PRK GALAS - Pekebun Kecil Galas Di Abaikan Kerajaan Negeri PASRAEL

Thursday, October 28, 2010


Dato Seri Shafie Apdal
Menteri Kemajuan Luar Bandar & Wilayah


Hadirin anak anak Kelantan Dun Galas


Ibu Ibu pekebun Kecil RISDA

Belajar dari Orang Lama
Calon BN Aziz Yusof Bersama D.S.Shafie Apdal


Sumbangan kepada Kanak kanak Kurang Upaya
Yang Kudung kedua belah kaki dan tangan Kiri nya.


Bersama Anak Muda Generasi kedua Pekebun Kecil

Juri pertandingan Yang di adakan
oleh RISDA


Kukur Kelapa
Hebat D.S.Shafie Apdal dalam Kukur Kelapa ni


Mendengar Rintihan Rakyat
Pekebun Kecil Dun Galas


"Mengapa perlu sokong parti bulan jika bulan itu pun
belum tentu terjamin masa depan nya"
Kata Kata D.S.Shafie Apdal yang semamangnya
lantang dalam menyedarkan Rakyat pembohongan
Pakatan HARAM
"Kerjasama semua Komponen Amat penting
dalam membantu BN memenangi
PRK Dun Galas ini"


Steady......


Calon Rakyat Anak Tempatan
Aziz Yusof!!!

28 Oktober Galas Gua Musang:

Pagi tadi bertempat di Lepan Jaya Dun Galas satu program bersama Rakyat anjuran RISDA berjaya di adakan dengan Jayanya. Program RISDA ini di rasmikan oleh Menteri Kemajuan Luar bandar dan Wilayah Dato Seri Shafie Apdal. Program yang bermula kira kira jam 9.30 pagi itu berjaya menghimpunkan kehadiran lebih kurang 500 pengundi sekitar Lepan Jaya.

Majoriti penduduk di lepan Jaya ini merupakan pekebun kecil dan dengan kehadiran Menteri yang sudi melawat kawasan mereka maka memberikan satu lagi peluang bagi rakyat sekitar meluahkan masaalah yang di hadapi oleh mereka ini serta mendekati pemimpin mereka.

Calon Barisan Nasional saudara Aziz Yusof juga turut hadir dalam program yang berlangsung tadi. Dalam reaksi tersebut ramai pengundi di Lepan jaya amat menyenangi Calon BN Aziz Yusof ini kerana perwatakkan nya yang bersahaja dan tidak Sombong serta angkuh dengan rakyat sekeliling. Malah saudara Aziz juga sebenarnya sudah serasi dengan penduduk di sekitar Lepan jaya ini sewaktu beliau bertugas bersama KESEDAR.

Majlis tersebut kemudiannya disusuli denga ucapan Dato Seri Shafie Apdal yang mana suaranya agak perahan memandangkan Beliau deman dan kurang sihat. Itulah pengorbanan seorang pemimpin BN bagi mendekati rakyat di Galas ini.

D.S.Shafie dalam ucapannya juga banyak menyentuh isu Bantuan kerajaan BN dalam membela nasib rakyat. RISDA salah satu darinya dan sekarang kita semua sudah dapat lihat bagaimana RISDA melahirkan ramai golongan peniga yang berjaya dan sudah mampu hidup dengan lebih selesa.

RISDA juga sentiasa mencari jalan dalam meningkatkan hasil Pekebun pekebun kecil dengan mengadakan banyak rundingan dan penaiktaraf Getah dan sebagainya bagi menambah hasil pendapatan pekebun kecil RISDA ini.

Rumah rumah PPRT juga tidak terkecuali di bina dengan meluas bagi menempatkan golongan pekebun kecil ini, Malah generasi kedua anak pekebun kecil juga sentiasa di bela dan di jaga dengan beracam macam bantuan dari kerajaan BN.

D.S.Shafie Apdal juga menyatakan, Kita kerajaan BN tidak seperti Parti HIJAU yang berjanjikan itu dan ini semata mata. Kita kata maka kita Kotakan dan itulah prinsip kita Barisan Nasional tampa mengira Agama dan Bangsa. Malah kalau ahli Pakatan Pembangkang datang minta bantuan pun kita kerajaan akan berikan mengikut kelayakkan yang di tetapkan.

Dalam sesi sidang media tadi juga Dato Shafie Apdal mempejelaskan kekuatan Barisan Nasional ini perlu di utuhkan lagi dengan semangat perpaduan antara parti komponen yang ada. Kita Barisan Nasional akan memanstikan BN memang di Galas ini dan juga di Batu Sapi. Kita percaya rakyat akan menilai yang mana benar dan mana yang Bohong.

Majlis anjuran RISDA tadi selesai kira kira jam 12.30 tgh dan selesai sahaja maka D.S.Shafie Apdal bergegas ke Lapangan Terbang Kota Bharu bagi terus menuju KLIA dan seterusnya ke PRK Batu Sapi.

Syabas RISDA yang berjaya membantu ramai pekebun pekebun kecil dan juga anak anak mereka generasi kedua ini. Ini lah pengorbanan kita kerajaan BN yang sebenarnya di pandang sepi oleh Pembangkang. Mereka tidak mengatakan yang elok dan Fakta akan bantuan kita kerajaan buat rakyat. Malah lebih jelek lagi mereka lah yang adu Domba dengan begitu dan begini walhalkan mereka langsung tidak membantu rakyat.

Kerajaan PAS Kelantan YAHUDI!!!

Psssttt...RISDA yang banyak berjasa kepada pekebun kecil......MANTAP!!!


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

KECOH - Ahli PASREL Kecut Telor Hanya Kerana BenaGambar gambar di atas merupakan Bena yang telah di Buka oleh Kakitangan PASREL. Kejadian ini berlaku di Lepan Tupai Dun Galas pada malam semalam. Kakitangan BN yang memasang bena ini telah di tahan dan cuba di pukul oleh ahli PASREL.

Kenapa mereka Ahli PASREL begitu marah dengan Bena tersebut? Apa salahnya pada bena yang hendak di pasang ini? Ada salah ke???

Jelas di situ ayatnya berbunyi:

"Kenapa PAS Masih menyokong DAP (Harbi) ?

"Kenapa PAS Sokong Rumah ALLAH Di Hina?

Tu kan semuanya soalan, pasal apa PASREL kecut perut dengan bena ni sampaikan nak ugut ugut pula menyuruh Bena di turunkan? Apa pasal???

Hua hua hua...ini lah jelas PASREL tak dapat jawap soalan tersebut dan takut rakyat Galas di sini bertanyakan kepada pemimpin PAS akan soalan sedemikian! Bila di tanya dah tentu mereka tidak akan Jawap! Hua hua hua.....

PASREL takut kecut PERUT dengan Bena ini. Sebelum ini mereka PASREL gunakan macam macam Bena Provokasi dan ianya tidak di gangu oleh jentera BN. tapi bila tang depa tahu pulak Terasa dan Kecut Perut! Hua hua hua....

Betul betul PASREL ni BABI KAFIR DAP!!!!


Psssttt....Syabas kepada UMNO Selangor atas penghasilan Bena sebegini!!!

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

PRK GALAS - Ketua Pemuda BN Dan Calon BN Sepakat Membantu Kaum India Yang Di Tindas PAS


Ketua pemuda BN Saudara Khairy Jamaluddin
bersama Calon BN Dun Galas Saudara Aziz Yusof


Ketua Pemuda BN dan Calon BN

Bersama Masyarakat India Dun Galas


Ketua Pemuda BN dan Ketua Pemuda UMNO Gua Musang
Saudara Bazlan Baharudin bersama pemuda India


Sesi bertanya Khabar dan mendengar Luahan
permasaalahan
Kaum India di Dun Galas


Calon BN Saudara Aziz yang mesra dan Prihatin
dengan seluruh rakyat Dun Galas Tampa
mengira Agama dan Bangsa


28 Oktober Galas Gua Musang:
Awal pagi tadi pada jam 12.00 pagi Pemuda Barisan Nasional di ketuai Saudara Khairy Jamaluddin mengadakan pertemuan dengan masyarakat India pengundi Dun Galas dengan di iringi ketua Pemuda UMNO Gua Musang saudara Bazlan baharuddin.

Pertemuan yang berlangsung hampir kira kira satu jam itu juga turut di hadiri calon Barisan Nasional saudara Aziz Yusof. Walaupun sudah awal pagi namun keperihatinan kepada permasaalahan rakyat maka Calon BN sanggup hadir dalam membantu menyelesaikan permasaalahan yang di hadapi oleh pengundi muda India ini.

Penampilan Calon yang bersahaja dengan seluruh rakyat di Galas sudah cukup membuktikan bahawa anak tempatan Gua Musang ini lebih mengenali apa yang di kehendakkan oleh para pengundi di Dun Galas ini.

Sokongan pemuda Barisan Nasional terhadap calon saudara Aziz Yusof juga tidak pernah luntur walaupun ada pihak dari sebelah Pakatan haram yang cuba mengeruhkan keadaan dengan mengatakan calon BN ini tidak di sokong pemuda BN.

Kami Barisan Nasional bersatu dalam agenda penyatuan tampa mengira apa sahaja rintangan yang datang. matlamat kami Pemuda BN adalah berkerja kuat untuk parti dan memastikan Kerusi Dun Galas ini kembali kepangkuan Barisan Nasional.

Ikuti Video Ucapan Saudara Khairy Jamaluddin Ketua Pemuda Barisan Nasional di bawah ini!
HIDUP BARISAN NASIONAL

Psssttt....Steady calon, jiwa muda........cayo.....

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

PRK GALAS-- BUKTI PAS Menindas Umat Islam Orang Asli Ala Ala ZIONIS

Gambar Lokasi Tanah Milik Orang Asli
Di Rampas Dan
di bina Ladang RAKYAT

Milik Rakyat Singapura.
Gambar ini berhadapan
dengan
Kg Pos Brooke Dun Galas


Peralatan Pembinaan Ladang Rakyat HARAMBag Simen


Baja Baja yang Di Gunakan


Tanah Runtuh Dan pencemaran SungaiBUKTI SAHIH


Masyarakat Orang Asli Berugama Apa?Jelas 90% masyarakat Orang Asli
berugama ISLAM


28 Oktober Galas Gua Musang:

PAS YAHUDI!!! Itulah yang Gomo boleh katakan apabila melihat semua Bukti bukti dan juga hasil laporan temuramah dengan masyarakat Orang Asli di kawasan Pos Brooke dalam Dun galas. Kenapa Orang asli mengatakan PAS Yahudi?

Gomo telah melihat sendiri bagaimana tanah tanah milik tuaian masyarakat orang asli di sini yang di usahakan zaman berzaman nenek moyang mereka telah di rampas dengan rakus oleh kerajaan PAS yang kononya adil dalam memperjuangkan rakyat Malaysia. Walhal di negeri Kelantan sendiri pun rakyat nya tidak terbela malah di Tindas dengan kejam ala ala Zionis yang merampas dengan rakus tanah milik orang Asli.

Untuk pengetahuan semua, masyarakat orang Asli yang tinggal dalam Dun Galas ini 90% terdiri dari umat Islam yang walaupun kurang kuat pegangan agamanya namun mereka tetap umat Islam. Mereka Berpuasa, mereka bersolat dan mereka juga tahu apa itu Kalimah Allah dan Nabi Muhammad SAW.

Tapi mengapa PAS sanggup merampas tanah milik umat Islam di penempatan orang Asli ini? PAS mengatakan Memperjuangkan islam. Islam apa? islam atau isle? PAS kata membangun bersama Islam, Islam apa yang cuba di bangunkan PAS? Islam berpaksikan Zionis dalam menindas umat islam masyarakat orang Asli? PAS ZIONIS dan JAHIL!!!

Lagi mengharukan bila PAS telah menjual tanah yang di rampas tersebut kepada seorang Tauke Cina dari Singapura. Mengapa di jual kepada Orang bukan Islam yang datangnya pun luar dari Malaysia? Apa sudah tiada orang islam dalam Malaysia ini? Sudahlah di rampas tanah tersebut dari orang Islam,lagi SIAL bila PAS Jual pula pada Orang bukan Islam. Betul betul ZIONIS PAS ni.


LADANG RAKYAT nama yang PAS berikan hasil dari rampasan tanah milik umat Islam ini. ladang rakyat KEPALA BUTOH BAPAK NIK AJIS lah!!!

Gomo ingin memetik kata kata luahan seorang penduduk orang Asli yang Gomo serta rakan Blogger menemurah beliau semalam. Luahannya:


"Mereka PAS Kata Kepimpinan Islam tapi saya nampak tak nampak islam, ni macam Yahudi!!!"


Apakah kita semua tidak jelas dengan kenyataan ini? Atau kita masih lagi berpeluk tubuh mengatakan ianya semua adalah Dusta dan pembohongan kerajaan BN? Ataupun anda semua merasakan ianya tidak penting dan tidak perlu di pedulikan?

Gomo meminta anda datang sendiri ke sini dan lihat Apa yang telah berlaku sebenarnya!!! Lihat dengan mata kepada anda sendiri dan tanyalah kepada penduduk Orang Asli di sini. Usah ragu ragu jika anda tidak yakin dengan pendedahan ini. Gomo sampaikan kebenaran yang berfakta dan Bergambar. Kita boleh menilai.


Allah maha BesarPatutlah Nik Ajis Suka Lee Kuan Yew
sampaikan Bini LKY MAMPOS Pun
Terhegeh hegeh Nik Ajis ke
Singapura!!!

Psssttt..apakah tidak jelas kerajaan PAS sama seperti Zionis?


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

PRK GALAS - Sekitar Program BN Di Post Brooke Maka Cerita Dalam Kain Pun Terselak Nampak......


Bagaimana nasib Anak ini 10 tahun akan datang hasil dari kerakusan PAS merampas Tanah Milik Nenek Moyang mereka


Mendapat rawatan dari Agensi JHEOA


Lawatan TPM sekitar pusat Kesihatan JHEOA


Menerima Ubat ubatan Percuma dari
JHEOA
Kerajaan Barisan Nasional


JHEOA


Petugas JHEOA bagi memberikan rawatan Pergigian


AJK JHEOA Membahagikan Makanan Ringan
Kepada masyarakat orang Asli


Masyarakat Orang Asli sekitar POS BROOKE


Ubat ubatan yang di sediakan
buat
Masyarakat Orang Asli


Calon kita Calon Barisan Nasional
Aziz Yusof yang bersama rakyat


Senyum Sokmo


Orang Kito Belako Ni


TPM Tan Sri Muhyiddin Yassin


Upacara Tradisi Masyarakat Orang Asli Menyumpit


TPM Tan Sri Dato Muhyiddin Yassin bersama
Dato Awang Adek timbalan Menteri Keewangan,
Dato Saifuddin Abdullah Timbalan Menteri Pengajian Tinggi,
Adun Nenggeri Mat Yusuf Abdul Ghani,
Calon BN Aziz Yusof
dan Beberapa
kenamaan lain termasuk pengarah JHEOATarian Asli


Ucapan Calon yang berjiwa Rakyat


Anak anakAsli


Bertanya Khabar dengan masyarakat Orang Asli


Salam Kasih dari kerajaan BN

Seharian Gomo dan beberapa rakan Blogger mengikuti program BN yang di adakan di penempatan Masyarakat orang Asli di Pos Brooke Galas Gua Musang. Program hari mesra ini di anjurkan oleh JHEOA Jabatan Hal Ehwal Orang Asli.

Sambutan yang di adakan ini sebenarnya bukanlah di adakan hanya bila tiba musim Plihanraya malah hal bantuan dan kemasyarakatan bersama orang Asli ini telah di lakukan dari masa ke semasa. Cuma bila pilihanraya seperti yang berlaku di Galas ini maka jemputan kepada Menteri dan orang kenamaan kerap di lakukan bagi memberikan keyakinan kepada Rakyat orang Asli Kerajaan dan Pemimpin prihatin dengan mereka.

Ucapan Syabas kepada agensi JHEOA yang sememangnya Fungsi dan peranan mereka dalam membantu masyarakat orang ASLI ini tidak dapat di nafikan. Setiap minggu walaupun sebelum pilihanraya mereka Pegawai JHEOA sentiasa turun padang dan mengadakan aktiviti kemasyarakatan dalam komuniti orang Asli ini.

bantuan juga sentiasa di hulurkan satu persatu sehingga mereka semua layak menerima faedah dan nikmat hidup di Dunia ini. Syabas JHEOA yang berjaya mengalas tugas yang di amanahkan ini dengan tanggungjawap.

Ternyata dari riak wajah mereka ini semua senang dengan apa yang di lakukan kerajaan Pusat iaitu BN dalam menjamin masa depan anak cucu cicit mereka. Cuma mereka agak terkilan dan kecewa dengan kerajaan Negeri PAS yang di pimpin Nik Ajis. kerajaan PAS langsung tidak menjaga dan menggangap mereka sebagai anak Kelantan. usah kata hendak di jenguk, nak berikan bantuan Langsung tiada.

Selama mereka bertapak di sekitar Pos Brooke tidak sekali kerajaan PAS membantu mereka masyarakat orang Asli ini. Semua urusan bantuan dan berbagai bagai kemudahan semuanya di laksanakan kerajaan BN. PAS Kerajaan Negeri yang sepatutnya mengalas tugas ini tidak berbuat demikian dan bila Masyarakat orang Asli bertanyakan kepada PAS mengapa tidak di bantu mereka maka PAS menjawap :

" Kalau nak bantuan kena mintak kerajaan Pusat kerana kerajaan Pusat yang menjaga orang Asli"

Itu lah jawapan PAS negeri Kelantan. Kami kerajaan tak pernah mengabaikan rakyat tampa mengira Agama, bangsa dan penempatan mana sekalipun. tapi PAS yang mentadbir kerajaan negeri Kelantan ini mengapa sedikit pun tidak membantu mereka rakyat Kelantan itu sendiri?

Gomo dah makin panas, dah nak terkeluar cerita Panas apa yang berlaku semalam. banyak maklumat Bergambar dan Video yang Gomo serta rakan lain perolehi bagaimana PAS Melacurkan Islam. Dari jam 8.00 Pagi sampai 7.00 Malam Gomo berada di penempatan orang Asli. Banyak cerita dalam kain PAS yang tersembunyi rupanya.

Nantikan pendedahan yang akan Gomo susuli hari ini!!! Panas dan Bukti yang Sahih!!! harap Juak PAS Standby Jawap hal ini!!! Apa yang pasti PAS ZIONIS!!! PAS BABI!!! PAS Melacurkan Islam!!!

Psssttt...Rakan Blogger mengalir air mata waktu temuramah semalam dengan orang Asli.......

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP