GEMPAR - Kerajaan PASRAEL Mohon Halalkan RM993.75 Juta Wang Kerajaan Pusat

Monday, November 1, 2010
Hutang...Hutang...Hutang....
Siapa yang tidak pernah berhutang?

Gomo nak ulas isu Hutang kerajaan Negeri Kelantan di bawah Pentadbiran PAS ini. Apakah anda semua tahu berapa jumlah keseluruhan Hutang yang di tanggung kerajaan PAS Kelantan ini? Hutang yang mana merupakan Hutang paling tinggi dalam Negara Malaysia ini. Di antara negeri negeri lain Kelantan lah yang mempunyai Hutang yang paling banyak dengan kerajaan Pusat.

RM 993.75 Juta

Fuh....banyak betul hutang kerajaan Negeri Kelantan ini, sudah hampir 1 Bilion ringgit Malaysia. Namun itulah hakikatnya yang nyata dan jelas bahawa Kerajaan Pusat iaitu kerajaan BN banyak menyalurkan bantuan Keewangan kepada kerajaan PAS Kelantan selama ini.

Namun PAS di kepalai wali terompah sedikit pun tidak menghargai bantuan dari kerajaan BN ini malah sanggup pula mendoakan Doa bala Pecah Perut kepada Kepimpinan BN.

PAS menjaja ke sana sini dalam pentas pentas ceramah nya bahawa Kerajaan BN menidakkan Kelantan dan kerajaan BN lah menyebabkan Kelantan tidak maju kerana tidak membantu Pentadbiran PAS Kelantan.

PAS turut menyatakan oleh kerana Kelantan di Tadbir PAS maka Kerajaan Pusat menjadi pilih kasih dan menepikan Kelantan dari landskap pembangunan.

Ewah ewah....bukan main PASRAEL ni menfitnah kerajaan BN. yang selama ini pembangunan di Kelantan adalah usaha kerajaan BN. Lihat sahaja Hospital, Sekolah, Itu ini semua kerajaan BN yang bangunkan. Malah MASJID rumah Allah juga kerajaan BN yang bina. Nak harapkan PASRAEL apa yang di bina?

Si Nik Ajis tua Kutuk tu bila di tanya pembangunan Kelantan maka dengan BODOH dan selamba menjawap mereka mempunyai TESCO. TESCO Kepala BAPAK Nik Ajis lah!!! TESCO tu milik Yahudi, di bina pun atas nama Syarikat. Takda kena mengena dengan kerajaan negeri pun. Tu lah kebodohan Nik Ajis ni.

Gomo taknak ulas panjang isu hutang Kerajaan PASRAEL Kelantan ni. Tapi Gomo minta pihak PAS Jawap mengapa begitu banyak pinjaman yang di pohon dari kerajaan Pusat. Dan jelaskan kepada rakyat Kelantan kemana mengalirnya wang sebanyak itu.

Jangan sampai kami BOGELKAN satu Persatu apa yang Nik Ajis dan keroni sepakat lakukan dalam aktiviti Songlap menyonglap Duit ni. lagi satu....Hutang tu mana boleh HALAL!!! Kalau halal rakyat tak dapat hasilnya, yang dapat Nik Ajis dan Keroni je...!!!

Jawap Nik Ajis Wali Terompah!!!

Psssttt.....Gila banyak kerajaan Pusat bagi pinjaman, Gua punya pinjaan Rm30 ribu sampai sekarang pun tak dapat dapat lagi......emmm PAS di manjakan..Gua di anak tirikan....sedih siot!!

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

LIVE PRK GALAS - Artikel Bergambar Piala Malaysia Yang Berlangsung Di Galas


Piala Malaysia Selamat Sampai
Di Dataran KESEDAR GALAS

Align Center

Ribuan Rakyat Melihat Dengan
Dekat Piala Malaysia


Tengku Razaleigh, Dato Seri Mustapha Mohammed,
Calon BN Aziz Yusof Menjulang
Piala Malaysia Milik KELANTAN


Gomo Kelate GomoTan Seri Annuar Musa
Juara Red Warrior


Ribuan Rakyat Galas Yang Hadir


Gomo Kelate Gomo


Coach Kesayangan Rakyat Kelantan
B.Sathinathan


Hidup UMNO


Piala Malaysia Idaman Semua


Tengku Razaleigh


Tan Seri Annuar Musa


Dato Ahmad Maslan
Timbalan Menteri JPM


Kegembiraan Tengku Razaleigh Terpancar
Di raut Wajahnya


Bapa Pembangunan Bolasepak Kelantan


Hero Kelantan
Hairuddin Omar


Ketua Pemuda UMNO Gua Musang
saudara Bazlan


Calon BN Aziz Yusof


Para Pahlawan Red Warrior
menjamu selera

1 hb November Galas Gua Musang:

Pada jam 1.00 petang tadi bertempat di Dataran KESEDAR satu majlis ringkas di adakan bagi menyambut kepulangan Wira Wira Red Warrior pasukan Bolasepak Kelantan dengan di iringi Piala Malaysia yang telah di menangi mereka dalam perlawan Akhir pada Sabtu malam yang lalu.

Kepulangan mereka ini di sambut kira kira 5 ribu rakyat Galas yang mana sudah memenuhi perkarangan Dataran KESEDAR sejak jam 10 pagi lagi. Majlis berkenaan sepatutnya bermula pada jam 12.00 Tgh namun waktu program terpaksa di lanjutkan memandangkan Bas yang membawa Pasukan Red Warrior ini serta Piala Malaysia telah mengalami Kerosakkan di Bentong Pahang.

Walaupun kehadiran mereka para pejuang ini lewat seperti mana jadual, namun hadirin rakyat Galas sanggup menunggu di bawah bahang terik matahari bagi meraikan para pemain Bolasepak Kelantan dan juga ingin melihat secara dekat Piala Malaysia yang menjadi idaman semua rakyat Malaysia.

Sewaktu Piala Malaysia di arak sehinggalah di pertontonkan kepada rakyat Galas, tidak putus putus hadirin yang hadir mengambil kesempatan untuk menyentuh Piala Malaysia tersebut. malah ada juga di kalangan yang hadir mengucup Piala Malaysia dengan sorakkan dan kegumbiraan.

Tengku Razaleigh dalam ucapannya menyampaikan ucapan tahniah kepada para pahlawan Red Warrior atas kejayaan mereka membawa pulang Piala Malaysia ke negeri Kelantan Darul Naim ini. Kejayaan ini merupakan kejayaan semua rakyat Kelantan dan kita perlu mempertahankan Piala Malaysia ini di musim hadapan.

Tengku Razaleigh juga dalam pada itu turut menyatakan yang pasukan Kelantan semenjak di Kepalai oleh Tan Seri Annuar Musa maka banyak perubahan yang telah berjaya di lakukan. Ini lah tanda sikap jika kita rakyat inginkan perubahan dan kejayaan. Kita perlu berubah dengan maju ke hadapan dan keluar dari kepompong kemiskinan. Jangan kita biarkan kita terceruk di celah celah pembangunan kerana Pembangunan itu merupakan satu anjakan buat kita untuk terus maju.

Tan Seri Annuar Musa pula dalam Ucapannya menyatakan sejarah yang beliau alami sewaktu mengambil alih pengurusan Bolasepak Kelantan. Sebelum ini pasukan Kelantan berada di kedudukan tercorot dan hasil dari usaha dan bantuan dari UMNO maka sedikit demi sedikit pasukan Kelantan yang di bimbingnya meraih kejayaan satu persatu. Para penyokong yang hadir menyaksikan perlawanan juga kurang namun itulah perjuangan yang harus di tempuhinya satu persatu sehinggakan waktu ini negeri Kelantan lah satu satunya negeri yang mempunyai jumlah Penonton Bolasepak yang ramai tiap kali perlawanan di adakan di Stadium.

Tan Seri Annuar Musa juga dalam waktu tadi membuka Rahsia besar yang mana Rakyat Kelantan harus tahu bahawa Dato Seri Najib merupakan penyokong utama Pasukan Red Warrior dan selama ini Dato Seri Najib telah banyak menyumbangkan Dana buat pasukan Kelantan. Lihat saja logo 1 Malaysia yang terdapat di Jersey pasukan Kelantan. Tidak ada negeri lain yang menggunakannya ini kerana Ianya adalah Sumbangan Dato Seri Najib itu sendiri.

Tan Seri Annuar Musa juga memaklumkan kepada Rakyat yang hadir bahawa sepanjang kejohanan Piala Malaysia ini dan Piala Liga, UMNO banyak membantu dan sebelum perlawan Akhir Piala Malaysia di Bukit Jalil ini juga Badan Perhubungan UMNO Kelantan menyumbangkan RM100 Ribu buat Pasukan Bola Sepak Red Warrior ini.

Akhir ucapan Tan Seri Annuar Musa mengumumkan bahawa UMNO Kelantan akan meminta Dato Seri Najib untuk membina sebuah Stadium Bolasepak yang baru serba canggih di Kelantan ini bagi menggantikan Stadium yang telah lama dan Uzur itu.

Jasa dan pengorbanan UMNO amat besar buat pasukan RED WARRIOR ini.

Psssttt.....Gomo kelate Gomo..he he he...Bangga le jugak beb, tadi pun Gomo Mencium Piala Malaysia ni. ha ha.....


PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

PRK GALAS - Hussam Musa Akui PASRAEL Songlap Tanah Rakyat 10,500 Ekar Dan Wang RM 10 JutaNik Ajis Menerima Wang RM10 Juta
Dari Dato Tajuddin Bin Abdul Rahman
Di Saksikan Hussam Musa
24 December 2009Dato Tajuddin Bin Abdul Rahman

31 Oktober Batu Lapan Galas Gua Musang,

Dato Haji Tajuddin Bin Abdul Rahman Ahli Majlis Tertinggi UMNO dalam sidang media malam tadi bertempat di Kg Batu Lapan Galas Gua Musang menemplak PAS berhubung isu Tanah Felcra.

Dalam kenyataan nya malam tadi Dato Tajuddin menyelar PAS yang takut dengan apa yang kita cuba sampaikan kepada warga Felcra yang hadir malam ini. Felcra telah lama membela nasib rakyat bagi mengeluarkan mereka dari kepompong kemiskinan!

PAS cuba menggagalkan majlis FELCRA dengan mengadakan ceramah yang tidak mendapat sambutan! Walaupun Mat Sabu dan beberapa pimpinan DAP dan PKR cuba menghasut Rakyat ternyata Mereka Gagal dalam ceramah mereka itu! Buktinya yang hadir terdiri dari mereka yang bukan pengundi Galas tetapi Jentera Pakatan dari luar Gua Musang.

Beliau juga menyatakan UMNO memartabatkan Islam sebagai agama Rasmi Malaysia! Banyak yang UMNO perjuangkan sehingga dunia mengiktiraf Malaysia sebagai sebuah negara Islam yang maju dan mengiktiraf malaysia negara Islam yang paling Berjaya. Apakah mereka di sebelah sana tidak nampak hal ini? Atau mereka buat buat Buta Tuli?

Di mana salah UMNO dalam perjuangan Islam??? MCA dan MIC tidak menentang Islam dan mengiktiraf Islam agama Rasmi Malaysia! Tapi DAP? Apakah DAP mengiktiraf Islam agama Rasmi Persekutuan? Pas sedar ataupun tidak? PAS sudah Lupa apa yang di luahkan Karpal berulang ulang kali bahawa DAP menentang Agama Islam.


Dalam pada itu Dato Tajuddin juga menemplak PAS yang telah merampas Tanah Rakyat FELCRA kira kira 10 500 ekar yang di usahakan dengan menanam dan menyemai di merata tempat dalam negeri Kelantan! Kerajaan BN waktu itu mentadbir Kelantan dan Tanah tersebut di usahakan bagi rakyat Kelantan!

Namun bila PAS berkuasa senarai nama peserta telah di lenyapkan dan kemudiannya mendesak tanah tersebut di pulangkan balik kepada kerajaan PAS! PAS juga menggugut FELCRA untuk merampas hasil tanaman yang di usahakan FELCRA jika tanah tersebut tidak di pulangkan kepada Kerajaan Negeri.

Atas semangat Perpaduan Islam dan kepentingan Orang Melayu maka Tanah tersebut di pulangkan balik dan FELCRA hanya memegang 30 peratus sahaja dari keseluruhan tanah sebanyak 10 500 Ekar yang ada.

Mana tanah tersebut sekarang ini? Di mana lokasinya? Apa berlaku pada rancangan PAS yang ingin memajukan sendiri tanah tersebut?

Dato Tajuddin mencabar Nik Ajis dan pemimpin PAS jawap di mana tanah tersebut! Mereka PAS Wajib menjawap soalan ini bagi menjelaskan kepada Rakyat Kelantan dan peserta FELCRA yang ada.

Dalam penyerahan Tanah tersebut Kerajaan PAS di bawah pentadbiran Nik Ajis juga meminta Hasil tuaian sebelum ini berjumlah 15 Juta dari FELCRA. Sudah lah Tanah di rampas malah di minta pula Hasil sebelum ini! Itulah PAS yang tamakkan wang ringgit.

Kerajaan BN bersetuju memberikan sebanyak RM 10 Juta kepada Kerajaan PAS Kelantan atas alasan PAS memerlukan wang berkenaan bagi tujuan pembangunan Tanah yang telah di ambil dari FELCRA itu.

Namun sehingga kini tidak ada sebarang hasil dari Rampasan Tanah dan wang Rm 10 Juta tersebut. Kemana wang tersebut mengalir? PAS wajib menjelaskan kepada Rakyat Kelantan Ke Mana perginya Wang Yang BN Bayar sebanyak 10 Juta itu.

Segala bukti dalam penyerahan Tanah dan Wang RM 10 juta ini di meterai pada 24 December 2009. PAS jangan buat buat Lupa hal ini. Ianya tercatat dalam sejarah dan hal ini keluar di dalam semua media arus perdana.

Akhir Sidang Media tersebut Dato Tajuddin sekali lagi mencabar Nik Aziz dan kepimpinan PAS menjawap isu Tanah dan Kemana perginya Wang RM 10 juta yang di berikan FELCRA itu.

BUKTI PENYERAHAN TANAH DAN WANG DARI FELCRA KEPADA PAS KELANTAN DI SAHKAN HUSSAM MUSA Klik Di sini dan Di Sini

Psssttt...Lapor pitih puak PASRAEL ni!!! Habis Jahanam

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

GEMPAR - Isteri Calon BN Aziz Yusof Menangis Di Hospital Ketika Suaminya...........Puan Roshana Hashim Isteri kepada Calon BN Aziz Yusof
Ketika menziarahi pesakit pesakit di Hospital Gua Musang

Hati wanita siapa yang tahu, namun itulah
sikap seorang wanita yang Prihatin dan peka
dengan keadaan yang berlaku di sekelilingnya.

Sama sama lah menilai sama ada
ianya Lakonan mahupun Realiti.

Allah maha mengetahui.

Psssttt...Gomo terharu dengan kasih sayang Puan Rohana Hashim yang di tunjukkan

PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sebarang Maklumat Sila Emel ke: papagomo.com@gmail.com

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP