PANAS - Tun Mahathir Punca Kerakusan Anwar Ibrahim Meliwat Rakyat

Tuesday, October 19, 2010Tun Mahathir Salah dan Silap dalam menilai Anwar Ibrahim sehingga menjadikan Anwar Ibrahim Pengkhianat Agama Bangsa Dan Negara. Kerana Tun juga lah Anwar semakin rakus Meliwat siapa sahaja tanpa memperdulikan nasib mangsa itu.Gomo bukan nak menjadi Hipokrit dalam hal ini, bukan kita nak salahkan sepenuhnya pada negarawan kita Tun M, tapi kita juga patut salahkan Orang UMNO yang dulu mengundi dan memilih Anwar Ibrahim sehingga menang pelbagai jawatan dalam UMNO.Tapi siapa sangka Anwar Ibrahim lebih Ungkal dari Dajal. Kalau tahu perwatakan Anwar Ibrahim dan kesan nya kepada Agama Bangsa Dan Negara dah lama Anwar Ibrahim di Nyahkan dalam kancah Politik. Tapi lakonan Anwar Brahim itu lah yang membutakan mata dan Hati Pemimpin UMNO termasuk Tun Mahathir.Gomo dapat satu maklumat Sulit isu Anwar Ibrahim ini bila sumber Tertinggi mengesahkan waktu Zaman Reformasi di kala Anwar Ibrahim mengerakkan Ratusan Ribu rakyat mengegarkan dan menghuruharakan negara.Tun Mahathir pada satu tarikh yang tak dapat di nyatakan telah mengadakan Meeting di Singapura dengan Lee Kuan Yew Presiden Singapura.Belum pun Tun Mahathir melabuhkan punggungnya untuk duduk di kerusi Lee Kuan Yew menemplak Tun M dengan menyatakan :

"

Saya sangat sedih dengan U Mahathir, U sudah membangunkan Malaysia sehingga berjaya namun sekarang semuanya Musnah dan rakyat menolak U sekarang"Tun Mahathir waktu itu merah padam muka dan belum sempat menjawab apa yang Lee Kuan Yew Nyatakan itu lagi Kuan Yew menyambung kata kata pedasnya dengan:" SB Singapura sudah memaklumkan kepada U mengenai Anwar Ibrahim yang BISEKSUAL pada tahun 1993. And What U do?Hanya setakat itu yang Gomo dapat sampaikan kepada pembaca semua. Cerita ini bukanlah di reka-reka dan boleh bertanya kepada Tun M sendiri apa yang berlaku dalam perbualan tersebut.Untuk makluman pembaca semua Kerajaan kita memang mempunyai Hubungan Keselamatan dengan negara negara Jiran dalam bertukar tukar maklumat isu Keselamatan Negara. Malah setiap ahli Politik dan pemimpin politik juga di pantau walau ke mana sekalipun pergi. Dan gomo yakin bahawa pihak SB Singapura telah dapat maklumat siapa Anwar Ibrahim pada tahun 1993.Kerana itu Tun Mahathir merah padam muka kerana peringatan Lee Kuan Yew itu tepat dan hasilnya Anwar Ibrahim telah menjahanamkan Malaysia ini.Tapi siapa sangka??? Orang yang berperwatakan Warak, Sembahyang tak Tinggal, Hebat berpidato dan bersyarah bagaikan pijak semut pun tak mati ini adalah manusia yang lebih Keji dan Jahil dari DAJAL.Itu lah Anwar Ibrahim yang sebenarnya! Itulah juga Kesilapan besar Tun Mahathir lakukan kepada Negara!Namun apa nak di kata, Anwar Ibrahim seorang yang hebat berlakon dan seorang Superstar. Jika Tun M pun Anwar berjaya Menipu apatah lagi dengan Rakyat Malaysia dan juga Dunia.Moga Tun Mahathir segera sembuh dan kembali berjuang seperti sediakala. Kami tak sabar sabar nak bersama Tun M dalam jamuan yang akan di anjurkan Kelab Che Det. Tun pejuang Agama, Bangsa dan Negara.Hidup Ayahnda Tun Mahathir

Read more...

Apa Jasa Parti Anak Setan (PAS)AWANG hairan apabila Pas berterusan mendakwa UMNO tidak Islam atau kurang Islam setiap kali memperkatakan soal Islam. Padahal UMNOlah parti paling berjasa kepada perkembangan syiar Islam di negara ini.UMNO jugalah yang paling ke hadapan dalam mempertahankan kesucian Islam. Terbaru dalam isu penggunaan kalimah Allah oleh agama lain. UMNO turut menjadi parti Islam di negara ini membina paling banyak masjid, sekolah agama, universiti termasuk universiti Islam, memperkenalkan Tabung Haji dan pelbagai instrumen Islam dalam sistem perbankan dan insurans.Peranan aktif Malaysia dalam dunia Islam yang diperakukan oleh masyarakat antarabangsa, juga adalah atas dasar UMNO. Kesederhanaan pendekatan UMNO membolehkan ramai bukan Islam di negara ini memeluk Islam terutama ketika era kepimpinan Tunku Abdul Rahman, Tun Razak dan Tun Dr. Mahathir Mohamad.Rekod pencapaian itu belum mampu ditandingi Pas yang lebih banyak retorik. Bahkan UMNO terlebih dahulu merintis kerjasama dengan parti-parti kaum dan agama lain berdekad-dekad lebih awal berbanding Pas yang baru setahun jagung.Ramai masih ingat betapa pemimpin Pas ghairah melabel bukan Islam sebagai kafir. UMNO yang berbaik-baik dengan parti bukan Islam ditentang serta dituduh kafir. Bukan setakat itu sahaja, UMNO konsisten memerangi ekstremisme agama dan menjadi pelindung terbaik kepada penganut agama lain.Dasar UMNO juga membolehkan kaum minoriti di peringkat awal kemerdekaan berkongsi kuasa. Kaum minoriti juga boleh menguasai ekonomi, adalah atas kemurahan hati kepimpinan Melayu di bawah UMNO.Selain itu, Malaysia dijadikan model negara Islam termasuk oleh negara rantau Arab adalah kerana pengurusan yang cemerlang. Sebab itu, Awang hairan apabila ramai pemimpin Pas menolak idea permuafakatan dengan UMNO kononnya kerana parti itu kurang Islam dan meletakkan banyak syarat.Anehnya Pas tidak menetapkan sebarang batasan kepada DAP dalam kerjasama mereka, malah asyik tunduk kepada parti tersebut yang secara terbuka menentang gagasan negara Islam. Pada Awang, Pas menjadi parti paling dayus meskipun menggunakan nama Islam. Paling menjijikkan apabila ada pemimpin angkuh seperti Mahfuz Omar yang suka menghina orang Islam lain. Pedulikan golongan seperti itu, yang suatu hari akan menangis keinsafan kerana merekalah sebenarnya yang mengkhianati perjuangan Islam.Nabi Muhammad SAW pernah bersabda, mana-mana golongan yang menolak dan menyulitkan usaha ke arah perpaduan, akan menerima pembalasan. Rasulullah sendiri adalah pejuang perpaduan yang tidak meletakkan syarat dan batasan dalam usaha murninya. Meskipun baginda mendokong permuafakatan dengan penganut agama lain, namun teras kepimpinan baginda adalah mendahulukan perpaduan sesama umat Islam
Sumber Utusan, Awang Selamat

Read more...

Daulat Tuanku - Kenapa Tengku Razaleigh Pula ?

Tengku Muhammad Fa-iz Petra ibni Sultan Ismail Petra, adinda kepada Sultan Kelantan Sultan Muhammad ke-V, dilantik sebagai Tengku Mahkota Kelantan dan pewaris takhta kesultanan Kelantan berkutkuasa serta merta.Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan Datuk Mohd Aiseri Alias berkata keputusan itu dibuat oleh Majlis Perajaan Negeri (MPN) yang bermesyuarat hari ini dengan dipengerusikan oleh Yang Dipertuanya, Tengku Abdul Halim Al-Haj Ibni Almarhum Sultan Ibrahim.Istiadat penyerahan watikah pelantikan gelaran Tengku Mahkota Kelantan berlangsung di Istana Negeri di Kubang Kerian pada jam 2 petang tadi.Mohd Aiseri memberitahu satu sidang akhbar bahawa mesyuarat MPN itu dihadiri oleh 14 daripada 15 anggotanya kecuali Tengku Razaleigh Hamzah yang tergugur secara automatik sebagai anggota kerana tidak hadir mesyuarat sebelum ini tanpa keizinan majlis itu.Tengku Muhammad Fa-iz, 36, adalah anakanda kedua Sultan Ismail Petra daripada empat beradik. Dua lagi ialah Tengku Muhammad Fakhry Petra dan Tengku Amalin A-Ishah Putri.Tengku Muhammad Fa-iz, yang diputerakan di Istana Kota Lama pada 20 Jan 1974, dilantik sebagai Tengku Bendahara Kelantan pada 30 Mac 1989 dan menjadi Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) sejak 21 Jun 2009.Mohd Aiseri berkata, mengikut Perlembagaan dan Undang-Undang Tubuh Kerajaan Kelantan, Tengku Muhammad Fa-iz bakal menjadi raja atau Pemangku Raja apabila baginda Sultan Kelantan berangkat ke luar negara melebihi 12 bulan atau tidak boleh menjalankan tugas sebagai Sultan dalam tempoh berkenaan.Beliau juga berkata, mesyuarat MPN itu tidak membincangkan mengenai pelantikan Tengku Temenggong kerana mesyuarat hari ini adalah untuk menentukan pewaris yang bakal menjadi Raja."Pelantikan Tengku Temenggong hanya sebagai pelengkap sahaja dan tidak melibatkan pewaris yang bakal mewarisi takhta kesultanan Kelantan," katanya.Gelaran Tengku Temenggong sebelum ini adalah milik Tengku Muhammad Fakhry Petra namun ia ditarik balik oleh Sultan Muhammad ke-V baru-baru ini.


- Bernama


Gomo : Takda apa nak di cakapkan, cuma lain macam bila Tengku Razaleigh pula Hilang Jawatan dalam Majlis Perajaan Negeri Kelantan.

Ampun Patik Tuanku.


Sekali lagi, TAHNIAH PAS dan NIK AJIS

Psssttt....Moga Allah memberikan kekuatan buat Tuanku Ismail Petra agar segera Sembuh. Amin.

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP