 ptg perhimpunan Aman menyerahkan Memorandum buat Pihak BAR Council di lakukan di hadapan pejabat mereka Jalan Leboh Pasar Besar KL.

Perhimpunan yang di sertai kira kira 500 orang itu berjalan dengan aman walaupun terdapat sedikit kekecohan apabila seorang pegawai Polis berpangkat ASP yang nampaknya gagal mengawal perasaan kerana seorang Wanita.

Penyerahan Memorandum dari pertubuhan Melayu itu di serahkan kepada wakil Bar Council setiausaha Agong George Varughese.

Kami mendesak agar pihak BAR Counsil usah mencampuri urusan siasatan dalam Kes Pembunuhan Sosilawati dan mendesak Bar Council memohon Maaf kepada orang Melayu atas penghinaan yang di lakukan mereka.

Kami juga mendesak Siasatan penuh di lakukan ke atas Peguam Hindraf Yang membunuh di Banting. Dan mengesa pihak Bar Counsil menjelaskan kepada Rakyat bagaimana Peguam tersebut bebas dalam menjalankan kerjanya walaupun jelas peguam tersebut mempunyai Banyak Aduan dan Laporan salah laku!

Kami juga mendesak Bar Council Menyiasat Lathefa Koya yang jelas telah melanggar ektika guaman apabila menipu pihak mahkamah dalam menjalankan tugasnya sebagai peguam!

Pihak Bar Council menerima memorandum kami dan berjanji akan menjalankan siasatan dalam hal tersebut. Malah rakaman Video juga telah kami rakam dalam sesi pertemuan itu bagi BUKTI jika pihak BAR Council ingkar apa yang di janjikan tadi!!!

Terima Kasih kepada seluruh rakyat yang hadir dalam Demo Aman tadi dan Gomo juga mengucapkan setinggi ucapan terima kasih kepada Pihak Polis yang menjalankan Tugas dengan Gigih dalam mengawal keselamatan Kami. Cuma agak terkilan dengan Pegawai Polis Pangkat ASP yang BODOH dan TELINGA NIPIS itu! Harap pihak PDRM dapat menjalankan kursus Kepolisian kepada ASP tersebut!

Perjuangan Belum Selesai!!!

Read more...

LIVE - BAR COUNCIL Di Serang

Read more...

Underground - Penyatuan Melayu Telah BermulaArmand Abu Hanifa dan Ayahanda Ipin
Penyatuan si Tuah dan Si Jebat abad 21Malam tadi kami barisan Wira Perkasa di ketuai saudara Armand Abu Hanifa selaku Ketua Wira Perkasa mengadakan pertemuan dengan beberapa Ayahanda kumpulan Melayu sekitar Wilayah dan Selangor.

Pertemuan yang di lakukan Saudara Armand ini adalah bertujuan membincangkan Hala Tuju orang Melayu dan menyatukan orang Melayu amnya melalui Ayahanda ayahanda yang ada.

Orang Melayu dulu bersatu dan lantang dalam menyuarakan sesuatu hak namun akibat perpecahan di antara kita orang Melayu seakan lemah dan lesu di tambah dengan Munculnya Anwar Ibrahim pemecah orang Melayu itu sendiri.

Usaha yang di Lakukan Saudara Armand Ketua Wira Perkasa ini di harapkan dapat membangkitkan kembali penyatuan orang Melayu tampa mengira Fahaman Politik dan Status seseorang itu. Kita sudah tidak mempunyai banyak masa dalam hal ini dan menjadi kewajipan kita untuk bersatu dalam apa cara sekalipun.

Usaha penyatuan Ayahanda Ayahanda ini akan kami Wira Perkasa lakukan hari demi hari sehingga sampai ke satu kemuncaknya satu Tarikh Keramat! Agenda Penyatuan ini juga bukanlah atas dasar Politik Kepartian namun tidak lain dan tidak bukan hanya untuk mencari Titik pertemuan Kita orang Melayu di Malaysia ini.

Malam ini, esok, lusa dan seterusnya akan kami redah pelusuk yang ada dalam menyatukan orang orang Melayu dengan Bantuan Ayahanda Ayahanda yang ada. Sudah sampai masanya Kita orang Melayu bersatu. Tinggalkan episod lama dan marilah kita membuka lembaran baru dalam perjuangan ini.

Raja Melayu Raja Berdaulat
Orang Melayu Bangsa Berdaulat!

Ingat kata kata Laksmana Hang Tuah:
"Takkan Melayu Hilang Di Dunia"

Perjuangan Belum Selesai!
Haprak Setiap Masa

Read more...

Tolong Gomo

Gomo pinta bantuan rakan rakan dan pembaca untuk turut sama mengedarkan Kenyataan Akan Kehilangan Kanak Kanak ini.

Semoga kanak kanak ini dalam keadaan Selamat dan di Jauhi pekara yang tidak Elok!!!

Harap Sebarkan!!!

Terima Kasih!!!

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP