LIVE PRK GALAS - Tengku Razaleigh Terkilan

Sunday, October 24, 2010


Gua Musang 24hb Oktober

Tengku Razaleigh dalam ucapannya mengucapkan terima kasih dan berbesar hati dengan kehadiran TPM dan rakyat yang hadir dalam majlis penamaan calon BN ini. Kehadiran rakyat yang besar di sini membuktikan BN menjadi harapan Rakyat Kelantan terutaa penduduk Gua Musang.

Ku Li juga mengucapkan terima kasih kepada TPM atas kesudian kerajaan memberikan dan melancarkan perumahan Rakyat yang mana 1500 unit rumah akan di bina dalam kawasan Tanah Kesedar dalam Parlimen Gua Musang yang mana ini dapat memberikan maanfaat yang berguna buat rakyat Gua Musang.

Projek perumahan Rakyat ini juga di agihkan kepada seluruh rakyat Gua Musang tampa mengira Agama dan Bangsa. Yang layak semestinya akan perolehi sebuah unit rumah Projek perumahan Rakyat ini. yang mana Kos pembinaan sehingga RM 80 ribu namun pihak kerajaan BN memberikan pemilik hanya membeli dengan harga RM 30 ribu sahaja dan kerajaan BN akan menampung kos Lebihan rm 50 ribu.

Kadar bulanan bagi pembayaran balik rumah yang berharga rm30 ribu itu dalam lingkungan Rm150 sebulan. Dan ini lah tandanya Kerajaan BN menyayangi rakyat dan memandang serius akan masaalah rakyat Malaysia ini terutama rakyat Kelantan yang memerlukan pembangunan buat kehidupan di dunia dan akhirat.

Ku Li dalam pada itu juga mengharapkan agar semua jentera BN tampa mengira status agar dapat berkerjasama dengan calon yang di pilih oleh kepimpinan BN ini dan memberi restu kepada saudara Aziz yusof setiausaha Bahagian UMNO Gua Musang yang di letakkan Calon mewakili BN pada Pilihanraya N45 Dun Galas ini.

Ku Li Terkilan dengan apa yang di lakukan kerajaan PAS Kelantan apabila secara jelas mengabaikan kewajipan sebagai pemerintah dengan meminggirkan pembangunan di Kelantan ini khusunya Gua Musang. Pembangunan amat berguna buat rakyat dan kita sehingga hari ini masih mengharapkan kemajuan dapat di capai dalam Parlimen Gua Musang ini.

Usaha kerajaan BN kepada pembangunan di Gua Musang amatlah di hargai dan di harapkan agar kerajaan PAS Kelantan tidak menjadikan Gua Musang ini sebagai Anak Tiri kerana rakyat menyokong Barisan Nasional.

Akhir ucapan Ku Li mendoakan Kemenangan BN pada PRK Dun Galas kali ini.

Amin........

Psssttt.....Memang Mantap Ku Li tadi, Rakyat Kelantan perlu jelas akan kemajuan kita di Malaysia ini.

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

LIVE PRK GALAS - Aziz Yusof SAH Calon BNGua Musang 24 Oktober:Pengumuman Calon Barisan Nasional dalam Pilihanraya Kecil Dun Galas telah di umumkan oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin TPM dan menamakan Setiausaha Bahagian Gua Musang Aziz Yusof berumur 47 tahun sebagai wakil BN dalam PRK kali ini.Beliau saudara Aziz Yusof merupakan seorang Calon yang berkaliber dan merupakan anak jati Gua Musang. Beliau juga merupakan bekas Pegawai KESEDAR di Gua Musang ini.Ini adalah calon yang mesra Rakyat, Calon yang berwibawa.Seramai 4000 Hadirin hadir dalam majlis pengumuman Calon ini. Gomo akan update gambar seterusnya selepas ini dan juga Ucapan Tengku Razaleigh Hamzah

Read more...

LIVE PRK DUN GALAS - Bas Sekolah Hancur Dalam Kemalangan Di Dun GalasSyukur Gomo selamat sampai di Gua Musang setelah 4 jam perjalanan dari Kuala Lumpur dengan menaiki kereta.

Lebih kurang 22 kilometer dari Bandar Gua Musang kelihatan di bahu jalan sebuah Bas warna kuning di percayai Bas Sekolah terbalik dan mengalami kerosakaan teruk. Namun tidak dapat di pastikan apakah ianya melibatkan kehilangan nyawa ataupun berapa orang mangsa yang terlibat.

Sampai di Bandar Baru Gua musang ini Gomo melihat Banyak Sudah Pondok pondok PAS di dirikan manakala Pondok BN hanya 2 buah. Nampaknya belum PANAS PRK ini dari pihak BN dan pastinya ini akan menjadi pembakar semangat BN untuk menidakkan pondok PAS selepas pengumuman Calon nanti.

Jam 3 ptg Pengumuman Calon akan di umumkan TPM Tan Sri Muhyiddin Yassin dan InyaAllah Gomo akan update berita terkini dari Dun Galas.

Bermula hari ini sehingga 4hb November Gomo akan update segala berita terkini dari PRK Galas buat semua. Moga Tugasan kali ini mendapat KeredoanNya. Amin..........

Psssttt....pekena Sup Perut!!! Mantap! Hehehe

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP